Rosenborg kan langt på vei sikre medalje med seier i dag.
Rosenborg kan langt på vei sikre medalje med seier i dag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Norske skjebner skal besegles

Den norske fotballsesongen nærmer seg slutten. På søndagens tippekupong vil vi få mange svar i topp- og bunnstridene.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Bradley kroner verket
Oddstips 2: Vinn eller forsvinn for Tom Nordlie
Langskudd: Torino savner superspissene
V4 Galopp: Nettavisen jakter ny storeslem
V75 Solvalla: Ekstra V75 med strålende omgang

Det ble ikke mer enn godkjent i går. Mainz innfridde til 2,15, men både Ipswich og Nice rotet det til. Likevel gikk vi i pluss med de ordinære tipsene.

Bonuspotten har fått vokse en stund og er nå oppe i 3,2 millioner kroner til en eventuell alenevinner!

søndagens langoddsprogram er det flust av godbiter, spesielt fra Serie A og Tippeligaen.

Ikke glem å like Sportspills Facebook-side for daglige oppdateringer om sport og spill.

1. Rosenborg — Vålerenga
Trønderne har festet et godt grep om tredjeplassen og er faktisk ikke utenfor rekkevide av andreplassen heller. Det vil være en stor lettelse for Kåre Ingebrigtsen, som har hatt mye å glede seg over med 5-0-2 de siste syv kampene.

De har virkelig spilt flere gode kamper i det siste, men poengsnittet til den nye treneren er faktisk ikke bedre enn utskjeldte Perry.

På hjemmebane er de imidlertid solide med 9-1-2.

Vålerenga har slitt stort i det siste, og havner som en middelhavsfarer denne sesongen. 2-1-4 er fasit de siste syv kampene. Det betyr at de ikke har spesielt mye å spille for, annet enn ære og Vidar Örn Kjartanssons skåringsrekordforsøk. 3-4-6 er ikke en spesielt fryktinngytende bortestatistikk.

Rosenborg får full tillit i denne. H.

2. Odd — Bodø/Glimt
Lovordene har haglet over Fagermo og Odd denne sesongen, men uten seier i dag kan det begynne å spøke for andreplassen. De tre siste kampene står nemlig Vålerenga, Rosenborg og Molde for tur.

På hjemmebane har de imidlertid vært nær uslåelige, og kun Lillestrøm har tatt med tre poeng hjem fra Skagerak Arena. 9-3-1 er en veldig imponerende statistikk.

I det siste har kanskje formen dabbet litt av, men 4-2-1 er likevel formen de siste syv kampene - ikke så verst.

Bodø/Glimt er inne i et veldig tøft kampprogram og har 2-2-3 de siste syv. De har imidlertid sanket nok poeng til at plassen virker sikret.

4-0-9 på bortebane betyr at vi ikke gir dem noe tillit mot et av ligaens beste lag. H.

3. Sandnes Ulf — Sogndal
Nå er det vinn eller forsvinn for Sandnes Ulf. Oppturen mot Vålerenga ble fort glemt etter 4-1-tapet for FK Haugesund forrige runde. Resultatene har blitt litt bedre under Nordlie, men vinner de ikke i dag, er sesongen over. Noe som kanskje er fortjent med tanke på at de har vært på sisteplass i de tolv siste rundene.

3-5-5 er hjemmestatistikken for Sandnes Ulf.

Sogndal er også i fritt fall, og har 1-1-5 i de siste syv oppgjørene. De er bare seks poeng foran dagens motstander før kampen, og bør således gjøre alt for å unngå tap.

Skulle de rykke ned, vil nok mange peke på sommersalgene som en avgjørende faktor i det. 1-3-9 på bortebane er ikke spesielt imponerende. H, også litt med tanke på at dagens dobbel sikter mot Sandnes Ulf.

4. Stabæk — Viking
Stabæks comebacksesong har vært en nesten ubetinget suksess, og Bob Bradley har fått veldig mye ut av sitt unge mannskap. De har ikke mye å spille for nå, men spillegleden virker fortsatt stor på Nadderud. På hjemmebane står de med 6-2-5.

Viking har på sin side tapt fem på rad og bør være glade for at de sanket så mange poeng som de gjorde i sesongåpningen. Men de blir en middelhavsfarer nok en gang, og har ikke den beste moralen før sesonginnspurten.

Likevel er de veldig gode på bortebane og har 4-6-3.

Det er ingen tvil om hvilke av lagene som har mest gnist og flyt av disse to. H spilles med glede.

5. HamKam — Alta
Ut fra ingenting kom HamKam med et veldig overraskende 2-2-resultat mot vanligvis så hjemmesterke Kristiansund. Det gjorde lite for å endre situasjonen, de er enda fortapt, men det var utvilsomt en god opplevelse for et lag som har opplevd mye motgang i år.

1-3-9 på hjemmebane sier virkelig sitt.

Alta har på sin side havnet under streken og det begynner virkelig å haste for finnmarkingene. Kvalitetsmessig er de bedre enn dagens motstander, og har virkelig mye å spille for. Er like dårlige borte som HamKam er hjemme, og trives absolutt ikke utenfor Finnmarkshallen.

Alta må virkelig vinne denne, men "Kamma" kan stikke kjepper i hjulene. UB.

6. Hønefoss BK — Strømmen
I dag har Rune Skarsfjord muligheten til å krone en meget imponerende redningsaksjon med sitt Hønefoss. Nå er de over streken og med seier i dag, er plassen langt på vei sikret.

Forrige helgs seier mot Tromsdalen var meget imponerende, og nødvendig. De to siste kampene møter de Alta og Sandefjord, og det er absolutt ikke garantert poeng i disse to kampene.

Totalt har Hønefoss 6-1-6 ppå hjemmebane. Men etter Skarsfjord tok over roret, står de med 5-0-2 på eget kunstgress. Forrige hjemmekamp tapte de imidlertid stort for Hødd. Det må de unngå i dag.

Strømmen har levert en meget god periode og har nå fem kamper på rad uten tap. De skal imidlertid verken opp eller ned på tabellen og de har absolutt ingenting å spille for de siste kampene. Landslagspausen kan ha fjernet litt av momentumet de hadde, uten at det skal vektlegges for mye.

Strømmen liker seg imidlertid best hjemme i Akershus og har 3-3-7 på reisefot. Når vi ser på den gode hjemmestatistikken til Skarsfjords Hønefoss, som fortsatt har mye å spille for, er det ingen tvil om at vi havner på H i denne kampen.

7. Mjøndalen — Nest-Sotra
Når det endelig var duket for opprykkskamp i Mjøndalen, har bruntrøyene virkelig begynt å svikte. De siste fire kampene har gitt kun ett poeng, noe som har ført dem utenfor kvalifiseringsplassene.

7-3-3 er hjemmestatistikken, og de må ha brukt landslagspausen godt. For denne må de vinne.

Nest-Sotra bør være takknemlige for den gode starten de fikk på årets sesong, for etter sommerens trenerbytter har det gått veldig trått for vestlendingene. Etter sommerpausen har de tatt tolv poeng. 4-3-6 er bortestatistikken.

Bortelaget har lite å spille for. Det har absolutt Mjøndalen, men de har rotet det til før. HU.

8. Ullensaker/Kisa — Kristiansund BK
Ull/Kisa må omstille seg å gjøre klar for andre divisjon. Til tross for den solide 2-0-seieren mot Ranheim sist, har de vært for svake og nedrykket er sikkert. 4-2-7 er ikke en spesielt god hjemmestatistikk.

Kristiansund burde så absolutt ungått poengtap hjemme mot HamKam, men det gjorde de ikke. Derfor må de vinne denne for å henge med i opprykkskampen. De neste motstanderne heter Hødd og Tromsdalen, der har de gode poengmuligheter. 2-6-5 på bortebane viser store svakheter på reisefot.

Bortelaget har absolutt mest å spille for, men hjemmelaget kan skape problemer for sine gjester. UB.

9. Elche — Sevilla
Elche har startet sesongen som forventet og har kun fem poeng på syv kamper. Seieren borte mot Rayo Vallecano er eneste lyspunkt så langt, og de har tapt kamper mot lag de må slå for å holde plassen sin.

Sevilla har på sin side fått en veldig fin start på sesongen, og er med i toppen. Stortapet med 4-0 borte mot Atletico er eneste ripe i lakken så langt, og de har absolutt vist at de mener alvor etter Europa League-seieren.

Bortelaget er klar favoritt. B.

10. Villarreal — Almeria
Den gule ubåten har fått en fin start på sesongen, selv om de kan beskrives som ustabile. Har 3-3-1 de siste syv kampene, noe som er meget solid. Solid var også forrige helgs 3-1-seier borte mot Celta Vigo.

På hjemmebane har det ikke vært fullt så lett, men når både Real Madrid og Barcelona har kommet på besøk, er det mulig å forstå at de har en hjemmestatistikk på 1-0-2. Målmessig har de ikke vært veldig underholdene, og fem av syv ligakamper har endt med to mål eller mindre.

Det samme gjelder for så vidt dagens motstander Almeria. Også de har spilt fem kamper med to mål eller mindre, noe som gir grunnlag for å tro at dette blir en målfattig kamp.

Gjestene spilte en veldig skuffende uavgjortkamp hjemme mot Elche sist og har åpnet sesongen greit. 2-0-1 er imponerende bortestatistikk - seierne har kommet mot Deportivo og Real Sociedad.

Likevel er det ikke til å skjule at det er kvalitetsforskjell mellom lagene, men Almerias defensive innstilling kan gjøre det vanskelig for hjemmelaget. HU.

11. Montpellier — Lyon
Denne kampen trekkes, og grunnet jevn fordeling av kryss, føler vi oss tvunget til å krysse HUB.

12. Inter — Napoli
Rundens storkamp fra Italia spilles mellom to lag som har slitt i sesongåpningen.

Inter skulle denne sesongen virkelig satse, og har gjort flere gode kjøp denne sommeren. Likevel har resultatene uteblitt, og de to siste seriekampene har de tapt med store sifre. Først 1-4 hjemme for Cagliari, så 3-0 borte mot Fiorentina.

Derfor har de en statistikk på 4-1-2 de siste syv kampene. Skal også møte et solid lag i Europa League, når de reiser til Frankrike for å spille mot St-Etienne. 

Napoli har på sin side kommet seg litt etter en svak åpning, og har nå tre seire på rad. Alle sammen med knapp margin, og rent spillemessig er det liten bedring å spore i Rafa Benitez' mannskap.

Denne blir uhyre jevn, og HU(B) synes fornuftig.

96-rekker:

1. Rosenborg — Vålerenga H

2. Odd — Bodø/Glimt H

3. Sandnes Ulf — Sogndal H

4. Stabæk — Viking H

5. HamKam — Alta UB

6. Hønefoss BK — Strømmen H

7. Mjøndalen — Nest-Sotra HU

8. Ullensaker/Kisa — Kristiansund BK UB

9. Elche — Sevilla B

10. Villarreal — Almeria HU

11. Montpellier — Lyon TREKKES HUB

12. Inter — Napoli HU

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker:

1. Rosenborg — Vålerenga H

2. Odd — Bodø/Glimt H

3. Sandnes Ulf — Sogndal H

4. Stabæk — Viking H

5. HamKam — Alta HUB

6. Hønefoss BK — Strømmen H

7. Mjøndalen — Nest-Sotra HU

8. Ullensaker/Kisa — Kristiansund BK UB

9. Elche — Sevilla HB

10. Villarreal — Almeria HU

11. Montpellier — Lyon TREKKES HUB

12. Inter — Napoli HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus