(Reuters/Scanpix)

Reading tar den siste plassen

Vi tror Reading spiller i Premier League neste sesong. Her er dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Vi står overfor en av de bedre mandagene på langoddsen vi har sett. Odd møter Rosenborg, Ørn Horten møter Fram Larvik og 2. lagene til de store spiller kamper i 2. divisjon. I tillegg finner vi finsk, svensk, irsk og islandsk fotball, og opprykksfinalen mellom Reading og Swansea.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Reading - Swansea
Nok en gang er Wembley scene for en viktig kamp. Det står om en plass i Premier League når Reading møter walisiske Swansea. Semifinalene gikk over to kamper, mens det i denne finalen skal kåres en vinner i kveld, eventuelt i ekstraomganger og til slutt straffespark.

Reading ble nummer 5 i Championship inneværende sesong, og møtte først Cardiff i play-off semifinaler. Vi trodde Cardiff skulle bli for sterke, men Reading gikk ganske overlegent videre etter 0-0 hjemme på Madejski og hele 3-0 i bortekampen. Shane Long var kampens store profil og satte en effektiv støkk i Cardiff med sine to mål i første omgang, før McAnuff puttet 3-0 mot slutten. Uhyre sterkt av Long, som blir en viktig brikke i dag også.

Manager Brian McDermott har savnet Jimmy Kebe (m) i seks uker nå. Kebe sliter med en lårskade, men kan muligens bli klar. Eventuelt får vi se Robson-Kanu som erstatter igjen, han har gjort en hederlig innsats og er tilbake fra skaden som holdt ham ute av 3-0 seieren mot Cardiff. Ellers ingen skader eller suspensjoner.

Swansea holdt Nottingham Forest til 0-0 i Nottingham, til tross for at de spilte mye av kampen med ti mann. I returen innfridde de som våre klare favoritter og vant til slutt 3-1. Swansea hadde 9-3-11 på bortebane i Championship, der de ble nummer 3. Manager Brendan Rodgers sier dette før kampen: "Vi har forberedt oss på best tenkelige måte. Vi gleder oss veldig, for spillerne har jobbet hardt for en plass i finalen, og vi er veldig spente. Samtidig er vi på vakt, for dette er den typen kamp der man fort bare får én sjanse til å avgjøre, og den må vi ta."

Det er ingen skader i Brendan Rodgers mannskap, men venstrebacken Neil Taylor er stadig suspendert. Kaptein Garry Monk er frisk etter magevirus forrige uke.

Fem siste innbyrdes oppgjør:

01.01.2011 Swansea - Reading 1 - 0
16.10.2010 Reading - Swansea 0 - 1
26.12.2009 Reading - Swansea 1 - 1
18.08.2009 Swansea - Reading 0 - 0
17.01.2009 Swansea - Reading 2 - 0

Readings sterke kamp mot Cardiff, og den gode flyten de hadde inn mot play-off, er grunnen til at vi tror på dem i dag. Innbyrdes historikk viser at det er lenge siden Reading slo Swansea, og oddsmarkedet forteller at troen på Swansea er økende hos spillere flest. Vi overser disse varslene og går etter magefølelsen og troen på Shane Long. Norsk Tipping tilbyr 2,45 på begge lag, 3,00 på uavgjort etter 90 minutter pluss tillegg. Vi setter 100 kroner på Reading. Spillefristen er klokken 15.55.

90. Reading - Swansea 2,45 3,00 2,45

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør