Foto: Reuters

Over 4 millioner på tippingen

Bonuspotten er godt over 4 millioner kroner nå og lørdagskupongen er svært interessant. Sjekk våre tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag
Oddstips: Vi spiller Mallorca
Oddstips 2: Schalke jager Bayern
V75 Drammen: To friske bankere

Lørdagens tippekupong består som vanlig på denne tiden av utelukkende engelsk fotball. Seks kamper er hentet fra Premier League og seks kamper er hentet fra Championship. Det er kun Chelsea som er i aksjon av topplagene i Premier League. Bonuspotten er kommet opp i ca 4,350 millioner kroner og utbetales som kjent kun ved fulltid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Wigan - Chelsea
Ikke helt lett å bli klok på hjemmelaget. Startet sesongen med fem poeng på sine tre første kamper. Deretter kom åtte strake tap, men nå er kun en av de fire siste tapt (2-1-1). To sterke borteseire mot Sunderland og West Bromwich har brakt laget i kontakt med lagene over streken. 12 poeng gir tredje siste plass foreløpig. Helt sjanseløs mot Arsenal i siste hjemmekamp og lørdagens motstander er ikke særlig mye enklere. For hjemmelaget er Emmerson Boyce (f) klar etter noen ukers fravær, mens forsvarskollega Antolin Alcaraz er tvilsom.

Chelsea var inne i en svak periode, men fire strake seire (inkludert triumfen over Valencia i Champions League) har gitt fornyet optimisme på Stamford Bridge. Hjemmeseieren over Manchester City mandag gjør at det kun er sju poeng opp til tabelltopp City. Har tapt to bortekamper i serien (4-1-2). Det ene bortetapet kom mot Queens Park Rangers, men der spilte som kjent Chelsea med to mann mindre i mer enn omgang og var likevel best. Ellers er det blitt tap borte mot Manchester United. David Luiz retunerer etter karantene, ellers er det kun langtidsskadde Michael Essien som mangler.

Det står 1-1-11 i innbyrdes oppgjør siden 2005. Det skal være klasseforskjell på disse lagene og med får fravær hos bortelaget skal Chelsea vinne dette. B.

2. Newcastle - Swansea
Med kun ett poeng på sine fire siste seriekamper, kan det se ut som eventyret er over i denne omgang for hjemmelaget. Har riktignok møtt de tre topplagene i tre av disse kampene, men bortekampen mot Norwich sist lørdag ble også tapt. Har slitt med litt fravær, lørdag ser det bedre ut. Hjemme på St. James Park står laget med 4-2-1, kun Chelsea har reist herfra med tre poeng. Fabricio Coloccini, Mike Williamson og Cheick Tiote må alle testes nærmere kampstart. Dan Gosling (m) er suspendert, mens Steven Taylor og Danny Guthrie begge er skadet.

Nyopprykkede Swansea ligger på en flott ellevteplass med 17 poeng, men kun to av disse poengene er tatt på fremmed gress. Ny fin trepoenger hjemme mot Aston Villa sist lørdag. Borte er det altså blitt lite å juble over. Joe Allen returnerer etter karantene for hjemmelaget.

Hjemmelaget vant 3-0 i tilsvarende oppgjør i 2009. Normalt skal dette være en perfekt mulighet for Newcastle å slå tilbake etter en svak periode, men det er viktige spillere som er usikre og dermed så kan Swansea ta poeng her. HU.

3. Everton - Norwich
Svært skuffende sesongstart av hjemmelaget som kun har kapret 16 poeng. Det gir en foreløpig tolvteplass, men det er ti poeng opp til byrival Liverpool på sjetteplass. Etter to strake seire, er det nå blitt to strake tap og Everton opptrer ustabilt. Hjemme på Goodison står laget med svake 2-1-4. Jack Rodwell (m), Leon Osman (m) og Royston Drenthe (m) mistet alle kampen mot Arsenal sist helg, men er trolig tilbake her.

Norwich er foreløpig best blant de nyopprykkede lagene og etter den flotte 4-2 seieren hjemme over Newcastle sist lørdag, har Norwich allerede nitten poeng og det gir en foreløpig tiendeplass. Fjorten av nitten poeng er tatt hjemme, borte er det kun blitt en seier (1-2-4)., men laget har møtt fire av de seks topplagene allerede på bortebane. Ingen nye skadeproblemer etter karantener for Swansea.

Everton er stort sett umulige å stole på hjemme og er med 15 scoringer nest dårligst i Premier League. Dette kan gå alle veier og Norwich kan ta årets andre borteseier. HUB.

4. Fulham - Bolton
Hva skjedde med Fulham hjemme mot Odense onsdag? Hvordan var det mulig å rote bort en 2-0 ledelse hjemme på Craven Cottage? Fulham er ikke seg selv under Martin Jol og hjemme står laget med svake 2-3-2. Det er slett ikke utenkelig at Fulham kan bli involvert i bunnstriden slik de har opptrådt denne sesongen. Tok riktignok en sterk 1-0 seier hjemme over Liverpool i siste hjemmekamp, men sist lørdag ble det nytt tilbakeslag borte mot Swansea. Bobby Zamora som så mange før usikker før lørdagens kamp. Simon Davies (f), Steve Sidwell (m) og keeper Mark Schwarzer er helt sikkert uaktuelle.

Bolton har aldri kommet til hektene etter de fæe tapene i åpningen av sesongen og skuffet igjen hjemme mot Aston Villa sist helg (tap 1-2). Dermed er Bolton fortsatt innehaver av den lite attraktive sisteplassen i Premier League og det er vanskelig å se noen bedring. 3-0-12 er de stygge tallene for Owen Coyles mannskap, merkelig nok har to av seirene kommet på bortebane. Spissen Ivan Klasnic er friskmeldt. David Wheater soner sin tredje av fire kampers karantene.

Det står 8-2-0 på de ti siste tilsvarende oppgjørene og slik Bolton fremstår om dagen er det vrient å tro på borteseier, selv mot et Fulham-lag som ikke imponerer. Vi nøyer oss med halvgardering. HU.

5. Blackburn - West Bromwich
Svært viktig bunnoppgjør mellom to lag som har fått en svært lei start på sesongen. Atter en gang rotet Blackburn bort poeng i sluttminuttene sist helg da laget tapte 1-2 borte mot Sunderland (seiersmål tre minutter på overtid). Bra hjemmekamp mot Swansea gangen før (4-2) og her er det bare seier som gjelder. Det er fire poeng opp til Sunderland over streken. 2-0-5 er de triste tallene hjemme. Gael Givet har hjerteproblemer og spiller ikke lørdag. Martin Olsson og Junior Hoilett er begge usikre, mens Steven Nzonzi returnerer etter karantene.

Nytt skuffende tap for WBA hjemme mot Wigan sist helg og dermed er WBA på full fart inn i nedrykksstriden. 1-1-4 på de siste seks ligakampene betyr at Roy Hodgson har en jobb å gjøre. Borte står laget med 2-2-3. Steven Reid er eneste spiller som er usikker for bortelaget, all den tid spissen Shane Long er friskmeldt.

Det står 4-3-0 på de siste sju tilsvarende, men bortelaget har matchvinnere og da setter vi en frekk halvgardering. HB.

6. Wolverhampton - Stoke
Hjemmelaget tok sju poeng på sine tre første seriekamper og brukte elleve kamper på å doble den poengfangsten. Hang brukbart med borte mot Manchester United sist helg, men måtte tåle 1-4 i målprotokollen. Har vunnet tre av sju kamper hjemme og de to siste er begge vunnet mot nedrykksrivaler. Forsvarsspillerne Jody Craddock og Kevin Foley er begge uaktuelle for hjemmelaget.

Stoke sendte et B-lag til Tyrkia onsdag og ble belønnet med 1-3 tap i en kamp som ikke betydde noe som helst (ingen fra sist helgs førsteellever var med til Tyrkia). Etter en svak periode i serien har Stoke nå tre strake seire og skalpen til Tottenham hjemme var solid sist helg. Overbevisende 1-0 seier borte mot Everton i forrige bortekamp og normalt bortesvake Stoke står med 2-1-4 på fremmed gress. Få problemer med mannskapet for Stoke.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende og dette ser veldig åpent og vi kan ikke utelukke noen tegn. HUB.

7. West Ham - Barnsley
Til tross for to strake tap holder West Ham den andre direkte opprykksplassen i Championship. Skuffende hjemmetap for Burnley nest sist (1-2), sist ble utvisningen av Joey O'Brien i det 65.minutt skjebnesvangert borte mot Reading og når laget fikk enda en utvisning like før slutt, forklarer det 0-3 tapet. Stod med råsterke 8-1-0 på de ni foregående seriekampene før disse to kampene. Hjemme på Upton Park står den heteste opprykksfavoritten med 5-2-3, men etter de to siste tapene er det kun to poeng ned til Cardiff og Middlesbrough på de neste plassene. Joey O'Brien og Jack Collison er begge suspenderte etter utvisningene sist helg. Spissen Guy Demel er ute sammen med Winston Reid, David Bentley, Sam Baldock og Gary O'Neil. Viktige Henri Lansbury er imidlertid friskmeldt etter åtte uker på sidelinjen.

Etter en flott periode med fire strake seirer, kom nedturen for Barnsley i hjemmemøtet med Ipswich sist lørdag. Til tross for en tidlig 2-0 ledelse, havarerte Barnsley i andre omgang og tapte tilslutt 3-5. Barnsley er i øyeblikket på tolvte plass med sine 30 poeng og har levert brukbare 3-4-3 på bortebane. Med mannskapet ser det veldig bra ut.

Det endte 2-0 til hjemmelaget i tilsvarende oppgjør i FA-cupen i januar. Nå skal det være dags for at West Ham slår tilbake og på en utfordrende lørdagskupong stoler vi på the Hammers. H.

8. Cardiff - Middlesbrough
Toppoppgjør mellom nummer tre og fire i Championship. Hjemmelaget er i knallform og står med bunnsolide 6-3-0 på sine ni siste seriekamper. Hjemme i Cardiff er det blitt 23 poeng på ti kamper, kun Brighton er reist herfra med full pott (det var i den tredje serierunden). De fire siste hjemmekampene er alle vunnet. Med mannskapet ser det bra ut.

Etter to poeng på tre kamper, så det ut som overraskelslaget Middlesbrough var på vei inn i en downperiode, men Tony Mowbrays mannskap har slått tilbake med to strake seire og er altså kun to poeng bak West Ham på opprykksplass. Har faktisk tatt 20 av sine 38 poeng borte (6-2-2) og har sammen med West Ham den sterkeste bortestatistikken. Tony McMahon er suspendert for Boro. Spissen Marven Emnes må testes nærmere kampstart,

Hjemmelaget vant 1-0 i 2009/10 sesongen, mens Middlesbrough vant 3-0 i tilsvarende oppgjør i fjor. Råsterkt hjemmelag mot et av de beste bortelagene. Likevel tror vi klart mest på hjemmelaget her og tror den gode trenden fortsetter for Cardiff. H.

9. Leeds United - Reading
Hjemmelaget holder den siste playoffplassen. Borte mot Watford lørdag utlignet Robert Snodgrass fra straffemerket fem minutter på overtid. Dermed står Leeds med 4-1-1 på sine seks siste seriekamper. Har vært litt variable denne sesongen og hjemme har ikke Leeds bedre enn 1-2-2 på sine fem siste. Totalt på Elland Road står laget med 5-2-3. Kaptein Jonny Howson blir ute i tre måneder. Den opprinnelige førstekeeperen Andy Lonergan gjør sin første kamp i mål siden oktober.

Tre seire på de fire siste for Reading som fikk det enkelt hjemme mot West Ham sist helg, da bortelaget pådro seg flere utvisninger i andre omgang. Reading er nummer ti, fem poeng bak Leeds. Noenlunde like bra borte (4-2-4) som hjemme (4-4-3). Lite mannskapsproblemer for Reading i øyeblikket.

Heller ikke dette er en enkel kamp å vurdere. Vi tar en sjanseartet halvgardering og tror minst på poengdeling. HB.

10. Brighton - Burnley
Nyopprykkede Brighton sjokkåpnet sesongen med fem seire på de seks første seriekampene. Etterhvert har det gått litt tråere, men i det siste har det vært klar bedring igjen. Kom fra tre strake seire før det knepne bortetapet mot Middlesbrough sist helg (0-1). Ligger på plassen bak Leeds (som er på siste playoffplass) med sine 32 poeng. Hjemme i Brighton står laget med 5-3-2. Ryan Harley (m) er friskmeldt for hjemmelaget etter å ha mistet de to siste kampene. Will Hoskins (a) er som vanlig usikker.

Etter tre strake seire måtte også lørdagens motstander, Burnley, tåle et 0-1 tap lørdag. Det kom borte mot Portsmouth. Ligger på 15. plass og har sju poeng ned til nedrykksstreken. Burnley står med svært spesielle 5-0-5 på bortebane og har faktisk tatt flere poeng borte enn hjemme. Formsterke Hull og West Ham er slått i de to foregående bortekampene. Ingen nye problemer med mannskapet.

Ingen enkel affære dette heller. Hjemmelaget leverer stort sett veldig bra på eget gress, mens Burnley har tatt skalpen til to solide lag i sine to seneste bortekamper. Da må det nesten dekkes godt opp her. HUB.

11. Blackpool - Watford
Variable takter av Blackpool den siste tiden med 4-3-3 på de ti siste seriekampene. Fjorårets mest festlige Premier League-lag har dermed inntatt en åttendeplass på tabellen, fire poeng bak Leeds på sjetteplass. Hjemme i Blackpool har Ian Holloways mannskap stort sett levert varene (6-2-2). Ingen nye problemer med mannskapet for Ian Holloway.

Watford befinner seg på 18.plass og var uheldig som mistet seieren fem minutter på overtid hjemme mot Leeds sist helg. Formen er imidlertid brukbar, da laget er uten tap på sine fem siste (2-3-0). Men bortestatsen er ikke bedre enn 2-4-4. Manager Sean Dyche er ventet å stille med en uforandret startellever for bortelaget.

Snodige 1-1-1 på de tre siste tilsvarende, men vi har vondt for å se hjemmelaget tape denne kampen. H.

12. Ipswich - Derby
Etter en grusom periode med sju strake ligatap og 0-2 underlege til pause borte mot Barnsley sist lørdag, slo Ipswich til med en fantastisk andreomgang og vant tilslutt 5-3. Det kan ha vært vendepunktet for Ipswich etter en forferdelig periode. Ligger som nummer 20 og har kun tre poeng ned til Nottingham Forest på nedrykksplass. Hjemme er fire av ti kamper vunnet, de øvrige seks er tapt. Siste hjemmeseier kom 18. oktober mot Portsmouth (1-0). Kaptein Grant Leadbitter har mistet de tre siste kampene, men er friskmeldt til lørdagens kamp. Keeper david Stockdale er tilbakekalt til Fulham og med den ordinære førstekeeperen Richard Wright fortsatt på skadelisten, må tredjevalget Arran Lee-Barret bekle keeperplassen.

7-1-1 stod Derby med etter de ni første serierundene. De neste tolv seriekampene har gitt fattige sju poeng, men det ble i det minste en opptur sist helg med 2-1 seier hjemme mot Bristol City. Derby hadde da gått sju kamper uten seier. Til tross for den strålende sesongstarten, er laget nå helt nede på 14. plass. Toppscorer Theo Robinson (seks ligamål) har mistet de fire siste ligakampene, men er klar igjen lørdag. For øvrig er det bedring på skadefronten for bortelaget.

Det står 7-0-1 i de åtte siste tilsvarende oppgjørene. Vi tror Paul Jewells mannskap fikk en sårt tiltrengt vitamininnsprøytning sist helg og tror oppturen fortsetter lørdag. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 17.12.2011 15:55
1. Wigan - Chelsea B
2. Newcastle - Swansea H U
3. Everton - Norwich U
4. Fulham - Bolton H U
5. Blackburn - West Bromwich H B
6. Wolverhampton - Stoke H U B
7. West Ham - Barnsley H
8. Cardiff - Middlesbrough H
9. Leeds - Reading H B
10. Brighton - Burnley H U
11. Blackpool - Watford H
12. Ipswich - Derby H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 17.12.2011 15:55
1. Wigan - Chelsea B
2. Newcastle - Swansea H U
3. Everton - Norwich H U B
4. Fulham - Bolton H U
5. Blackburn - West Bromwich H B
6. Wolverhampton - Stoke H U B
7. West Ham - Barnsley H
8. Cardiff - Middlesbrough H
9. Leeds - Reading H B
10. Brighton - Burnley H U B
11. Blackpool - Watford H
12. Ipswich - Derby H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør