Rosenborg tapte 2-3 forrige gang laget møtte Mjøndalen. Vi tviler på en gjentakelse i torsdagens cupkamp.
Rosenborg tapte 2-3 forrige gang laget møtte Mjøndalen. Vi tviler på en gjentakelse i torsdagens cupkamp. Foto: Attila Kisbenedek (AFP / NTB scanpix)

RBK har lært av sjokktapet

RBK er i vanvittig form og bør ta seg enkelt av Mjøndalen. Sjekk tippetipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dobbel: 
Topplag som satser på ligacupen
Langskudd: 
Cupen betyr mer for Viking
V4 Täby:  Herlig galopponsdag
V76 Bjerke:  Kanonløp i hovestaden

Midtukekupongen består av kamper fra kvartfinalene i cupen og OBOS-ligaen. Kamp 3,4,11 og 12 spilles torsdag, resten onsdag.

1. Viking – Molde
Viking spilte en god defensiv kamp borte mot Sarpsborg sist, og var også det mest effektive laget. Slikt blir det ofte tre poeng av, og 2-0-seieren gjør at Viking fortsatt er med i medaljekampen for fullt.

Forrige cuprunde, som ble spilt så langt tilbake i tiden som slutten av juni, ble det seier på straffekonk over Kristiansund.

Anthony Soares og Bjørn Daniel Sverrison er ute for hjemmelaget.

Molde så ut til å gå mot en sikker borteseier over Odd søndag kveld, men en klønete inngripen av keeper Andreas Linde, som både førte til utvisning og straffe, bidro sterkt til at kampen endte 2-2. Dermed har Molde spilt fem kamper på rad i serien og Europa uten seier.

Forrige cuprunde ble det en komfortabel 3-0-seier over Kvik Halden.

Moldes deltakelse i Europa League og den hjemlige cupen gjør at laget for tiden er inne i et meget tett kampprogram.

Etzaz Hussain betegnes som tvilsom onsdag kveld, og Mushaga Bakenga og Fredrik Gulbrandsen er helt sikkert ute.

I lagenes så langt eneste møte denne sesongen vant Viking 2-1 på hjemmebane. Molde stod med tre strake seiere i innbyrdes oppgjør før det.

Moldes svake form, dårlige bortestatistikk og tøffe kampprogram bidrar til at vi setter ugardert H.

2. Sarpsborg – Odd
Det har vært mange «hederlige innsatser» på Sarpsborg de siste ukene, men det begynner å bli fryktelig lenge siden forrige seier. Den kom faktisk i forrige cuprunde – på straffekonk mot Brann i slutten av juni.

De magre resultatene i serien har gjort at Sarpsborg er farlig nær nedrykksstreken; kun tre poeng skiller ned til Tromsø og Mjøndalen.

Ole Christoffer Heieren Hansen er eneste usikkerhetsmoment for hjemmelaget.

Odd skal spille to playoff-kamper i Europa League mot Borussia Dortmund senere i måneden og er inne i et meget tøft kampprogram. Stilte derfor noe redusert i hjemmekampen mot Molde søndag kveld. Klarte å redde 2-2 etter å ha blitt forært en straffe av Moldes keeper (som ble utvist i samme hendelse.)

Forrige sesongs tapende cupfinalist slo ut Åsane med 4-0 i den forrige cuprunden.

Til onsdagens kamp er Pape Pate Diouf og Frode Johnsen usikre grunnet skader.

Det første møtet mellom lagene denne sesongen endte med 2-0-seier til Sarpsborg på dagens bane.

Hadde Sarpsborg vært i bedre form, kunne det være interessant med en ugardert H. Vi helgarderer i stedet. HUB.

3. Rosenborg – Mjøndalen
Rosenborg er inne i en av lagets beste perioder på mange år, og etter den knusende seieren på Åråsen i helgen har trønderne nå åtte seiere på rad.

RBK har to viktige kamper den nærmeste uken - VIF i serien og Steaua i playoffen i Europa League. Hvis noen spillere skal hviles grunnet det tette kampprogrammet, er trolig kveldens kamp mest aktuell.

Magnus Stamnestrø og Tore Reginiussen er enste spillere på skadelisten.

Mjøndalen fikk en fin start på comebacket i Tippeligaen, men med kun fire poeng på de siste elleve kampene, kan det bli tungt å beholde plassen. Lagets største problem er at forsvaret er fullstendig lekk. Laget har sluppet inn to mål eller mer i alle seriekamper etter cupseieren over Hødd i slutten av juni.

Vamouti Diomande og Rhett Bernstein befinner seg fortsatt på skadelisten, og det er også tvilsomt om vi får se Stian Rasch på banen.

Mjøndalens siste seier kom mot Rosenborg i midten av mai, men vi tviler på en ny sjokktriumf torsdag. RBK er garantert bedre forberedt på Mjøndalens farlige dødballer nå, og kampens store spiller i det forrige møtet, Rhett Bernstein, er ute. H.

4. Sandefjord – Stabæk
Etter veldig mye nesten i hele sommer, kom endelig sesongens tredje seier for Sandefjord i bunnoppgjøret mot Mjøndalen i helgen. Ekstra gledelig for fansen var det at de andre bunnlagene tapte sine kamper, og et lite håp om at kontrakten kan fornyes er blitt tent.

Etter kun to poeng mot Start, Sarpsborg og Haugesund, har Stabæk vært tilbake på toppnivå i de to siste seriekampene. 2-0-kampene mot medaljerivalene Vålerenga og Godset var rett og slett imponerende, og bærumsklubben fremstår for tiden som den eneste reelle utfordreren til RBK i gullkampen.

Skademessig skal det stå bra til.

Stabæk vant en knusende 4-0-seier da lagene møttes i serien på Nadderud i mai.

Stabæk er i fryktinngytende form og har stilt skjerpet i cupen så langt. For Sandefjord handler alt om å overleve i Tippeligaen, og helgens bunnkamp mot Tromsø er langt viktigere enn torsdagens cupkamp. B.

5. Brann – Åsane
Brann kom under tidlig 0-2 i bortemøtet med Åsane i juni, men kom stekt tilbake etter hvilen og sikret til slutt alle tre poengene mot byrivalen. Tok et viktig bortepoeng mot opprykksrival Sandnes og ligger står nå med fine 3-2-0 på de siste fem kampene.

Ligger på tredjeplass, ett poeng bak Sandnes på den viktige annenplassen som gir direkte opprykk.

Brann har lånt ut Jakob Orlov til Hammarby ut sesongen. Tilbake har klubben fått kantspilleren Amadayia Rennie på lån. Samtidig er Ruben Kristiansen hentet fra Vålerenga.

Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen soner karantene, mens Vadim Demidov og Kasper Skaanes er usikre. Det er også noen andre skader i troppen.

Etter tre strake tap, tok Åsane en meget viktig og sterk trepoenger hjemme mot Hødd i helgen. Klatret samtidig opp på sikker plass takket være bedre målforskjell enn Fredrikstad. 

Åsane-spillerne kommer til å gi alt for å tukte storebror, og det frister å ta med en gardering når Brann står i 75 prosent på folkerekka. HU.

6. Jerv – Hødd
Jerv slo til med en flott 4-1-seier bort mot Levanger i helgen, og fulgte dermed opp de gode resultatene fra de to foregående rundene (0-0 mot topplaget Sandnes og 5-0 mot Bærum.) Klatret opp til sjetteplass, en plassering som gir playoff.

Hødd ligger ett poeng og to plasser foran kveldens motstander etter det stygge 0-2-tapet for Åsane forrige runde. Har vunnet de to siste hjemmekampene, men bare tatt ett poeng på de siste fire borte.

Den viktige offensive kraften Eirik Ulland Andersen soner karantene. Erik Sandal er ute med ryggproblemer. Trener Sindre Eid har varslet en del endringer på laget.

Sesongens første kamp mellom disse to endte 0-0. 

Jerv er det eneste laget i serien som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen. På ni kamper er det bare blitt seks baklengs, og vi tror et formsvakt Hødd kan få det tøft på uvant underlag (naturgress). H.

7. Levanger – Bærum
Levanger ble knust 1-4 hjemme av opprykkskollega Jerv forrige runde, et resultat som sendte nordtrønderne ned på tredje sisteplass. Forrige hjemmekamp ble det 4-1-seier over FFK, så det er ikke lett å bli klok på dette laget.

Levanger er svekket av at midtstopperen Per Verner Rønning og midtbanespilleren Adria Mateo Lopez soner karentene.

Bærum fikk en knallstart på sesongen og lå på bronseplass med 20 poeng etter 11 serierunder. På de neste sju kampene er det imidlertid bare blitt ett poeng, og klubben har falt faretruende langt nør nedrykksstreken.

Forsvareren Babs Akinyemi ble utvist i 0-1-tapet for Strømmen forrige runde og soner denne kampen.

Bærum vant 3-2 i det omvendte møtet i mai.

Bærum har bare spilt uavgjort 7 av de siste 48 seriekampene, og vi gambler på at HB holder i denne åpne matchen.

8. Nest-Sotra – Kristiansund
Nest-Sotra har vært et umulig lag å slå i sommer, men det er blitt for mange uavgjorte kamper (1-4-0 på de siste fem kampene) til at hordalendingene har klart å klatre vekk fra nedrykkssumpa. Forrige runde hadde laget lenge tre viktige poeng i lomma mot Hønefoss, men hjemmelaget utliknet til 2-2 i sluttminuttene.

Keeper Øystein Øvretveit og midtbanespilleren Petter Havsgard Martinensen soner karantene for gule kort.

Kristiansund har vunnet sine to siste hjemmekamper (og tapt to på rad borte), men har tidligere i sesongen gjort det klart best på fremmed gress. Seieren over FFK sist sendte laget opp på sjuendeplass, og kun målforskjellen skiller opp til Jerv på playoff.

Forsvareren Espen Næss Lund soner karantene.

Det omvendte møtet i slutten av juni endte 1-1.

Helgardering må til. HUB.

9. Ranheim – Hønefoss
Ranheim har hatt en flott sommer etter den triste sesonginnledningen, men helgens bortekamp mot Follo ble en stor nedtur. 0-3 er det bare å glemme så fort som mulig for laget som stod med 5-1-0 på seks seriekamper i juni, juli og august.

Tapet sendte trønderne ned på niendeplass i denne jevne ligaen.

Midtbanespilleren Kristoffer Løkberg soner karantene.

Kriseklubben Hønefoss tok ledelsen hjemme mot Nest-Sotra i helgen, men måtte ha et sent mål for å berge poengdeling. Tabelljumboen har nå spilt seks kamper på rad uten seier, og det skiller fem poeng opp til sikker plass.

Det ble 2-2 da disse to møttes i serien i slutten av mai, men vi tror klart mest på Ranheim nå. H.

10. Sandnes Ulf – Follo
Et svekket Sandnes klarte ikke å knekke Brann i helgen, men uavgjort var et resultat begge lag kunne leve med. Bergenserne ble holdt ett poeng bak på tabellen, mens man økte avstanden ned til Hødd på fjerdeplass.

På de siste seks kampene står Ulf med 4-2-0, noe som er sommeren beste statistikk i ligaen.

Follo er et uberegnelig lag som er i stand til å slå de aller fleste på en dag. Søndag var en slik dag, for 3-0 over et meget formsterkt Ranheim var imponerende. Seieren første Follo opp på tiendeplass, og det skiller nå fire poeng ned til FFK på øverste nedrykksplass.

Det ble 2-2 i lagenes første møte på Ski stadion.

Sandnes sliter med en del fravær om dagen, og vi utelukker ikke at Follo kan knipe et poeng. HU.

11. Bryne – Strømmen
Bryne holdt ikke samme nivå som serieleder Sogndal mandag og tapte fortjent 1-3 på Fosshaugane. Dermed er det kun blitt tre poeng på de siste fire kampene, og jærbuene har falt ned til niendeplass.

Forsvareren Bjørnar Holmvik soner karantene.

Strømmen har møtt begrenset motstand i det siste, men er nok uansett strålende fornøyd med ni poeng på tre kamper. Den gode poengfangsten har sendt laget helt opp på femteplass.

Fraværsmessig ser det trolig bra ut.

Det første møtet mellom disse to denne sesongen endte 2-2.

Bryne og Strømmen er to av lagene det er vanskeligst å spille på i OBOS-ligaen, og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

12. Fredrikstad – Sogndal
Fredrikstad så ut til å være på rett spor tidligere i sommer, da det ble tre seiere på rad, men de siste tre kampene har bare gitt ett poeng. Dermed er den tidligere storklubben igjen tilbake på nedrykksplass.

Angriperen Henrik Kjelsrud Johansen soner karantene.

Sogndal har vært inne i en litt rufsete periode i sommer, men med mandagens 3-1-seier over Bryne viste man hvem som er sjefen i serien. At tittelutfordrerne Sandnes og Brann spilte uavgjort kvelden før var garantert ingen dårlig nyhet for trener Eirik Bakke, som kunne konstatere at tabelledelsen nå er på åtte poeng.

Sogndal vant 2-0 i det omvendte møtet i slutten av mai.

Vi tror mest på Sogndal, men det er blitt litt for mange uavgjorte kamper i sommer til at vi våger å sette ren B. UB.

432-rekker:
1. Viking – Molde H

2. Sarpsborg – Odd HUB

3. Rosenborg – Mjøndalen H

4. Sandefjord – Stabæk B

5. Brann – Åsane HU

6. Jerv – Hødd H

7. Levanger – Bærum HB

8. Nest-Sotra – Kristiansund HUB

9. Ranheim – Hønefoss H

10. Sandnes Ulf – Follo HU

11. Bryne – Strømmen HUB

12. Fredrikstad – Sogndal UB

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Viking – Molde H

2. Sarpsborg – Odd HUB

3. Rosenborg – Mjøndalen H

4. Sandefjord – Stabæk B

5. Brann – Åsane HU

6. Jerv – Hødd H

7. Levanger – Bærum HB

8. Nest-Sotra – Kristiansund HB

9. Ranheim – Hønefoss H

10. Sandnes Ulf – Follo H

11. Bryne – Strømmen HB

12. Fredrikstad – Sogndal UB

Klikk her for å levere 96-rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus