I FORM: Rosenborg, her ved Mathias Vilhjalmsson og Jonas Svensson, har vært i strålende form for tiden.
I FORM: Rosenborg, her ved Mathias Vilhjalmsson og Jonas Svensson, har vært i strålende form for tiden. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Norske Europa-skjebner skal avgjøres

Det er mye penger i spill for norske lag på denne midtukekupongen. Vi gir deg tipsene.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1: God odds på CSKA-avansement
Oddstips 2: Leverkusen slår ut Lazio

V4 Täby Galopp: Oliver må fikse galoppcashen

onsdagens langoddsprogram er det mye snacks, som for eksempel Champions League-kvalifisering og diverse europeiske ligakamper.

Bonuspotten røk forrige helg og er nå på 400.000 kroner.

1. Club Brugge — Manchester United
Til manges overraskelse tok Brügge ledelsen mot Manchester United forrige uke, men nivåforskjellen kom til syne og belgierne er i praksis sjanseløse på avansement.

De tapte også helgens ligakamp mot Zulte Waregem. Formen de siste syv kampene er 3-1-3.

Manchester United spilte 0-0 mot Newcastle i helgen i det som var en tafatt fotballkamp, men de har opptredt defensivt solide i sesonginnledningen med kun ett baklengsmål de fire første kampene.

Dette har all grunn til å bli en kjedelig og temposvak fotballkamp, all den tid Manchester United har et resultat å spille på. B.

2. Bayer 04 Leverkusen — Lazio
Tyskerne vil føle at de ufortjent tapte 1-0 den første kampen mot Lazio, for de var spillemessig og sjansemessig overlegne. Det manglet litt i den siste tredjedelen, men spesielt på midtbanen ble Lazio virkelig overkjørt.

Nå er utgangspunktet slik: Leverkusen MÅ frem og score. De vil få enorm støtte fra et eksentrisk, tysk publikum. 10-6-1 er en typisk tysk hjemmestatistikk - veldig solid. I ligasammenheng har de seks poeng fra to kamper så langt.

Lazio fulgte opp seieren mot Leverkusen med en hardt tilkjempet seier hjemme mot Bologna i Serie A-åpningen, og var ikke spesielt imponerende. Felipe Anderson har ikke vist seg fra sin beste side så langt, og generelt ser det offensive noe tregt ut.

Bayer Leverkusen vet hva de må gjøre og har gode forutsetninger for å ta hjem seieren. Men man skal aldri undervurdere italiensk kynisme, selv om vi tror Leverkusen går videre på langoddsen. HU på større systemer.

3. CSKA Moskva — Sporting CP Lisboa
Til tross for fantastisk form i hjemlig liga, tapte russerne 2-1 for dagens motstander i Portugal forrige uke. Det betyr at de er avhengig av å score minst ett mål, to hvis Sporting scorer, men det vil også holde for avansement.

I russisk Premier League har de seks seire på seks forsøk og vil også føle at tapet i Portugal var ufortjent. Ikke bare brant de straffespark på stillingen 0-0, men også mange store sjanser.

Sporting har et flott utgangspunkt og har sett solide ut med Jorge Jesus ved roret. Den meritterte treneren har vært med på mye i sin karriere, og har fått en godkjent åpning i hjemlig ligasammenheng, men uavgjort hjemme mot Ferreira i helgen var svakt.

Hjemmelaget må frem for å score og har en solid offensiv. Her er de fortjent favoritt. H.

4. Apoel Nicosia — FC Astana
Apoel Nicosia har hatt en flott kvalifiseringsvei mot Champions League og har slått ut for eksempel danske Midtjylland på veien. John Arne Riises gamle klubb har fått blod på tann etter fjorårets Champions League-spill, men tapte 1-0 i forrige ukes oppgjør i Kasakhstan.

Hjemmelaget har nettopp startet hjemlig liga, og vant 1-5 borte mot Ermis i en svak kypriotisk liga. Men de vet de må frem å score - og hjemmefansen har vist at de kan sette en enorm ramme rundt oppgjøret.

Astana er i posisjon til å ta over teten i den hjemlige ligaen, og har 6-3-3 på bortebane i ligaen, som har holdt det gående lenge. De er midt i sesong, med andre ord.

Utgangspunktet på 1-0 er livsviktig for Astana og gir dem muligheten til å spille på resultatet. Hjemmelaget er på sin side avhengige av scoring og har intet annet valg enn å satse på nettopp den.

Dette blir en jevn kamp og vi krysser full rekke. HUB.

5. Partizan Beograd — BATE Borisov
Også i denne kampen kommer hjemmelaget med et 1-0-tap i sekken, og Partizan var virkelig svake mot BATE. De slo ut Steaua Bucuresti fra den tredje kvalifiseringsrunden, men vi har nå sett hvor svake rumenerne er for tiden.

Serberne har ikke fått mer enn en godkjent start i hjemlig liga og har 4-0-2 på sesongens først seks kamper.

BATE har blitt en gjenganger i Champions League-sammenheng og har distansert seg kraftig fra sine hjemlige kolleger. Nå er de hviterussiske mesterne på jakt etter nytt CL-gruppespill.

Formen deres er godkjent og de står med 4-2-1 de siste syv kampene. Vi tror BATE har overtaket i denne, men igjen er det vanskelig å utelukke hjemmelaget. HU.

6. FK Jablonec — Ajax
Hjemmelaget har åpnet sesongen svakt og står med 2-2-3 de siste syv kampene. De er imidlertid lengre inn i sesongen enn sine nederlandske motstandere.

Ajax vant 1-0 i Nederland og således vet Jablonec at bare seier er godt nok. Scorer Ajax, må Jablonec score minst tre. Det er de neppe kapable til.

Det er mulig å spørre på hvor stor motivasjonen til Ajax er. De kræsjet rett ut av Champions League med hjemmetap for Rapid Wien og hadde aldri noen ambisjoner om å spille i Europa League.

Formen er imidlertid upåklagelig og de står med fire seiere på rad i tellende kamper. 9-0 i målforskjell i disse kampene gjør at det er vanskelig å tippe mot Ajax. HUB.

7. Thun — Sparta Praha
Sveitserne har et 3-1-tap i å hente inn og var aldri veldig med i det forrige oppgjøret. Formkurven er svært negativ - 2-1-4 de siste syv kampene ser virkelig ikke bra ut, selv om de har fem bortekamper i denne perioden.

Forrige ligarunde tok de heldigvis en etterlengtet seier og det var bare den andre på seks ligakamper.

Sparta Praha er storfavoritt til avansement og 3-1 pleier å være godt nok. Om de får et tidlig mål mot, kan imidlertid nervene bre seg og de er vel vitende om at de går videre med ettmålstap.

Bortelaget er stor favoritt, men har råd til et knepent tap. HB.

8. Rosenborg — Steaua Bucuresti
Trønderne klarer ikke å stoppe å vinne for tiden og har en uhyre bred og solid stall. De har nå tolv triumfer på rad i alle turneringer og det er ingen liten prestasjon.

Kampen mot Mjøndalen brukte de til å hvile en rekke spillere og kampen led av det, men spillere som Søderlund og Helland stiller uthvilte til denne kampen.

Steaua er i komplett kaos for tiden og det er svært lite som tyder på at det er noen form for harmoni hos de rumenske storlaget. Treneren har trukket seg og eieren Gigi Becali har skapt mer trøbbel enn på lenge.

De ligger under 3-0 og vet at avansement er nær umulig i praksis. Trønderne er på sin side i storslag og har sikkert ingenting imot å vise seg frem foran egne fans også denne gangen. H.

9. AZ Alkmaar — AFC Astra Giurgiu
Alkmaar og Markus Henriksen er i fritt fall for tiden og har ikke vunnet de fire siste kampene - ett poeng fra to ligakamper er rett og slett svakt. De virker umotiverte og rustne, og tapte også mot dagens motstander 3-2 forrige uke.

Det betyr at de må opp og frem for å score, og Europa League er et mål de har om å nå hver eneste sesong. Pengene er langt fra ubetydelige for en klubb som AZ.

Astra er i glitrende form og de har seks seiere på rad. Etter en svak åpning i den rumenske serien, er de virkelig på gang og har også slått ut West Ham tidligere i kvalifiseringen.

AZ er favoritt og det med rette, men U bør med. HU.

10. Borussia Dortmund — Odd
Borussia Dortmund har scoret tolv mål i sine siste tre kamper og har virkelig skutt ut av startblokkene. Forrige torsdag kom de også tilbake fra 3-0 og snudde til 4-3, en imponerende prestasjon.

Odd er i godt slag og vant også i helgen mot Viking, men her blir de minst femti størrelser for små. Ingen vits i å overkomplisere denne - det blir H 99 av 100 ganger.

11. Standard Liege — Molde
Mange forbinder Standard Liege med storhet, men i belgisk sammenheng har de tapt terreng til klubber som Anderlecht, Club Brügge og Gent, og de fullførte på fjerdeplass forrige sesong. Formen er også svak - de siste tre kampene har de to tap og en uavgjort.

Derfor var ikke tapet i Molde veldig overraskende og de er nødt til å score minst to, fire om Molde scorer, for å gå videre i kveld. Kvalitetsmessig er de gode nok for seier i kveld.

Molde er tilbake på vinnersporet og har to seiere på rad, 1-0 over Vålerenga i helgen, med imponerende spill defensivt. Også offensivt har det begynt å løsne litt mer, men i denne kampen må de prioritere forsvar.

På sitt beste er Molde fortsatt et veldig bra fotballag, men det er grunn til å holde med belgierne i dag. Molde er tross alt videre med ettmålstap. H.

12. FC Midtjylland — Southampton
Danskene fikk med seg et drømmeresultat hjem til Danmark med 1-1 på St. Mary's og det var på ingen måte ufortjent. Spesielt i første omgang var danskene gode, og de brukte en defensiv og kynisk spillestil for å oppnå resultatet.

Denne kampen vil bety veldig mye for Midtjylland, som er veldig sugne på Europa-spill. Pengene vil gi dem en fordel i dansk sammenheng og er mer enn godt nok insentiv.

Southampton har åpnet uhyggelig svakt i ligaen og har to poeng fra tre kamper, mot motstand de bør være i stand til å slå. Det er mye som ikke henger på greip for Ronald Koeman og hans menn så langt, og det er tydelige huller som må fylles.

Det er rett og slett et veldig svakt Southampton vi ser denne sesongen og det kan Midtjylland utnytte. HUB.

432-rekker:

1. Club Brugge — Manchester United B

2. Bayer 04 Leverkusen — Lazio HU

3. CSKA Moskva — Sporting CP Lisboa H

4. Apoel Nicosia — FC Astana HUB

5. Partizan Beograd — BATE Borisov HU

6. FK Jablonec — Ajax HUB

7. Thun — Sparta Praha HB

8. Rosenborg — Steaua Bucuresti H

9. AZ Alkmaar — AFC Astra Giurgiu HU

10. Borussia Dortmund — Odd H

11. Standard Liege — Molde H

12. FC Midtjylland — Southampton HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Club Brugge — Manchester United B

2. Bayer 04 Leverkusen — Lazio H

3. CSKA Moskva — Sporting CP Lisboa H

4. Apoel Nicosia — FC Astana HB

5. Partizan Beograd — BATE Borisov HU

6. FK Jablonec — Ajax HB

7. Thun — Sparta Praha HB

8. Rosenborg — Steaua Bucuresti H

9. AZ Alkmaar — AFC Astra Giurgiu HU

10. Borussia Dortmund — Odd H

11. Standard Liege — Molde H

12. FC Midtjylland — Southampton HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus