Liverpools Emre Can er en av nøkkelspillere i Tysklands U21-lag, som spiller åpningskamp i EM i kveld.
Liverpools Emre Can er en av nøkkelspillere i Tysklands U21-lag, som spiller åpningskamp i EM i kveld. Foto: Ben Stansall (Afp)

Ny 12-er på tippekupongen?

Sjekk hvordan vi skal følge opp søndagens fullklaff.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips: 
Kan rykke opp til La Liga ette sjokkseier
Oddstips:
  Trippel fra 3. divisjon
Oddstips:  VM-dobbel til 5,46 i odds
V4/V5 Täby:  Galopp med høy vanskelighetsgrad
V76 Drammen:  Herlig omgang
V5 Drammen:  
Treårig talent som banker

Midtukekupongen består av kamper fra fotball-VM for kvinner, U21-EM for menn, Oddsen-ligaen og 3 divisjon. Samtlige kamper spilles onsdag, og spillstopp er 17.55. 

Etter at det hadde blitt 10 rette på tippetipsene både fredag og lørdag forrige uke, satt endelig 12-eren søndag. En sen scoring av Sveits mot Litauen sørget for at premiene sank med et par tusenlapper for alle som fulgte det store spillforslaget, men samtidig gjorde resultatet at det minste tipset på 96 kroner gikk fra 11 til 12 rette.

Samlet premie på det store forslaget var 940 kroner, mens det ble 835 på 96-rekken.

Bonuspotten, som betales ut dersom en spiller får 12 rette alene, har steget til pene 3,3 millioner kroner.

1. Mexico – Frankrike
Mexico ligger sist i gruppe F i fotball-VM med ett poeng og kommer til å havne sist i puljen dersom det ikke blir seier i kveld. Lagets eneste poeng ble tatt i åpningskampen mot lederlaget Colombia, mens det ble 1-2-tap mot England.

Frankrike ble før mesterskapet regnet som den største utfordreren til favorittene Tyskland og USA, og det er derfor skuffende at landet ligger på tredjeplass før den avgjørende kampen. Fadesen skjedde i runde to, da det ble et sjokkerende 0-2-tap mot Colombia. I åpningskampen ble det 1-0 over England.

Ettersom fire av seks gruppetreere går videre til sluttspillet, vil Frankrike klare seg fint med uavgjort - og kanskje med tap. Men det er også viktig å nå så høyt opp i gruppen som mulig for å unngå sterk motstand i åttedelsfinalen.

Mexico er rangert tre plasser over Colombia på FIFA-rankingen og skal holde omtrent samme nivå. Vi tror imidlertid at Frankrike lærte av Colombia-tapet, og at laget ikke går på en tilsvarende smell i kveld. B.

2. England – Colombia
England åpnet med 0-1-tap for gruppefavoritt Frankrike, men tok tre viktige poeng mot Mexico runden etter. Ettersom fire gruppetreere går videre til sluttspillet, er uavgjort her godt nok for avansement.

Colombia stod for mesterskapets største bombe så langt da Frankrike (nummer tre i verden) ble slått 2-0 forrige runde. Åpnet med 1-1 mot Mexico og er i praksis klar for sluttspillet.

Englands landslagssjef Mark Sampson har studert Colombias to første kamper. Han kan melde om en motstander som spiller veldig utradisjonelt sammenliknet med europeiske lag - et lag som "har spillere i posisjoner du ikke forventer å se dem".

Colombia hadde marginene på sine side mot Frankrike, og det var nesten et under at man klarte å holde nullen. England kan være ute av mesterskapet med tap og kommer til å stille forberedt og skjerpet her. HU.

3. Tsjekkia – Danmark
Åpningskamp i U-21-EM.
Tsjekkia er vertsnasjon og slapp derfor å kvalifisere seg til mesterskapet. Har dermed bare spilt treningskamp siden forrige kvalifisering. Det er blitt seier i de to siste matchene (mot Portugal og Ukrainia).

Eintracht Frankfurt-spissen Vaclav Kadlec og den Chelsea-eide forsvareren Tomas Kalas soner karantene i kveldens kamp.

Danmark tapte ikke en eneste av sine ti kvalifiseringskamper og ble suveren vinner av gruppe 2 (8-2-0 og 37-9 i målforskjell). I playoffspillet ble det seier over Island på bortemålsregelen.

Oppladningen til mesterskapet har vært litt rotete for Danmark (skader på nøkkelspillere og strid med A-laget om hvilke spillere som kunne være med i mesterskapet). Danskene stiller uansett med et sterkt og spennende mannskap og er av medaljekandidatene.

Den viktige midtbanespilleren Pierre Emile Højbjerg, som er eid av Bayern München, har slitt med skade den siste tiden, men de siste rapportene tyder på at 19-åringen blir klar til åpningskampen.

Lagene møttes sist i en treningskamp i fjor høst. Den endte 2-2, og uavgjort er ikke et utenkelig resultat også i kveld. UB.

4. Tyskland – Serbia
U-21-EM.
Tyskland vant gruppe 6 i kvalifiseringen med 6-2-0 og 25-5 i målforskjell på åtte kamper. I playoffspillet ble det 5-0-seier sammenlagt over Ukraina.

Den siste treningskampen (spilt i slutten av mars) endte med 2-3-tap mot England, men tyskerne er rangert som den største gullfavoritten av bookmakerne. 

Kanskje ikke så rart når troppen inneholder sterke navn som Liverpools Emre Can, Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen og en rekke talenter med mye spilletid i Bundesligaen.

Serbia hadde en kronglete vei til sluttspillet. Laget endte på annenplass bak Italia i gruppe 9 og tok like mange poeng som Belgia. Målforskjellen var også lik, men Serbia tok seg videre til playoffspillet fordi laget hadde scoret flere mål. Også her var det målforskjellen som avgjorde for både Østerrike og Russland tok like mange poeng uten å komme til playoff. Sluttspillbilletten ble sikret med 2-1 sammenlagt mot Spania.

Serbia som gullvinner betales med ca ti ganger pengene hos spillselskapene, og landet er rangert som det tredje svakeste av de åtte deltakerne.

Laget mangler spillere som Liverpools Lazar Markovic og Schalkes Matija Nastasic.

Vi setter vår lit til at Tyskland slår til på direkten. H.

5. Eidsvold Turn – Egersund
Etter tre strake tap, ble det endelig poeng i helgens hjemmekamp mot Fyllingsdalen for Eidsvold. Ifølge rapportene handlet det mest om Turn i kampen, men Fyllingsdalen scoret tidlig og stod lenge imot presset. En sen scoring av Ole Andreas Nettes sørget imidlertid for at Turn tok sitt femte poeng for året.

Eidsvold har slitt med en del fravær så langt i sesongen, men flere spillere var tilbake sist.

Hardtsatsende Egersund har virkelig fått opp dampen etter en periode med flere uavgjorte resultater i mai. Nest sist ble det 2-1-seier over serieleder Ullensaker/Kisa, mens Vindbjart ble slått på bortebane i helgen.

Kveldens oppgjør skulle egentlig vært spilt i slutten av mai, men ble utsatt grunnet dårlige baneforhold. Det betyr at Egersund vil klatre helt opp på annenplass med seier i hengekampen. Tre poeng til Eidsvold vil bety at bunnlaget får kontakt med klubbene som ligger på trygg grunn.

Egersund har imponert i det siste, men vi kan ikke utelukke et Turn-lag med fornyet selvtillit helt. UB.

6. Staal Jørpeland – Åkra
Staal ligger litt under midten av tabellen i 3. divisjon avdeling 6 i Rogaland. Samtlige 13 poeng er blitt tatt mot de fem svakeste lagene i avdelingen. Det er altså blitt tap i alle de fem kampene mot lag som ligger høyere på tabellen.

Laget endte på annenplass forrige sesong, men mistet tre sentrale spillere i vinter og fremstår som svakere i år.

Åkra har tatt tre poeng mer enn Staal og liger på femteplass. Det ble tap i de tre første kampene, men poengfangsten er blitt bedre utover sesongen. Kommer fra en skuffende 2-2-forestilling på hjemmebane mot svake Randaberg.

En åpen kamp. HUB.

7. Austevoll – Sotra
Austevoll ligger midt på tabellen i avdeling 7 med 14 poeng på 10 kamper. Har møtt god motstand de tre siste kampene, og bortepoenget mot tabellnabo Bjarg sist var det eneste i denne perioden.

Sotra topper avdelingen med 26 poeng. Har ennå ikke tapt en seriekamp i år og står med fantastiske 32-2 i målforskjell. Etter den skuffende 0-0-forestillingen hjemme mot Vadmyra i begynnelsen av mai, er det blitt seier med to mål eller mer i seks kamper på rad.

Lagenes møttes sist i NM-kvaliken i mars. Da vant Sotra 4-1.

Sotra har bare møtt Lysekloster (1-1 på hjemmebane) av de tre nærmeste lagene på tabellen. I de to neste matchene venter sterke Varegg og Øystese.

Sotra har feid unna de aller fleste motstanderne på Austevolls nivå, og vi tror på tre nye poeng i kveld. B.

8. Varegg – Lysekloster
Varegg ligger på tredjeplass i avdeling 7 med 22 poeng. Det skiller fire poeng opp til serieleder Sotra, et lag som er motstander om to runder. Ettersom Lysekloster ligger på annenplass, er Varegg inne i en meget viktig periode som er avgjørende for lagets opprykkssjanser.

Varegg har avgitt poeng mot de to lagene rett under på tabellen (2-2 hjemme mot Lyngbø og 0-2 borte mot Øystese nest sist).

Lysekloster satser hardt på opprykk og hentet inn tidligere Brann-profil Hassan El Fakiri som trener før sesongen. Laget ligger to poeng bak Sotra etter 2-2 hjemme mot Øystese sist. Ifølge rapportene hadde Lysekloster fortjent seieren i det oppgjøret.

Vi tror mest på Lysekloster, men tar med en gardering. UB.

9. Spjelkavik – Stryn
Spjelkavik ligger på tredjeplass i avdeling 8, men opprykkstoget er nok allerede gått ettersom det skiller ni poeng opp til suverene Brattvåg. Spjelkavik er imidlertid det eneste laget som har tatt poeng mot serielederen. Det skjedde i 2-1-seieren på bortebane tredje sist.

Stryn har i likhet med Spjelkavik tatt 18 poeng på 10 kamper, men ligger på plassen bak grunnet svakere målforskjell. Står med fire seiere på rad. To av disse har kommet mot bunnlag, de to andre mot lag midt på tabellen.

Stryn har bitt bra fra seg på bortebane (1-3-0), mens Spjelkavik har tatt færre poeng hjemme enn borte denne sesongen.

Folkerekka viser i skrivende stund 64 prosent på hjemmeseier. Det er såpass høyt at det kan lønne seg å spekulere litt. HUB.

10. Bergsøy – Brattvåg
Bergsøy ligger midt på tabellen i avdeling 8 med 13 poeng. Sesongen ble åpnet med tre strake trepoengere, men i de tre siste matchene er det blitt null poeng. Står med svake 1-1-2 på hjemmebane.

Brattvåg leder ligaen med 27 poeng og 33-8 i målforskjell. Herd, som er motstander i den siste kampen før sommerferien og som møter tabelljumbo Skarbøvik denne runden, er bare fire poeng bak. Brattvåg har derfor ingen poeng å miste.

Brattvåg har vunnet samtlige fem bortekamper, og vi tror på tre nye poeng mot denne formsvake motstanderen. På folkerekka er Bergsøy utrolig nok favoritt, og en ugardert B er et hett tips.

11. Verdal – Steinkjer
Verdal topper avdeling 10 med 23 poeng på 10 kamper. Det er imidlertid meget tett i teten, og ned til NTNUI på femteplass skiller det bare ett poeng. Forrige hjemmekamp ble det 11-0 mot Namsos, og laget er ubeseiret på Coop Arena (4-1-0).

Steinkjer ligger ett poeng og to plasser bak dagens motstander. Laget har flere storseiere mot svake motstandere i det siste, men på bortebane er det ikke blitt bedre enn 2-0-2 på fire kamper. De to tapene er kommet mot Neset (nest sist) og Namsos (10. plass). 

Vi heldekker på det store forslaget, men tar en sjanse på det minste. HUB.

12. Mo – Mosjøen
Den siste kampen er hentet fra avdeling 11 i Nordland. Mo topper med 24 poeng på 9 kamper. Det eneste poengtapet kom borte mot Stålkameratene (1-2) nest siste serierunde. Laget ga Tromsø god motstand i første cuprunde, men tapte til slutt 1-2.

Mosjøen ligger på femteplass med 16 poeng. Det ble 1-3-tap hjemme mot Stålkameratene sist, men laget viste med 5-2-seiere borte mot sterke Junkeren at toppnivået er høyt.

Mo må vinne slike hjemmekamper for å klare opprykk. H.

432-rekker:
1. Mexico – Frankrike B
2. England – Colombia HU
3. Tsjekkia – Danmark UB
4. Tyskland – Serbia H
5. Eidsvold Turn – Egersund UB
6. Staal Jørpeland – Åkra HUB
7. Austevoll – Sotra B
8. Varegg – Lysekloster UB
9. Spjelkavik – Stryn HUB
10. Bergsøy – Brattvåg B
11. Verdal – Steinkjer HUB
12. Mo – Mosjøen H
Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Mexico – Frankrike B
2. England – Colombia HU
3. Tsjekkia – Danmark UB
4. Tyskland – Serbia H
5. Eidsvold Turn – Egersund UB
6. Staal Jørpeland – Åkra HUB
7. Austevoll – Sotra B
8. Varegg – Lysekloster UB
9. Spjelkavik – Stryn HU
10. Bergsøy – Brattvåg B
11. Verdal – Steinkjer H
12. Mo – Mosjøen H
Klikk her for å levere 96-rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør