Dirigenten Fagermo har fått gode resultater denne våren.
Dirigenten Fagermo har fått gode resultater denne våren. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Odd har blitt undervurdert

Odd Grenland leverer gode prestasjoner i kamp etter kamp, og har gode seiersmuligheter også i dag.

Kommersielt

Søndagens øvrige Sportspill-tips:
Dagens singel 1: Sunderland setter kronen på mirakelverket
Dagens singel 2: HamKam er i bunnløs fortvilelse
Dagens singel 3: I dag kommer hjemmeseieren i Sogndal
Tippekupongen:
Molde er i støtet

Det er full rulle i hele fotball-Europa også i dag. England skal avslutte sin Premier League-sesong, og også Norge byr opp til fest på det som er et virkelig godt langoddsprogram på søndag.

Dagens dobbel
Odd + Strømmen, samlet odds 3,22

Odd - Lillestrøm, H 1,65

Telemarkingene har havnet litt under radaren denne sesongen. De har spilt meget bra kamper mot gode lag, som på ingen måte har gitt dem betalt som fortjent. På eget gress har de imidlertid vært feilfrie, og Dag-Eilev Fagermo har fått en perfekt balanse i sitt hvitkledde mannskap.

Forrige runde var de nær å påføre Viking deres første tap for sesongen, men to poeng glapp mot slutten. På eget gress har de sendt Molde, Sarpsborg og Stabæk hjem uten poeng.

Mye av det er takket være at trener Fagermo har komponert en balansert og fin førsteellever. Med samtlige spillere skadefrie nok en gang, kan han stille med et meget sterkt lag mot ustabile gjester.

Lillestrøm har slått tilbake etter en svak sesonginnledning, og spesielt Erling Knudtzon har løftet laget med sine mål. Sannheten bak resultatene er imidlertid at de har fortsatt med sin gode, defensive struktur som har sørget for kun seks innslupne på seks kamper.

De har vunnet to på rad, men begge mot lag som var ventet på nedre halvdel - Bodø/Glimt og Sogndal. Likevel er det viktig å gjøre jobben også mot disse lagene. Også Lillestrøm er skadefrie foran dagens oppgjør.

Odd Grenland må likevel regnes som klar favoritt på Skagerak Arena, og med 1,65 i odds på hjemmeseier slenger vi på en annen kamp for å fullføre vår dobbel.

Strømmen - Ull/Kisa, H 1,95

Hjemmelaget har måttet slite for poengene denne sesongen, men har kun tapt to kamper på de første seks. Tre uavgjort og en seier har ført til at de for øyeblikket er utenfor faresonen.

På eget gress har de imidlertid vært sterke. Mot Kristiansund lå de under 3-0, men brukte det siste kvarteret til å gjennomføre en formidabel snuoperasjon og kapre ett poeng. I sesongåpningen slo de sterke Ranheim på hjemmebane.

Strømmen har ikke virket spesielt solide på bortebane så langt og vet de er avhengige av å vinne mot lag som Ull/Kisa for ikke å havne i sumpen.

Grunnen til at vi i dag satser på Strømmen er ikke bare fordi de er gode på eget gress. Ull/Kisa har på sin side vært begredelige i sesongåpningen, og står med ett mål og ett poeng etter seks runder. Poenget kom mot Fredrikstad, noe som er imponerende - men likevel har de levert altfor svakt.

1-8 er målforskjellen til laget fra Ullensaker, og de fremstår som en klar nedrykksfavoritt i årets sesong.

Det meste taler i favør hjemmelaget i dagens kamp. 1,95 er strålende odds på at de fortsetter den gode hjemmeformen, og fullfører samtidig vår dobbel.

Dagens dobbel (spillestopp klokken 15.25).
Kamp 139: Odd Grenland - Lillestrøm, 1,65 - 3,65 - 4,35.
Kamp 201: Strømmen - Ull/Kisa, 1,95 - 3,20 - 3,25.
Samlet odds er 3,22.


Dagens langskudd
Norwich - Arsenal, H 3,70

Hjemmelaget er i stor grad klare for nedrykk, men alt teoretisk håp er ikke ute. Da må de vinne i dag.

Norwich slo tilbake etter en svak periode med uavgjort mot Chelsea, og de viste at de ikke lar seg pelle på nesen etter 4-0-tapet på Old Trafford. Kanarifuglene har funnet en viss stabilitet, og de hadde gode muligheter til å stoppe Liverpool da de var på besøk. Er ikke ferdigspilt og enda mye å spille for.

6-6-6 på eget gress vitner om et lag som kan bite fra seg på hjemmebane 17-16 i målforskjell vitner om et lag som ikke er involvert i spesielt målrike kamper på eget gress. Alt det kan tale til deres fordel i dagens kamp. Tilnærmet skadefri tropp. 

Arsenal har sikret det berømte fjerdeplasstrofeet, og har kun teoretiske muligheter om å klatre opp til tredje.

Det er imidlertid grunn til å tvile på om Wengers fulle fokus ligger på denne kampen. Neste uke venter nemlig FA-cupfinale mot Hull, og da har de ingen grunn til å ta sjanser i dag. Lang skadeliste som igjen inneholder Ramsey, han er imidlertid vurdert som tvilsom.

Det er ingen tvil om hvem som har mest å spille for, og hvem som har større oppgaver i vente. Arsenal satser nok ikke alt på denne kampen, og det kan Norwich utnytte. Med en odds på 3,70 kan vi tjene gode penger på kanarifuglene i dag.

Dagens langskudd (spillestopp klokken 15.55).
Kamp 163: Norwich - Arsenal, 3,70 - 3,50 - 1,80.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus