Foto: Alexander Andersen/Scanpix

Noen banker RBK

Og i kveld heter det laget Molde, som sender Rosenborg hodestups ut av cupen. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 2: Portugal kan sjokkere

V65 Bjerke: Vi trenger flaks

Onsdagens langoddsprogram har naturligvis semifinalen mellom Spania og Portugal som det naturlige høydepunktet, men det spilles også en høyinteressant cupkamp mellom Molde og Rosenborg. I tillegg er det cup for damene da 3. runde skal avvikles der. Utover dette er det litt norsk 3. divisjonsfotball og noen kamper fra Amerika natt til torsdag. De ivrige kan også bryne seg på fire japanske kamper som har innleveringsfrist kl 11.55.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Molde - Rosenborg (0-1) H
Utførlig omtale av denne kampen nedenunder og vi har altså svært god tro på Molde i kveld. Med sitt faste midtstopperpar Jim Larsen og Stefan Strandberg uaktuelle kan et allerede rufsete Rosenborg-forsvar få nok å bestille i kveld. Og all den tid det er cup og vi tror Molde tar kommandoen i denne kampen, vil muligheten for flere mål øke. En tidlig Molde-ledelse vil på et eller annet tidspunkt tvinge trønderne fremover og 3,55 i odds på at Molde vinner denne med mer enn et mål er et svært spennende langskudd onsdag.

Dagens avslag
Vålerenga - Sandviken

Cup. 3. runde. Møte mellom to tabellnaboer. Lagene ha allerede avviklet det tilsvarende seriemøtet, da vant Sandviken. Men Sandviken har mistet formen og møter et Vålerenga som varierer. 2,10 for hjemmeseier og 2,20 for borteseier ser veldig riktig ut og her er det bare å styre unna.

Dagens spill
Molde - Rosenborg
4. runde i cupen og tjuvstart på denne runden (resten av kampene spilles neste uke), siden Rosenborg straks skal ut i Europacup-kvalik og ved siden av Viking - Brann det store oppgjøret i denne runden.

Molde ledet 3-0 mot HamKam i den forrige runden, men skapte litt spenning ved å "tillate" to sene reduseringsmål fra HamKam den dagen. Dog var seieren aldri i fare. Søndag måtte laget gi fra seg ledelsen i Tippeligaen all den tid Strømsgodset tok et sterkt og fortjent bortepoeng mot Rosenborg i en hengekamp.

Molde var som kjent tapende cupfinalist mot erkerival Aalesund i 2009, røk allerede i 3. runde mot Sogndal i 2010 og røk etter ekstraomganger i kvartfinalen i 2011 (mot Fredrikstad). Serieformen var strålende før EM-pausen med 5-1-0 på de seks siste kampene.

Rosenborg kan ikke skryte på seg toppform. Begredelige 0-4-1 på de fem siste seriekampene, selv om tre av disse er spilt på Lerkendal og har kun møtt Strømsgodset av topplagene i denne perioden. Imponerte heller ikke i 3-3 kampen mot Strømsgodset søndag og i kveld må det faste midtstopperparet Jim Larsen og Stefan Strandberg se kampen fra tribunen. Steffen Iversen blir trolig klar, det samme gjelder for Jon Inge Høiland og Daniel Fredheim Holm.

Molde har kun langtidsskadde Børre Steenslid og Emmanuel Ekpo ute, ellers skal det ikke være problemer for Ole Gunnar Solskjær.

I seriesammenheng står det 2-2-14 på de siste 18 tilsvarende oppgjørene, men dette må jo ses i lys av Rosenborgs dominerende posisjon i norsk fotball. Selv om Rosenborg også vant tilsvarende oppgjør i fjor da Molde ble seriemester, er det ingen tvil om at det er Molde som er i førersetet nå. Rosenborg har fått reisepass i cupen tre av de fire siste årene for lag fra Møre og Romsdal. I 2008 røk laget ut for Kristiansund allerede i 2. runde (etter ekstraomganger), i 2009 ble laget smadret av Molde i kvartfinalen (0-5) og i i fjor var det Aalesund som sendte trønderne ut av cupen i kvartfinalen (1-3).

Et godtgående Molde-lag på et utsolgt Aker stadion mot et formløst Rosenborg-lag uten sitt faste midtstopperpar. Her var vi aldri i tvil. Molde skal spilles til to ganger pengene i kveld. Kampen kan selvsagt spilles som singel og blir vårt første oddstips i kveld (EM-semifinalen blir selvsagt det andre).

Vår innsats på Molde-seier er vår vanlige innsats på 100 kroner.

Spilleforslag 1 onsdag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 28. Molde - Rosenborg 2,00 3,25 3,10
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus