Tidl. Porto, nå Lyon.
Tidl. Porto, nå Lyon. Foto: AFP/ Scanpix

Oddstips: Pliktseier til Lyon

Lyon og Koblenz skal syvdoble innsatsen vår i kveld. Les hvordan.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

dagens langoddsprogram finner vi mest fransk, tysk og irsk fotball, samt fire ishockeymatcher fra sluttspillet i Sverige. Vi tror på H i de svenske hockeymatchene og kunne funnet på å levere et system basert på fire hjemmeseire hvis oddsen hadde vært spiselig. Det er den ikke, og den blir det ikke heller. Derfor tar vi turen til Tyskland, der et hjemmelag ute av form er gjort til vel store favoritter.

Lever dagens spill her og nå.

Oddsen lyver
Duisburg ligger på sjetteplass i tyske 2. Bundesliga. Laget har tapt sine to siste kamper, mot Rostock og 1860 München, to lag lenger ned på tabellen. Duisburg skiller seg ut fra de andre lagene ved å ha svakere hjemmestatistikk (4-5-4) enn bortestatistikk (8-1-5).

Når man ser at et lag fra øvre halvdel av tabellen spiller hjemme mot et lag på nedrykksplass, og H betales med 1,50 i odds, kan man få en ide om at dette må være en trygg H. Det er ikke riktig. Slik må vi aldri tenke som oddsspillere. Før man ser på oddsen må man se på lagenes form, skader og gjerne litt statistikk.

Koblenz ligger utsatt til med 24 poeng, under streken og med 2-2-9 på bortebane. Det har imidlertid vært tegn til bedring i det siste, og laget har nå klart å vinne to kamper på rad, 2-0 borte over Ahlen og 2-0 hjemme over Furth. Det gir håp om å berge plassen og masse positiv energi i spillergruppen.

Les også V75-tipsene: 6,5 millioner ekstra i jackpot!

For Duisburg er Schindler, Larsen og Ben-Hatira skadet. Koblenz mangler Hartmann, Langen, kapteinen Lense, Stieber og Everson. Brasilianske Everson er så vidt vi kan se eneste nye skadefravær etter de to siste seirene, han soner nå for gule kort.

Koblenz tapte 0-3 for bortesterke Duisburg tidligere i sesongen. Forrige gang Koblenz var bortelag, våren 2009, klarte de faktisk å vinne 3-2 her. At de kan klare ett eller alle poengene også i dag er slett ikke umulig.

Når Duisburg bare vinner fire hjemmekamper på 13 forsøk, viser synkende form og møter et lag i medgang, som vant siste tilsvarende og som har noe å kjempe for, kan vi ikke spille H til 1,50. Vi får U til 3,30 og B til 4,85, begge frister. Det fine er at vi slipper å velge mellom U og B, vi kan spille UB til 2,10 i odds ved å krysse av B i spillobjekt nummer 5.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Fremskyndet kamp i Frankrike
Oppgjøret mellom Lyon og Grenoble ble først flyttet til lørdag, men nå skal kampen spilles klokken 17.00 i dag i stedet. Mye frem og tilbake her, Lyon har jobbet med å få flyttet kampen så den ikke skal ødelegge oppkjøringen til Champions League oppgjøret mot Bordeaux allerede tirsdag.

NY INFO klokken 13.00: Kampen er flyttet enda en gang, og spilles lørdag klokken 17.00. Vi anbefaler likevel spillet.

Lyon ligger på sjetteplass i Ligue 1 og har fortsatt sjansen til å ta gull i serien, men det kan se ut som det blir litt for langt opp i år. Serieformen er litt dalende, med 2-2-1 på de siste fem kampene. De siste fem hjemmekampene i serien har endt 1-1, 2-0, 1-0, 2-1 og 1-2.

I Champions League slo laget som kjent ut Real Madrid og nå venter Bordeaux i kvartfinalen allerede tirsdag som sagt, og mye av oppmerksomheten er nok rettet mot denne viktige kampen. Lyon har tilbake Bastos og Makoun til denne kampen. Boumsong er ute.

Grenoble ligger desidert sist på tabellen og nedrykk kan vanskelig unngås. De har 1-2-11 på bortebane denne sesongen. Siste bortekamp endte med tap 0-1 for Lille. Vi tror på et lignende resultat i dag.

Lyon klarte bare 1-1 borte mot Grenoble tidligere i sesongen, og nå må de vise at de er best. Samtidig må de for en hver pris unngå skader, og vi spekulerer i at de ikke vinner med mer enn det ene, nødvendige målet. Seier med nøyaktig ett mål belønnes med 3,35 i odds, og vi benytter sjansen i denne kampen Lyon bare skal vinne og bli ferdig med før de retter blikket mot Champions League.

Kveldens dobbel får en brukbar totalodds og vi satser 100 kroner denne gangen også. Fristen er allerede 17.55, så hvis du har troen, lever her og nå.

NY INFO klokken 13.00: Spillobjekt 82 er flyttet atter en gang, og spilles lørdag klokken 17.00. Vi anbefaler fortsatt spillet.

82.Lyon - Grenoble (0-1) 1,75 3,35 3,25
5. Duisburg - Koblenz (0-1) 2,40 3,50 2,10

Total odds: 7,04

Nyttige lenker:

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør