Foto: Glyn Kirk/AFP

Oddstips: - Newcastle og City vinner

Vi setter pengene på to sterke, engelske hjemmelag i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

I kveld er det toppkamp i The Championship. Serieleder Newcastle har vunnet sine seks siste hjemmekamper, tredjeplasserte Nottingham Forest har tapt sine seks siste bortekamper.

Dårlig tid? Sett pengene på Newcastle med det samme.

Tabellsituasjonen
Denne kampen er den siste i den 40. ende runden, og med åtte og syv kamper igjen er ingenting avgjort for hverken Newcastle eller Nottingham Forest, men det begynner å bli store sprang på tabellen. Newcastle har 10 poeng ned til nærmeste lag under streken for direkte opprykk. Forest har 9 poeng opp til den nærmeste plassen som gir direkte opprykk, samtidig som laget ligger innenfor play-off med 13 poengs margin. Det vil overraske oss om ikke Newcastle rykker direkte opp, mens Nottingham Forest blir å finne i play-off etter sesongslutt i begynnelsen av mai.

Vinn penger på trav mandag: Sjekk Håkons eksperttips her!

Mannskapene
Til denne toppkampen har Newcastlemanager Chris Hughton bekreftet at Peter Løvenkrands, Alan Smith, Shola Ameobi and Mike Williamson er tilbake fra skadeavbrekkene sine. Også Jose Enrique kan være aktuell, men starter trolig på benken. Fitz Hall og Steven Taylor er fortsatt ute. Alt i alt er dette gode nyheter, og det blir et sterkt Newcastlelag som skal forsvare serieledelsen i kveld.

Nottingham Forest har noen skader i laget. James Perch har skadet ankel og det er usikkert om han kan spille. Joel Lynch er på vei tilbake fra skade, men er også usikker til denne kampen. Paul McKenna og Julian Bennett er definitivt ute.

Assistant Manager Ned Kelly i Forest har tidligere vært ansatt i Newcastle United, men at han sitter på noen hemmelig oppskrift for hvordan man vinner på St. James' Park, tviler vi på.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Innbyrdes
Forest vant 1-0 på hjemmebane i høst, i det eneste møtet mellom lagene siden 1999.

Form
Newcastle er foreløpig ubeseieret på hjemmebane, men nå kommer Forest med ambisjoner om å ta "The Double" over serielederen. Kanskje skjerper de seg litt ekstra for å klare det, men de har ikke klart å vinne en bortekamp siden 8. januar, det var riktig nok over gode West Bromwich, men alt i alt er Nottingham Forest et under middels godt bortelag med kun fire borteseire i år. 4-9-6 har de på bortebane totalt.

Newcastle har 15-4-0 på hjemmebane, og målscoren er 46-9. De seks siste hjemmekampene er vunnet med minst to mål.

Konklusjon
I dette toppoppgjøret står ære og prestisje på spill. Begge lagene kan meget vel bli å finne i Premier League neste år, noe som hadde gledet oss og mange andre. Newcastle er i suveren form, de vinner nesten alle sine hjemmekamper, ofte med flere mål, mens Nottingham Forest har sluttet å prestere på bortebane. Newcastle hevner tapet på City Ground tidligere i sesongen og vinner denne kampen til 1,55 i odds, er vår påstand.

200 kroner på at så skjer, synes vi er passelig. Kampen spilles som single, fristen er klokken 20.40.

111. Newcastle - Nottingham Forest 1,55 3,25 4,50

Klikk her for å lever dette spillet.

Gode muligheter for storseier til Manchester City
Vi nøyer oss ikke med å levere spillet på Newcastle-seier, vi ser muligheter for å cashe inn ytterligere, noe som er sjeldent på en mandag. "The Italian flare of Mancini versus the Spanish tactician Martinez" leser vi i engelske aviser før kampen mellom Manchester City og Wigan. Vi har en følelse av at den italienske manageren trekker det lengste strået.

Manchester City tapte sesongens første hjemmekamp med 0-2 for Everton sist. Dagens gjester på City of Manchester Stadium, Wigan, er ikke av samme kaliber som Everton, og muligheten for at City slår tilbake med seier i dag, anser vi som stor.

En av grunnen til dette er at Emmanuel Adebayor, en av Premier Leagues giftigste målscorerere, returnerer til laget etter suspensjon. Sammen med Carlos Tevez og Craig Bellamy skal han klare å score mål mot Wigan, som ikke er noe stort bortelag. Stephen Ireland er usikker for City.

Forrige bortekamp for Wigan endte med 0-4 for Bolton. Til denne kampen mangler trolig nok en gang N´Zogbia, og forsvarsspiller Emmerson Boyce er tvilsom. Paul Scharner kan være med igjen.

Manchester City spiller for fjerdeplassen i serien og Champions League-spill neste år. Wigan spiller for å unngå nedrykk. Det ordner de helst på hjemmebane, ikke på City of Manchester Stadium.

Det er tradisjon for få mål i møtene mellom disse. I kveld ligger forholdene til rette for et unntak, og vi slår til på 1,82 i odds på at Manchester City vinner denne med minst to mål. 100 kroner i innsats må prøves. Spillefrist er klokken 20.55.

114. Manchester City - Wigan (0-1) 1,82 3,50 2,95

Klikk her for å levere dette spillet. Innsatsen styrer du selv.

Andre lag vi tror vinner i dag er Södertälje, AIK og Odense (OB), men oddsen er ikke all verden.

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør