Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

På god vei mot 12 rette

Forrige uke ble det fullklaff på Sportspills tippetips. Denne uken ligger vi også godt an.

Kommersielt

Status etter at de første åtte kampene på kupongen ble spilt onsdag: Åtte rette på det store tipsforslaget (se nedersti artikkelen) og to halvgarderinger og en helgardering igjen på de fire kampene.

Midtukekupongen inneholder kveldens åtte oppgjør i Champions League, samt fire Europa League-kamper som spilles torsdag.

Vi synes dette er en meget spennende og utfordrende kupong, der to skandinaviske lag skal ut i temmelig tøffe bortekamper. Rosenborg møter regjerende Europe League-mester Atletico Madrid, mens FC København spiller borte mot Barcelona. Er de virkelig så sjanseløse som alle skal ha det til?

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Bonuspotten har nådd 3,4 millioner for fulltidstipping, og potten er din hvis du er alene om 12 rette. Vi bruker folkerekka aktivt i dag for å legge inn et par store og små overraskelser.

Har du husket Viking Lotto? I kveld kan du vinne 58 mill!

Manchester United - Bursaspor
Champions League, Gruppe C. Manchester United har 10-7-0 siden tapene mot Chelsea og Bayern münchen i månedskiftet mars/arpil. Det er sterkt, men likevel sitter vi med en blandet følelse når vi ser Man U for tiden. 0-0 hjemme mot Rangers i denne turneringen var ingen maktdemonstrasjon, og 1-0 seieren i Valencia må kunne kalles heldig, og mot spillets gang. Sist hjemmekamp ga målvakt van der Saar bort to poeng til West Bromwich med sin merkelige fomling i sluttminuttene. Slikt skjer i fotballens verden, men det pleier ikke skje på Old Trafford. I dag er det kun seier som gjelder, og motstanderen skal være overkommelig.

Wayne Rooney ønsker seg bort fra Old Trafford, sies det. Det blir spennende å se hvor han havner, og om formen bedrer seg. I dag er han ikke med, Giggs er ute og Valencia er ute, ser det ut til.

Tyrkiske Bursaspor ligger sist i gruppen etter 0-1 borte mot Rangers og 0-4 hjemme for Valencia. Hjemme i Tyrkia taper de ytterst sjeldent og de topper Super Lig med 6-2-0 på de åtte første rundene. På bortebane i Europa er de langt fra like sterke. Forrige gang trener Ertugrul Saglam var i England, den gangen som trener for Besiktas, røk laget hans 0-8 og beskyldninger om kampfiksing halget i etterkant.

Dette er antagelig den enkleste kampen i gruppespillet for Manchester United. Denne skal vinnes, og Bursaspor reiser til England vel vitende om at dette blir meget tungt, men kanskje lar de seg inspirerere av West Bromwich og slår noen høye innlegg mot Van der Sar. Vi tror likevel hjemmelaget ror seieren i land, tross litt mystisk form, og vi ser ingen grunn til å gardere folkerekkas aller største favoritt. H i kamp 1.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Rangers - Valencia
Champions League, Gruppe C. Rangers topper gruppen sammen med Manchester United, etter 0-0 på Old Trafford og 1-0 hjemmeseier mot Bursaspor. Man henger i høyeste grad med og har fortsatt alle muligheter til avansement. Manager Walter Smith uttaler at dagens kamp er nøkkelen til avansement, da han mener Manchester United vinner gruppen mens Rangers skal sloss mot Valencia om 2. plassen. Han er også fornøyd med den nye 5-4-1 formasjonen Rangers har prøvd ut i årets Champions League. Etter at de slapp inn 10 mål på tre hjemmekamper sist de deltok, viser tre midtstoppere kombinert med to offensive backer seg å være medisinen, hvertfall hittil.

McCulloch er ute med skade, trolig også Broadfoot.

Valencia vant 4-0 i Tyrkia mot Bursaspor. De hadde det meste av spillet mot Manchester United, men tapte 0-1. I Primera Division er de gode, dog ble 1-0 ledelse borte mot Barcelona snudd til 1-2 tap etter en meget god førsteomgang og en mer normal annenomgang. Det var sesongens første tap, og Valencia ser ut til å være i god form for tiden.

Midtbanemann Joaquín er ute med skade i dag også. Dominguez er tilbake i troppen.

Vi forventer en tett og jevn batalje på Ibrox Stadium. 0-0 er ikke utenkelig, men skal noen stikke av med seieren her, holder vi en knapp på bortelaget. UB i kamp 2.

Barcelona - FC København
Champions League, Gruppe D. Et av kveldens mest interessante oppgjør, der Barcelona skal prøve å overta ledelsen i gruppen fra FCK. Spanjolene står med 4 poeng etter 5-1 over Panathinaikos og 1-1 borte mot Rubin. Hjemme i Spania snudde Barcelona 0-1 til 2-1 over Valencia i sin siste opptreden på Camp Nou, der de nå står med 2-1-1. Tapet kom for nyopprykkede Hercules, uavgjorten mot Mallorca.

Det kan se ut som Xavi hviles denne gangen, ellers skal hele stjernegalleriet være på plass.

FCK og Ståle Solbakken i sær hylles opp skyene etter sin strålende innsats både i danske Superligaen og Champions League. Laget holder en helt egen klasse i Danmark, og da mange trodde det skulle bli uavgjort eller tap mot utfordrer OB i helgen, på grunn av tett kampprogram og prioritering av dagens kamp, svarte FCK med å levere årsbeste og knuste OB 5-0. OB gjorde en av sine bedre kamper, men var sjanseløse. FCK leder gruppe D med full pott etter 1-0 over Rubin og den flotte 2-0 borteseieren over Panathinaikos.

FCK hadde skadefritt lag i helgen og har det fortsatt, så vidt vi kan se. Santin scoret tre mål mot OB, men i dag kan han bli å se på benken mens N'Doye og Grønkjær får sjansen fra start.

Barcelona er alltid favoritter på Camp Nou, naturlig nok, men i dag er de gjort til enorme favoritter. Hjemmeseieren gir 1,10 i odds på langoddsen. Folkerekka viser 75-14-11 i øyeblikket, og vi mener dette er for skjevt. Det vi har sett av Barcelona denne sesongen er mer og mer ballinnehav, mindre og mindre farligheter foran motstanders mål. Barcelona skal være favoritter, men de har vaklet ved flere anledninger denne sesongen, og dette kan være Ståle Solbakken og FCKs sjanse til evig legendestatus, skulle de få til noe her. FCK ser ut til å ha et høyt maksnivå for tiden, og helt sjanseløse kan gruppelederne ikke være. Derfor garderer vi den opplagte hjemmeseieren med en U, noe som vil gi flotte premier, skulle det inntreffe. HU i kamp 3.

Panathinaikos - Rubin Kazan
Champions League, Gruppe D. Panathinaikos har falt litt gjennom på dette nivået, med 0-0-2 og målforskjell 1-7 hittil. Tapet på Camp Nou hadde de trolig budsjettert med, men 0-2 på hjemmebane for FCK må ha vært en skuffelse. Hjemme i Hellas har de 4-2-0 på de seks første, de ligger ett poeng bak Olympiakos og det er i for seg bra, men de har avgitt poeng mot Xanthi og Kavala, ikke akkurat de største greske kanonene. Man er nok spent foran dagens kamp, som må vinnes, men som blir tøff. "Taper vi i dag også, betyr det farvel til Champions League," sier to av lagets angrepsstjerner, Djibril Cissé og Sidney Govou til UEFA.com.

Gilberto Silva, Govou og Leto er ute med skader i dag. Alle disse er faste på laget, og nå må Cisse spille alene på topp og han får et stort ansvar i dag. Utfallet av denne kampen henger sannsynligvis sammen med Cisses dagsform, som har vært ganske så opp og ned denne sesongen.

Rubin Kazan fikk med seg ett poeng mot Barcelona, men tapte for FCK. Således ligger også de meget dårlig an med tap i dag. Hjemme i Russland avgir de litt for mange poeng for tiden, og står nå med 5-5-1 på bortebane. De er fortsatt et topplag, men 8 poeng bak Zenit St.Petersburg i øyeblikket. Forrige bortekamp endte 2-2 mot bunnlaget Sibir. Det kan se ut som Rubin prioriterer Champions League.

Ingen alvorlige skader hos bortelaget i dag, så vidt vi kan se.

Bortelaget har et sterkt forsvar, og det blir trolig ikke lett for grekerne å score mål i dag. Vi tror mest på uavgjort mellom to jevnbyrdige motstandere, en uavgjort ingen er tjent med for så vidt, men det er gjerne da det blir U likevel. Rubin tapte i København, men skal ha noe bedre sjanser her mot et svekket hjemmelag, og vi prøver oss med UB i kamp 4.

Inter - Tottenham
Champions League, Gruppe A. Ingen borteseire i denne gruppen så langt. Inter har spilt 2-2 mot Twente og vunnet 4-0 hjemme mot Werder Bremen. gruppen er meget tøff, men regjerende mestere Inter er likevel klare favoritter til å gå videre. De spilte 0-0 mot Juventus i sin siste hjemmekamp, men vant borte mot Cagliari på søndag. Inter har 2-1-0 på hjemmebane i Serie A nå, målforskjell 6-1, de hadde 15-4-0 her i fjor og vinner nesten alltid hjemme.

I dag er Milito og Cambiasso definitivt ute, to viktige spillere, men ikke uerstattelige, og man også har en Eto'o i storform og Sneijder på laget. Pandev er også med i troppen denne gangen.

Tottenham vant 2-1 borte mot Fulham i London-derbyet på lørdag, det var en sterk prestasjon å unngå en uavgjort der. Borteformen i Premier League er brukbar med 2-1-1 denne sesongen. I denne turneringen har de klart 2-2 borte mot Werder Bremen og vunnet 4-1 hjemme mot Twente. 2. plass i gruppen eller til og med 1. plass er slett ikke umulig, men det er liten tvil om at dagens bortekamp er den tøffeste i gruppespillet. Manager Redknapp sier at de skal gå forsiktig ut denne gangen, og han sier også langt på vei at han vil være godt fornøyd med ett poeng i dag.

Van der Vaart er suspendert i dag og det er en svekkelse offensivt. I forsvaret er King ute.

Inter er stødige på hjemmebane og de er i form. Vi tror de viser seg som det sterkeste laget i dag også, selv om Tottenham har evnen til å overraske. Tottenham har også en evnen til å overraske negativt, og selv om vi tror på 1-0 til Inter i dag kan dette ende både 4-3 og 4-0. Uansett markerer vi en H i kamp 5.

FC Twente - Werder Bremen
Champions League, Gruppe A. Twente klarte 2-2 hjemme mot gruppefavoritt Inter i sin første kamp, et brukbart resultat, mens de røk 1-4 i London mot Spurs. Her fikk de tre straffer dømt mot seg. Nederlandske lag gjorde det ofte veldig godt i Europa noen år tilbake, mens nivået virker å ha senket seg noe det siste tiåret. Dagens kamp blir en nøkkelkamp for Twente og Werder, som begge ligger i bunnen med ett poeng hver. Hjemme i Eredivisie har Twente åpnet bra, de er ved siden av PSV Eindhoven eneste ubeseirede lag, og de står med 2-2-0 og 10-4 i målforskjell på hjemmebane.

Vingen Emir Bajrami er ute med skade i flere uker.

Werder spilte 2-2 hjemme mot Tottenham, men på bortebane sliter de for tiden. 0-4 mot Inter i denne turneringen og 0-2-2 på de fire første bortekampene i Bundesliga blir det ikke gull av.

Borowsky er ikke klar til spill ennå, og det er mulig at Silvestre også står over, i forsvaret. Pizarro var tilbake i troppen og spilte én omgang i helgen, han er trolig aktuell i dag også. Almeida får ganske sikkert tillit på topp igjen.

Werder satte en stopper for Twentes europa-deltagelse forrige sesong, men Twente vant kampen i Nederland. Innbyrdes oppgjør:

25.02.2010 Werder Bremen - FC Twente 4 - 1
18.02.2010 FC Twente - Werder Bremen 1 - 0

Vi kan ikke se gode grunner til at Werder tar sesongens første borteseier i kveld. Werder er et lag som varierer stort i prestasjonene, og denne kampen er ikke den letteste å tippe, men vi heller mot H. En viss fare for uavgjort må det være, men på 96-rekkeren skal vi ha seks ugarderte tegn og et av dem blir H i kamp 6.

Lyon - Benfica
Champions League, Gruppe B. Lyon topper gruppen etter 1-0 hjemme mot Schalke og 3-1 borteseier i Tel-Aviv. Hjemme i Frankrike har det skurret litt i sesonginnledningen, men nå ser ting bedre ut med 3-2 over Nancy og 3-1 over Lille i de to siste.

Toulalan er skadet og erstattes trolig av Gonalons. Gourcuff er tilbake i slaget.

Benfica fikk en forventet god start med 2-0 hjemme mot Hapoel Tel-Aviv, men røk siden 0-2 mot Schalke. Portugals tradisjonelt beste lag er ikke like uslåelige lenger, og står med 4-0-3 og 10-6 i målforskjell etter 7 runder i Portugal. Det er allerede ett tap mer enn i gullsesongen sist, da de stanset på 24-4-2 totalt. Tapene er kommet for Academica Coimbra, Vitoria Guimaraes og Nacional, tre av lagene Benfica pleier å slå.

Spissen Cardozo er ute med skade.

Dette blir ikke lett for Benfica, som må spille opp mot sitt aller beste for å ta poeng i Lyon. Formen virker å være bare middels i en tropp som ikke er like sterk som forrige sesong, mens Lyon er kommet inn på vinnersporet igjen. Sannsynlig hjemmeseier dette, vi markerer ren H i kamp 7.

Schalke 04 - Hapoel Tel-Aviv
Champions League, Gruppe B. Schalke har tapt 0-1 i Lyon og vunnet 2-0 over Benfica. De kan fort ende opp med å sloss om 2. plassen med Benfica, slik gruppen ser ut nå. I Bundesliga går det ikke spesielt bra, i sannhetens navn så går det veldig dårlig, der man ligger tredje sist med 1-2-5 på de syv første. Man har sammen med Bayern München, faktisk, scoret minst av alle (8 mål). Man har ennå ikke vunnet hjemme i Bundesliga denne sesongen.

Rakitic, Jones og Farfan er tre viktige spillere som forventes tilbake fra skadefravær til denne kampen. Det styrker hjemmelagets sjanser. Ellers forventer vi å se Raul og Huntelaar på topp igjen.

Hapoel Tel-Aviv ligner allerede lilleputten i gruppen, slik man antok på forhånd. 0-2 mot Benfica og 1-3 mot Lyon gir 0 poeng. Taper man i dag også er sjansen for avansement mikroskopisk, da man har mange vanskelige kamper igjen. Vi la merke til Hapoels 3-2 seier i Salzburg på et tidligere nivå i denne turneringen, de kan vinne på bortebane en sjelden gang, men vi husker også bortetapet mot svake Aktobe. Helt generelt levner vi israelske lag små sjanser på bortebaner i Europa, basert på historikk.

Schalke feiler i Bundesliga men har gode muligheter i denne turneringen. Dagens kamp skal vinnes, og vi er ikke i tvil om at Schalke klarer oppgaven. H i kamp 8.

Napoli - Liverpool
Europa League, Gruppe K. Napoli har startet middels i det som er en jevn gruppe forløpig. 0-0 hjemme mot Utrecht og 3-3 borte mot Steaua Bucuresti er godt nok til en 2. plass. I Serie A har man tapt kun én kamp, 1-3 hjemme for Chievo. 3-3-1 totalt og 12 poeng holder til en foreløpig 4. plass.

Liverpool skrives det mye om for tiden, mest negativt, dessverre. 1-3-4 totalt, 6 poeng og nest sist i Premier League er uvant kost i Liverpool. Fansen klager på feil manager til feil tid, man er avhengige av at et par enkeltspillere levere maksimalt hver eneste kamp ellers går det galt, og det er omveltninger på eiersiden. Dagens Liverpool utgjør ingen trussel for noen, men i Europa League topper man hvertfall gruppen etter 4-1 hjemme mot Steaua og 0-0 i Utrecht.

Liverpool har 0-3-3 siden seieren over Steaua. De var stusselige i 1-2 tapet mot Blackpool og ikke veldig gode i 0-2 tapet for Everton sist heller. Likevel klarer vi ikke utelukke dem helt denne gangen. Napoli har slitt med å avgjøre kampene, og selv om Liverpool trolig taper i dag også, tar vi høyde for en ny poengdeling. HU i kamp 9.

Atletico Madrid - Rosenborg
Europa League, Gruppe B. Hadde Rosenborg slått FCK i siste del av kvalifiseringen, kunne de teoretisk sett hat spilt bortekamp mot Barcelona onsdag kveld. Vel, de får det ikke mye enklere i Madrid, mot et Atletico som ligger nederst i gruppen og må ha poeng. Hjemmelaget har tapt 0-1 mot Aris Thessaloniki og spilt 1-1 hjemme mot Bayer Leverkusen. De regjerende mestere burde klart bedre, men med tre poeng i dag ser det brukbart ut. De to siste hjemmekampene i Primera Division er vunnet 2-0 over Getafe og 1-0 over Real Zaragoza.

Rosenborg husket å fornye abonnementet på seriemesterskap og et nytt gull er på vei i posten til Trøndelag. I denne turneringen tapte de klart 0-4 borte mot Leverkusen, men slo tilbake med 2-1 hjemmeseier over Aris. De holder en respektabel 2. plass i gruppen enn så lenge.

Representanter fra RBK har vært i syden og sett Atletico spille mot Getafe, man har analysert videoopptak og forsøkt å finne Atleticos svakheter. Men, som trener Nils Arne Eggen sier til RBK TV: "Vi vet at det blir vanskelig".

Dette er Rosenborgs startellever: Örlund, Lustig - Demidov - Bjärsmyr - Dorsin, Henriksen - Annan - Skjelbred, Moldskred - Prica - Iversen.

Her nøyer vi oss med å sitere Eggen: Dette blir vanskelig for Rosenborg. Atletico er favoritter med 71 prosent på folkerekka, men troen på våre egne trøndere er for liten til at vi garderer denne. H i kamp 10.

Aris Thessaloniki - Bayer Leverkusen
Europa League, Gruppe B. Greske Aris har slått Atletico 1-0 og tapt på Lerkendal. Alle kamper inkludert har de vunnet og tapt annen hver gang hele denne sesongen, aldri spilt uavgjort. På søndag røk de hele 0-4 på hjemmebane for AEK Athen. Hjemmetallene i gresk superliga er bare 1-0-2 og målforskjell 1-5. Likevel var de sterke nok til å slå de regjerende mestere i denne turneringen.

Leverkusen ligger på tredjeplass i Bundesliga. De har fine 3-1-0 på fire spilte bortekamper og formen er god. De leder gruppe B etter 4-0 over Rosenborg og 1-1 i bortemøtet med Atletico.

Leverkusen skal kanskje være små favoritter, men folkerekka viser at bare 22 prosent har tatt høyde for at Aris, som nettopp slo Atletico Madrid på dagens bane, klarer å slå Leverkusen også. Det virker for lavt, alt for lavt, vi mener denne kampen er ganske åpen og da må det være riktig å bruke helgarderingen her og håpe på en H for eventuelle premiers skyld. HUB i kamp 11.

Har du husket Viking Lotto? I kveld kan du vinne 58 mill!

FC Salzburg - Juventus
Europa League, Gruppe A. Disse lagene ligger sist i gruppen. Salzburg har tapt 0-2 for Manchester City og Lech Poznan. De sliter litt hjemme i Østerrike også, og ligger på nedre halvdel med 3-3-3 totalt. Dog er kun en av fire hjemmekamper tapt. De må helst vinne i dag hvis de skal ha noen sjanse på avansement.

Juventus har samlet to poeng etter uavgjort mot Lech Poznan og Manchester City. Man er i brukbar god form hjemme i Italia, der man har 1-1-1 og målforskjell 4-1 på tre spilte bortekamper. Juve bør ha minst ett poeng i dag og tre i hjemmekampen mot dagens motstander neste måned, så ser det ikke så galt ut med tanke på avansement.

Vi tror Salzburg blir for små mot dagens motstander, vi tror de ender sist i gruppe A og mer enn ett poeng kan de nesten ikke klare i kveld. Trolig blir det tap, men en U er bra for premienes skyld og vi markerer UB i kamp 12.

Vi ender opp med en 96-rekker og en 432-rekker i dag.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker

Tipping Midtuke, frist: 20.10.2010 20:40
1. Manchester Unit - Bursaspor H
2. Rangers - Valencia U B
3. Barcelona - FC København H U
4. Panathinaikos - Rubin Kazan U B
5. Inter - Tottenham H
6. FC Twente - Werder Bremen H
7. Lyon - Benfica H
8. Schalke 04 - Hapoel Tel-Aviv H
9. Napoli - Liverpool H U
10. Atletico Madrid - Rosenborg H
11. Aris Thessaloni - Bayer Leverkuse H U B
12. FC Salzburg - Juventus U B

-

432-rekker

Tipping Midtuke, frist: 20.10.2010 20:40
1. Manchester Unit - Bursaspor H
2. Rangers - Valencia U B
3. Barcelona - FC København H U
4. Panathinaikos - Rubin Kazan H U B
5. Inter - Tottenham H
6. FC Twente - Werder Bremen H U B
7. Lyon - Benfica H
8. Schalke 04 - Hapoel Tel-Aviv H
9. Napoli - Liverpool H U
10. Atletico Madrid - Rosenborg H
11. Aris Thessaloni - Bayer Leverkuse H U B
12. FC Salzburg - Juventus U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus