Klanen er ofte reisevillige, og har en kort tur til Drammen i dag.
Klanen er ofte reisevillige, og har en kort tur til Drammen i dag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Norsk fest på tippekupongen

Det er duket for en rekke spennende oppgjør på lørdagens tippekupong, og bonuspotten er nå på 3,5 millioner kroner.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips: Åge Hareide i trøbbel
Langskudd: Godset slurver i generalprøven
Dagens dobbel: Follo reiser seg
Tippekupongen: Norsk fest på tippekupongen

lørdagens langoddsprogram finner vi mye skandinaviske godbiter.

3,5 millioner kroner har funnet veien til bonuspotten og med mange jevne kamper på kupongen, kan vi fort få en alenevinner i dagens runde.

1. Strømsgodset — Vålerenga
Fort Marienlyst ble erobret for første gang på en liten evighet da Steaua Bucuresti tok første stikk i kampen om videre Champions League-spill. Det var et hardt skudd for baugen til et Strømsgodset som absolutt hadde mulighetene til å få et godt resultat.

Etter tapet mot Lillestrøm har drammenserne spilt tre 1-0-kamper, og to har endt i deres favør. Selv om Brann på hjemmebane ikke har vært direkte skremmende denne sesongen, er det likevel sterkt å vinne slik de gjorde forrige rundt.

Godset har en rekke, merkbare fravær inn mot dagens kamp. Likevel har de styrket troppen med blant annet nysigneringen Gustav Valsvik som er med for første gang. I tillegg er det naturlig å tenke at Marvin Ogunjimi er klar for sin Tippeliga-debut.

Vålerenga har på sin side fått en tøff start på høstsesongen og står uten seier på tre kamper. Cuptap mot Odd ble fulgt opp av uavgjort mot samme lag, mens de holdt RBK til enda et uavgjort sist. Alle tre kampene på bortebane, der de viste meget gode takter i lange perioder.

Daniel Fredheim Holm fikk en skade mot Rosenborg, og er usikker til dagens kamp.

Dette blir Vålerengas sjette kamp på kunstgress denne sesongen, og på dette underlaget har de tatt kun to poeng så langt. Rekdal avfeier det som tilfeldigheter, og understreker at det er på tide at noen påfører Godset et hjemmetap.

Det blir fort vanskelig, for Strømsgodset er vanvittig stabile i Drammen. Men et uavgjortresultat er nok ikke helt utenkelig i denne kampen, og Vålerenga skal ikke avskrives helt.

2. Ullensaker/Kisa — HamKam
Dette blir en meget spennende kamp til tross for at flesteparten mener den er avgjort på forhånd. Det er ikke Ull/Kisas fenomenale prestasjoner som har ført til favorittstempelet, men heller HamKams egne nedrykkserklæring.

Hjemmelaget sliter fortsatt i bunnen, og er kun fire poeng foran dagens dømte motstander. Varsellampene er nok absolutt i høyspenn allerede, og 4-0-tapet mot Hødd forrige runde gjorde lite for å hjelpe på det. Likevel er de nok selvsikre med tanke på 1-0-seieren de tok over HamKam for bare tre runder siden.

Det er samling i bunnen for HamKam, og laget som tidligere var i toppen av norsk fotball, er nå på full fart ned i 2. divisjon. Spillere er fristilt og administrasjonen oppsagt, så det er en helt ny hverdag som venter nye HamKam.

De tok sesongens femte poeng med uavgjort hjemme mot Strømmen forrige runde.

Bortelaget har absolutt ingenting å tape i resten av sesongen, noe som kan gå begge veier. Ull/Kisa har ikke imponert, og det kan være store premier i vente for de som tør krysse U på denne kampen, noe vi gjør på det største systemet.

3. Asker — Arendal
Asker sliter denne sesongen, og kontrastene er store i forhold til det laget som kjempet i toppen i fjor. Det er lenge igjen av sesongen, og det er bare fire poeng opp, men det er unektelig på tide å ta poeng.

1-0-4 på hjemmebane forteller litt om hvorfor de er der de er. Tre tap på rad har ikke hjulpet noe på hverken form eller statistikk.

Arendal er laget nærmest nedrykkstreken i avdeling 1, og ville nok ikke være spesielt komfortable med tap i dag. Det er også på hjemmebane de gjør det, og 0-1-4 på bortebane vitner om et lag som lett gir opp på reisefot.

Asker er favoritt, men fortjener ikke all tillit.

4. Fram Larvik — Holmen
Etter en knallåpning har det roet seg litt ned for Petter Belsviks menn, som likevel holder god stand på eget gress. 4-1-0 på hjemmebane gjør at Larviks gamle stolthet enda er en fryktet motstander for alle besøkende.

Holmen har vært innvolvert i noen vanvittig målrike kamper den siste tiden, og målforskjellen på 5-17 viser at de er svært gavmilde når de er på reisefot. Likevel har de tatt to borteseire, og virker ikke å være helt ufarlige.

Fram er likevel både ett og to hakk bedre enn dagens motstander. Grei H.

5. Notodden — Fløy
Notodden er en middelhavsfarer i sin avdeling og ligger godt utenfor rekkevidde til både nedrykk og opprykk. Har en god hjemmestatistikk på 3-1-1 som har bidratt mye til lagets nåværende posisjon. Er i grei, men ustabil, form for tiden.

Fløy kjemper i toppen og opprykksplassen er kun fire poeng unna. Har vært jevnt gode gjennom sesongåpningen, og er ikke ufarlige på bortebane. 6-7 i målforskjell på fem bortekamper vitner om et lag som ikke tar mye risiko og utnytter sjansene sine, noe som kan avgjøre tette kamper som dette i deres favør.

Dette er en tøff kamp som bør krysses mer på.

6. Pors Grenland — Jerv
Hjemmelaget er stabilt ustabile og befinner seg i en ikke altfor trygg posisjon med tre poeng ned til streken. 3-0-2 på hjemmebane og 8-8 i målforskjell vitner om meget jevnspilte kamper, men tapene har kommet mot bortesvake lag. Det er ikke dagens motstander.

Jerv har grepet om opprykksplassen og virker å være det beste laget i divisjonen så langt. Har en fenomenal hjemmestatistikk, men svikter litt på reisefot. Med 2-1-2 er de veldig avhengige av hjemmeformen for å lykkes i deres opprykksjakt.

Likevel er Jerv hakket vassere og samtidig dyktige på bortebane. Ny, jevn kamp.

7. Ørn Horten — Vindbjart
Etter de tre første kampene stod Ørn Horten med full pott, og alle trodde de skulle spasere til opprykk. Etter det har det gått mye tråere for vestfoldingene, som nå faller og faller på tabellen. 3-1-1 på hjemmebane har imidlertid sørget for poengfangst nok så langt.

Vindbjart er virkelig med i toppen denne sesongen og har god los på Jerv. 5-0-1 på hjemmebane har gjort sitt for at de er i toppen, og 3-0-2 på bortebane er også absolutt akseptabelt. Vindbjart er vanskelige å slå på sitt beste og vil gi god kamp til dagens vertskap.

8. Finnsnes — Medkila IL
I det fjerne, kalde nord ligger Finnsnes og kjemper for å beholde plassen i 2. divisjon. Tre poeng skiller dem fra nedrykk, og dette er en kamp de må vinne for å holde spøkelsene på avstand. 2-0-3 på hjemmebane er utypisk svakt for et Finnmark-lag, men de plukker også nok poeng borte til å holde seg flytende.

Medkila er sammen med Drøbak-Frogn tilsynelatende dødsdømt, og har nå veldig langt opp til trygg grunn. 1-0-4 gjør dem faktisk bedre borte enn hjemme, uten at det sier så mye. Scorer lite og slipper inn for mye, det er dårlig oppskrift på suksess. Finnsnes får tillit i denne.

9. Follo — Moss
Follo var 2. divisjons desidert beste lag helt til rotet bort poeng mot både Drøbak og Eidsvold Turn, og nå virker de å ha gått litt tom for damp. Kanskje var de allerede selvsikre nok til å undervurdere motstanden, den feilen gjør de neppe igjen. 4-1-0 på hjemmebane er solid.

Moss er også i godt slag, men Follos suverenitet gjør at dagens gjester ligger ti poeng bak toppen. Tre kamper uten seier er imidlertid den brutale fasit for Moss, som kanskje ikke har så store håp om poeng i dagens kamp. Det til tross for imponerende 3-0-2 på bortebane.

10. Kjelsås — KFUM Oslo
Det er duket for realt Oslo-derby når to av topplagene braker i kamp her. Taperen i dag vil få det virkelig tungt med å følge tetlagene inn.

Kjelsås er best hjemme og har 5-0-1 så langt. Det er meget imponerende og tapet kom mot supre Follo. Inn til dagens kamp har de med selvtilliten som seks strake seire fører med seg.

KFUM har vært et morsomt lag denne sesongen, men roter det ofte bort mot antatt svakere motstand. Syv kamper uten tap er imidlertid meget respektabelt, det samme er bortestatistikken på 3-2-1. To formlag som bør helgarderes.

11. Mo IL — Eidsvold Turn
Hjemmelaget er et av de få lagene som er bedre borte enn hjemme, og 1-1-3 på eget gress er ikke mye å skryte av. Det er heller ikke fem kamper på rad uten seier.

Eidsvold tok et meget imponerende poeng mot Follo få runde tilbake, og er i godt slag for tiden. Seks kamper uten tap gjør dem til favoritt i dag, men hjemmelaget skal ikke avskrives helt.

12. Skeid — Kvik Halden
Skeid har virkelig fått sving på sakene, og etter jeg overvar deres 2-3-tap mot Mo IL, har de tatt tretten poeng på de siste fem kampene. 2-0-3 på hjemmebane er imidlertid ikke kjempeimponerende.

Det er heller ikke Kvik Haldens 1-0-4 på bortebane, som heldigvis blir reddet av en god hjemmestatistikk. Mye mer ustabile og har fire seire og tre tap de siste syv kampene.

Jevn kamp som hjemmelagets form kan avgjøre i deres fordel.

96-rekker:

1. Strømsgodset — Vålerenga HU

2. Ullensaker/Kisa — HamKam H

3. Asker — Arendal, HU

4. Fram Larvik — Holmen H

5. Notodden — Fløy HB

6. Pors Grenland — Jerv B

7. Ørn Horten — Vindbjart HB

8. Finnsnes — Medkila IL H

9. Follo — Moss H

10. Kjelsås — KFUM Oslo HUB

11. Mo IL — Eidsvold Turn HB

12. Skeid — Kvik Halden H

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1. Strømsgodset — Vålerenga HU

2. Ullensaker/Kisa — HamKam HU

3. Asker — Arendal, HU

4. Fram Larvik — Holmen H

5. Notodden — Fløy HUB

6. Pors Grenland — Jerv B

7. Ørn Horten — Vindbjart HB

8. Finnsnes — Medkila IL H

9. Follo — Moss H

10. Kjelsås — KFUM Oslo HUB

11. Mo IL — Eidsvold Turn HUB

12. Skeid — Kvik Halden H

Klikk her for å levere denne rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør