GAMLE RIVALER: Åge Hareide (til venstre), her som Viking-trener, og Ronny Deila, her som Strømsgodset-trener, har duellert lenge. Dette bilde er fra 2010.
GAMLE RIVALER: Åge Hareide (til venstre), her som Viking-trener, og Ronny Deila, her som Strømsgodset-trener, har duellert lenge. Dette bilde er fra 2010. Foto: Christian Thomassen (NTB scanpix)

Norsk CL-duell på tippekupongen

Åge Hareide og Ronny Deila skal duellere på den aller største scenen. Vi gir deg tipsene til midtukens tippekupong.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskuddFormsvake Shakhtar er i trøbbel
 Dagens singleWolves har startet sesongen solid
Dagens dobbel:
  Spiller Wednesday på en onsdag
V4 Jägerso Galopp
Onsdagsvorspiel med galopp

Vi står overfor en strålende onsdagskupong med kamper fra Champions League-playoffen, Championship, League One og skotsk cup.

Alle kampene spilles i kveld, og det er spillstopp kl. 20.40.

Bonuspotten vokser stadig i størrelse og er nå på 2,1 millioner kroner. Den går til en eventuell alenevinner.

1. Celtic — Malmö
Det er duket for et spektakulært oppgjør sett med norske øyne. Celtic er store favoritter til å avansere fra møtet med svenskene. Likevel har ikke Ronny Deilas menn vært veldig overbevisende i sesonginnledningen og de står med 3-2-0 de siste fem kampene.

Spesielt defensivt har det sjanglet litt de to siste kampene, der de har sluppet inn fire mål. Også i den forrige CL-kvalifiseringsrunden slet de seg videre, da mot Qarabag med 1-0 sammenlagt.

Malmö begynte sesongen veldig svakt, men har kommet seg kraftig og er nå bare fire poeng fra toppen i Allsvenskan. Åge Hareides menn våknet virkelig og slo ut Red Bull Salzburg i den forrige kvalifiseringsrunden - etter å ha tapt 2-0 i bortekampen. Tre seiere på rad og 7-1 i målforskjell vitner om form.

Dessverre for Hareide er nøkkelspiller og toppscorer Markus Rosenberg suspendert. Han er holdepunktet i det svenske angrepet. I tillegg er midtbanespilleren Adu suspendert.

Hareide er naturligvis ute etter å smake på Champions League-fotball også denne sesongen, og vet at et uavgjort er et solid resultat. De har 3-4-2 på reisefot i Allsvenskan denne sesongen. HU.

2. Valencia — Monaco
Valencia har ikke hatt en god oppkjøring til sesongen og de har tapt fire av sine fem siste treningskamper, dog mot god motstand. Det er imidlertid ingen tvil om at de satser hardt denne sesongen og laget er på papiret bedre rustet enn på veldig mange år.

Det skal også legges til at Valencia ennå ikke har åpnet den tellende sesongen og gjør ikke det før til helgen.

Monaco har på sin side spilt fire kamp og gjort det solid - tre seiere og én uavgjort, sist mot Lille, er fakta. De har fortsatt den defensivt gode trenden fra forrige sesong og har kun to baklengs disse fire kampene.

Gjestene vil utvilsomt ha interesse av å forsvare seg kompakt denne kampen og de har gjentatte ganger bevist at de mestrer nettopp det. Kampen er mer åpen enn oddsen (1,72 på hjemmeseier) tilsier. HUB.

3. Rapid Wien — Shakhtar Donetsk
Hjemmelaget fra Wien har fått en godkjent start i det som er en svak østerriksk eliteserie, men de har slått topplag som Austria Wien, Sturm Graz og Red Bull Salzburg i løpet av sesongens fem første kamper.

I tillegg var de særdeles imponerende da de slo Ajax ut av den forrige kvalifiseringsrunden, med 3-2 på bortebane. Rapid har fått en god start på sesongen!

Det er vanskelig å vite hvor man har dette Shakhtar-laget i internasjonal sammenheng, for i sommer har de mistet stjernespillere som Douglas Costa og Luiz Adriano. I hjemlig liga går det godkjent, med 3-1-1 fra sesongens første kamper. De tot siste kampene har imidlertid gitt kun ett poeng.

Shakhtar fremstår sjelden som et lag som klarer å forsvare seg godt gjennom en helg kamp, men skal ha ære for å slå ut Fenerbahce med 3-0 i forrige kvalifiseringsrunde. Jevn kamp, dette. På langoddsen fristes vi klart av hjemmeseier, men tar med et kryss på B her. HB.

4. Basel — Maccabi Tel Aviv
Basel er et fryktet hjemmelag i Champions League, og sveitserne har en fantastisk liste med storklubber som er blitt slått på St. Jakob Park. Forrige sesong var det Liverpool som ble banket i gruppespillet, og Basel gikk senere til åttedelsfinalen.

Sesongen har startet på forrykende vis, med fem strake seiere i serien og klar ledelse. I forrige kvalifiseringsrunde i CL ble Lech Posnan tuktet både borte og hjemme.

Midbanespillerne Taulant Xhaka (karantene) og Zdravko Kuzmanovic (skadet) mangler i kveld.

Maccabi har bare deltatt i CL-gruppespillet én sesong. Det var i 2004/05, og israelerne klarte ikke å ta seg videre til sluttspillet.

For to sesonger siden kom laget til 16. delsfinalen i Europa League. Der ventet Basel, som vant med 3-0 sammenlagt. Tidligere samme sesong møttes lagene i CL-kvalifiseringen. Også der trakk Basel det lengste strået.

På veien til playoffrunden har Maccabi slått ut maltesiske Hibernians og tsjekkiske Viktoria Plzen.

Laget ledes av tidligere Watford-manager Slavisa Jokanovic, mens Jordi Cruyff er sportsdirektør. Kaptein Eran Zahavi er en meget giftig spiller som har scoret utrolig 60 mål på 76 kamper for klubben.

Basel skal være minst et hakk bedre enn Maccabi, og sveitserne har klart mest erfaring ute i Europa. Basel har også fordelen av å være kommet godt i gang med sesongen, mens Maccabi spiller årets første seriekampe til helgen.

Går det som det har gått i lagenes to siste møter - Basel-seier i Sveits og uavgjort i Israel? H.

5. Skenderbeu Korce — Dinamo Zagreb
Dette blir et intenst balkan-oppgjør med Albania mot Kroatia, og hjemmelaget må regnes som underdog over to kamper. De har tapt fire av de siste syv, inkludert den hjemlige supercupen.

I kvalifiseringen har de så langt fått noe enkelt motstand, og slått ut Milsami og Crusaders Belfast.

Moldes overmenn priser seg nok lykkelige over at de har fått så enkel motstand på veien mot Champions League-gruppespillet. De har 4-3-0 de siste syv kampene, og slo forrige runde tabellnabo Split og overtok ledelsen i den hjemlige ligaen.

Dinamo Zagreb er utvilsomt best på papiret og har alle forutsetninger for å vinne også denne. B.

6. Wolverhampton — Queens Park Rangers
Hjemmelaget har fått en god start på sesongen og har 2-1-0 fra de første kampene. I helgens runde ble det uavgjort hjemme mot Hull, en kamp de måtte ha stor hjelp fra Hull-målvakt McGregor for å få noe ut av. En stor tabbe ga James Henry en gratis scoring. Wolverhampton presset imidlertid hardt og lenge, og bommet på flere enorme sjanser i det oppgjøret.

Ellers har de en solid borteseier over Blackburn og også ligacuptriumf over Newport denne sesongen. Wolverhampton hadde en veldig solid sesong forrige sesong, og virker å ha startet denne på det absolutt rette sporet.

Hjemmelaget hadde en av de aller beste hjemmestatistikkene forrige sesong, med 13-6-4.

Queens Park Rangers er notorisk svake på reisefot og har en helt katastrofal bortestatistikk de siste sesongene. Selv i opprykkssesongen 2013/14 hadde de bare 8-5-10 på reisefot, mens de tok syv poeng på 19 bortekamper i forrige Premier League-sesong.

Denne sesongen har de åpnet så som så, med ett poeng fra to kamper i Championship og avansement i ligacupen mot beskjedne Yeovil. Men fire baklengs og ett poeng fra kamper mot Charlton borte og Cardiff hjemme kan ikke regnes som spesielt solid. I sistnevnte kamp mistet de imidlertid to poeng etter et fantastisk mål på overtid.

De tok ledelsen 2-0, men Chris Ramsey må fortsatt ergre seg over at de ikke klarte å sette de enorme mulighetene de hadde på stillingen 2-0. I stedet ble resultatet et demoraliserende 2-2.

Queens Park Rangers har åpnet sesongen svakt og kommer med svært lite selvtillit til denne. H.

7. Hull - Fulham
Hull har mistet/kvittet seg med en rekke spillere etter nedrykket fra Premier League, deriblant Robbie Brady, James Chester og Tom Ince. Manager Steve Bruce har vært langt mindre aktiv når det gjelder å hente spillere, og fasiten så langt er Sam Lucas (Chester), Ryan Taylor (Newcastle) og Moses Odubajo (Brentford).

Laget er ikke tippet som en kandidat til direkte opprykk, men playoff bør være innen rekkevidde. Så langt er det blitt seier over Huddersfield hjemme og uavgjort borte mot sterke Wolverhampton. Hadde det ikke vært for en tabbe av keeper Allan McGregor, kunne det fort blitt seier også mot Wolves.

Abel Hernandez er tilgjengelig etter å ha mistet de første kampene med karantene, men det er tvilsomt om spissen danker ut Nikica Jelavic eller Chuba Akpom.

Fulham mistet også mange spillere etter nedrykket for to sesonger siden, og fjoråret endte med en meget skuffende 17. plass. Første del av sesongen ble ødelagt av den forhatte manageren Felix Magath, og det ble klar bedring etter at Kit Symons tok over roret.

Kjempetalentet Patrick Roberts ble solgt til Manchester City i sommer, noe som har bidratt til at klubben har fått råd til å hente inn en del spennende spillere.

Det er ventet at Fulham skal kunne kjempe om en playoffplass, men så langt er det bare blitt ett poeng (uavgjort borte mot Cardiff og hjemmetap for Brighton.) I begge kampene scoret motstanderen avgjørende mål sent.
Everton-eide Luke Garbutt og Scott Parker er ute med skader.

Vi gambler på at Hull fortsetter i samme, gode stil som i sesongens første kamper. H.

8. Bristol City - Leeds
Bristol var suverent best i League One forrige sesong, men har fått en meget tung start på comebacket i Championship. Kampene mot Sheffield Wednesday og Brentford ga null poeng, og det ble også tap i ligacupkampen mot Luton forrige midtuke.

Så langt i sommer er det bare kommet inn fire nye spillere: angriperen Jonathan Kodjia (Angers), Ryan Fredericks (Tottenham), Callum Robinson (på lån fra Villa) og Ben Harmer (på lån fra fra Leicester).
Den offensive spilleren Luke Freeman soner karantene etter å ha pådratt seg rødt kort lørdag.

Uwe Rösler har hatt en nokså livlig overgangssommer etter at han ble ansatt som Leeds' nye manager i mai. Sol Bamba (ny kaptein fra Palermo), Stuart Dallas (Brentford) og Chris Wood (Leicester) er noen av de nye navnene som skal sørge for at laget ender høyere enn den skuffende 16. plassen fra forrige sesong.

Så langt er det blitt 0-0 mot Reading og 1-1 mot Burnley, noe som holder til nettopp 16. plass.

Luke Murphy er i ferd med å finne kampformen etter skadeavbrekk, og det mulig midtbanespilleren får sesongens første kamp fra start i kveld. Midtbanetalentet Lewis Cook er fortsatt suspendert.

Bristol har fått merke at det er langt vanskeligere å forsvare seg på dette nivået enn i League One, og laget har sluppet inn i snitt tre mål i sesongens første tre kamper. Leeds har fått en oppløftende start spillemessig selv om det er blitt magert med poeng. De dristige setter ugardert U her, men vi helgarderer. HUB.

9. Sheffield Wednesday - Reading
Wednesday-manager Carlos Carvalhal har hatt et relativt stort budsjett å handle for i sommer, og fansen kan glede seg over ny navn som Marco Mathias (Nacional), Lucas Joao (Nacional), Alex Lopez (på lån fra Celta Vigo) og Lewis McGugan (Watford).

Så langt et det blitt seier over Bristol City og et knepent bortetap for Ipswich. Keiren Westwood pådro seg en smell mot Ipswich, og de siste rapportene tyder på at førstekeeperen mister kveldens kamp. Glenn Loovens og Sam Hutchinson trøbler også med skader.

Reading kom på en meget skuffende 19. plass forrige sesong, og det er tvilsomt om årets tropp er god nok til å kjempe i toppen av tabellen. Så langt er det blitt ett mål og ett poeng, og spesielt offensivt ser det tynt ut.

Spissen Pavel Pogrebnyak, den gode kantspilleren Garath McCleary og angriperen Dominic Samuel er ute med skader, mens midtbanetalentet Tariqe Fosu kan bli involvert etter ankelproblemer.

Nykommerne Alex Fernandez (på lån fra Espanyol) og Paolo Hurtado (Ferreira) blir trolig ikke klare til kveldens kamp.

Reading mangler en god del kreativitet med dagens fravær, og dette bør være en fin vinnersjanse for et Wednesday som har spilt bra fotball innledningsvis på sesongen. H.

10. Wigan - Scunthorpe
Wigan måttet ta den tunge turen ned i League One etter en meget traurig fjorårssesong. Det er naturlig nok blitt gjort stor endringer i stallen, og gode spillere har både forlatt klubben og kommet inn portene.

Spissen Will Grigg, som scoret 22 mål på 44 kamper for MK Dons, er kjøpt for 1 million pund fra Brentford. Verken han eller de andre Wigan-spillerne har imidlertid klart å score i serien så langt, og møtene med Doncaster og Coventry har gitt kun ett poeng. Laget er også ute av ligacupen etter å ha tapt hjemme mot Bury.

Midtbanespillerne Emyr Huws og Tim Chow er fortsatt ute for hjemmelaget, og heller ikke Grant Holt er klar for førstelagsspill ennå. Midtstopperen Jason Pearce rekker trolig ikke kveldens kamp.

Scunthorpe åpnet med bortetap for Burton, men helgens hjemmekamp mot Crewe ga en fin 2-0-seier. Laget endte på en skuffende 16. plass forrige sesong, men manager Mark Robins har tilsynelatende gjort det brukbart på overgangsmarkedet i sommer.

Kaptein Stephen Dawson og Dave Syers måtte stå over lørdagens kamp, men det ser ut til at midtbaneduoen er tilbake her. Keeper Luke Daniels er fortsatt ute med karantene. Forsvareren Niall Canavan og angriperen Luke Williams trøbler med skader.

Det vil ta litt tid før "nye" Wigan blir innspilt, og når folkerekka viser 65 prosent på H, kan det være lukrativt å gardere. HU.

11. Doncaster - Southend
Doncaster har åpnet med uavgjort i sine to første kamper (hjemme mot Bury og borte mot Wigan). Det stod også likt etter ordinær tid i ligacupkampen mot Leeds forrige midtuke, men hjemmefansen kunne glede seg over seier på straffer.

Laget endte på 13. plass forrige sesong. I sommer har manager Paul Dickov blant annet hentet inn den rutinerte keeperen Thorsten Stuckmann og spissen Andy Williams, som tidligere har scoret bra med mål for Yeovil og Swindon.

Den nye angriperen Dany N'Guessan og midtbanespilleren Paul Keegan er fortsatt ikke tilgjengelig grunnet skader, men Richard Chaplow (midtbane) ser ut til på bli klar. Veteranforsvareren Rob Jones (nei, ikke han som spilte for Liverpool) er trolig ikke aktuell.

Southend rykket opp fra League Two forrige sesong, men årets sesong har begynt nokså traurig. Ett poeng mot Fleetwood og tap for Brighton (ligacupen) og Walsall er fasiten så langt.

Klubben har bare hentet inn tre spillere i sommer, de rutinerte angriperne Noel Hunt og David Mooney og midtbanespilleren Anthony Wordsworth. HU bør holde.

12. Ayr - Rangers
Dette er et oppgjør i annen runde av skotske Challenge Cup (sponsornavn Bell's Cup), en turnering for klubber som ikke spiller i den øverste ligaen.

Ayr holder til på tredje øverste nivå, der det er blitt tre poeng på to kamper denne sesongen. I fjor endte laget på tredje sisteplass.

Forrige cuprunde ble det 2-0-seier over Albion Rovers, og laget er også videre i ligacupen.

Rangers klarte ikke å rykke opp til Premier League forrige sesong, og storklubben må dermed ta et nytt år på nest øverste nivå. Der er det blitt full pott og 8-2 i målforskjell etter to runder. En fin start for den nye manageren Mark Warburton.

Det er ventet at den tidligere Brentford-sjefen gjør en del endringer på laget.

Opprykk er sesongens klart viktigste mål for Rangers, og Challenge Cup kommer i fjerde rekke når man skal prioritere de ulike turneringene laget er involvert i. For Ayr er det stas å få en storklubb som Rangers på besøk, og det er ikke umulig med en smell i denne kampen.

73 prosent av kryssene på folkerekka er plassert på B, og da frister det å ta med alle tegn. HUB.

432-rekker:
1. Celtic — Malmö HU

2. Valencia — Monaco HUB

3. Rapid Wien — Shakhtar Donetsk HB

4. Basel — Maccabi Tel Aviv H

5. Skenderbeu Korce — Dinamo Zagreb B

6. Wolverhampton — Queens Park Rangers H

7. Hull — Fulham H

8. Bristol City — Leeds HUB

9. Sheffield Wednesday — Reading H

10. Wigan — Scunthorpe HU

11. Doncaster — Southend HU

12. Ayr — Rangers HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Celtic — Malmö HU

2. Valencia — Monaco HUB

3. Rapid Wien — Shakhtar Donetsk HB

4. Basel — Maccabi Tel Aviv H

5. Skenderbeu Korce — Dinamo Zagreb B

6. Wolverhampton — Queens Park Rangers H

7. Hull — Fulham H

8. Bristol City — Leeds UB

9. Sheffield Wednesday — Reading H

10. Wigan — Scunthorpe H

11. Doncaster — Southend  HU

12. Ayr — Rangers UB

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus