Liverpools Raheem Sterling har åpnet sesongen forrykende og kommer til å skape hodebry for Norges forsvar onsdag kveld.
Liverpools Raheem Sterling har åpnet sesongen forrykende og kommer til å skape hodebry for Norges forsvar onsdag kveld. Foto: Martin Mejia (Ap)

Norge er ikke uten sjanser mot England

Vi går etter store premier på tippekupongen, og da må England garderes.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips: 
Ingen revansje for Argentina
US Open: 
Kan han overraske igjen?
V4/V5 Täby:
  Fru Johnsen til lunsj
V65 Bjerke: Vi må spille Elegant

Privatlandskamper står for mesteparten av utvalget på midtukekupongen i Tipping. De fire første kampene spilles onsdag, mens kamp fem til ti går av stabelen torsdag. To kvartfinaler fra den hjemlige cupen for kvinner avslutter programmet. De spilles onsdag.

Det er mange store favoritter på kupongen. Dersom man ikke garderer noen av disse, er det ingen muligheter til å vinne store premier. Derfor har vi tatt med uavgjort i flere kamper med store hjemmefavoritter og heller satset friskt i enkelt av de mer jevne oppgjørene.

Bonuspotten har steget til pene 2,4 millioner kroner. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte i saken. Forrige midtuke ble det 12 rette på begge.

1. England – Norge
Dette er første landskamp for England etter VM-fiaskoen, og det er også den første matchen med Wayne Rooney som kaptein. I den 22 manns store troppen er det fire som kan få sin debut på landslaget - Jack Colback, Calum Chambers, Danny Rose og Fabian Delph.

Kyle Walker, Ross Barkley, Theo Walcott, Glen Johnson, Luke Shaw, Michael Carrick, Jon Flanagan, Adam Lallana, Chris Smalling, Kieran Gibbs, Jay Rodriguez og Andy Carroll er ute med skader, mens Steven Gerrard, Ashley Young og Frank Lampard har gitt seg på landslaget.

For Norge har Tore Reginiussen meldt forfall. Stjerneskuddet Martin Ødegaard (15) er utelatt fra troppen denne gangen. Per Ciljan Skjelbred er utnevnt som ny kaptein etter Brede Hangeland.

England har en del fravær i kveld og møter Sveits i en meget vanskelig EM-premiere på bortebane allerede mandag. Landet har ikke vunnet på sine fem siste kamper, mens Norge har spilt uavgjort i tre av de siste fire kampene.

Folkerekka viser at 76 prosent av kryssene er plassert på H. Det er såpass mye at det frister å ta med en U. For vi kan ikke utelukke Norge helt i denne kampen. HU.

2. Danmark – Tyrkia
Landslagssjef Morten Olsen har få offensive strenger spille på i denne kampen. Nicklas Bendtner er i rusten form etter å ha vært ute i kulden i Arsenal før overgangen til Wolfsburg, mens FCKs Andreas Cornelius og IFK Göteborgs Lasse Vibe utgjør de andre alternativene på topp. Duoen har ikke spilt på landslaget på henholdsvis ett og to år.

Tyrkias landslagssjef Fatih Terim har tatt ut en 24-mannstropp som inkluderer Arda Turan (Atletico Madrid), Bayer Leverkusens stjeneskudd Hakan Calhanoglu og Fenerbaches Emre Belozoglu. Keeper Volkan Demirel er utelatt etter å ha vært involvert i en episode med Galatasaray Felipe Melo.

Landet stod med seks strake seiere før det ble 0-1-tap for USA i juni.

Danmark åpner EM-kvaliken mot Armenia allerede søndag, mens Tyrkia skal i aksjon mot Island tirsdag.

Åpen kamp. HUB.

3. Tsjekkia – USA
Pavel Vrba har fått en tøff start på karrieren som tsjekkisk landslagssjef og står med null seiere i sine første tre kamper (mot Norge, Finland og Østerrike). Landets EM-kvalik starter med en meget vrien åpningskamp mot Nederland tirsdag.

Jürgen Klinsmann har tatt med mange unggutter til Europa som et ledd i å kartlegge talenter som kan være aktuelle for VM i 2018. Elleve spillere har ti landskamper eller på CV-en, mens aldri har spilt med det amerikanske flagget på brystet. Stokes Geoff Cameron har måttet trekke seg fra troppen grunnet en skade.

Denne Tsjekkia-utgaven er ikke blant de beste fra de siste par tiårene, og vi kan ikke utelukke USA i denne kampen. HU.

4. Tyskland – Argentina
Kveldens desidert mest spennende privatlandskamp er møtet mellom VM-finalisten Tyskland og Argentina i Düsseldorf. Kampen er helt utsolgt, og mandag møtte om lag 45.000 elleville (og betalende) tyskere for å se VM-heltene trene.

I løpet av sommeren har Philipp Lahm, Miroslav Klose og Per Mertesacker lagt opp på landslagsnivå, men 18 spillere fra VM-laget er tatt ut i troppen til denne kampen. I tillegg er Marco Reus tilbake etter å ha mistet VM grunnet en skade. Mario Gomez er inne i varmen, og Stuttgarts dyktige midtstopper Antonio Rüdiger er også med.

Bastian Schweinsteiger ble tirsdag utnevnt til ny landskaptein. Mesut Özil har trukket seg grunnet en ankelskade.

Dette er tidligere Barcelona-trener Gerardo Martinos første kamp som landslagssjef for Argentina etter at han tok over jobben til Alejandro Sabella.

Når man ser på de to troppene, er det tydelig at Joachim Löw har et bredere og sterkere materiale å velge fra enn sin kollega Martino. Dermed er det fordel Tyskland dersom begge landslagssjefene skulle velge å endre en del på laget underveis.

Tyskland var en meget verdig VM-vinner i Brasil, og i kveld blir laget backet opp av et meget entusiastisk publikum som er kommet for å hedre heltene. Vi tror mest på hjemmelaget. H.

5. Kroatia – Kypros
Kroatia gjorde en brukbar figur i VM, men nådde ikke opp i den avgjørende kampen mot Mexico og endte på tredjeplass i sin pulje. Landslagssjef Niko Kovac fortalte på pressekonferansen mandag at analysene fra VM viser at de kroatiske spillerne løp mindre enn de beste lagene, og det er noe han ønsker å forbedre.

Landet har fått en enkel start på EM-kvaliken med åpningsmatch hjemme mot Malta tirsdag.

Kypros gjorde en meget slett VM-kvalik og har ikke scoret på de åtte siste landskampene. Landet er blitt stadig dårligere de siste årene, og spesielt etter at angriperne Michalis Constantinou og Yiannis Okkas ga seg på landslaget.

Vi er som sagt nødt til å gardere noen av favorittene for å ha håp om store premier. Kroatia er flere hakk bedre enn torsdagens motstander, og dette bør ende med H.

6. Slovakia – Malta
Slovakia spilte landskamp sist mot Russland i slutten av mai. Det endte med 0-1-tap på bortebane. Før det sto dam med fem kamper på rad uten tap (3-2-0). Klarte bare 0-0 borte mot det mikroskopiske landet Gibraltar i fjor høst, så bunnivået er lavt. Var aldri i nærheten av å klare en VM-plass og endte 12 poeng bak Bosnia og Hellas i gruppe G.

Maltas landslagssjef Pietro Ghedin har hentet inn en hel del ferske navn i troppen som møter Slovakia torsdag og Kroatia i EM-kvalifiseringen tirsdag neste uke. Kantspilleren Alex Muscat har måttet trekke seg grunnet en skade. Den erfarne defensive spilleren Roderick Briffa er også uaktuell. Tapte ni av ti kamper i sin VM-kvalikgruppe.

Slovakia er utvilsomt det beste laget, men når hele 83 prosent av kryssene på folkerekka er plasset på H, tar vi med en gardering og håper at Malta klarer å kjempe seg til uavgjort. HU.

7. Sverige – Estland
Erik Hamrén har prøvd ut et nytt system som kan spilles som 4-3-3 eller 4-5-1 i de siste treningskampene. Det har ikke vært en suksess, og svenskene står med tre strake tap og 1-5 i målforskjell. EM-kvaliken starter med hjemmekamp mot Østerrike mandag.

Celtic-forsvareren Mikael Lustig har meldt forfall grunnet skade.

Estland har møtt jevnt over laber motstand i sine treningskamper etter den mislykkede VM-kvaliken (sju poeng på ti kamper). Land som Liechtenstein og Tadsjikistan er blitt slått, men man har tapt for Island, Finland og Latvia. Presterte også uavgjort mot Gibraltar på hjemmebane i mai.

Åpner EM-kvaliken med hjemmekamp mot Slovenia mandag.

Kaptein Zlatan Ibrahimovic scoret tre mål for PSG i helgen, og Sverige har også fått frem en spennende spisstype i Branimir Hrgota, som er i målform for Borussia Mönchengladbach. Vi tror klart mest på svensk seier i kveld. H.

8. Belgia – Australia
Dette er Belgias første kamp etter tapet for Argentina i VM-kvartfinalen. Får en rolig start på EM-kvaliken med hjemmekamp mot Andorra onsdag neste uke.

Premier League-stjernene Eden Hazard og Romelu Lukaku er utelatt fra Belgias tropp for å få hvile til å bygge opp formen. De er utrolig nok blitt erstattet av sine brødre Thorgan Hazard og Jordan Lukaku.

Frosvarsspilleren Jelle Van Damme og Monacos kantspiller Yannick Ferreira er ute med skader, og Thomas Vermaelen og Marouane Fellaini er heller ikke tilgjengelige. Torino-keeper Jean-Francois Gillet er med i troppen etter å ha vært utestengt fra landslaget i 13 måneder grunnet kampfiksing.

Australias landslagssjef Ange Postecoglou har en del fravær, men stiller likevel med en brukbar tropp som inneholder navn som Mile Jedinak og Tim Cahill. Han har også gitt plass til fire spillere som aldri har fått sjansen på landslaget. Dortmund-spissen Robbie Kruse er tilbake etter å ha gått glipp av VM med en skade.

Australia gjorde en ok figur i VM selv om det ble tre tap, og vi kan ikke utelukke laget mot et svekket Belgia.

9. Italia – Nederland
Antonio Conte har tatt over Italia etter det skuffende verdensmesterskapet. Navn som Mario Balotelli, Antonio Cassano, Lorenzo Insigne og Alessio Cerci er utelatt, mens forsvarsklippen Giorgio Chiellini har trukket seg grunnet en skade. Det er håp om at han rekker kvalikkampen mot Norge tirsdag.

Andrea Pirlo, Riccardo Montolivo , Pablo Daniel Osvaldo og Gabriel Paletta er også ute med skader, og italienerne fremstår som svekket i torsdagens kamp.

Guus Hiddink sliter også med mange fravær i sitt comeback som nederlandsk landslagssjef. Arjen Robben, Klaas Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart, Jordy Clasie og Ron Vlaar har alle trukket seg fra troppen. Nederland åpner EM-kvaliken med bortekamp mot Tsjekkia tirsdag.

Det lukter uavgjort lang vei av denne kampen. HU.

10. Frankrike – Spania
Frankrike hadde et strålende VM før det ble tap for Tyskland i kvartfinalen. Landet er vert for EM om to år og slipper dermed kvalifiseringen.

Mickael Landreau har gitt seg på landslaget, og han erstattes av Marseille-keeper Steve Mandanda. Franck Ribery har også pensjonert seg fra Les Bleus. Arsenal-duoen Olivier Giroud og Laurent Koscielny er skadet.

Landslagssjef Didier Deschamps har varslet at laget mot Spania kommer til å være tilnærmet identisk med det som tapte for Tyskland i VM.

Vicente del Bosque har fortsatt som landslagssjef selv om han varslet at han ville trekke seg etter Spanias elendige VM-innsats. Det er et generasjonsskifte på gang i troppen, og Xavi og Xabi Alonso, har pensjonert seg fra landslaget.

Del Bosque har utelatt Pepe Reina, Fernando Torres og Juan Mata, mens Gerard Pique, Andres Iniesta og Javi Martinez er ute med skader. Fem av spillerne i troppen står uten landslagskamper.

Frankrike var knallgode i sine siste landskamper i Paris før VM og stiller sterkt mot et svekket Spania. Vi setter en vågal H.

11. LSK Kvinner – Stabæk
Det er de to klart beste lagene i Toppserien som møtes i denne cupkvartfinalen. Begge står med 39 poeng på 16 kamper, men Stabæk er så vidt foran på målforskjell (49-12 mot 47-12).

LSK hadde ledelsen i serien helt til laget skuffet med 1-1 hjemme mot svake Trondheims-Ørn i helgen. Det ble også et sviende 1-4-tap for Røa 16. august. Stabæk står med seks strake seiere, men har møtt mye dårlig motstand i denne perioden.

LSK-trener Monica Knudsen er offensiv før onsdagens storkamp og melder om at man er bedre rustet både når det gjelder mannskap og skader enn man var i fjorårets cupfinale mot Stabæk.

Landslagskaptein og Stabæk-kaptein Ingvild Stensland røk korsbåndet mot Arna-Bjørnar og er ute resten av sesongen. Det er meget dårlig nytt både for landslaget og Stabæk.

Disse to har spilt mange jevne kamper mot hverandre de siste sesongene, og det måtte ekstraomganger til for å kåre en vinner (Stabæk) i fjorårets cupfinale. De tre siste møtene i serien har endt uavgjort, og det er også et sannsynlig resultat i kveld. HU.

12. Trondheims-Ørn – Medkila
Trondheims-Ørn har møtt meget tøff motstand i det siste (LSK, Røa, Kolbotn, Avaldsnes og Stabæk), og det er således ikke så verst med fem poeng i denne perioden. Spesielt imponerende var 1-1-kampen mot LSK i helgen, der ett poeng ble reddet gjennom lavt press og god taktikk. Ligger på niendeplass med 16 poeng.

Medkila har tatt ett poeng mindre enn Ørn, men har langt svakere målforskjell (14-46 mot 22-29). Har bare tatt to poeng på de siste fem kampene og har gått på et par stygge tap (1-7 for Arna-Bjørnar og 0-5 for LSK).

Medkila har vunnet de to siste innbyrdes, men begge kampene ble spilt i Harstad. De tre siste i Trondheim har endt med seier til Ørn.

Ørn er for store favoritter på folkerekka (76 prosent), og vi tar med en gardering. HU.

384-rekker
1. England – Norge HU

2. Danmark – Tyrkia HUB

3. Tsjekkia – USA HU

4. Tyskland – Argentina H

5. Kroatia – Kypros H

6. Slovakia – Malta HU

7. Sverige – Estland H

8. Belgia – Australia HU

9. Italia – Nederland HU

10. Frankrike – Spania H

11. LSK Kvinner – Stabæk HU

12. Trondheims-Ørn – Medkila HU

Klikk her for å levere dette spillet.

96-rekker
1. England – Norge HU

2. Danmark – Tyrkia HUB

3. Tsjekkia – USA HU

4. Tyskland – Argentina H

5. Kroatia – Kypros H

6. Slovakia – Malta HU

7. Sverige – Estland H

8. Belgia – Australia HU

9. Italia – Nederland U

10. Frankrike – Spania H

11. LSK Kvinner – Stabæk HU

12. Trondheims-Ørn – Medkila H

Klikk her for å levere dette spillet.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør