Foto: Victor Caivano / AP

Real og Chelsea sikre på kupongen

Verken Real Sociedad eller Liverpool tar poeng i dag. Les hvordan vi skal få 12 rette i dagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Dagens meny fra Sportspill:
Oddstips: Ingen scoring for Torres

Oddstips: Valencia utfordrer Villarreal
Oddstips: Lesernes oddstips søndag
Lotto: Lottospillere gjorde million-Coop

Søndagskupongen er som vanlig satt sammen av kamper fra flere av de store ligaene i Europa. Vi skal tippe Premier League og Primera Division, belgisk, tysk, fransk og italiensk fotball.

Bonuspotten er oppe i 1.100.000 kroner, og du må være alene om 12 rette for å sikre deg denne.

Chelsea - Liverpool
Premier League. Når man ser på Chelseas fem siste opptredener, som har gitt 4-1-0, og 18-3 i målforskjell, er det fristende å si noe vi har sagt et par ganger allerede denne sesongen: Chelsea er tilbake. 4-2 seieren over Sunderland var en av lagets beste kamper hittil, i følge rapportene. Anelka storspilte, mange andre også, og man hadde tre skudd i treverket i tillegg til de fire scoringene man produserte. Sunderland gjorde en god kamp, men som manager Steve Bruce sa etter kampen så er det nesten umulig å slå Chelsea når de er tilbake på gamle høyder. Chelsea har 8-2-1 på Stamford Bridge.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti sa på fredag at han ennå ikke hadde bestemt seg for om overgangsvinduets største snakkis, Torres, skal spille mot sin gamle klubb. Han er med i troppen, men starter trolig på benken. Alex, Zhirkov og Benayoun er ute med skader.

Troppen: Cech, Ferreira, Bosingwa, Terry, Ivanovic, Luiz, Bruma, Cole, Mikel, Essien, Lampard, Ramires, McEachran, Kalou, Malouda, Torres, Anelka, Drogba, Turnbull.

Liverpool og Kenny Dalglish er oppe på 7. plass og ting begynner å se normalt ut på Anfield. Torres er solgt, som sagt, inn kom kanskje hakket hvassere goalgettere i Luis Suarez fra Ajax og Andy Carroll fra Newcastle. Suarez scoret allerede i debuten mot Stoke i midtuken. Liverpools tre siste har gitt 3-0 over Wolves, 1-0 over Fulham og 2-0 over Stoke. 9 poeng og 0 baklengs må være bra, men i dag møter man en tøffere motstander, og man spiller på bortebane, der man ikke har bedre enn 2-2-8 totalt.

Spearing er ute, mens det er usikkerhet rundt Joe Cole. Carragher er tilbake, men starter trolig på benken. Carroll er ikke i troppen.

Troppen: Reina, Kelly, Skrtel, Agger, Johnson, Lucas, Gerrard, Meireles, Rodriguez, Kuyt, Suarez, Gulacsi, Kyriakos, Carragher, Aurelio, Shelvey, Ngog, Poulsen, Wilson.

Det har skjedd endringer i begge lag denne vinteren, mest positivt for Liverpools del, synes vi. Begge er i form, men tabellen forteller tydelig at dette er et av ligaens beste hjemmelag mot et av de svakeste bortelagene, og selv ikke Suarez eller Carroll klarer å endre på dette over natten. Dette blir en spennende kamp, men vi er rimelig sikre på at hjemmelaget scorer flest mål. H i kamp 1.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Valencia - Hercules
Primera Division. Valencia havnet under 0-1 og fikk en mann utvist i bortekampen mot Racing Santander forrige helg, men reddet inn 1-1 til slutt. Formen er god, og med unntak av tapet mot Villarreal har man 4-1-0 i 2011. Valencia ligger på 4. plass og har 7-3-1 på hjemmebane. De er i god posisjon til å sikre seg en plass rett bak Barcelona og Real Madrid, og dermed Champions League-spill neste sesong. Villarreals 0-1 flopp på hjemmebane mot Levante i går er fin inspirasjon for Valencia i dag.

Det er ingen nye skader i laget, ser det ut til, men David Navarro and Ricardo Costa er suspenderte. Goncalves kan få sin debut i dag. Fra før sliter David Albelda, Vicente Rodriguez, Miguel Moya, Cesar Sanchez og Juan Mata med skader.

Det skiller bare fem poeng fra 12. plass og ned til 20. plass (bunnen), og Hercules befinner seg midt i dette sjiktet. Overlever de, blir det på gode prestasjoner på hjemmebane, tror vi. Elleve bortekamper har gitt 1-3-7 totalt. Formen er ikke god, de tre siste er tapt med en samlet målforskjell på 0-8, dog mot brukbare motstandere.

Javier Farina er suspendert. Det meldes i tillegg om en del småskader og flere spillere skal testes nærmere kampstart, det skal dreie seg blant annet om Abraham Paz, Noe Pamarot, Mohammed Sarr og Abel Aguilar.

Valencia er i form, og på hjemmebane skal de ha full kontroll på dette. Vi kan ikke se hvorfor Hercules plutselig skulle få til noe på bortebane, til tross for at de sto for tidenes sjokk da de vant 2-0 i på Camp Nou i Barcelona. Men det er lenge siden. H i kamp 2.

Real Madrid - Real Sociedad
Primera Division. Real Madrid har 10-0-0 på hjemmebane, men det hjelper lite når de taper 0-1 borte mot Osasuna. Spenningen i La Liga ble vel gravlagt med det tapet, nå blir Real Madrid nummer 2 med mindre noe høyst uventet skulle skje.

Nykommer Adebayor kom innpå og satte 2-0 målet mot Sevilla sist, i en kamp Real Madrid var totalt overlegne men slet litt med å sette alle sjansene. Ikke at det trengtes, da dette var returkamp i Copa del Rey, og Real Madrid ledet 1-0 fra den første kampen. I dag er Pepe, Dudek og Higuain ute igjen, mens Ramos er suspendert.

Sociedad er oppe på en fin 9. plass. De har 3-1-7 på bortebane, og etter 4-0 over Getafe ble det tap 1-2 mot Villarreal. Gode Joseba Llorente er ute for resten av sesongen, det er synd for Sociedad, men de ser uansett ut til å ha gode sjanser til fornyet kontrakt. Mikel Gonzalez er tilbake etter suspensjon.

Real Madrid vant det omvendte oppgjøret 2-1, og på tross av den siste tidens feilskjær, mener vi det skal være en klar H i kamp 3.

Sevilla - Malaga
Primera Division. Sevilla ble slått ut av Copa Del Rey av Real Madrid, og nå kan de konsentrere seg fullt og helt om ligaen. I forhold til ambisjonsnivået kan de ikke være fornøyd med 8. plassen de innehar i dag. 5-2-4 på hjemmebane er bare nesten bra nok, og det defensive må strammes opp hvis man skal klare en plassering som gir Champions League-plass neste sesong. De to siste hjemmekampene i serien har man vært gode og vunnet 4-1 over Levante og 3-0 over Villarreal.

Ivica Dragutinovic, Luca Cigarini og Tiberio Guarente er fortsatt ute med skader. Det er også noe usikkerhet rundt midtbanespiller Renato.

Malaga viser gode takter i blant, slik som i 3-4 tapet i Valencia for to uker siden, men de spiller sjelden inn poeng og ligger helt sist i La Liga. De har 3-1-7 på bortebane, målforskjellen er 15-26. Det er kun tre lag som har scoret flere bortemål enn Malaga, men dessverre er forsvaret lekk. 0-1-4 på de fem siste er bittert, siden man scorer i nesten alle kampene.

Malaga styrkes betydelig av at Rosario og Demichelis returnerer. Ruben Martinez og Jesus Gamez er ute med skader.

Det er ikke langt mellom Sevilla og Malaga, og denne kampen er et slags derby. Sevilla har vunnet de fire siste, men før det tok Malaga poeng tre ganger på rad. Malaga vant på dagens bane i 2002, 2004, 2005 og 2008. Med spillere tilbake i laget klarer vi ikke helt utelukke at de overrasker her. Sevilla blir favoritter og H skal med, men hjemmelaget har levert varierende prestasjoner denne sesongen, og vi garderer HU i kamp 4.

KRC Genk - Club Brugge
Belgisk Superliga. Genk ligger på 2. plass og har imponerende 9-1-2 på hjemmebane. Detble bare 1-1 hjemme mot Sint Truiden på onsdag, men formen er god med 4-3-0 i desember og januar. Genk har stilt samme lag i sine to siste kamper, og vi regner med at de gjør det igjen. Vi har ikke sett noen konkret tropp, men det står heller ingenting om kort eller skader i kampreferatet fra onsdagens 1-1 kamp mot Sint-Truiden.

Club Brugge er inne i en meget god periode. De har fire strake seire etter jul, med målforskjell 12-1 i disse. Man har riktignok møtt bunnalgene Eupen og Charleroi, som virkelig fikk ungjelde. Forrige helg ble det 1-0 over Germinal Beerschot, et annet bunnlag, så det er ikke sikkert Club Brugge formen er så vanvittig, god, det har nok litt å gjøre med enkel motstand også. Klubben forteller fornøyd på egne nettsider at det nå ikke er en eneste skade eller suspensjon i laget. Man kan stille sitt beste lag i dag, og det er rift om plassene.

Troppen: Van der Heyden, Dalmat, Dirar, De Vlieger, Simaeys, Akpala, Hoefkens, Blondel, Camozzato, Donk, Vargas, Geraerts, Van Gijseghem, Coosemans, Odjidja, Kouemaha, Van Acker, Perisic.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

24.01.2010 Genk, RC - Club Brugge 2 - 0
21.09.2008 Genk, RC - Club Brugge 0 - 1
28.10.2007 Genk, RC - Club Brugge 1 - 2
19.11.2006 Genk, RC - Club Brugge 0 - 0
11.12.2005 Genk, RC - Club Brugge 2 - 2

Dette blir trolig jevnt, men hjemmelaget har vist hele sesongen at de er sterke på eget gress, og de blir våre favoritter. HU i kamp 5.

Germinal Beerschot - Sporting Lokeren
Belgisk Superliga. Germinal Beerschot har spilt tre bortekamper på rad og tapt alle sammen. I midtukerunden ble det 0-2 for jumboen Charleroi, noe som passer meget dårlig når man selv ligger tredje sist, bare 3 poeng over streken. Men mens man er elendige på bortebane, har man 3-5-3 på eget gress. Sist man spilte foran egne fans vant man 3-0 over Zulte-Waregem, og noe sier oss at etter tre tap er Germinal Beerschot meget interessert i poeng på hjemmebane i dag.

Trener Jacky Mathijssen har med tre nye spillere i troppen leser vi, Junior Kabananga, Roni Porokara og Nemanja Rnic er alle aktuelle for innhopp i dag. Bavon Tshibuabua og Justice Wamfor er tilbake etter skade og suspensjon. Wanyama, Pacovski, Wim De Decker og Dudu er ute.

Dette er hele troppen, fra klubbens egen nettside: Thomas Kaminski, Kristof Maes, Martijn Monteyne, Philippe Clement, Gary Kagelmacher, Tomislav Mikulic, Pieterjan Monteyne, Nemanja Rnic, Justice Wamfor, Faris Haroun, Vusumuzi Nyoni, Roni Porokara, Jean Acosta Soares, Mats Rits, Daniel Cruz, Guillaume François, Bart Goor, Sherjill Mac Donald, Adnan Custovic, Bavon Tshibuabua, Junior Negrao, Junior Kabananga.

Lokeren er i ferd med å gjøre en god sesong. Spesielt på hjemmebane har de vunnet mye, på bortebane har det blitt 2-6-3 totalt. Etter å ha tapt 0-2 hjemme for lille Eupen slo man tilbake med 2-1 seier over Cercle Brugge i midtuken.

Følgende spillere listes som usikre eller ute med skade i dag: Fevang, Yagan, Tshimanga, De Rover.

Det står 2-2-2 på de seks siste tilsvarende oppgjør. Dette synes nok en gang helt åpent, men på en 96-rekker må man ta noen valg, og ett av dem blir en ren U her. Hjemmelaget har 3-5-3 på hjemmebane, bortelaget har 2-6-3 på bortebane, og denne kampen må være en god kandidat til å ende med poengdeling. U i kamp 6.

AS Eupen - Standard Liege
Belgisk Superliga. Nyopprykker Eupen har ikke blitt noen kasteball, tvertimot så har de stått for et par overraskende resultater. For eksempel er de det eneste laget som har slått Standard Liege på hjemmebane, det ble 3-1 i november. Forrige bortekamp vant Eupen 2-0 mot Lokeren, et annet sterkt hjemmelag. Men enkelt-triumfer er ikke nok, Eupen taper alt for mange av de jevne kampene mot lag på nedre halvdel, og de er bare 3 poeng over streken. 3-1-8 på hjemmebane er ikke mye å skryte av. Eupen har ikke lagt ut noen skadeinfo, bare troppen, og sammenligner vi med startoppstillingen mot Zulte-Waregem på torsdag savner vi kun Panizzolo.

Troppen: Werner, Petr, Alex, Iandoli, Zukanovic, Diniz, Hendrikx, Johnson, Maaroufi, Vinamont, Jadid, Saglik, Milicevic, Obradovic, Lepiller, Vandenbergh, Chavarria, Dahmane, Espinal

Standard Liege vinner det meste på hjemmebane, men de sliter veldig med å ta poeng borte. De har riktignok 3-1-8 på bortebane totalt, men de har tapt de fem siste. Vi finner ingen informasjon om skader eller suspensjoner fra Standard-hold.

Innbyrdes oppgjør:

06.11.2010 Standard Liege - Eupen 1 - 3

Standard er ikke noe stort bortelag, men her møter de en motstander som ofte har dårlige dager på jobben, så muligheten for en borteseier må være tilstede. Helt klart en guffen kamp å tippe, men Eupen har tapt sine tre siste hjemmekamper og vi sjanser på en B i kamp 7.

Freiburg - Eintracht Frankfurt
1. Bundesliga. Godtgående Freiburg er oppe på en 6. plass. De har brukbare 6-1-3 på hjemmebane totalt, tre kamper i 2011 har gitt 1-2-0. Forrige helg ble det 1-0 seier i Stuttgart og man har gått ubeseiret gjennom desember og januar.

Det er fortsatt litt skader i laget. På klubbens hjemmeside står det at målvakt Simon Pouplin, Tommy Bechmann, Daniel Williams, Jonathan Jäger og Julian Schuster er ute med skader. Ikke alle disse er faste spillere, og skadesituasjonen skal være mindre ille nå enn sist, skrives det.

Eintracht Frankfurt hadde en meget sterk periode i fjor høst som gjør at de fortsatt holder en grei 11. plass, men formen ser ut til å være på hell. Etter hjemmeseieren over serieleder Borussia Dortmund 18. desember, har man 0-1-3 i cup og serie. Man har til gode å score i 2011, og forrige bortekamp røk man 0-1 i Hamburg. På skadelisten står Clark, Vasoski, Chris og Petkovic.

Innbyrdes oppgjør:

17.09.2010 Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 0 - 1
14.02.2010 Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 2 - 1
12.09.2009 SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0 - 2

Freiburg ser ut til å være i bedre form enn bortelaget, og H skal med på kupongen. Vi er imidlertid ikke helt trygge på hjemmelaget, og vurderer det dithen at hvis det skal komme en overraskelse her, kommer den i form av en B. Disse lagene har spilte lite uavgjort hittil, og av ti innbyrdes oppgjør på 2000-tallet har kun ett endt med poengdeling. Vi prøver en HB-gardering i kamp 8. B har i øyeblikket 25 prosent på folkerekka, så for eventuelle premiers skyld håper vi på en overraskende borteseier her. HB i kamp 8.

Auxerre - Lille
Ligue 1. Mange hevder det er Champions League-kjøret som har gjort at ellers gode Auxerre sluttet å vinne seriekamper. Det har også blitt sagt fra klubben selv at man har begrensede ressurser og at det har vært meget krevende med det tette kamprogrammet i fjor høst. Nå kan man konsentrere seg om ligaen, der man står med 0-6-5 siden seieren over Rennes i november. 2011 har vært trist hittil, med 1-1 hjemme mot Monaco, 0-2 hjemme for Marseille og 0-2 borte mot Caen forrige helg. Man er bare målforskjellen over nedrykk og har 2-6-2 på hjemmebane.

I følge betinf.com er ni mann ute med skader. Seks av disse er spillere med mye spilletid denne sesongen: Langil, Pedretti, Traore, Mignot, Contout og Ndinga.

Lille leder den franske ligaen, og de har en luke på fire poeng ned til Paris SG, som i skrivende stund akkurat har tapt i Rennes, så her kan Lille øke forspranget i toppen. Lille har 4-5-1 på bortebane. De stiller en bra tropp i dag, så vidt vi kan se (etternavn først):

Balmont Florent, Béria Franck, Cabaye Yohan, Chedjou Aurélien, Debuchy Mathieu, De Melo Tulio, Dumont Stéphane, Frau Pierre-Alain, Gervinho, Hazard Eden, Landreau Michael, Mavuba Rio, Mouko Barel, Obraniak Ludovic, Rami Adil, Souaré Pape, Rozehnal David, Sow Moussa.

Dette kan Lille vinne, nå som Auxerre er nede for telling. De klarte det både i 2007 og 2005. Vi prøver B i kamp 9.

Toulouse - Monaco
Ligue 1. Toulouse har tre strake hjemmeseire og tre strake bortetap. De ligger midt på tabellen med 5-2-3 på hjemmebane. Det ser bra ut med laget, med forsvarspiller Fofana som eneste fravær av betydning.

Monaco ligger på nedrykkssplass, og noe må skje snart, ellers blir det Ligue 2 neste sesong. Problemet er at man spiller alt for mye uavgjort, man har 3-12-6 totalt, 1-6-3 på bortebane. De to siste bortekampene har gitt 2-2 mot Paris SG og 1-1 mot Auxerre. Forsvarsspillerne Djimi Traore og Cedric Mongongu står på skadelisten, og nylig innlånte Maazou har skadet kneet, ellers ser det greit ut med laget. Feindouno er hentet inn som erstatter for Maazou.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

15.05.2010 Toulouse - Monaco 0 - 0
25.10.2008 Toulouse - Monaco 0 - 0
24.11.2007 Toulouse - Monaco 0 - 0
10.03.2007 Toulouse - Monaco 1 - 1
06.05.2006 Toulouse - Monaco 3 - 3

Vi har tro på Toulouse i dag, men en kikk på innbyrdes oppgjør og bortelagets vanvittige hang til uavgjort, gjør det vanskelig å ikke gardere for enda en poengdeling. HU i kamp 10.

Lyon - Bordeaux
Ligue 1. Lyon ligger på 5. plass og taper ytterst sjelden på hjemmebane. De har 6-4-1 totalt hjemme. De deltar også i Champions League, der de skal ut mot Real Madrid den 22. februar. Laget ser ut til å være bortimot skadefritt.

Bordeaux fikk endelig en trepoenger igjen med 2-0 over Nice forrige helg. De hadde en rekke på 0-5-2 før det. De henger litt etter de aller beste på tabellen, og ligger på 9. plass med 3-4-3 på bortebane i øyeblikket. De tre på skadelisten, Keita, Henrique og Planus, har knapt spilt denne sesongen.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

30.03.2010 Lyon - Bordeaux 3 - 1
13.12.2009 Lyon - Bordeaux 0 - 1
16.11.2008 Lyon - Bordeaux 2 - 1
09.03.2008 Lyon - Bordeaux 4 - 2
31.03.2007 Lyon - Bordeaux 0 - 1
24.01.2007 Lyon - Bordeaux 1 - 2

Lyon blir favoritter, men ingenting er sikkert mellom disse storlagene, og Bordeaux kan finne på å heve innsatsen mot en rival de er glade i å slå. Vi markerer HUB i kamp 11.

Inter - Roma
Serie-A. Inter røk 1-3 for Udinese for en to uker siden, men har fulgt opp med cupseier på straffer i Napoli, 3-2 over Palermo og nå sist 3-0 borte mot Bari. De er oppe på 4. plass og har 7-3-1 på hjemmebane. Når man ser Inter spille, er det lett å sette fingeren på svakheter, men de oppnår resultater og man kan nesten ikke si annet enn at formen er god.

Stankovic, Cordoba, Mariga, Lucio, Castellazzi og Samuel ser ut til å stå over denne med skader.

Roma ligger bare to poeng bak Inter. De er ubeseiret på hjemmebane, mens har klart 3-3-5 på 11 reiser. Mange av poengtapene skjedde tidlig i sesongen, da Roma slet litt, men nå ser det bedre ut. På onsdag ble det bare 1-1 hjemme mot Brescia, det var skuffende. Før dette sto man med fire strake seire. Manager Claudio Ranieri må klare seg uten Totti, som er ute med feber, og kreative Mexes er suspendert. Savnet av sistnevnte er klart størst, i våre øyne. Brighi er tilbake etter suspensjon.

Troppen: Bertagnoli, Borriello, Brighi, Burdisso G. Burdisso N. Cassetti, Castellini, De Rossi, Doni, Greco, Juan, Lobont, Loria, Menez, Perrotta, Riise, Rosi, Simplicio, Taddei, Vucinic.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

08.11.2009 Inter - Roma 1 - 1
01.03.2009 Inter - Roma 3 - 3
21.01.2009 Inter - Roma 2 - 1
27.02.2008 Inter - Roma 1 - 1
19.08.2007 Inter - Roma 0 - 1

Vi holder Inter som favoritter på hjemmebane, men Roma har det med å heve seg i de store kampene, og som historien viser tar de gjerne med seg ett poeng hjem til hovedstaden. Det kan de klare i dag også, Inter er ikke noe uslåelig lag for tiden. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra.

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 06.02.2011 16:55
1. Chelsea - Liverpool H
2. Valencia - Hercules H
3. Real Madrid - Real Sociedad H
4. Sevilla - Malaga H U
5. KRC Genk - Club Brugge H U
6. Germinal Beersc - Sporting Lokere U
7. AS Eupen - Standard Liege B
8. Freiburg - Eintracht Frank H B
9. Auxerre - Lille B
10. Toulouse - Monaco H U
11. Lyon - Bordeaux H U B
12. Inter - Roma H U

-

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 06.02.2011 16:55
1. Chelsea - Liverpool H
2. Valencia - Hercules H
3. Real Madrid - Real Sociedad H
4. Sevilla - Malaga H
5. KRC Genk - Club Brugge H U
6. Germinal Beersc - Sporting Lokere H U B
7. AS Eupen - Standard Liege H U B
8. Freiburg - Eintracht Frank H U B
9. Auxerre - Lille B
10. Toulouse - Monaco H U
11. Lyon - Bordeaux H U
12. Inter - Roma H U

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør