*Nettavisen* Sportspill.

Norge kan sjokke

Per-Mathias Høgmo holder fortsatt roen. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Per-Mathias Høgmo og Norge fikk kjørt seg mot Frankrike onsdag, men hjemme på Ullevaal kan laget overraske i ettermiddag.

06.06.14 16:29

Sportsspill meny lørdag:
Oddstips 1:En Brann-spiller med suksess
Oddstips 2:Herlig drag fra Allsvenskan

V75 Bergen:Lerum byr på Hamre-muskler

Lørdagens tippekupong består av privatlandskampen mellom Norge og Russland, og elleve kamper fra norsk 2. divisjon og innleveringsfrist er som vanlig kl 15.55.

1. Norge - Russland
Privatlandskamp på Ullevaal. Etter åtte kamper med Per-Mathias Høgmo som norsk landslagssjef har Norge kun tatt en seier og det var ikke noe kjekt å se Norge bli rundspilt mot Frankrike onsdag. Hjemme på Ullevaal er det selvsagt noe helt annet.

Russland står uten tap på de åtte siste kampene og Fabio Capello har fått dreis på sakene der borte. VM-klare Russland løper neppe skjorta av seg i ettermiddag, men er nok et klart bedre lag enn Norge i øyeblikket.

Norges antatte førsteellever i ettermiddag: Rune Almenning Jarstein (eventuelt Ørjan Håskjold Nyland) - André Danielsen, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli - Jone Samuelsen, Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jensen, Mats Møller Dæhli - Tarik Elyounoussi, Håvard Nielsen.

Privatlandskamper i fotball er noe herk, men vi blir ikke overrasket om Norge skulle vinne denne. Alle tegn må med. HUB.

2. Arendal - Birkebeineren
Vi starter i 2. divisjon avdeling og et bunnoppgjør. Hjemmelaget står med fattige tre poeng etter seks kamper og den seieren kom i sesongens første hjemmekamp mot Odd 2. Det var tilbake til andre serierunde 28. april. Etterpå det har det blitt fire strake tap og hele 14 innslupne mål i disse.

Birkebeineren står med 2-0-4 på sine seks første seriekamper og spesielt med dette er at begge seirene er kommet på bortebane mot gode lag som Pors og Kongsvinger.

På ren utregning skal jo dette da være borteseier og vi gir ihvertfall bortelaget utgangstipset. UB.

3. Vindbjart - Holmen
også denne kampen er hentet fra 2. divisjon avdeling 1. Hjemmelaget med svært variable 3-0-3 på de seks første seriekampene, men hjemme er to av tre vunnet. Serieleder Flekkerøy ble slått 3-1 i siste hjemmekamp og det er det eneste tapet Flekkerøy har blitt påført hittil. Sist helg ble det 0-3 borte for sterke Jerv.

Nyopprykkede Holmen har fått opp farten etter to strake 0-4 tap i innledningen og tre av de fire siste er vunnet. Motstanden har dog ikke vært blant de beste og dette er en tøff test.

Normalt hjemmesterke Vindbjart får tillit som en våre sikre på lørdagskupongen. H.

4. Brumunddal - Byåsen
Undertegnede har alliert seg litt med sportssjef og trener Espen Haug i Raufoss. Haug har svært god kontroll på denne avdelingen. Brumunddal åpnet med tre strake seire, men er innhentet av hverdagen og har tapt sine tre siste. To av disse er imidlertid tapt mot de antatte topplagene Levanger og Raufoss.

Trondheims-laget Byåsen har neppe vanlig standard denne sesongen og i følge Haug neppe en kandidat til å kjempe i toppen. Har åpnet med godkjente 2-3-1, men har ikke imponert på slutten.

Vrient oppgjør dette, men vi har en god følelse for at hjemmelaget ikke taper denne. HU.

5. Herd - Raufoss
Amund Skiri som er trener for Herd har åpenbart fått skikk på sitt unge mannskap etter en svak start på sesongen. Heller ikke Herd er ventet i toppen og unge mannskap vil selvsagt variere i prestasjonene. 2-2-2 på de seks første seriekampene gir en foreløpig 8. plass.

Raufoss-trener Espen Haug er helt sikker på at hans lag er god nok til opprykk denne sesongen og laget har da også inntatt føringen med sine tretten poeng. I følge Haug dominerte laget fra start til slutt i siste bortekamp mot Gjøvik, men tapte likevel 0-1.

Raufoss vet at det ikke finnes enkle kamper i denne avdelingen, men vi tror ikke laget taper lørdag. UB.

6. Nybergsund - Elverum
Toppoppgjør mellom to av de fire lagene som Haug tror gjør opp om opprykket. Nybergsund har hatt en sterk sesongstart og hjemme i Trysil blir det ikke lett å ta laget. 11-2 er målforskjellen der. 3-3-0 på de seks første seriekampene gir en foreløpig tredjeplass med 12 poeng.

Elverum har åpenbart planer om retur til 1. divisjon på første forsøk. 4-1-1 på de seks første seriekampene gir en foreløpig 2. plass, på samme poengsum som serieleder Raufoss.

Dette blir garantert tett og jevnt, men hjemmelaget får vårt tips. H.

7. Fana - Vidar
Over til avdeling 3 der Fana ikke er på samme nivå som byrivalene Åsane og Fyllingsdalen. Er imidlertid seige hjemme på Nesttu idrettsplass der laget står med full pott. Borte går det mye verre og der står laget med 0-1-2. Fana er et fysisk lag og hjemme på intime Nesttun hjelper slikt.

Heller ikke Vidar har sin styrke på bortebane og Stavangerlaget står med 1-0-2 på bortebane, men har vunnet alle tre kampene hjemme i Stavanger.

Dette er en vrien kamp og her må det helgardering til. HUB.

8. Grorud - Egersund
Hjemmelaget gikk en steintøff tredjerundekamp mot Stabæk i midtuken og holdt Tippeligalaget til ekstraomganger, men måtte til slutt se seg slått 0-3 etter 120 minutter. Variable 2-1-3 på de seks første seriekampene, og har kun kapret sju poeng. Hjemme er to av tre tapt.

Motstander Egersund har 3-2-1 på sine seks første seriekamper og ligger på 5. plass. Borte er det blitt en av hver (1-1-1). Kommer nå fra to sterke seire (3-1 hjemme mot Vidar) og 1-0 borte mot Lyn.

Grorud fikk kjørt seg i midtuken og møter ikke enkel motstand her. B.

9. Stord - Florø
Det unge Stord-laget har ikke uventet variert mye i sesonginnledningen og står med 1-1-4 totalt og trolig blir det en kamp for å overleve denne sesongen. Men laget fikk sin første trepoenger sist helg hjemme mot Grorud.

Florø er per dags dato det nest beste laget i Sogn og Fjordane og har hatt en flott sesongstart med 3-2-1 på sine seks første seriekamper. Det gir 11 poeng og kun tre poeng opp til serieleder Fyllingsdalen. Onsdag venter Molde i 3. runde i cupen og det er klar fare for at den kampen forstyrrer for Florø.

Det lukter litt smell i denne kampen grunnet den cupkampen og vi helgarderer. HUB.

10. Ålgård - Fyllingsdalen
Ålgård har ikke imponert i i sesonginnledningen og står som Stord med 1-1-4 totalt. Hjemme på Jæren står laget med 1-1-1, og eneste seieren er kommet mot svake Stord.

Fyllingsdalen har imponert stort under sin nye trener Olafur Ørn Bjarnason. Den tidligere svært så solide Brann-stopperen har fått skikk på organiseringen på dette svært så talentfulle laget. Fyllingsdalen ble junior-norgesmester i fjor og det gror flott i Fyllingsdalen.

Onsdag venter Brann hjemme i 3. runde i cupen, og det er alltid et lite uromoment. Men rutinerte Bjarnasson har vært med på dette før og er nok flink til å holde fokus. Vi tror bortelaget tar denne greit. B.

11. Harstad - Finnsnes
Over til avdeling og et nordnorsk oppgjør. Grei åpning for Harstad som står med 3-1-2 på sine seks første seriekamper. 2-1-0 hjemme i Harstad og 1-0-2 på reise. Bittert bortetap sist helg mot KFUM Oslo med seiersmål i mot fire minutter før full tid.

Finnsnes på sin side står med 2-0-4 på sine seks første seriekamper. Er over streken med det da tre av konkurrentene nesten ikke har kapret poeng. 1-0-2 på bortebane, og seieren kom mot Mo.

Hjemmelaget er med rette favoritter her, men vi tar med gardering for poengdeling. HU.

12. Lørenskog - Skeid
3-1-2 på de seks første seriekampene for hjemmelaget. Tapene er kommet borte for Moss (0-4) og i siste hjemmekamp mot KFUM Oslo (1-2). Ssit helg ble det komfortabel 2-0 seier borte mot Finnsnes.

Motstander Skeid har hatt en fæl sesongstart og står med 1-0-5 på sine seks første seriekamper. Seieren kom borte mot Finnsnes i andre serierunde (3-2).

Dette ser ut som en grei hjemmeseier. H.

96-rekker

1. Norge — Russland HUB

2. Arendal — Birkebeineren B

3. Vindbjart — Holmen H

4. Brumunddal — Byåsen HU

5. SK Herd — Raufoss UB

6. Nybergsund IL-Trysil — Elverum H

7. Fana — Vidar HU

8. Grorud — Egersund B

9. Stord — Florø UB

10. Ålgård — FK Fyllingsdalen B

11. Harstad — Finnsnes HU

12. Lørenskog — Skeid H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432 - rekker

1. Norge — Russland HUB

2. Arendal — Birkebeineren UB

3. Vindbjart — Holmen H

4. Brumunddal — Byåsen HU

5. SK Herd — Raufoss UB

6. Nybergsund IL-Trysil — Elverum H

7. Fana — Vidar HUB

8. Grorud — Egersund B

9. Stord — Florø HUB

10. Ålgård — FK Fyllingsdalen B

11. Harstad — Finnsnes HU

12. Lørenskog — Skeid H

Klikk her for å levere 432-rekkeren


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.