Tiril Eckhoff slo til med sin første verdenscupseier for sesongen i Canmore torsdag kveld. I kveld går hun den siste etappen for Norge på kvinnestafetten.
Tiril Eckhoff slo til med sin første verdenscupseier for sesongen i Canmore torsdag kveld. I kveld går hun den siste etappen for Norge på kvinnestafetten. Foto: Jeff Mcintosh (AP)

Norges skiskytterjenter tar sesongens første stafettseier

De norske skiskytterjentene leverte strålende prestajoner i Canmore torsdag kveld. I kveld er Norge favoritt til å vinne stafetten.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredag/lørdagsmeny:
Tippetips lørdag:
Bonuspotten skal ut - over 5 mill i tolverpotten
Oddssingel PL lørdag: Solskjær kan ikke ta noen sjanser
Oddssingel 2. bundesliga: Pangodds på Møller Dæhli og St. Pauli
Oddsdobbel fredag: Bortedobbel til 3,36 i odds
V75 Forus Lørdag:
Stor V75-jackpot med 2,5 millioner ekstra
V65 Bjerke:
Svært fin V65-kveld på Bjerke
V64 Kalmar:
Christoffer fikser V64-cashen
Alpint-VM: Dette er programmet for alpin-VM 2019
Flax: Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

Det er et innholdsrikt langoddsprogram vi har foran oss fredag. Det spilles meget viktige kamper i både Championship, Bundesliga, La Liga og Ligue 1. I 2. bundesliga er det toppkamp mellom FC Köln og St. Pauli. Den danske serien sparkes også i gang igjen fredag etter vinterpausen. I tillegg er det VM 500 meter skøyter i Inzell, og det kombinasjon for kvinner i VM i alpint i Åre. I Canmore er det verdenscupstafetter for både menn og kvinner i skiskyting.

Skiskyting stafett kvinner - Norge vinner - 2,50 (spillestopp kl 22.40)

Det ble en helt voldsom suksess for Norge under normaldistansene i skiskyting i Canmore torsdag. Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen sørget for norsk dobbeltseier blant gutta, mens Tiril Eckhoff endelig var tilbake på toppen da hun leverte en enorm sisterunde og sikrer seg seieren for jentene.

Norge er satt til 1,35 i odds som vinnere av herrestafettene i kveld. Det er betegnende for hvor store favoritter gutta er. På kvinnesiden er dog litt mer jevne oddser, men vi har Norge som klare favoritter.

Emilie Kalkenberg som går åpningsetappen for Norge i kveld, gjorde et strålende løp og endte på 21. plass i går.  Ingrid Landmark Tandrevold bekreftet at hun er på vei helt inn i verdenseliten med sin 5. plass og får andreetappe. Marte Olsbu Røiseland gikk som et uvær i sporet, men pådro seg fire bom (45 sekunder tillegg på hver bom) og endte 12. plass. Olsbu Røiseland går 3. etappe. Så går altså Tiril Eckhoff sisteetappen. Tiril har gjort flere meget sterke stafettetapper denne sesongen, men slitt med å få fullklaff indviduelt. I går lyktes hun endelig og hun er et meget sterkt kort for Norge på den siste etappen.

Norge ble nummer to på den siste stafetten som gikk i Ruhpolding for snaue tre uker siden. Og var kun 11 sekunder fra seieren da. Klaffer det noenlunde på standplass for våre fire utvalgte i kveld, skal Norge ha en topp sjanse til å vinne. 2,50 på sesongens første stafettseier på jentesiden er spillbart.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør