En frustrert Erik Huseklepp var med på å sikre et nødvendig bortepoeng mot Start forrige runde.
En frustrert Erik Huseklepp var med på å sikre et nødvendig bortepoeng mot Start forrige runde. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Ny slitekamp for Brann

Brann karret til seg et poeng mot Start forrige runde, men skal ut i ny, tøff kamp i dag. Vi gir deg dagens tippekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagstips:
Oddstips 1: Lars Bohinen er sårt savnet
Oddstips 2: Vinner for å hedre Zanetti
Oddstips 3: Siste sjanse for Luca Toni
V75 Jarlsberg: Sjokkobjekter mot 42 millioner

Lørdagens tippekupong er uhyre spennende, og med elleve av tolv kamper fra Oddsen-ligaen kan det godt hende at bonuspotten på hele 3,6 millioner ryker til en eventuell alenevinner i dag.

Det er full rulle fra alt fra norsk 2. divisjon til Bundesliga i dag, og det er nok siste lørdag på lenge at oddsprogrammet er så fullstappet som det er i dag.

1, Aalesund — Brann
Jan Jönsson har fått mye pepper for sunnmøringenes svake sesongåpning, men slo tilbake med en meget imponerene 2-1-seier borte mot Haugesund i forrige runde.

Det var de oransjekleddes første seier for sesongen. På hjemmebane har det så langt blitt kun ett poeng, mot Rosenborg i andre runde. Fem av lagets seks poeng har kommet på reisefot. Kom seg videre i cupen med 3-0 borte mot Træff.

Brann har levert veldig variert i sesongåpningen, og har plassert seg på kvallikplass med fem poeng de første syv kampene. Er blant ligaens mest slurvete forsvar med 15 innslupne.

Aalesund blir regnet som favoritt til denne kampen, men Brann har for godt lag til at de kan avskrives helt.

2, Birkebeineren — Asker
Birkebeineren har sanket tre poeng på sesongens tre første kamper, men har tapt mot god motstand i form av Ørn Horten og Notodden. Sistnevnte kom på besøk på hjemmebane, og de har altså tapt deres eneste hjemmekamp så langt.

Dagens gjester har åpnet langt verre, og har enda til gode å score mål i årets sesong. Tre tap er fasit etter tre runder, og to av tapene kom mot lag som enda er på nedre halvdel av tabellen. En sisteplass står til sterk kontrast mot laget som kjempet mot opprykk under Lars Bohinens ledelse forrige sesong.

Birkebeineren har åpnet betraktelig mye bedre enn dagens motstander, og burde regnes som favoritt hjemme på Årbogen.

3, Fløy FK — Arendal
Hjemmelaget fra Flekkerøy har åpnet sesongen på strålende vis, og har sikret ni poeng på de tre første kampene. Spesielt 4-3-seieren mot Kongsvinger var imponerende.

Dagens hjemmelag har en målforskjell på +3 etter tre seire. Det vitner om et lag som har evne til å avgjøre de tette kampene.

Arendal har hatt en mindre positiv åpning på sesongen, og har kun tatt poeng i hjemmeseieren mot Odd 2. Befinner seg under streken på målforskjell, noe som ikke er så rart - 3-10 er ligaens dårligste målforskjell.

Fløy burde ta denne greit.

4, Holmen — Kongsvinger IL
Hjemmelaget har åpnet sesongen på veldig ustabilt vis. Med to 4-0-tap i sesongens første kamper, slo de tilbake med en sterk 2-0-seier borte mot svake Asker forrige runde. I dag får de imidlertid besøk av sterkere motstand.

Kongsvinger er blant lagene som har etablert seg i toppen av Oddsen-ligaens første avdeling, og kun 4-3-tapet borte mot sterke Fløy har stoppet dem i å ta full pott. Har spilt gode kamper mot gode lag i sesongåpningen, og kan få mer å glede seg over i dag.

5, Pors Grenland — Notodden
Det så helsvart ut for Pors Grenland etter to serierunder, men de slo tilbake mot byrival Odd 2 i forrige serierunde. To ganger kom de under, men kjempet seg tilbake og sikret et poeng til slutt. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at sesongåpningen har vært mindre imponerende, og ett poeng på tre kamper har plassert dem på nest siste plass.

På besøk kommer Notodden som har hatt en mye bedre sesongstart. Til tross for at de tapte 2-1 hjemme for Fram forrige runde, har de åpnet godt med seks poeng og 73 i målforskjell på tre kamper.

Dette blir utvilsomt en jevn kamp, og favoritt Notodden kan fort få de tøft i Skien.

6, Florø — Åsane
Over til tredje avdeling i Oddsen-ligaen. Florø har åpnet sesongen greit med et av hvert resultat, og står med fire poeng etter tre kamper. Seieren kom på hjemmebane mot Vard Haugesund. Den ble fulgt opp med et tap mot Fana i Bergen, men de slo på imponerende vis tilbake med en cupseier mot Hødd - med sifrene 1-5 på bortebane!

Åsane har spilt to kamper på hjemmebane og vunnet de begge, og har 7-1 i målforskjell på eget gress. På bortebane vant de også mot Ålgård, og dagens gjester er eneste lag med full pott i tredje avdeling.

Dette blir absolutt en jevn kamp som fortjener mer enn ett kryss.

7, FK Fyllingsdalen — Fana
Hjemmelaget åpnet sesong med en imponerende borteseier mot Lyn, men siden det har det blitt to uavgjortresultat og Fyllingsdalen er ubeseiret med fem poeng. I NM har det også gått bra, og de slo ut 1. divisjonslaget Nest-Sotra etter ekstraomganger på onsdag. Er generelt involvert i lite målrike kamper, og det har kun blitt scoret fem mål i deres tre første kamper - tre av dem i Fyllingsdalens favør.

Fana har åpnet mer ustabilt, og antall mål står til kontrast mot dagens motstander. Har sluppet inn seks mål og scoret ni på årets tre første kamper. Vant forrige kamp 3-2 hjemme mot Florø, og i deres eneste bortekamp så langt ble det uavgjort i Stord. Åpen kamp, men hjemmelaget virker mest solid.

8, Stord — Førde
Dagens hjemmelag står med ett poeng på de tre første kampene, og ligger med det nest sist på tabellen. Har virkelig til gode å imponere i sesongåpningen, men kjempet godt mot Brann i onsdagens NM-runde og tapte 2-1 med hodet hevet høyt.
Deres eneste poeng har kommet hjemme mot Fana.

Førde har heller ikke imponert i sesongåpningen, men tok sesongens første poeng med 1-0-seier over Ålgård forrige helg. 3-5 i målforskjell er fasit på tre kamper, og to av målene er scoret på eget gress.

Stord virker å være best på eget gress, og fortjener tillit i dagens kamp.

9, Drøbak/Frogn — Kjelsås
Hjemmelaget har så absolutt ikke fått en drømmestart på sesongen, og karret til seg sitt første poeng mot Eidsvold forrige runde. Det var et sterkt og tiltrengt bortepoeng. Ellers har de sluppet inn vanvittig mye mål i sesongåpningen, og hele 14 baller har de plukket ut av nettet på sine fire første kamper. Tapte 1-4 i NMs første runde mot Pors Grenland.

Kjelsås har spilt 3-1 i alle sine tre første kamper, men kun på hjemmebane har det resultatet vært i deres favør. Bortekampen tapte de mot Eidsvold, og det er tydelig at det er på eget gress de kommer til å plukke poengene.

Hjemmelaget virker svake, men det gjør også Kjelsås på reisefot. Åpen kamp.

10, Moss — Eidsvold Turn
Østfoldingene har åpnet sesongen imponerende, med seks poeng de første tre kampene. På eget gress knuste de Lørenskog 4-0, mens på bortebane har de både tapt og vunnet med sifrene 1-0. Tapet kom i forrige runde mot tredjeplasserte Harstad.

Eidsvold har åpnet mer ustabilt, men er enda ubeseiret etter tre kamper. Tok et sterkt bortepoeng mot nevnte Harstad i premieren, og fulgt opp med seier mot Kjelsås. Forrige runde ble det imidlertid kun ett poeng mot Drøbak-Frogn, og i dag møter de formidabel motstand.

11, Skeid — Follo
Skeid er et gammelt storlag, men i dag er det ikke mye som vitner om nettopp det. De skal ha honnør for en sterk seier mot Finnsnes på bortebane i runde 2, men ellers har de virket fryktelig svake. Tapte hjemme mot svake KFUM og ble sendt ut av cupen etter 4-0 mot Lyn. Dette kan fort bli en tøff sesong for Skeid.

Gjestene har imidlertid åpnet sesongen på fantastisk vis, og har vunnet fem av fem denne sesongen - senest sendte de Fredrikstad ut cupen på eget gress. De to siste seriekampene har også vært spektakulære, og de har vunnet med sifrene 8-2 og 5-0. Klar opprykksfavoritt.

12, KFUM Oslo — Mo IL
KFUM åpnet sesongen på friskt vis med en 2-0-seier mot Skeid, men i ettertid har det vist seg at det kanskje var Skeid som var dårlige. Fulgte opp åpningsseieren med 8-2-tap hjemme mot Follo og bortetap mot Vålerenga 2. Ligger over streken, men det spørs hvor lenge det varer.

Mo har vist fremgang etter åpningstapet hjemme mot Moss, og har tatt fire poeng de to siste kampene. Imidlertid lyver resultatene litt - begge lagene de har tatt poeng fra, er blant de fire dårligste lagene så langt.

Dette er i realiteten en bunnkamp, og det er vanskelig å skille også disse lagene.

96-rekker:

1, Aalesund — Brann, HU

2, Birkebeineren — Asker, H

3, Fløy FK — Arendal, H

4, Holmen — Kongsvinger IL, HB

5, Pors Grenland — Notodden, HB

6, Florø — Åsane, HB

7, FK Fyllingsdalen — Fana, H

8, Stord — Førde, H

9, Drøbak/Frogn — Kjelsås, HB

10, Moss — Eidsvold Turn, H

11, Skeid — Follo, B

12, KFUM Oslo — Mo IL, HUB

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1, Aalesund — Brann, HUB

2, Birkebeineren — Asker, H

3, Fløy FK — Arendal, H

4, Holmen — Kongsvinger IL, HB

5, Pors Grenland — Notodden, HB

6, Florø — Åsane, HUB

7, FK Fyllingsdalen — Fana, H

8, Stord — Førde, HU

9, Drøbak/Frogn — Kjelsås, HB

10, Moss — Eidsvold Turn, H

11, Skeid — Follo, B

12, KFUM Oslo — Mo IL, HUB

Klikk her for å levere denne rekken.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør