Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Oddstips: - Oilers avgjør

Her er oddstipset som skal doble innsatsen i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Torsdagens langoddsprogram frister med litt ymse fotballkamper fra Danmark, Spania, Sveits, Italia, Tyrkia, Nederland og Belgia. Av disse finner vi de danske kampene mest interessante, men vi er fortsatt i sjokk etter at FCK tapte 0-2 for Nordsjælland i går, og lar SAS-ligaen ligge i dag. Heldigvis finnes det også flere gode ishockeyobjekter på programmet.

Lever dagens spill nå med det samme.

Kvalikspill om plass i Elitserien
Södertälje endte på sisteplass i Elitseriespillet, og må gjennom en kvalifiseringsserie sammen med Rögle, som endte neste sist, og de fire beste lagene fra Allsvenskan, divisjonen under. Alle lagene har nå spilt to kamper, og Södertälje er eneste lag med full pott. 4-3 resultatet de klarte i det jevnspilte lokalderbyet borte mot AIK sist viste at det er nivåforskjell på Elitserielagene og Allsvenskanlagene.

Som Södertäljes coach Peter Popovich sier i et intervju etter 4-3 seieren over AIK: "Kan vi jobba lika hårt som dom så har vi sedan lite, lite mer tyngd och lite, lite mer spets och det är det som avgör i slutändan." Les hele intervjuet her. Södertälje mangler kun én av de faste i dag, Josefsson.

Leksand vant Allsvenskan, der de nesten ikke tapte poeng på hemmeis. Vi tipset om hjemmeseier til Leksand sist, og de vant da også 4-1 over Växjö. Men det var hjemme, i kveld spiller de borte, mot et Södertälje som har full pott hittil og Elitserie-tempo i beina.

Leksand kan slå nesten hvem som helst hjemme, men på bortebane går det ikke like bra. Denne kvalikserien ble innledet med et 2-4 tap borte for Almtuna, i en kamp man hang bra med, men nok en gang hadde marginene mot seg på bortebane. Dette er typisk for Leksand, og rykker de opp til Elitserien er det fordi de vinner alle hjemmekampene i kvalikserien.

Konklusjonen blir at Södertälje slår Leksand i dag, etter mye kjemping og slossing. Hjemmeseieren betales med 1,45 som ikke er allverden, men i våre øyne nok til å spille H.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Stavanger viser styrke i sluttspillet
Stavanger har vist styrke og stabilitet i sluttspillet, og i kveld har de hjemmebane mot Sparta Sarpsborg i denne fjerde matchen i NM-sluttspillet. Det spilles best av inntil syv kamper, og Stavanger Oilers leder nå 2-1 i kamper. Derfor er kampen i kveld en nøkkelkamp, for går Stavanger opp til 3-1 i kamper blir det veldig vanskelig for Sparta å nå finalen.

Derfor forventer vi en knallhard kamp, der presset ligger mest på Sparta, som må gå fremover for å score mål og vinne kampen. Sparta vant 3-2 hjemme i forrige kamp, der Stavanger hang bra med og vant skuddstatistikken 30-18, men Sparta var flinke i overtallsspill og scorte de tre nødvendige målene når de hadde en mann mer på isen.

Forrige kamp i Siddishallen endte 3-3 ved full tid, men Stavanger vant i forlengningen. En viss U-fare er det også i dag, men vi tror at endrede forutsetninger gjør at Stavanger kan kontrollere inn til seier, etter hvert som Sparta må mer og mer fremover for å avgjøre.

Stavanger har tilnærmet skadefritt lag, og holder de tempoet oppe og utvisningene på et minimum, skal de vinne denne hjemmekampen og ta et stort skritt mot finalen. Stavanger avsluttet seriespillet ganske bra og de har fremstått som et enda sterkere lag i sluttspillet, der Lillehammer ikke hadde mye å stille opp med i kvartfinalen

I hockeytown Sarpsborg kreves det at laget går til finalen, men Sparta har sviktet før, ikke vant de serien da de hadde sjansen, og det var med nød og neppe de klarte å gå videre fra kvartfinalespillet mot Stjernen. Når presset blir for stort kan sinnet og frustrasjonen komme. Da kommer også utvisningene og baklengsmålene.

Dagens dobbel fra Sportspill, innsats 100 kroner, spillefrist 18.25

82. Stavanger - Sparta Sarpsborg 1,90 4,20 2,45
85. Södertälje SK - Leksands IF 1,45 3,90 3,30

Total odds: 2,76

Klikk her for å levere denne dobbelen. Innsatsen styrer du selv.

Andre spill vi har vurdert i dag er seier til Brøndby med nøyaktig ett mål og hjemmeseier til Randers i Danmark, og under 5,5 mål mellom Storhamar og Vålerenga.

Nyttige lenker:

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør