Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)

Pangstart for City

Hjemmeseieren kommer når de blå fra Manchester kjører over Swansea. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Det er nok å velge i på langoddsen denne mandagen. Høydepunkt for mange vil være Manchester City - Swansea, Bryne - HamKam og Elfsborg - IFK Göteborg,

I tillegg finner vi oppgjør fra dansk Superliga og Bundesliga, finsk, islandsk og fransk fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Det er ikke lange biten fra Silkeborg til Danmarks nest største by, Aarhus. Det er Silkeborg som er lillebroren, selv om AGF var nedom 1. divisjon i fjor. Kanskje er det derfor Silkeborg alltid skjerper seg og leverer maksimal innsats i disse lokaloppgjørene. Denne sesongen ser begge lag ut til å kunne havne midt på tabellen, begge lag er i brukbar form per i dag, og vi klarer ikke skille de jyske rivalene. Uavgjort mellom Silkeborg og AGF til 2,90 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
Et oppgjør vi dropper i dag, er 2. Bundesligakampen mellom Eintracht Frankfurt og Fortuna Düsseldorf. Begge lag er i god form, så 1,65 på Eintracht Frankfurt blir for lavt for oss. Da er U til 3,15 nærmere, som et langskudd, men med mindre det dukker opp ny informasjon i løpet av dagen, står vi over.

Det samme gjelder oppgjøret mellom Monaco og Reims i fransk Ligue 2. Disse er for jevne til at Monaco til 1,70 kan forsvares. U til 2,80 frister likevel ikke nok.

Dagens spill
I dag spiller vi det vi tror sterkest på, selv om oddsen til Norsk Tipping i skrivende stund ikke står helt i stil med andres. Manchester City skal og bør starte sesongen med seier, og vi ser også nærmere på Bryne. Inter Turku og FK Jablonec var også oppe til vurdering, og er fortsatt vinnerkandidater i vår bok.

Manchester City - Swansea
Manchester City er våre favoritter til å vinne Premier League denne sesongen. Om de klarer det gjenstår å se, men de skal hvertfall klare en hjemmeseier i premieren, når motstander er nyopprykkeren fra Wales, Swansea City AFC.

Du kan lese en fyldig gjennomgang av Manchester Citys tropp, Swanseas tropp og alle de andre lagene i Premier League i Sportspills tabelltips. Det er liten tvil om at City per dags dato ser råsterke ut i alle lagdeler.

I dag velger manager Mancini å hvile en av lagets stjerner, Carlos Tevez. Argentineren har ikke trent så mye sammen med de andre denne sommeren, og hans fremtid i klubben er dessuten usikker. En annen argentiner, nykommer Sergio Aguero, kan få sin debut i den blå trøya, trolig i form av et innhopp mot slutten. Dette er dagens tropp:

Hart, Pantilimon, Taylor, Richards, Zabaleta, Savic, Kompany, Lescott, Clichy, Kolarov, Boyata, Johnson, Barry, De Jong, Milner, Silva, Toure, Weiss, Wright-Phillips, Balotelli, Dzeko, Aguero.

Swansea kom opp fra Championship via play-off, og ble Wales representant på høyeste nivå. De er et spennende lag og vi unner dem all mulig suksess, men de kunne nok fått en enklere åpningskamp en borte på City of Manchester Stadium, nei unnskyld, Etihad Stadium. Det store spørsmålet er jo om laget er sterkt nok til å overleve på høyeste nivå. Nå har de hvertfall hentet inn Michel Vorm, Utrecht-keeperen, i tillegg til Jose Moreira, og han går rett inn i dagens tropp.

Fire nye Swansea-spillere kan få sin debut i kveld: Danny Graham, Leroy Lita, Wayne Routledge og Steven Caulker. En som dessverre ligger an til å miste kampen er kapteinen Garry Monk (f), men dette er ikke avklart i skrivende stund. Dette er Swanseas tropp:

Vorm, Williams, Taylor, Caulker, Tate, Bodde, Britton, Orlandi, Beattie, Graham, Sinclair, Dyer, Cornell, Dobbie, Routledge, Monk, Cotterill, Lita, Moore, MacDonald, Moreira, Rangel, Harley, Agustien, Butler.

På papiret er kvaliteten i hjemmelagets tropp blendende, sammenlignet med bortelaget. Det betyr ikke at hjemmelaget automatisk oppnår et tilsvarende godt resultat i dag, men sjansen må være stor for en klar hjemmeseier. Byrivalen United åpnet med 3 poeng i går, og vi tror City følger opp i dag. Hjemmeseier med to mål eller mer til 1,62 spilles i en dobbel.

Følg all fotball LIVE

Bryne - HamKam
Bryne var inne i en dårlig periode nylig, som toppet seg da de tapte 1-2 borte for Randaberg i lokaloppgjøret i slutten av juli. Etter denne, skal vi kalle det bunnoteringen, ser det ut til at Bryne har tatt seg sammen. Selvtilliten er tilbake hos måljegerne, og vi har fått 3-1 over Ranheim og 4-2 over Strømmen i de to siste. Bryne ligger nå midt på den jevne tabellen, og har 3-3-3 på hjemmebane.

Det skal være ett fravær på midtbanen, Stenersen, samt at midtstopper Fjellstad er skadet. Disse har vært til og fra med skade en god stund nå. Nykommerne Vetle Gulowsen fra Frigg og Efe Ehioribo (m) fra Løv-Ham var med i troppen sist, og sistnevnte fikk et innhopp.

HamKam vant 7 kamper på rad. Nå er ikke Hamar-maskineriet like velsmurt lenger, og det har blitt 0-4-1 på de fem siste. 2-2 hjemme mot Løv-Ham sist var ikke veldig imponerende, og trener Skogheim var ikke fornøyd med at de slapp inn to mål på dødball. Med målfarlige Lehne Olsen ute med skade, klarer man ikke lenger avgjøre kampene, ser det ut til. HamKam tapte sin forrige bortekamp 0-4 mot Sundet, og de har 3-4-2 på bortebane totalt.

Pål Ekeberg Schjerve (f) er ute med skade på ubestemt tid, og bror og reservekeeper Dyre Ekeberg Schjerve (k) er også ute. Sentrale Vegard Bjerke (m) er suspendert. Thomas Lehne Olsen (a) er ute med benbrudd, og HamKams fysioterapeut Kim Westad tror Lehne Olsen kan løpe igjen i neste uke, og mener han kan være aktuell til kampen 28. august.

Bryne vant det omvendte oppgjøret 2-1. Bryne har levert mye rart denne sesongen, denne sesongen også får vi si, men nå er det fremgang og godt driv i angrepet. HamKam gikk på en smell i forrige bortekamp, og vi tror det kan komme en ny smell her. De er svekket av et par sentrale fravær. Her tror vi sterkt på hjemmeseieren, og det var ergelig å se at Norsk Tipping er like sterke i troen. 1,60 på H er lavt, men spilles. NRK 2 viser denne kampen klokken 19.15.

Vi får en dobbel til 2,59, setter 100 kroner på denne og tror på en god start på uka. Spillefristen er klokken 19.10.

100. Bryne - HamKam 1,60 3,50 3,70
111. Man. City - Swansea (0-1) 1,62 3,75 3,45

Total odds 2,59

Klikk her for å levere dette spillet
Innsatsen styrer du selv

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør