Det har ikke helt løsnet for Jo Sondre Aas og Ranheim, men i dag tror vi at det løsner.
Det har ikke helt løsnet for Jo Sondre Aas og Ranheim, men i dag tror vi at det løsner. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Ranheim er så mye bedre

Til tross for at laget ikke er svekket fra i fjor, har Ranheim slitt i sesongåpningen. Det snur i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige 1. mai-meny:
Oddsen: Glimt er best på eget gress
Tippekupongen: Rosenborg kommer styrket ut
Nysignering: Rolf Lerum klar for Nettavisen
V64 Vaggeryd: Carstens jackpot
V4 Skellefteå:
Trav i Hockeytown

Dagens langoddsprogram er fullstappet med norsk fotball fra alle divisjoner, samtidig som returkampene i semifinalene til Europa League skal spilles.

Etter en strålende april måned, klinker Nettavisen til på 1. mai med fullt tilbud fra norsk fotball. Dagens dobbel er ambisiøs og til 3,15 i odds.

Dagens dobbel
Bærum + Ranheim, samlet odds 3,15

Bærum - Alta

Vi har latt oss sjarmere av Bærum i sesongåpningen. Med mange gode, unge og ikke minst sultne spillere, har de skutt seg rett inn i toppstriden av årets førstedivisjon.

Deres perfekte start fikk en liten knekk da de spilte uavgjort i bortekampen mot Strømmen forrige runde. Kampen var jevnspilt, og kunne fort endt begge veier.

På hjemmebane har Bærum virkelig vært gode. I fjor scoret de i snitt fire mål på eget gress, og de har ikke vist tegn til å roe seg ned på hjemmebane i år. Spissparet Amahl Pellegrino og Andreas Aalbu har vist seg å være veldig målfarlige, og få har klarte å hamle opp med den giftige duoen.

Alta har åpnet sesongen greit, men det er kun på eget gress de har maktet å ta poeng. 3-0 i åpningskampen mot Kristiansund viste seg å være et blaff, og siden det har de slitt kraftig. Enda ikke scoret mål på reisefot.

Gjestene sliter på bortebane, og møter i dag et veldig sterkt hjemmelag. Oddsen på hjemmeseier er på 1,70, noe som passer utmerket godt i vår dobbel.

Ranheim - HamKam

Her er det to lag som har skuffet stort i sesongåpningen. Ranheim var tippet blant de beste lagene også i år, etter de tok en imponerende 4. plass forrige sesong. Mange mente at laget til og med har blitt bedre siden i fjor. Det har ikke resultatene vist så langt.

Sesongpremieren ble tapt hjemme mot Nest Sotra, og dere eneste poeng har kommet i hjemmekampen mot Bryne. Scoret kun to mål og sluppet inn seks, det gir lite poeng. 

Det er like mye kapasitet i dette Ranheimlaget som det var i fjor, og det er kun et tidsspørsmål før det løsner. I dag har de en veldig god sjanse til å få sesongen på rett kjøl.

For på besøk kommer HamKam og de har vært like dårlige som dagens verter. HamKam har kapret kun ett poeng, det hjemme mot Kristiansund, og de har virkelig ikke imponert. Scoret ett mål, det i bortetapet mot Nest-Sotra.

Også HamKam er et bedre lag enn det de viser nå, men dagens kamp er vanskeligere enn den ser ut på papiret.

Form er midlertidig, men klasse er permanent. Hjemmeseier til Ranheim gir 1,85 i odds, noe vi skal bruke i vår ambisiøse dobbel fra 1. divisjon.

Bærum - Alta, 1,70 - 3,40 - 3,95.
Ranheim - HamKam, 1,85 - 3,25 - 3,45.
Samlet odds er 3,15, spillstopp klokken 17.55.

Klikk her for å levere dagens dobbel.

Dagens langskudd

Sirius - Elfsborg, H 3,85 - tidlig spillstopp klokken 14.55!

Spennende kamp fra kvalifiseringsrundene til svensk cup. Sirius ligger for tiden på syvende plass i Superettan, med seks poeng på fire kamper. De har tapt mot Husqvarna og Varberg, to lag som virkelig er med i toppen i sesongåpningen.

De har spilt en kvalifiseringskamp til cupen, og da måtte Sirius spille bortekamp mot IFK Göteborg. Den kampen vant de overraskende 1-0, og får da møte Elfsborg i semifinalen av playoffene til den svenske cupen.

Den største grunnen til å argumentere for Sirius-seier, er det offensive spillet. Med elleve mål på fire kamper er de det mestscorende laget i Superettan, og de har enda til gode å gå målløse av banen denne sesongen. Kampen skal spilles på deres hjemmebane av naturgress, Studenternas Idrottsplats. På slikt underlag kan Elfsborg fort slite.

Dagens gjester har åpnet sesongen godt, og ligger for øyeblikket på andre plass i Allsvenskan, kun tre poeng bak Malmö og Åge Hareide. Men med unntak av uavgjortresultatet mot Kalmar, har de kun spilt mot lag fra nedre halvdel av tabellen.

Elfsborg spiller sine kamper på Borås Arena, som stod ny i 2005. Siden det har de spilt på kunstgress, og det har gått ut over deres prestasjoner på naturgress. I dagens kamp spilles det på sistnevnte, noe som kan bikke i hjemmelagets favør.

Ved første øyekast fremstår Elfsborg som klar favoritt, men det er grunn til å spørre seg hvor høyt de prioriterer cupen. Den har ikke samme status i Sverige som her hjemme.

3,85 er meget fristende odds på hjemmeseier til et sjarmerende Sirius, og denne kampen utpeker seg som dagens beste langskuddobjekt.

Sirius - Elfsborg, 3,85 - 3,25 - 1,70. Spillstopp klokken 14.55.

Klikk her for å levere dagens langskudd.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør