Bastiansen, Anders; ishockeyspiller
Bastiansen, Anders; ishockeyspiller Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Norge vinner skjebnekampen

Tap mot Østerrike må unngås for en hver pris. Vi tror på Norge i dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Langoddsen byr på NHL og ishockey-VM, Manchester United - Schalke 04 i Champions League og fotball fra Danmark, Østerrike og Amerika.

Norges ishockeylandslag skal ut i en helt avgjørende match mot Østerrike i VM og vi ser nærmere på denne og Celtics viktige kamp i skotsk Premier League.

Østerrike - Norge
Dette er nøkkelkampen for Norge i gruppespillet, det står i ytterste konsekvens om overlevelse i A-VM. Østerrike må vinne for å unngå nedrykkingsspill med de fire andre jumboene, der de to dårligste igjen rykker ned. Østerrike regnes som hakket svakere enn Norge, men ikke mye og de kan helt klart by på problemer hvis Norge ikke er skikkelig med. Østerrike har tapt 0-3 for Sverige og 1-5 for USA.

Norge har spilt en veldig god kamp mot et litt tafatt svensk lag, og etter seier på straffer har vi allerede 2 poeng fra den kampen. Derfor holder det med ett poeng for Norge i dag, men taper vi denne ender vi sist til tross for den fine innsatsen mot svenskene. Mot USA ledet Norge 2-0 med ble slitne og røk 2-4 til slutt. Selv om Norge ledet 2-0 hadde seier der vært et skikkelig landeveisrøveri, for USA hadde veldig mye av spill og sjanser. Likevel har Norge vist mye fint i dette mesterskapet. Vi tar med veteranen Tommy Jakobsens uttalelse til hockeymagasinet.no: - Jeg tror Norge har fått nok selvtillit i løpet av de to første kampene, slik at kampen mot Østerrike bør gå greit.

Det skal stå bra til med begge mannskaper. Det er klart at dette blir kriging og knallharde dueller. Østerrike har siktet seg inn på denne matchen hele tiden, vel vitende om at Norge er det eneste laget de har reelle muligheter til å slå. Derfor gir Norsk Tipping oss 1,80 på at Norge vinner denne kampen. Østerrike yppet seg mot Sverige i starten, men straks de kom under ga de litt opp. I dag tror vi på en match som er jevn i maksimalt to perioder, før Norge viser hvem som er best. Eneste faremoment ved et spill på Norge er at uavgjort etter tre perioder er like godt som seier. Men når så vi sist et hockeylag prøve å ri inn en poengdeling? Det er alt for risikabelt, og her må Norge gå for seier. Det har Norge mannskapet til å klare og vi spiller B til 1,80.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Inverness CT - Celtic
Skotsk Premier League. Inverness går mot en plassering midt på tabellen. De har ganske svake 4-4-8 på hjemmebane og ligger som nummer 7 av 12 når tre runder gjenstår etter kveldens kamp. Formen er i ferd med å dabbe av, eller den har vel egentlig aldri vært strålende, de har 1-2-2 på sine fem siste.

Manager Terry Butcher er i gang med en liten ryddesjau i klubben. 15 spillere står uten kontrakt etter denne sesongen, og i går var forsvarsspiller Chris Innes den tiende spilleren som helt sikkert ikke blir å se på Tulloch Caledonian neste sesong. Han trakk seg offisielt av familiære årsaker, etter at veteranene Grant Munro, Roy McBain, Stuart Golabek og Russell Duncan mandag fikk beskjed om at de ikke lenger er ønsket i klubben. Heller ikke Max Johnson, Chris Hogg, Gil Blumenshtein, Dani Sanchez eller Eric Odhiambo får nytt jobbtilbud. Vi nevner dette som et moment som kan tyde på at det er litt råtten stemning i klubben og at samhold og lojalitet muligens slår sprekker.

I dag er Richie Foran (a) suspendert. Fra før er Jonny Hayes, David Proctor og Dani Sanchez ute.

Inverness tropp: Esson, Innes, Munro, Hogg, Gillet, Doran, Odhiambo, Tokely, Duff, Rooney, Duncan, MacDonald, Ross, Cox, Morrison, Sutherland, Tuffey.

Celtic er ett poeng bak Rangers og har én kamp mindre spilt. Så med seier i kveld vil de lede med 2 poeng når tre runder gjenstår. Celtic må ganske enkelt vinne i kveld, og mye tyder på at de kan klare det. 12-2-2 på bortebane er sterkt og de har foruten 0-0 mot Rangers vunnet 4-1, 4-0 og 4-0 i sine fire siste spilte.

Glenn Loovens (f) er usikker i dag, og Cha Du-ri og Joe Ledley er fortsatt ute. Ellers har manager Neil Lennon full tropp:

Forster, Wilson, Izaguirre, Majstorovic, Mulgrew, Brown, Kayal, Commons, Forrest, Hooper, Stokes, Murphy, Samaras, Rogne, Maloney, McCourt, Ki, Zaluska.

Her er det meget gode sjanser for at Celtic vinner. På en vanlig dag hadde vi vært interessert i en knepen borteseier, slik det gjerne blir i disse kampene (Celtic har 1-0 og 2-1 i sine to siste her). Men med spillere på vei ut og mulig misnøye hos hjemmelaget, kombinert med at de ikke har noe å spille for og er svake på hjemmebane, gir vi Inverness små sjanser. Celtic er i form, nesten skadefrie og scorer gjerne fire mål i hver kamp. De har i tillegg enorm motivasjon og en klar B til 1,75 blir valget. Da må Celtic vinne med minst 2 mål for at spillet skal gå inn. Denne dobbelen gir 3,15 i total odds og vi setter 100 kroner. Spillefristen er klokken 16.10.

32. Østerrike - Norge 2,70 3,95 1,80
44. Inverness CT - Celtic (1-0) 3,10 3,55 1,75

Total odds 3,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør