Foto: AP/Scanpix

Premier League avgjøres i dag

Bonuspotten på 5,5 millioner skal ut, og vi går for 12 rette igjen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Bonuspotten har nådd taket på 5 millioner, og skal fordeles på alle med 12 rette på lørdagens tippekupong. Denne spilleomgangen skal vi ta veldig godt vare på, da tilbakebetalingen fra Norsk Tipping er ekstremt mye bedre enn ellers akkurat i dag. Det gjelder kun utbetalingen for 12 rette, vel å merke. Vi var gode og heldige forrige gang bonuspotten skulle ut, og fikk 26.790 i gevinst på en kupong som uten bonuspotten trolig bare hadde gitt tre-fire tusen i premie.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Lørdagskupongen er av det vriene slaget, vi skal tippe Hønefoss-Viking, seks Premier League-kamper og fem Championship-kamper. Uavgjort vil ikke overraske i noen av kampene. Siden bonuspotten skal ut, leverer vi et litt større system enn vanlig i dag. Spillefristen er klokken 15.55.

Den som er god i geografi har en fordel denne helgen, siden all flytrafikk ser ut til å stå stille i Norge og England, og en del lag, hvertfall Viking, må ta buss til kamp i stedet. Lange reiser er ikke ideel oppladning før kamp. Samtidig blir det for enkelt å spille H i alle tolv kampene på grunn av dette, og i England kjøres det mye buss uansett. Vi henter likevel frem det gamle skoleatlaset mens vi går gjennom kamp for kamp.

Sportspill har gjort jobben for deg: Sjekk skaderapporten fra Tippeligaen.
Stoler du blindt på Sportspill: Lever dagens tippeforslag her og nå.

Hønefoss - Viking
Hønefoss har åpnet verst tenkelig, med kun tap. De minst pinlige tapene har kommet på hjemmebane, med 0-2 for Aalesund og 1-2 for Kongsvinger. I sistnevnte kamp klarte man hvertfall å score et mål og lede kampen så lenge det varte.

Viking har innledet litt mindre dårlig enn Hønefoss, men i forhold til ambisjonsnivået kanskje verre. 0-0-3 på bortebane og 2-7 i målforskjell er et bunnlag verdig. Viking har tapt for Vålerenga, Strømsgodset og Aalesund på bortebane, så dagens motstander skal være den svakeste så langt.

Tre Hønefosspillere måtte forlate banen mot Kongsvinger. Kamal Saalitis og Rune Bolseth er disponible til denne kampen, Madiou Konate er ute med skade. Skadet er også Lars Lafton, mens nylig hofteopererte Erik Hagen er klar for sin debut i Hønefossdrakten.

Viking får en lang busstur til Hønefoss. Sportsdirektør Egil Østenstad skal vise film i bussen, blant annet The Damned United, filmen om Brian Cloughs 44 dager som Leeds-manager. Laget skal trene på kunstgress fredag morgen, før de setter seg i bussen klokken 13.00.

Birkir Bjarnason er en av mange på Vikings skadeliste. Laget har slitt med skader nå innledningen, og det har nok kostet dem et poeng eller tre. De faste i forsvaret var på plass igjen sist, men det ble ikke mer enn 1-1 hjemme mot Tromsø. Christian Landu Landu er fremdeles opptatt med EM-kvalifisering for G19-landslaget, Joakim Austnes er ute med skade etter Aalesundkampen. Hareide har tatt ut samme tropp som mot Tromsø.

Denne kampen må Viking vinne. Alternativet er krigstyper på forsiden av Stavanger Aftenblad og kvessing av sabler før en mulig fremtidig hoderulling. I Hønefoss er giljotinen allerede heist, og ingenting hadde passet Hønefoss bedre enn seier i over Viking. Men det hjelper ikke bare å ville, man må også kunne. Vi gir Viking all tillit i kamp 1, da de skal ha det beste mannskapet og virker å stille godt forberedt til tross for bussturen. B i kamp 1.

Få scoringsvarsel for ditt lag!

Tottenham - Chelsea
Nok et London-derby for Tottenham. De var knallsterke da de slo Arsenal 2-1 sist. Nå er de bare ett poeng bak Manchester City i kampen om fjerdeplassen og Champions League neste år. Seks strake hjemmeseire har Spurs nå, 12-2-3 på hjemmebane totalt.

Tottenham mistet gode Kranjcar for resten av sesongen sist, mens Palacios har karantene. Aaron Lennon er fortsatt ute, så også Vedran Corluka og Jermain Jenas. Ledley King kan være tilbake i denne.

Chelsea leder i øyblikket Premier League fire poeng foran Manchester United. Når denne kampen spilles er resultatet fra 13.45 kampen mellom Manchester City og Manchester United kjent. Kanskje er Chelsea enda større favoritter til å vinne Premier League når det blåses i fløyta på White Hart Lane, kanskje har de i praksis vunnet allerede.

Dette blir bare spekulasjon, og enn så lenge får vi regne med at United slår City og at Chelsea uansett er proffe nok til å gå for tre poeng mot Tottenham. Sikkert er det hvertfall at Chelsea er store favoritter til å slå Stoke og Wigan hjemme på Stamford Bridge i serieinnspurten, og kanskje er det nok til å vinne Premier League.

Chelsea tar med Ashley Cole i troppen denne gangen, men han starter trolig på benken. Ancelotti forteller at Joe Cole, Deco og Florent Malouda vil spille fra start. Michael Essien er ute med skade.

Chelsea har vunnet seks og spilt en uavgjort i London-derbyene denne sesongen. Mot Tottenham på White Hart Lane har de 6-3-1 på de ti siste årene.

Til tross for Tottenhams gode kamp mot Arsenal sist, mener vi de vil få det enda vanskeligere denne gangen. Chelsea kommer med et meget sterkt lag og vi tror de vinner denne kampen. Men siden bonuspotten skal ut og vi skal slå på stortromma i dag, spanderer vi på oss en UB-gardering i kamp 2.

Blackburn - Everton
Kupongens vanskeligste kamp å tippe i våre øyne. Blackburn, med sin enorme styrke på hjemmebane, er en av våre odds- og tippefavoritter. De har 3-2-0 på de fem siste hjemmekampene, og de to uavgjortresultatene kom mot nummer 1 og 2 på tabellen. 9-6-2 på hjemmebane totalt.

Everton har nå 3-4-0 på sine syv siste og er i toppform. 1-3-1 på de fem siste er ikke vanvittig bra, men seieren kom over Manchester City som fram til da var ubeseiret på hjemmebane. De var svært nær seier borte mot Aston Villa sist også, og på en god dag kan Everton slå Blackburn på Ewood Park.

Blackburn har tvil rundt Samba, mens Everton må unvære Arteta og langtidsskadde Victor Anichebe og Marouane Fellaini. John Heitinga kan være tilbake for Everton.

Innbyrdes oppgjør på Ewood Park viser 3-4-2 fordel Blackburn i løpet av 2000-tallet. I dag sitter vi med følelsen av at alt kan skje. Troen på uavgjort er klart størst, men la oss nå slå til med en helgardering, siden det er bonuspotten som står på spill denne gangen. HUB i kamp 3.

Jackpot i V75 - se Håkon Einar Hansens tips her

Fulham - Wolverhampton
Fulham gjør det stort i Europa League om dagen, og på torsdag reiser de til en viktig kamp i Hamburg. I Premier League går det så som så, man ligger på tolvteplass etter 1-1-3 på de fem sist, men 10-2-4 er fin hjemmestatistikk.

Wolves har trolig berget plassen i serien etter viktige borteseire over West Ham og Burnley, samt sanking av ettpoengere mot Stoke, Everton og Aston Villa. 4-4-9 på bortebane totalt er i toppklasse blant lagene på nedre halvdel.

Innbyrdes oppgjør viser at siste borteseier mellom dagens motstandere kom i 1999. 4 hjemmeseire og to uavgjorte siden det, Wolves vant 2-1 hjemme tidligere denne sesongen.

Fulham har de aller fleste av de faste spillerne på plass, men skadelisten inneholder fortsatt Andy Johnson og Clint Dempsey. Johnson er ute for resten av sesongen, mens Dempsey trolig er klar mot Hamburg. John Pantsil er tilbake, og Fulham har nå hatt en hel uke med bare trening og restitusjon, ingen kamper.

Wolverhampton har ingen nye skader i laget.

Opplagt hjemmeseier dette, men med Fulhams sterke engasjement i Europa League og Wolves gode statistikk i det siste, ser vi ikke helt bort fra en uavgjort denne gangen. Det er veldig jevnt på folkerekka nå, men uavgjorten i denne har bare 25% av kryssene, og vi spanderer på oss en HU-gardering i kamp 4, i håp om en liten overraskelse og høyere utbetaling for 12 rette.

Birmingham - Hull
Så ble det altså Birmingham som skulle gjøre det best av de nyopprykkede lagene. De er gode på hjemmebane, og etter seire over Wigan og Wolves har det blitt 2-2 mot Everton, 1-1 mot Arsenal og 1-1 mot Liverpool. 7-8-2 på hjemmebane totat viser at laget er meget vanskelig å slå på St. Andrews.

Hull City sliter i bunnen. De har fem kamper igjen å redde plassen på, men seks strake tap på bortebane sier sitt, og hvor enormt skuffet ble vi ikke sist da Hull tapte 1-4 mot Burnley i selve nøkkelkampen for livets rett på høyeste nivå. Motivasjon kan få et lag til å heve seg, men Hull later til å fortsette tapsrekken uansett hvor sårt de trenger poeng. Man makter ganske enkelt ikke å ta seg sammen, man har ikke kapasiteten, man har bare uflaks og mange spillere skadet.

Birmingham har vunnet to av tre innbyrdes oppgjør. Foran denne kampen har de skader på Carsley, Murphey, og o'Connor.

Hull har langt verre skadeprobemer. Sentrale Ashbee er ute, Dawson og Hunt er ute, Gardner, Cooper, Zayatte og Zaki er også ute. Hvordan skal dette gå? Trolig ender det med det syvende bortetapet på rad, da motivasjon alene tydeligvis ikke veier opp for skader og manglende evner. H i kamp 5.

Sunderland - Burnley
Ikke noe å si på hjemmeformen til Sunderland for tiden. 3-2-0 på de fem siste er solid. Ingen tap på hjemmebane i år, og med 8-7-2 totalt hjemme ligger laget kjedelig, men trygt til, på nedre halvdel.

Burnley ligger ille til i nedrykkstriden, men det finnes håp. Det kom tilsyne i form av årets første borteseier, 4-1 over Hull, forrige runde. De har imidlertid igjen fire vanskelige kamper, hvorav dette er den første. De må ta minst 5 poeng på de fire siste kampene, som spilles mot Sunderland i dag, så Liverpool hjemme, Birmingham borte og Tottenham hjemme, samtidig som Hull og West Ham må tape alle sine resterende.

Burnley har etter sjokkseieren over Hull 1-1-15 på bortebane. 48 baklengsmål er verst i ligaen. På skadelisten står Jorden og McCann.

Sunderland må stille uten McCartney, Cana, Mensah og Reid, muligens også Cattermole. Lagets toppscorer Darren Bent er i storform, og vi tror Burnley skal få slite med å gjenta suksessen mot Hull. Vi spiller ren H i kamp 6.

Stoke - Bolton
Stoke ligger midt på tabellen. De taper kun mot topplagene, men spiller en del uavgjort. 1-2-2 på de fem siste hjemme.

Bolton ligger litt utsatt til, og mot sterk motstand har det blitt fire strake tap etter at de slo Wigan 4-0 på hjemmebane. I 0-1 tapet for Chelsea sist hang de greit med, men Bolton tar nesten alle poengene sine mot lag på nedre halvdel av tabellen. 3-3-11 borte totalt er svakt, men det holder trolig til ny kontrakt, spesielt hvis Hull og Burnley ikke vinner i dag. Bolton har igjen Portsmouth og Birmingham hjemme, Tottenham borte. Med minst fire poeng på de to hjemmekampene er mye gjort.

Stoke har skader i laget. Ryan Shawcross i forsvaret og Mamady Sidibe i angrepet spares trolig i denne, da de har slitt med småskader i det siste. Ricardo Fuller og Matthew Etherington skal sjekkes før kampstart, men det er håp om at de blir klare. Viktige spillere dette.

Boltons manager Owen Coyle har ingen nye navn på skadelisten, hvilket betyr at Stuart Holden, Sean Davis, Chris Basham og Joey O'Brien er de eneste som mangler i et ellers fullt lag. Ivan Klasnic og Johan Elmander kom innpå mot Chelsea sist og gjorde det bra, kanskje får vi se dem fra start denne gangen. Gretar Steinsson er også tilbake.

Bolton har mest å spille for, men presterer sjelden på bortebane. Vi tror ikke de vinner, men en uavgjort kan de klare på en god dag. HU i kamp 7.

West Bromwich - Middlesbrough
West Bromwich blir å se i Premier League neste år, det ble klart etter 3-2 borte over Doncaster sist. En meget god sesong er over for laget som rykket ned i fjor, og nå møter de en av de andre nedrykkerne, den eneste som kanskje ikke rykker opp igjen.

Middlesbrough finstilte siktet på play-off i seneste laget, men med 3-5-0 på de åtte siste er det fortsatt mulig. Da må denne aller helst vinnes. Laget har vært plaget med skader hele sesongen.

WBA-manager Roberto Di Matteo lover at laget hans skal gjøre alt for å vinne de resterende kampene også, man skal prøve å sette ny klubbrekord hva gjelder antall innspilte poeng på en sesong (rekorden er 89), og man skal fortsette å gi hjemmepublikumet positive opplevelser. Ellers dreier det meste seg om hvordan man skal forberede et nytt år i Premier League, og bli der.

Denne gangen stiller WBA uten Gianni Zuiverloon, Jerome Thomas og Gonzalo Jara som er skadet, men hva gjør vel det?

Middlesbrough har skader i laget også foran denne kampen. Jeremie Aliadiere, Emanuel Pogatetz, Seb Hines, Willo Flood, Tony McMahon og Matthew Bates er ute. Det er også usikkert om Gary O'Neil kan spille, pga. uenigheter rundt utlånsavtalen.

West Bromwich er rimelig store favoritter på folkerekka med 51% i øyeblikket. Vel er de sterke hjemme, men det er fristende å spekulere litt i at de girer ned et lite hakk nå som opprykket er klart. Kanskje får spillere som har sittet mye på benken prøve seg i kveld. Bortelaget er i form og det kan godt hende de tar med seg et poeng fra The Hawthorns. Vi spiller HU i kamp 8.

Stuttgart blir vårt holdepunkt på Langoddsen - sjekk tipsene her

Blackpool - Nottingham Forest
Blackpool har overrasket mange i år, og de er nå utfordrer til å kapre en plass i play-off etter en meget god innspurt, som ennå ikke er over. Det ble 1-4 tap i Newcastle sist, men 4-1-0 på de fem siste før det. 12-5-4 på hjemmebane totalt er bedre enn flere av lagene som ligger innenfor play-off nå. Denne kampen må vinnes og motivasjonen bør være på topp.

Nottingham Forest sikret play-off med 3-0 over Ipswich forrige runde. Det er for langt opp til direkte opprykksplass, og nå gjenstår det bare å fullføre med noenlunde stil og for all del ikke få skader på sentrale spillere inn mot play-off. På bortebane har man ikke bedre enn 4-10-7 i alt, og de åtte siste bortekampene har kun gitt ett poeng.

Blackpool må klare seg uten Hameur Bouazza nok en gang, men førstekeeper Paul Rachubka, Stephen Crainey og Brett Ormerod er trolig med i troppen igjen.

Forest manager Billy Davies gjør det klart at det blir flere endringer på laget før denne kampen. Han ønsker å få matchtrening på spillere som har fått lite spilletid, og heller spare et par av de faste nå som play-off er i boks. Forøvrig må Luke Chambers og Dele Adebola testes før kampstart etter småskader sist.

Blackpool er det siste laget som slo Forest på hjemmebane denne sesongen. Vi må, litt overraskende, helt tilbake til 2006 for å finne siste gang Forest slo Blackpool.

Under dagens omstendigheter taler mye for en ny seier til Blackpool. H i kamp 9.

Queens Park Rangers - Cardiff
Den selvutnevnte opprykkskandidaten QPR roter rundt i bunnen av tabellen, men med 2-3-0 på de fem siste hjemmekampene og brukbar poengfangst på bortebane også, ser plassen trygg ut for neste sesong. Så får man heller brette opp ermene og prøve å forstå hva som gjorde at man bommet så kraftig på ambisjonene denne sesongen. Et par poeng til, så er plassen sikret.

Cardiff har vært helt outstanding denne sesongen, og nå er play-off tre poeng unna etter 5-3-0 på de åtte siste. Cardiff i Premier League neste år kan bli spennende, om så skjer.

Innbyrdes oppgjør viser at det aldri har blitt uavgjort mellom disse to på QPR sin bane. QPR er også ett av bare fem lag som har vunnet i Cardiff denne sesongen. Vinner Cardiff i dag, sikrer de play-off og hevner det forrige tapet i en smekk.

QPR må stille uten forsvarsparet Damion Stewart og Matt Connolly, mens langtidsskadelisten inneholder Gavin Mahon og Martin Rowlands.

Cardiff får viktige Joe Ledley spilleklar til denne kampen etter et skadefravær.

Det skal mye til at Cardiff mister play-off nå. De har igjen blant annet Sheffield Wednesday hjemme neste uke. Og med en gang Blackpool, eneste utfordrer til play-off-plassen, gjør noe annet enn å vinne, er Cardiff sikre. Cardiff kan leve med uavgjort i denne kampen, og uavgjort er også det tegnet vi har mest tro på, men vi bruker en helgardering i kamp 10, da ingenting vil overraske oss i denne. HUB.

Leicester - Watford
Leicester City ligger på femteplass, fire poeng foran Blackpool, som er nærmeste utfordrer til å frarøve dem plassen i play-off. Etter fire strake tap har det blitt to seire, og formen er god.

Leicester har igjen denne hjemmekampen mot Watford, bortekamp mot Preston og hjemmekamp mot Middlesbrough. Det skal være meget gode muligheter for å klare play-off da. Poengsjansene er kanskje aller størst mot Watford i dag.

Watford ligger småskummelt til, tre poeng over nedrykkstreken, men de har spilt en kamp mindre enn de fleste lagene under seg. Med 1-3-1 på de fem siste har man skjerpet seg og det ser ut til å holde til ny kontrakt neste år. Dog trengs det noen flere poeng før man kan sprette champagnen eller hva man nå drikker i Watford.

Watford skal ut i bortekamp mot QPR allerede tirsdag. Deretter er det hjemmekamp mot Reading og bortekamp mot ferdigspilte Coventry. Litt skummelt ser det ut, faktisk. Bortestatistikken er ikke bedre enn 3-6-11 totalt.

Leicester har fått tilbake Steve Howard, han har nå scoret tre mål på de fire siste kampene. Matty Fryatt er ventet tilbake fra skadestuen. James Vaughan er lånt inn og med Martyn Waghorn og Howard i form ser det veldig bra ut offensivt for Leicester.

Watford får tilbake Jon Harley og Henri Lansbury fra karantener til denne kampen. Heidar Helguson ble matchvinner i 1-0 seieren over Plymouth sist, men forlot banen med skade ti minutter før slutt. Han kan miste denne kampen, og det vil eventuelt svekke Watford merkbart. Fra før er Lloyd Doyley, Jure Travner, Tom Cleverley og Will Buckley skadet.

Med formen på plass og alt å spille for, skal Leicester avgjøre denne kampen på hjemmebane. H i kamp 11.

Ipswich - Doncaster
Disse lagene ender midt på tabellen og denne kampen betyr nok ikke veldig mye for noen av lagene. Ipswich er i best form med 2-1-2 på de fem siste. Det har ikke nyttet å se på tabeller eller formstatistikk når det kommer til å tippe Ipswich dette året, og på de fem siste finner vi 0-2 hjemme for Plymouth og 3-1 borte over Derby. Det svinger i Ipswich.

Doncaster sikret fornyet kontakt etter en god periode i februar og mars. Nå har laget 1-0-4 på de fem siste. 6-6-9 på bortebane totalt er ganske bra.

Ipswich-boss Roy Keane varsler at det blir flere endringer på laget siden David Healy, Carlos Edwards og Damien Delaney mister denne kampen pga. skader og sykdom.

Doncaster Rovers får tilbake James Coppinger etter en ukes skadefravær. Brian Stock, Martin Woods og Billy Sharp er ute med skader.

Doncaster har 3-1-0 på fire innbyrdes oppgjør mot Ipswich.

Doncaster er lillebroren av disse to, og er nok godt fornøyd med at de ligger et poeng foran Ipswich på tabellen. Begge disse lagene har allerede begynt å se fremover mot neste sesong, det skal bygges stabile lag og spesielt Ipswich har nok ambisjoner om opprykk, mens Doncaster skal inn i sin tredje sesong i The Championship. Hvordan kampen i dag ender, er ganske åpent. Vi tør ikke helt avskrive Doncaster, og markerer for HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vårt 288-kroners spillforslag.

Klikk her for å levere det store 486-kroners spillforslaget du ser nederst i artikkelen.

288-kroners systemet:

Tipping Lørdag, frist: 17.04.2010 15:55
1. Hønefoss BK - Viking B
2. Tottenham - Chelsea U B
3. Blackburn - Everton H U B
4. Fulham - Wolverhampton H U
5. Birmingham - Hull H
6. Sunderland - Burnley H
7. Stoke - Bolton H U
8. West Bromwich - Middlesbrough H U
9. Blackpool - Nottingham Fore H
10. Queens Park Ran - Cardiff H U B
11. Leicester - Watford H
12. Ipswich - Doncaster H U

486-kroners systemet:

Tipping Lørdag, frist: 17.04.2010 15:55
1. Hønefoss BK - Viking B
2. Tottenham - Chelsea B
3. Blackburn - Everton H U B
4. Fulham - Wolverhampton H U
5. Birmingham - Hull H
6. Sunderland - Burnley H
7. Stoke - Bolton H U B
8. West Bromwich - Middlesbrough H U B
9. Blackpool - Nottingham Fore H
10. Queens Park Ran - Cardiff H U B
11. Leicester - Watford H
12. Ipswich - Doncaster H U B

-

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør