Foto: Tom Hevezi (AP)

Over 6 mill å vinne i tipping

Med en enorm bonuspott og en jackpot i tillegg, går vi for 12 rette og kjempepremier i dagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Midtukekupongen består av oppgjør fra Carling Cup og italiensk Serie A.

Bonuspotten er oppe i 5.100.000 kroner, så mye at den normalt sett skulle blitt fordelt på alle med 12 rette. Men dette skjer først på lørdagskupongen, med mindre noen kupper potten i kveld. Bonuspotten tilfaller som kjent en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Det er også 600.000 i jackpot, og det kan bli meget pene premier dersom noen av de store favorittene på kupongen feiler.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Everton - West Bromwich
Carling Cup, 3. runde. Everton slo Sheffield United 3-1 i runde to, der de stilte et brukbart lag sammenlignet med gjengs praksis i denne turneringen. Manager David Moyes snakker mye om hvordan han skal bygge et nytt lag etter salgene av kvalitetsspillere som Arteta, Beckford og Yakubu, og utlån av Yobo. Stracqualursi (a) og Drenthe (m) er kommet inn på midlertidig basis, men dette er ikke nok, så Moyes er litt avhengig av at unggutter fra egen stall begynner å blomstre. I så måte er dagens kamp en fin anledning til å teste nye spillere og nye kombinasjoner. I Premier League har det blitt 3-1 over Wigan, 2-2 mot Aston Villa og 1-0 over Blackburn i de tre siste.

Det er ingen nye skader i laget. Phil Neville kan muligens få sjansen her, Vellios og Drenthe kan få sjansen fra start for første gang. Troppen:

Howard, Heitinga, Hibbert, Neville, Distin, Jagielka, Baines, Barkley, Fellaini, Osman, Rodwell, Drenthe, Cahill, Stracqualursi, Mucha, Baxter, Bilyaletdinov, Vellios, Gueye, Saha, Coleman.

WBA er jumbo i Premier League med 1-0-4 på de fem første. Håpløst tap 0-3 i Swansea på lørdag, men runden før vant man 1-0 i Norwich. I Carling Cup slo man ganske lett et svakt og lite motivert Bournemouth 4-1 i runde 2.

Måltyven Shane Long (a) kan miste kampen på grunn av influensa. Tamas (f) er suspendert. Manager Roy Hodgson gjorde 11 endringer i laget forrige runde mot Bournemouth, og det er ventet en del endringer også nå, men trolig ikke i alle posisjoner. Troppen:

Foster, Fulop, Reid, Dawson, Olsson, Shorey, Morrison, Scharner, Mulumbu, Thomas, Long, Odemwingie, Dorrans, Brunt, Cox, Fortune, Jones, McAuley, Mattock, Reyes, Hurst.

Vi har liten tro på West Bromwich her. Hodgson kan være en ringrev og lede laget til poeng i viktige kamper, men nå ser formen svak ut, og spørsmålet blir jo også om dette egentlig er en viktig kamp for Hodgson og WBA. H i kamp 1.

2. Chelsea - Fulham
Carling Cup, 3. runde. Chelsea ligger som nummer 3 i Premier League, med 3-1-1 totalt. Tapet kom i Manchester denne helgen, mot United, i en kamp som vil bli husket for Torres sin miss på åpent mål. Til tross for tap spilte Chelsea tidvis bra, og de tok en trygg 2-0-seier over Bayer Leverkusen i Champions League tidligere i uka.

Drogba er tilbake fra tre ukers skadefravær, og han får spille seg varm i kveld. Ellers forventes det mye unggutter på banen, blant annet skal Lukaku være Drogbas makker på topp. Manager Villas-Boas vil trolig gi spilletid til McEachran, Romeu, Bertrand og målvakten Turnbull. Dette er troppen:

Cech, Ivanovic, Bertrand, Bosingwa, Ferreira, Terry, Luiz, Alex, Cole, Mikel, Romeu, McEachran, Ramires, Lampard, Meireles, Mata, Malouda, Torres, Anelka, Sturridge, Kalou, Lukaku, Turnbull.

Fulham er i gang med å spille uavgjort igjen, slik de gjorde store deler av forrige sesong. 2-2 mot Manchester City og 1-1 mot Blackburn i Premier League, og 1-1 mot Twente i Europa League er deres tre siste, alle hjemme. Tap borte mot Newcastle og Dnipropetrovsk før det.

Manager Martin Jol varsler endringer. Halliche (f) mister trolig kampen på grunn av sykdom. Riise (f) er ute med skade, A. Hughes er tilbake. Troppen:

Schwarzer, Halliche, Baird, Grygera, Senderos, Sa, Gecov, J A Riise, Briggs, Kasami, Sidwell, Duff, Dembele, Etheridge, Kelly, Ruiz, Zamora, Frei.

Dette blir det første av mange London-derby på Stamford Bridge denne sesongen, og det er Chelsea som har overtaket på innbyrdes oppgjør på dagens bane. Men laget de stiller i dag er langtfra toppet. Det er ikke Fulham heller, men siden Chelsea er enorme favoritter på folkerekka, blir det blant annet her vi garderer for en liten skrell. HU i kamp 2, i håp om uavgjort og fete premier.

3. Manchester City - Birmingham
Carling Cup, 3. runde. Det stjernespekkede Manchester City ser meget sterke ut for tiden. Etter fire strake seire i Premier League ble det 2-2 på Craven Cottage mot Fulham i helgen. Den nye gullgutten Aguero sørget for 2-0-ledelse, og at man ikke klarer å holde denne ledelsen inn, er kanskje det første, ørlille svakhetstegnet vi ser fra City denne sesongen.

Manager Mancini ventes å gjøre store endringer i startoppstillingen, muligens helt ny ellever. Hargreaves skal visstnok ha blitt lovet én omgang og debut. Kolo Toure (f), utestengt for doping i et halvt år etter å ha spist en av sin kones slankepiller, kan gjøre comeback. Det er muligheter for at vi får se A. Johnson, Balotelli og Tevez på banen. de Jong er skadet, Milner er tilbake. Troppen:

Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov, Richards, Clichy, K Toure, Hargreaves, Milner, Savic, Nasri, Barry, Y Toure, Silva, Johnson, Dzeko, Balotelli, Tevez, Aguero, Razak, Pantilimon.

Birmingham er bare midt på treet i Championship, og foreløpig ser de ikke ut som noen opprykkskandidat, til tross for at de spilte Premier League forrige sesong og vant Carling Cup i fjor. 2-1-3 på de seks første i serien, man fikk bank av Southampton (1-4) på søndag og røk 1-3 hjemme for det relativt bortesvake laget Sporting Braga i Europa League før det.

Høye og målfarlige Zigic (a) er på vei tilbake, men får neppe mer enn et innhopp. Fahey (m) har slitt med lyskeproblemer, men kan likevel få en rolle her. Låne-spissen C. Wood, og Elliott, får ikke spille for Birmingham i denne turneringen.

Det var Alex McLeish som ledet Birmingham da de vant cupen i fjor, han er kjent for å prioritere turneringen. Nå er det Chris Hughton som trener klubben, og han vil trolig prioritere annerledes. Det stilles krav om opprykk til Premier League og suksess i Europa League, og Hughton har, uten å nevne navn, sagt at det vil bli en del endringer. Det finnes vel knapt et lag med bredere og bedre tropp enn Manchester City, og vi markerer H i kamp 3.

4. Brighton - Liverpool
Carling Cup, 3. runde. Måkene fra Brighton har vært meget friske etter opprykket til Championship. Under Gus Poyets ledelse har det blitt en foreløpig 3. plass og 5-1-1 på de syv første. Troppen oser av energi og overskudd, noe som resulterer i at man kan stille sterkt nok i denne turneringen til å slå Gillingham og Sunderland 1-0 i de to første rundene.

Det må roteres litt i rekkene, da venstreback Painter er suspendert. Den 38 år gamle assistenttreneren og tidligere Tottenham-backen Taricco kastes innpå. Hoskins (a) og Vicente (m) er på vei tilbake fra skader og får trolig teste formen her. Ellers ventes det at Poyet stiller et brukbart lag.

Liverpool har åpnet med 2-1-2 på de fem første i Premier League. Det har vært gode stunder, som da man vant 2-0 borte mot Arsenal, og mindre gode stunder, som da man i de to siste røk 0-4 for Tottenham og 0-1 borte for Stoke. Man spilte runde 2-kamp i denne turneringen, der man litt halvhjertet vant 3-1 borte mot Exeter City. Det var på forhånd varslet et sterkt lag fra manager Dalglish, noe som i og for seg stemte, men innsatsen var bare middels i våre øyne. Det viktigste er dog å vinne.

Det varsles igjen at Liverpool satser på Carling Cup og skal stille et godt lag i badebyen. Adam (m) og Skrtel (f) er suspendert, men ellers skal lagets kanskje viktigste spiller, kapteinen Gerrard, få spilletid etter et langt skadefravær. Nykommer Coates (f), Kuyt og Bellamy (m/a), blir trolig også å se. Troppen:

Reina, Flanagan, Carragher, Coates, Robinson, Spearing, Lucas, Kuyt, Rodriguez, Bellamy, Carroll, Doni, Kelly, Enrique, Wilson, Gerrard, Shelvey, Downing, Henderson, Suarez.

Kampen på Amex må være rundens høydepunkt, da hjemmelaget trolig stiller brukbart og samtidig er i kanonform. Liverpool kommer for å vinne, og har nok av interessante spillere i troppen til at dette kan bli meget interessant. Noe må skje for at det skal bli brukbare premier på denne kupongen, og kanskje kan Brighton stelle i stand nok trøbbel for Liverpool til at det blir ekstraomganger. UB i kamp 4. Canal+ viser denne kampen.

5. Cardiff - Leicester
Carling Cup, 3. runde. Begge disse går for opprykk i Championship, og de møtes både i kveld og i ligaen på søndag, der tre poeng i ligaen er viktigere enn avansement i Carling Cup. Men kveldens kamp skal også spilles, og den blir spilt med reservelag.

Cardiff har slått oxford 3-1 og Huddersfield Town 5-3 etter ekstraomganger så langt i denne cupen. I Championship er de nummer 6, med 3-3-1 på de syv første. Tre bortekamper på rad har endt 1-1, mens man slo svake Doncaster 2-0 i forrige spilte på Cardiff City Stadium.

Manager Malky Mackay ventes å stille et helt alternativt lag, der benken fra forrige seriekamp, Heaton, Earnshaw, Blake, Gestede og Mason trolig spiller, samt mindre brukte Quinn, Keinan, Gyepes og Parkin. Et par andre spillere som er på vei tilbake fra skade får muligens også jogge litt forsiktig rundt på midtbanen mot slutten.

Leicester har 4-2 borte mot Bury og 4-1 borte mot Rotherham hittil i Carling Cup. I Championship er de nummer 9 med 3-2-2 på de syv første, Bra, men ikke bra nok hvis man skal nå ambisjonen om direkte opprykk. 1-1 borte mot Barnsley i forrige bortekamp.

Manager Sven-Göran Eriksson sender blant annet utpå Johnson (m), som er tilbake etter kneskade, samt andre som ikke har fått mye spilletid. Oakley (m), Gallagher (m) og Nugent (a) er ute med skader.

Ganske uinteressant kamp og tippeobjekt, og vi går for UB på at Leicester har de beste reservene, samt at Cardiff er favoritter på folkerekka. UB i kamp 5.

6. Milan - Udinese
Serie A. Det er spilt to runder i Serie A. Milan har ennå ikke vunnet, det har blitt 2-2 mot Lazio og tap i Napoli. Man sto for et sterkt resultat i Champions League, 2-2 borte mot Barcelona.

Milan har hatt en del skader i laget innledningsvis, men kan trolig stille rimelig likt lag som tapte mot Napoli sist. Profiler som Ambrosini, Boateng, Gattuso og Ibrahimovic mangler. Inzaghi er tilbake, muligens også Zambrotta.

Udinese har åpnet solid med to strake seire. Lecce og Fiorentina er slått 2-0, og en av seriens største goalgettere, Di Natale, er allerede varm i trøya. Han er meget viktig for laget, og han er med i dag. Denne kampen blir den første, store testen for Udinese, som også spiller Europa League der de slo Rennes 2-1 i den første gruppespill-kampen.

Kojo Asamoah (m) står i fare for å miste kampen, Badu er en sannsynlig erstatter. Pasquale (f) og Floro Flores (a) er ute.

Milan er regjerende seriemestere og tapte kun to hjemmekamper forrige sesong. Kampen mot Udinese endte 4-4. Med den formen Udinese viser for tiden, må det være riktig å ta høyde for at de kan få til noe igjen. HU i kamp 6. Canal+ viser denne kampen.

Følg Serie A LIVE

7. Juventus - Bologna
Serie A. Juventus har åpent med to seire. 4-1 hjemme mot Parma var solid, mens man gjorde en noe svakere kamp sist, men likevel vant 1-0 i Siena.

De Ceglie (f) er tilbake fra suspensjon, og trener Conte har de aller fleste av de faste på plass.

Bologna har tapt 0-2 borte for Fiorentina og 0-2 hjemme for Lecce, og har med det fått den svakeste starten av alle i Serie A. Motstanden har vært overkommelig så langt, det blir tøffere i kveld. Bologna har ikke fått opp dampen ennå.

Det er noen skader, og Raggi (f) og Loria (f) er nye på skadelisten. Unge Ramírez (m) fikk spilletid sist, og får trolig et innhopp igjen.

Bologna vant 2-0 her forrige sesong, da Marco Di Vaio scoret begge målene. På de fire før det står det 2-2-0 fordel Juve.

Dette skal Juventus vinne. Di Vaio blir som vanlig bortelagets joker, han må Juventus stoppe, ellers kan dette ende med hva som helst. Etter at de lot ham løpe fritt rundt og score to ganger for et år siden, bør vel Juventus ha lært nå? Man vet aldri med italienerne. Markeringen må likevel bli H i kamp 7, Di Vaio kan ikke vinne dette alene.

8. Chievo Verona - Napoli
Serie A. Med 2-2 mot Novara og tap 1-2 for Parma har Chievo fått en middels start.

Sardo (m) er tilbake fra suspensjon, men sentrale Pelissier (a), kapteinen, er ute. Et betydelig fravær, og den sannsynlige erstatter Moscardelli er ikke av samme kaliber.

Napoli vant 3-1 borte mot Cesena, og med samme sifre hjemme mot Milan. Edinson Cavani hadde atter en god dag på jobb og leverte hat-trick. Cavani scoret også ledermålet i Champions League borte mot Manchester City, men Kolarev reduserte og det endte 1-1. Napoli ser sterke ut, og de er våkne fra start.

Ingen nye fravær hos Napoli, så vidt vi kan se. Zuniga (f/m) er tilbake og kan eventuelt få en rolle på midtbanen.

Chievo på hjemmebane må under normale omstendigheter respekteres, de vant 2-0 på Marcantonio Bentegodi i tilsvarende i fjor, og de slo også til med 3-1-seier i Napoli. Før det var det Napoli som vant tre strake innbyrdes. Men Napoli ser skarpest ut i øyeblikket, og med Cavani på banen - og ingen Pelissier for hjemmelaget - skal tre poeng være innen rekkevidde. B i kamp 8.

9. Fiorentina - Parma
Serie A. Fiorentina har 2-0 hjemme mot Bologna og 0-2 borte mot Udinese hittil. Det er tidlig i sesongen og vi har ikke egentlig fått noe sterkt inntrykk av Fiorentina, de spiller passe kjedelig og har vel neppe det som trengs til å kjempe i toppen.

Lagets goalgetter Gilardino (a) er ute med skade, en klar svekkelse offensivt. I tillegg er det en del snakk om at viktige Montolivo (m) ønsker seg vekk fra klubben. Dessuten er Lazzari (m) ute.

Parma røk 1-4 borte for Juventus i premierern, men slo tilbake med 2-1 hjemme mot Chievo runden etter.

Sentrale Giovinco (m) er ute med skade. Floccari er en sannsynlig erstatter.

Lagene spilte 1-1 i Parma forrige sesong, mens Fiorentina vant 2-0 på Artemio Franchi i Firenze. Vi fikk også se en ganske tam 0-0-kamp i Coppa Italia.

Er dette rundens 0-0? En del tyder på det, da begge lag mangler sine mest oppfinnsomme spillere. Dette er kampen vi har minst lyst til å se på TV. Vi prøver HU i kamp 9.

10. Cesena - Lazio
Serie A. Cesena har fått til lite innledningsvis, med 1-3-tap hjemme for Napoli og 0-1 borte for Catania. De har skapt lite offensivt, og det er som kjent vanskelig å vinne kamper når man knapt scorer mål. Ny mulighet i kveld, kanskje kan man få til noe på hjemmebane mot et litt rufsete Lazio.

Benalouane (f) returnerer fra suspensjon. Det er ventet at Martinez (m/a) erstatter Ghezzal (a). Lagets store stjerne, Mutu (a) er på plass.

Lazio røk litt overraskende 1-2 hjemme for Genoa forrige runde, etter å ha åpnet med 2-2 borte mot Milan. I mellomtiden spilte de 2-2 hjemme mot Vaslui i Europa League. Så det er en stund siden man holdt eget bur rent, men man veier opp en del med å score i hver eneste kamp.

De nye offensive stjernene Cisse og Klose fikk ble sendt utpå for å knuse Genoa, men der ble det altså tap. Nå er Lazio under press, og det verserer rykter om at trener Edoardo Reja skal ha tilbudt seg å slutte, men ble nektet dette av klubbens styre. Meget negativt om dette er sant. Mauri (m) er stadig ute, Sculli tar trolig hans plass igjen. Biava (f) er ute, C. Ledesma (m) er tilbake.

Lagene tok hver sin 1-0-hjemmeseier forrige sesong. Nå ser det helt åpent ut. Vi tør ikke utelukke at Lazio får til noe på Stadio Dino Manuzzi. HUB i kamp 10.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

11. Genoa - Catania
Serie A. Genoa har 2-2 hjemme mot Atalanta og en en finfin 2-1-borteseier mot Lazio i sine to første. Det offensive fungerer godt, mens det i følge rapportene kan stilles spørsmålstegn ved forsvarsspillet.

Bovo (f) og Mesto (f) er ute med skader, og svenske Grankvist (f) spiller trolig fra start igjen. Ellers ok.

Catania har stort sett holdt seg i Serie A på sin gode hjemmestatistikk. 0-0 hjemme mot Siena var litt skuffende og ikke minst kjedelig, mens måltyven Maxi Lopez klarte å sette en straffe i neste hjemmekamp og sikret 1-0 over Cesena.

Catania kan stille samme lag som sist. Llama, Izco og Legrottaglie er fortsatt ikke kampklare.

2-1 og 1-0 i de to siste tilsvarende. Det går stort sett i hjemmeseire disse imellom, helst av den knepne sorten. Catania vant én bortekamp forrige sesong, dobbelt så mange året før. Vi klarer ikke se dem vinne i Genoa, til tross for at hjemmelagets forsvar gjerne forærer motstander en scoring eller to. H i kamp 11.

12. Palermo - Cagliari
Serie A. Palermo står med en seier og et tap på de to første. 4-3 hjemme på Sicilia mot Inter i en kamp de var meget sterke offensivt, mens det ble 0-1-tap borte mot Atalanta i kraftig regnvær. Mens Palermo er gode fremover, spiller de rufsete og med høy risiko bakover. Dette er sikkert noe de har jobbet med på treningene denne uken.

Alvarez (m) er skadet, mulig erstatter er El Zahavi.

Cagliari tok en sterk 2-1-seier i Roma og vant også hjemmekampen mot Novara. Dermed er de ett av fire lag med full pott etter to runder. Spillemessig ser det bra ut, og kanskje kan gutta fra Sardinia vinne mer enn fire bortekamper denne sesongen, noe de ikke har klart på årevis.

El Kabir (a) er usikker, men han er uansett ikke fast på laget.

Det har blitt 0-0, 2-1 og 5-1 i de tre siste tilsvarende øy-derbyene. Vrien kamp, der vi sitter med følelsen av at hjemmeseieren kanskje ikke er så opplagt som i tidligere sesonger. Likevel, på 96-rekkeren, må det bli H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 21.09.2011 20:40
1. Everton - West Bromwich H
2. Chelsea - Fulham H U
3. Manchester City - Birmingham H
4. Brighton - Liverpool U B
5. Cardiff - Leicester U B
6. Milan - Udinese H U
7. Juventus - Bologna H
8. ChievoVerona - Napoli B
9. Fiorentina - Parma H U
10. Cesena - Lazio H U B
11. Genoa - Catania H
12. Palermo - Cagliari H

-

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 21.09.2011 20:40
1. Everton - West Bromwich H
2. Chelsea - Fulham H U
3. Manchester City - Birmingham H
4. Brighton - Liverpool U B
5. Cardiff - Leicester H U B
6. Milan - Udinese H U B
7. Juventus - Bologna H
8. ChievoVerona - Napoli B
9. Fiorentina - Parma H U
10. Cesena - Lazio H U B
11. Genoa - Catania H
12. Palermo - Cagliari H U

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør