Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Oddstips: - Rosenborg vinner

Her ser du spillene som skal sikre kveldens gevinst.

Kommersielt

Nå har vi sagt «Stabæk vinner» og «Haugesund vinner» til fin odds i løpet av helgen, og det ble stang ut for begge. Premier League-tipsene våre om tomålsseier til Everton og Arsenal gikk inn, og sørget for balanse i regnskapet. I kveld skal Rosenborg og to spill fra ishockeysluttspillet i Sverige sørge for gevinst.

Følg Sportspill.no på Facebook.

Rosenborg kan innta tabelltopp
Rosenborg vant sin vanskelige åpningskamp borte mot Molde, og ser ut til å være like sterke som forrige sesong. Evnen til å avgjøre jevne kamper er en av Rosenborgs mange styrker. Vinner de i kveld vil de ligge på topp i Tippeligaen sammen med Aalesund. Roar Strand (sykdom) og Erik Bråthen (akilles) er ikke med i troppen. Steffen Iversen har vært småsyk, men er med.

Rosenborgs tropp er klar
Rosenborg har offentliggjort denne troppen på sin hjemmeside: Daniel Örlund, Even Barli, Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Simen Wangberg, Vadim Demidov, Mikael Dorsin, Anthony Annan, Fredrik Winsnes, Gjermund Åsen, Markus Henriksen, Trond Olsen, Per Ciljan Skjelbred, Kjell Rune Sellin, Abdou Razack Traoré, Steffen Iversen, Morten Moldskred og Rade Prica.

God start
Start vant forholdsvis enkelt 2-0 over Sandefjord hjemme i sin åpningskamp. Kleiven og Mathisen har vært småskadet, men Kleiven, som avgjorde kampen mot Sandefjord med sitt mål i slutten av andre omgang, er med mot Rosenborg. Borgersen og Owello kan være på plass igjen.

Innbyrdes oppgjør
Ser vi på innbyrdes oppgjør finner vi den oppsiktsvekkende 3-2 seieren til Start på Lerkendal i fjor, Rosenborgs eneste tap forrige sesong. Rosenborg slo Start 2-1 på Sør Arena før det. Rosenborg har flest seire i det lange løp, 7 stykker, mot Starts 4, uansett bane.

Konklusjonen
Start klarte å vinne her i fjor, og de klarte å slå Sandefjord i åpningskampen. Dette blir mye vanskeligere. Når Rosenborg stiller mannsterke på Lerkendal, vinner de kamper av denne typen 6 av 7 ganger. Ofte vinner de med flere mål, og vi tror de kan klare det i kveld, selv mot et Start-lag som virker å være i form. Seier med to mål eller mer får vi til 1,83 i odds, og selvsagt hadde vi ønsket oss 2,00, men 1,83 får duge og vi satser 150 kroner. Kampen ser du på TV 2 Zebra klokken 19.00.

Objektet spilles som single, innsats 150 kroner, frist 18.55.

89.Rosenborg - Start (0-1) 1,83 3,75 2,75

Klikk her for å levere denne singelen med 150 kroner i innsats.

Høyoddser basert på statistikk
Vi har funnet tre andre spill på langoddsprogrammet som vi synes er verdt en innsats. Følgende trippel er basert på statistikk og troen på at det som har skjedd mange ganger før, vil skje igjen.

Alltid målrikt mellom Rosenborg og Start
Møtene mellom Rosenborg og Start har endt med mer enn 2,5 mål 15 ganger på rad. Det kan meget vel skje igjen.

Målfattig mellom Färjestads og Skellefteå
I sluttspillet i svensk ishockey står det 1-1 i kamper mellom Färjestads og Skellefteå AIK. Begge kampene i sluttspillet har endt 2-3 enten ved full tid eller etter forlengning, altså like under 5,5 mål. Tar vi med seriekampene har hele 7 kamper på rad endt under 5,5 mål. Det kan skje igjen.

Klar overvekt av U til pen odds
Vi anbefalte under 5,5 mål og 1-1 eller 2-2 som resultat i kampen mellom Timrå og HV 71 sist torsdag, og kampen endte 2-2 ved full tid. Det gjorde også lagenes kamp nummer to på lørdag. HV 71 avgjorde begge disse i sudden death, og leder 2-0 i kamper. Det interessante er frekvensen av uavgjorte kamper ved ordinær tid mellom disse to. Innbyrdes statistikk viser 4-11-4 etter tre perioder på de to siste sesongene, altså mer U enn H og B til sammen.

Under 5,5 mål bør selvsagt vurderes igjen, til 1,50 i odds, men denne gangen går vi for nok en uavgjort etter tre perioder til 3,85 i odds. Sammen med de to andre objektene får vi en trippel til over 8 i odds, som vi i statistikkens navn satser 50 kroner på.

Spilles som trippel, innsats 50 kroner, frist 18.55

91.Rosenborg - Start - o/u 2,5 mål 1,45 2,05
106.Färjestad - Skellefteå - o/u 5,5 mål 2,05 1,45
107.Timrå IK - HV 71 2,40 3,85 2,00

Total odds 8,09

Klikk her for å levere denne trippelen.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen
Bestill gratis kortleser her

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør