Foto: Scanpix

Ny hjemmeseier for AIK

De scoret fem mål mot Norrköping sist og nå skal GAIS lide samme skjebne. Her er torsdagens andre oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag
Tippeligaen: Skader og karantener
Oddstips 1: Molde slår Tromsø
Oddstips 2: Nå vinner AIK
Trav: 30.000 innspilt på Bjerke, nye muligheter i dag

Langoddsen åpner med finsk fotball og utvaglte objekter fra norsk 3. divisjon. Fra klokken 19.00 går det i Tippeliga og Allsvenskan, så følger spansk og islandsk fotball, en privatlandskamp og flere objekter fra Melodi Grand Prix.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
104. Halmstad - Brommapojkarna B 3,30

Disse er nummer 4 og 3 i Superettan, begge er i god form. Halmstad har 3-1-0 hjemme og blir naturlige favoritter, men dette blir den vanskeligste hjemmekampen hittil. BP vinner hjemme og taper borte, stort sett, men har møtt sterke lag i bortekampene sine og de er ikke sjanseløse her. 3,30 er noe høyt på B i en kamp mellom to jevngode lag. Hjemmebanefordelen betyr en del, men ikke alt. Vi prøver en frekk B i Halmstad til 3,30.

Dagens avslag
107. Norge - videre til finale JA 1,15

Melodi Grand Prix, semifinale 2 av 2. Norges Tooji med låten "Stay" håper å bli en av de 10 som går videre til finale i Baku, av i alt 18 nasjoner i denne andre semifinalen. Stemmer gis både av publikum og en jury. Det er opplest og vedtatt at Norge skal videre, derav den lave oddsen. Vi minner om Sverige i forfjor, de kunne spilles til 1,10 hos Norsk Tipping og de var på forhånd ansett som noe av det sikreste i odds-verden man kunne sette penger på. Sverige gikk ikke videre. Det er for mye politikk som spiller inn i disse avstemmingene, i tillegg til at en uheldig sceneopptreden kan avgjøre. I blant ser man også at en låt som er hauset opp på forhånd får mindre stemmer enn antatt, for alle tror at alle andre stemmer på den, så da kan man være litt mer original selv. Odds på 1,15 er enkelt å takke nei til, selv på en av de "sikre" nasjonene i denne semifinalen.

Dagens spill
Vi ser muligheter både i Tippeligaen og Allsvenskan, og lanserer to dobler i dag, en svensk og en norsk.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

97. AIK - GAIS
AIK har kun ett tap, 0-1 borte for ligaleder Elfsborg, men har likevel tre lag foran seg grunnet høy frekvens av uavgjort. 4-6-1 på de elleve første rundene gjør likevel AIK til et av formlagene i Allsvenskan. På hjemmebane er de ubeseiret, men 1-4-0 hjemme er kanskje et par poeng mindre en hovedstadslaget hadde håpet på. På søndag var det ingen tvil, AIK slo Norrköping 5-2 og viste at de vet hvor målet står. AIK lå riktignok under 0-2 etter 16 minutter, og mange på tribunen nærmet seg sjokktilstand, men 16 minutter senere ledet AIK 3-2. Celso Borges gjorde nok en god kamp for AIK, men det var Gustavsson (2), Lundberg, Lorentzson og Quaison som scoret målene.

Med null kort og skader i målfesten mot Norrköping kan vi ikke se for oss at det gjøres store endringer i startoppstillingen, vi regner med samme oppstilling. Dette er troppen:

Backman, Karlsson, Johansson, Åhman Persson, Daníelsson, Tjernström, Kayongo-Mutumba, Borges, Atakora, Stamatopoulos, Quaison, Lorentzson, ”Crespo” Kamara, Engblom, Gustavsson, Turina, Lundberg, Özkan.

GAIS har bare vunnet én kamp, det var hjemmekampen mot Norrköping. Ellers har de tatt ni poeng på de elleve første rundene. 1-4-1 på hjemmebane, men langt svakere 0-2-3 borte. De klarte 1-1 i Helsingborg og 2-2 borte mot Kalmar, men har siden tapt 0-2 borte for Syrianska. På mandag tok de tidlig ledelsen i derbyet hjemme mot Göteborg, men måtte nøye seg med 1-1. Rapportene forteller at GAIS gjorde en god kamp, 1. omgang var et stort skritt i riktig retning, leser vi, med stor dominans, stolpeskudd og man kunne godt ledet 2-0 eller 3-0 til pause.

Wanderson (m) måtte av banen med skade mandag og er bekreftet ute. Ellers lite nytt, ingen nye suspensjoner.

Dette er AIKs siste hjemmekamp på rundt 7 uker og det ventes mange på tribunene i godværet. AIK fikk selvtillit da de snudde kampen mot Norrköping og scoret fem mål på søndag, mens GAIS brant kruttet på hjemmebane i derbyet mandag. Vi tviler på at de klarer å holde dampen oppe i 90 minutter i Stockholm. Hjemmeseier gir 1,60 og vi lar oss friste.

103. GIF Sundsvall - Malmö FF
Sundsvall startet brukbart hjemme mot Elfsborg på mandag, men det holdt bare i rundt 30 minutter før Elfsborg fikk ta over initiativet i kampen. Det endte 0-3 og Sundsvall ligger som nummer 12 med 3-3-5 totalt. Formen er middels, og det ble borteseier mot GAIS på 17. mai og 0-0 borte mot Gefle før det.

Robert Lundström (f) fikk rødt kort mot Elfsborg på mandag og er suspendert her.

Malmö FF var sist i aksjon torsdag forrige uke, da de vant 1-0 hjemme i toppkampen mot Elfsborg. Det var helt enkelt hakket bedre enn Elfsborg og vant fortjent i en klassisk toppkamp. Malmö har 3-2-0 på sine fem siste. Tre hjemmekamper er vunnet, to bortekamper har gitt uavgjort. 2-2 borte mot IFK Göteborg og samme siffer borte mot Mjällby. Dette er troppen, der Ricardinho og Albornoz mangler i forhold til laget som startet mot Elfsborg.

Målvakter: Dahlin, Noring.
Forsvar: Andersson, Helander, Sudic, Jansson, Stenström, Halsti, Vinzents.
Midtbane og angrep: Thern, Durmaz, Hamad, Friberg, Pekalski, Kroon, Nilsson, Larsson, Rexhepi, Ranégie.

Malmö vinner ikke ofte her oppe i nord, men i dag skal muligheten være god. De er i form og årets lag er meget temposterkt. Sundsvall har tapt for Kalmar, Helsingborg og Elfsborg på dagens bane, og vi tror det fjerde tapet kommer her. Sundsvall ser ikke gode nok ut til å hamle opp med de aller beste. Oddsen på B er 1,75. Vår svenskedobbel gir 2,80. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

97. AIK - GAIS 1,60 3,20 4,20
103. GIF Sundsvall - Malmö FF 3,55 3,10 1,75

Total odds 2,80

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør