Victor Camarasa jubler etter å ha satt inn seiersmålet for Cardiff to minutter på overtid borte mot Leicester i romjulen.
Victor Camarasa jubler etter å ha satt inn seiersmålet for Cardiff to minutter på overtid borte mot Leicester i romjulen. Foto: Lee Smith (Reuters)

Premier League-dobbel til snaue fire i odds

Både Cardiff og Leicester skal ha gode sjanser i sine respektiver hjemmekamper i ettermiddag.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Chelsea må ta seg sammen
Oddssingel PL: Liverpool spaserer seg ikke til tre poeng
Oddssingel PL: Arsenal må være tålmodige
Oddssingel Championship: Managerløse Forest går på en smell
V75 Jarlsberg:
Kaldblodsdronninga vinner igjen
V65 Skive:
Dansk V65-kveld med Flemming Jensen
Live
: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

De engelske kampene dominerer lørdagens langoddsprogram. Premier League er tilbake, og Liverpool, Arsenal og Chelsea er blant lagene som er i aksjon, i tillegg er det full serierunde i Championship, League One og League Two. Det spilles også flere kamper i La Liga og det er også kamper i Ligue 1 i Frankrike. Det er også fullt kjør i håndball-VM, hvor Norge møter Saudi-Arabia. I tillegg er det masse verdenscup vintersport på menyen.

NB! Husk å spille Lotto. Ca 14 millioner kr i førstepremiepotten lørdag. Lever kupongen her!

Cardiff – Huddersfield Town 2,10 (spillestopp kl 15.55)
Cardiff var nedrykksfavoritter før sesongen startet, men etter 22 serierunder er de to poeng over nedrykksstreken.

På lørdag møter de et Huddersfield-lag som er i trøbbel. De er under nedrykksstreken, og de har åtte poeng opp til trygg grunn. Med tap mot Cardiff er det antakeligvis bare de mest optimistiske blant the Terries-fansen som tror de vil være overleve i Premier League.

Begge lagene røk ut av FA-cupen sist helg, og begge startet første Premier League-kampen i 2019 med tap. Likevel; Cardiff har vist brukbar form de siste ukene.

At de tapte mot Spurs på 1. nyttårsdag var ventet, men de har kun tre tap på de seks siste Premier League-kampene, og de har vist skikkelig fightervilje. Særlig hjemme på Cardiff City Stadium. The Bluebirds har nemlig vunnet fire av de siste syv hjemmekampene.

Huddersfield på sin side er virkelig ille ute å kjøre. Tapet i FA-cupen var lagets nie strake tap i alle turneringer, og sist de tok tre poeng var tilbake i november. Det gjør at the Terries ligger sementert i bunn i tabellen med kun ti poeng.

Selv om den siste trepoengeren kom på bortebane, så er bortestatistikken forferdelig. The Terriers står med én seier, to uavgjorte og syv tap på de ti bortekampene i Premier League.

At David Wagner sine menn møter Cardiff gjør ikke situasjonen noe bedre, for Huddersfield sin statistikk mot waliserne er like dårlig som formen. De er uten seier i de ti siste kampene mot Neil Warnock & Co, og de har tapt de siste seks kampene i Cardiff.

Cardiff må trolig klare seg uten Danny Ward som pådro seg en hodeskade sist helg, også Kenneth Zohore er ute med skade. Kadeem Harris er usikker på grunn av en trøblete skulder.

Spissen Rhys Healey kan imidlertid få sjansen i denne kampen etter å ha kommet tilbake fra et låneopphold i MK Dons.

Christopher Schindler er tilbake hos Huddersfield etter å ha vært suspendert. Han er viktig for the Terries. Jason Puncheon, som er kommet på lån fra Crystal Palace, vil sannsynligvis debutere for The Terriers. Tommy Smith, Aaron Mooy, Danny Williams og Abdelhamid Sabiri er alle ute med skader.

Etter at de flyttet inn på Cardiff City Stadium i 2009-2010-sesongen er Huddersfield et av lagene de har vunnet flest ganger mot på hjemmebane. Det er bare mot Bristol City (7) de har vunnet flere ganger enn mot Huddersfield (5).

Huddersfield har problemer mot lagene fra Wales. De er uten seier i de 13 siste kampene mot walisisk motstand i alle turneringer, og de er målløse i de fire siste kampene. Det lover ikke godt før lørdagens bortekamp.

Fire av de fem siste kampene mellom Cardiff og Huddersfield har faktisk endt med seier til waliserne, og vi tror også at de vinner lørdagens match. Oddsen på Cardiff-seier godkjente 2,10 i odds. Vi kombinere Cardiff-seier med en annen hjemmeseier fra Premier League.

Leicester - Southampton H 1,82 (spillestopp kl 15.55)

Det er definitivt ikke lett å spå Leicester om dagen. Femte sist ble det 1-0 seier borte mot Chelsea i Premier League, deretter 2-1 seier hjemme mot Manchester City. Tre dager senere røk laget 0-1 hjemme for Cardiff, så ble det en overraskende 1-0 seier borte mot Everton i serien. Sist søndag røk så laget ut av FA-cupen etter 1-2 tap borte mot League Two-laget Newport County. Ergo har Leicester tapt de to kampene de var klare favoritter, men samtidig vunnet de tre de slett ikke var favoritt i. Leder uansett "den andre tabellen" i Premier League og ligger på 7. plass med 31 poeng. Variable 4-2-4 på ti spilte hjemmekamper. Harvey Barnes er hentet tilbake fra utlånet til West Bromwich og kan få spilletid. Daniel Amartey er langtidsskadd, mens Jonny Evans er usikker.

Southampton er fortsatt under streken til tross for det overraskende poenget borte mot Chelsea (0-0) for 14 dager siden. Står med 16 poeng og har tatt to seire på de fem siste seriekampene. Svake 2-2-7 på elleve spilte bortekamper. Pierre-Emile Hojbjerg soner fortsatt karantene, mens Charlie Austin soner sin første av to kampers karantene. Spisskollegaene Danny Ings og Michael Obafemi er begge skadet. I tillegg er også Ryan Bertrand skadet, mens Maya Yoshida er på Asian Cup.

0-0 i begge de to siste tilsvarende på King Power stadium. Southampton har tunge fravær denne lørdagen og Leicester bør fikse tre poeng her. Oddsen på hjemmeseier var 1,90 fredag kveld, men er senket til 1,82 nå lørdag ettermiddag. Det er fortsatt innenfor med tanke på alle fraværene til Southampton. Kombinert med seier til Cardiff får vi dermed 3,82 i totalodds på denne Premier League-dobbelen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør