Det blir spennende å se hvilken ellever som stiller til start mot Island lørdagskveld. Her fra kampen mot Australia tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det blir spennende å se hvilken ellever som stiller til start mot Island lørdagskveld. Her fra kampen mot Australia tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Norge på tippekupongen

Det blir spennende å se Norge i aksjon denne lørdagen. Kan de slå VM-klare Island?

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V75 Bergen: Du kan bli mangemillionær på V75
Oddsdobbel 1:
Belgia sender Portugal hjem med tap
Oddsdobbel 2:
Kogsvinger kan ta poeng fra Sandnes
V4/V5 Klampenborg: Dansk lunsj med godbiter på menyen
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt

Lørdagskupongen består av seks vennskapskamper for landslag, et oppgjør i OBOS-ligaen og fem kamper fra nivå tre i Post Nord-ligaen. Det er småvanskelig, da det ikke er lett å vite hvordan de VM-klare landene matcher sine tropper tett opptil sommerens store begivenhet. Bonuspotten øker stadig, og er kommet opp til 2,5 millioner denne lørdagen. Frist for innlevering er 15:55.

1. Island – Norge
Det norske landslaget drar til Island og kan vente seg en tøff bortekamp. Lille Island skal spille VM, mens Norge aldri var i nærheten av å kvalifisere seg.

Island skal spille to vennskapskamper før mesterskapet i Russland går av stabelen. Det er kveldens kamp mot Norge, også skal dem møte Chana 8. juni. Laget er i gruppe med Argentina (som dem møter i den første kampen 16. juni), Kroatia og Nigeria. Island skal få det tøft med å gå videre fra denne gruppen, men de har overrasket oss før. Laget har tapt sine siste to spilte kamper med 1-3 hjemme for Peru sist og 0-3 borte mot Mexico i kampen før det. Vi kan vente oss en sterk ellever fra Island, og antagligvis et ganske tent lag som vil vise at dem er i rute.

Vårt kjære Norge spiller bare for æren i kevldens kamp. Vi aner allikevel en viss fremgang i det siste. Man kan nærmest se at Lagerbäck har satt sitt preg på laget. 4-1 seier hjemme mot svake Australia nest sist og 1-0 borte over Albania sist lar seg høre. Det er deilig at Norge vinner kamper igjen, men noe VM-deltakelse var vi veldig langt unna. Det blir spennende å se hvilke spillere nevnte Lagerbäck stater med lørdagskveld. Merk: Kampen starter ikke før 22:00.

Det er vanskelig å vite hva Island stiller med tett opp til VM. Vi heller mot hjemmelaget, men gir våre gutter sjansen og tar med alle tegn på begge kupongene. HUB

2. Østerrike – Tyskland
En ny kamp mellom et lag som skal til VM, og et som ikke er kvalifisert. Hjemmelaget må se begivenheten hjemme i Østerrike, mens gjestene som vanlig er i favorittsjiktet før mesterskapet.

I likhet med Norge har Østerrike bare æren å spille for her.
Hjemmelaget er nok et av de beste lagene utenfor VM. Laget har seks strake seire å vise til. Sist vant dem 1-0 over VM-klare Russland, og var solide. Østerrike er et lag som faktisk kunne klart seg godt mot flere lag i årets VM. 4-0 borte mot Luxembourg nest sist var og sterkt.

Tyskland stiller til VM-start som en av mange vinnerkandidater. Laget skal bryne seg på Mexico, Korea og våre naboer fra Sverige. De bør ha lite problemer med å ta seg videre fra den gruppen. Tyskerne står med utrolige fire kamper uten seier. Det skjer veldig sjeldent. Det skal dog sies at motstanden har vært knallhard. 0-1 for Brasil samt tre uavgjorte mot Spania, Frankrike og England.

Som i kamp en er det vanskelig å vite hva Tyskland stiller med. Laget har dog en flott bredde i troppen, og vil nok mønstre et sterkt lag uansett. Vi tror på borteseier, men Østerrike er gode og vi gir laget sjansen til uavgjort på det store systemet B ( UB på 432 rekker systemet)

3. England – Nigeria
Kampen på ærverdige Wembley gir oss lag fra to verdensdeler. Begge lagene skal til VM-sluttspillet.

England gikk veldig lett videre til VM og skal i gruppespillet opp mot Belgia, Panama og Tunisia. En bra trekning, og England bør definitivt være videre til utslagsspillet (16 lag). England har ikke tapt på de siste sju, men bare vunnet en av de siste fire. Seier over Nederland, uavgjorte kamper mot Italia, Brasil og Tyskland.

Nigeria ankommer Wembley som VM-klare, og får en fin pekepinn på hvor laget står mot dagens motstand. Nigeria med 1-1 hjemme mot Kongo sist, og 0-2 tap borte for Serbia nest sist. Bare en seier på de siste fire landskampene. I VM er man i gruppe med Island, Argentina og Kroatia, og skal nok slite med å gå videre.

Dette blir tøft for Nigeria. England er sterke på Wembley og vi tror laget vinner dette. H

4. Sverige – Danmark
De to store i Skandinavia møtes her til oppkjøring i forkant av VM. Begge vil nok gjerne vinne og stiller trolig med sterke mannskaper.

Sverige møter Tyskland, Mexico og Korea i gruppespillet i sommer. Svenskene bør ha en grei sjanse til cupspill i VM etter gruppespillets avslutning. Vi synes svenskene har skuffet i de to siste kampene sine, med 0-1 mot Romania borte, og 1-2 tap for Chile hjemme. Laget har bare en seier på de siste fem. 2-2-3 på siste sju.

Danmark bør også ha en fin sjanse til å gå videre fra gruppespillet i VM. Motstandere er Frankrike, Australia og Peru. I mars spilte laget to hjemmekamper. 0-0 mot Chile, og en ikke altfor imponerende 1-0-seier over Panama. Danskene har 2-3-2 på de siste sju landskampene.

 Vi heller ørlite mot Sverige, men garderer med alle tegn på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet)

5. Belgia – Portugal
To nye VM-klare lag møtes i denne oppkjøringskampen i Belgia.

Belgia er gode. Det jobbes bra i belgisk fotball, noe fine resultater i aldersbestemte turneringer viser. Laget møter England, Panama og Tunisia i Russland. Belgia er store favoritter til å gå videre sammen med England. Belgia er ubeseiret på de siste sju, og har vunnet seks av disse. Kompany, Vermalen, Dembele, Kevin De Bruyne, Hazard og Lukaku er spillere vi ser frem i mot å se både i kveld og i mesterskapet om to uker.

Portugal har også trukket en fin gruppe i VM. Med sterke Spania, Marokko og Iran er det store avansement muligheter. Laget har bare vunnet en av de siste fire, og har skuffet i disse. 2-2 hjemme mot Tunisia denne uken, 0-3 tap hjemme for Nederland før det. Portugal er veldig avhengig av Ronaldos spill, og ikke minst scoringer. Han spilte ikke mot Tunisia tidligere i uken, og det rapporteres om at han fortsatt er på en liten ferie.

Portugal uten Ronaldo er tøft, og Belgia er et meget godt lag. Vi tror på hjemmeseier. H

6. Irland – USA
Kupongens siste landskamp gir oss to lag som ikke er kvalifisert til VM-sluttspillet i sommer. Som i kamp tre (England - Nigeria) får vi lag fra to forskjellige verdensdeler.

Irland røk ut for Danmark i playoff til VM. Tapte hele 1-5 hjemme i den kvalifiseringen. To bortetap mot Frankrike og Tyrkia (0-2 og 0-1) i de to siste spilte. Irland har tre strake tap, men er egentlig brukbare hjemme. Et meget entusiastisk publikum stiller alltid opp for irrene.

USA har bare et tap på de siste sju landskampene. 3-0 over Bolivia denne uken, og 1-0 over Paraguay før det. Begge disse på hjemmebane.
Vanskelig kamp å tippe. Vi heller mot Irland, og tror ikke laget taper. HU.

7. Sandnes Ulf - Kongsvinger
Vi er over i OBOS-ligaen og oppgjøret på Sandnes stadion, hvor Kongsvinger kommer på besøk. Et hjemmelag for fult med i kampen om opprykk. Gjestene i den andre delen av tabellen, tre poeng foran direkte nedrykk.

Ulf Sandnes har innfridd og ligger etter ti spilte kamper på tredjeplass, bare poenget etter Viking på direkte opprykk. Laget er meget sterke hjemme i Sandnes og har 4-1-0 på de fem første hjemmekampene. Bare to baklengs på disse fem er også svært imponerende. Laget gikk på et lite feilskjær i siste kamp med 0-1 tap for Mjøndalen borte, og var skuffende.

Kongsvinger sliter i den andre delen av tabellen. Bare Tromsdalen, Strømmen og Florø ligger bak på tabellen, og det er ikke mer enn tre poeng ned til nedrykk. Gjestene har vært svake på fremmed gress, og kommer til Sandnes med 0-1-3 på de første fire borte. Kongsvinger var dog gode nest sist mot Åsane borte, da de ledet til det gjenstod fem minutter. Laget presterte årsbeste med en fin seier 2-1 over sterke Ullensaker/Kisa sist. De har og fått tilbake noen skadede spillere, og kan få med seg poeng fra Sandnes, tross den svake bortestatistikken.

Vi synes Kongsvinger har vært positive den siste tiden, og kan ta poeng her. Vi spiller HU.

8. Asker – Nybergsund
Kampen på Føyka i Asker bringer oss over i Post Nord-ligaen. Hjemmelaget er fire poeng bak tabelltoppen, mens gjestene er et poeng fra nedrykk og fjerde sist på tabellen.

Asker er sterke og med i opprykkskampen for fullt. Bare fire poeng opp til Raufoss på topp. Laget er også bunnsolide hjemme på Føyka og har ikke avgitt noe på de tre første hjemme. Asker gikk på et 1-2 tap borte mot Elverum sist, men slo tabelltopp Raufoss hjemme på Føyka før det med 1-0.

Nybergsund har bare Hønefoss og andrelagene til Odd og Stabæk bak seg på tabellen. Bare et fattig poeng ned til nedrykk. I tillegg er gjestene svake borte. Laget kommer til Asker med 0-1-2 på de tre første borte, med bare to scoringer rett vei på disse tre. Skuffende også i siste kamp med tap 1-2 hjemme for Alta.

Dette skal Asker ta seg av. Laget er klart bedre enn gjestene, og meget sterke på Føyka. H.

9. Moss – Elverum
Lagene møtes på Melløs stadion i Moss. Hjemmelaget fire poeng bak gjestene, på henholdsvis åttende og fjerde plass på tabellen.

Moss har lagt seg til rette rundt midten av tabellen etter sju spilte kamper. Laget er et greit hjemmelag og ønsker Elverum velkommen til Melløs, med en hjemmestatistikk på 2-0-1. Laget er i fin form, og spilte meget sterke 1-1 borte mot serieleder Raufoss sist. Tre strake gevinster i OBOS før det.

Gjestene fra Elverum var tippet høyt oppe, og har delvis innfridd. Fjerde plass så langt, men kort vei opp til lagene foran. Laget har 1-1-1 på de første tre borte, slo Asker 2-1 hjemme i siste kamp og står med tre strake seire i OBOS ligaen.

Vi forventer et tett og jevnt oppgjør på Melløs, men tror mest på hjemmelaget. HU.

10. Fløy – Egersund
Kampen på Arkicon Arena i Flekkefjord gir oss topp mot bunn. Vertene bare et poeng bak Skeid på toppen. Egersund derimot er tredje sist på tabellen.

Fløy har overrasket veldig denne sesongen. De er for fult med i toppen av Post Nord-ligaen. Laget har 1-2-0 på de tre første hjemme, og med litt  flere poeng på hjemmebane ville laget faktisk toppet avdelingen. Det er enormt. Sist returnerte laget fra hovedstaden med 3-2 over andrelaget til Vålerenga, og står nå med tre strake seire. Vi har virkelig latt oss imponere av Fløy så langt.

Gjestene fra Egersund ligger tredje sist på tabellen. Magre seks poeng på de første sju er nedrykksform. Laget har bare vunnet en kamp i årets serie. De fikk seg en opptur med 1-1 hjemme mot tabelltopp Skeid i nest siste kamp, samt solide 4-0 borte mot Brattvåg sist onsdag. Ofte målfattig når Egersund spiller. Laget har scoret minst, og bare Skeid har sluppet inn mindre. Et merkelig faktum for et lag under nedrykksstreken på tabellen.

Selv om Egersund slipper inn lite skal vertene være mye sterkere her. H

11. Nardo – KFUM Oslo
Kampen på Nissekollen kunstgress gir oss en ny kamp med topp mot bunn. Nardo ligger på nedrykksplass, mens gjestene fra hovedstaden er nummer to så langt.

Nardo sliter i feil ende av tabellen. De er i øyeblikket nest sist, og ligger på direkte nedrykk for tiden. 1-1-1 hjemme på de tre første er ikke håpløst. Hjemmeseieren mot Fløy 28.04 er den eneste i årets OBOS-liga. Formen må kraftig opp, om man skal sikre ny kontrakt, selv om det fortsatt er veldig mange poeng å spille om.

Gjestene fra Ekebergsletta i Oslo har startet på en helt annen måte enn vertene. En andreplass, kun poenget etter Skeid på tabelltoppen. Laget ankommer Trøndelag med 1-1-1 på bortebane og med uavgjort i toppkampen mot Kjelsås sist.

KFUM har ikke en bortestatistikk man kan skryte veldig av. Vi gir Nardo sjansen til et poeng. UB

12. Arendal – Brattvåg
Kupongavslutningen gir oss oppgjøret på Norac stadion i Arendal hvor hjemmelaget ønsker Brattvåg velkommen. Bare to poeng skiller i Arendals favør. De fleste trodde nok det gapet skulle være større etter sju spilte kamper.

Arendal var tippet som en opprykkskandidat. Laget har med sine ni poeng fortsatt kontakt, men har allikevel skuffet noe. 1-1-1 hjemme på Norac stadion må forbedres om laget virkelig skal spille seg inn i kampen om opprykk. Meget svake i siste kamp med 0-3 tap for Vidar på bortebane.

Brattvåg ligger plassen over nedrykk. Merkelig sesong så langt. Ingen poeng kapret på fire hjemmekamper, mens borteformen sier 2-1-0. Utrolig svake sist med 0-4 hjemme mot Egersund. I den kampen var laget langt i fra sitt beste, og skuffet stort. Sesongen blir nok en kamp for å overleve for Brattvåg sin del.

Vi tror klart mest på hjemmelaget her. H

96-rekker:
1. Island - Norge HUB
2. Østerrike - Tyskland B
3. England - Nigeria H
4. Sverige - Danmark HU
5. Belgia - Portugal H
6. Irland - Usa HU
7. Sandnes Ulf - Kongsvinger HU
8. Asker – Nybergsund H
9. Moss - Elverum HU
10. Fløy - Egersund H
11. Nardo - KFUM UB
12. Arendal -Brattvåg H

432-rekker: 
1. Island - Norge HUB
2. Østerrike - Tyskland UB
3. England - Nigeria H
4. Sverige - Danmark HUB
5. Belgia - Portugal H
6. Irland - Usa HU
7. Sandnes Ulf - Kongsvinger HU
8. Asker – Nybergsund H
9. Moss - Elverum HUB
10. Fløy - Egersund H
11. Nardo - KFUM UB
12. Arendal -Brattvåg H

Trykk på linken for å spille hos Norsk Tipping!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør