Denn viktige offensive kraften Karim Benzema (i midten) er tilbake etter skade for Real Madrid i kveldens semifinale mot Juventus.
Denn viktige offensive kraften Karim Benzema (i midten) er tilbake etter skade for Real Madrid i kveldens semifinale mot Juventus. Foto: Jose Jordan (Afp /NTB scanpix)

Real skal gi oss 12 rette og jackpot

Et Real Madrid med Karim Benzema tilbake er en av våre sikre lag på kveldens tippekupong med dobbel jackpot.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrig innhold fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel 1: 
Stabæk like gode som RBK
Dagens dobbel 2: 
Svekket Godset i trøbbel
Vinn 755 mill her:  
Har du husket Eurojackpot?
Få oversikt:  
Skader og karantener i Tippeligaen
V76 Bjerke:  Vikingen styrer showet
V4/V5 Täby:  Ny galoppsuksess?

Onsdagens tippekupong består av Champions League-semifinalen mellom Real og Juventus  og kamper fra Tippeligaen og OBOS-ligaen. Samtlige 12 matcher spilles i kveld.

Bonuspotten er kommet opp i 1,6 millioner kroner, og denne omgangen er det også dobbel jackpot på ca 800.000 kroner. Dermed er det mulig å vinne ca 2,4 millioner kroner på dagens kupong.

vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Real Madrid – Juventus
Juventus imponerte i det første semifinalemøtet og tok en nokså fortjent 2-1-seier. Det var imidlertid viktig for Real å få med seg et bortemål, og spanjolene har et brukbart utgangspunkt før kveldens returkamp.

Real var offensivt svekket av skadene på Luka Modric og Karim Benzema sist. Førstnevnte mister også denne kampen, men det ser ut til at Benzema blir klar. Trener Carlo Ancelotti har ellers ingen fravær av betydning.

Hos Juventus er midtbanemotoren Paul Pogba tilbake fra skade, og da er samtlige av lagets viktigste spillere tilgjengelige.

Juventus er et av de verste lagene man kan møte på bortebane, men italienerne er ikke like solide på fremmed gress. I gruppespillet ble det tap både for Atletico Madrid og Olympiakos, og i Serie A er bortestatistikken langt svakere enn hjemmestatistikken (9-5-3 mot 15-3-0).

I bortekampen mot Monaco i semifinalen spilte Juventus taktisk klokt og sikret avansement med 0-0. Real i Madrid er imidlertid en langt tøffere oppgave, og vi tror ikke italienerne klarer å unngå tap i kveld. H.

2. Haugesund – Viking
Det var kanskje for tidlig å friskmelde Haugesund etter 2-1-seirene over Glimt og Sandefjord, for prestasjonene i 1-4-tapet for Fyllingsdalen (cupen) og Sarpsborg (0-3) var like svake som innledningen på sesongen. Haugesunds største problem så langt har vært det offensive spillet, og fem mål er klart færrest i Tippeligaen. 

Fra laget som startet mot Sarpsborg, går Kristoffer Haraldseid, Alexander Stølås og Joakim Våge Nilsen ut av startoppstillingen, ifølge Haugesund Avis. Haraldseid og Stølås er vraket, mens Våge Nilsen er skadet. Det er også Tor Arne Andreassen og Eirik Mæland.

Viking spilte som et bunnlag innledningsvis, men har hevet seg flere hakk etter 1-4-tapet for Rosenborg. Seieren over Molde var fullt fortjent, og at Odd klarte å få med seg ett poeng sist må betegnes som et ran. Fortsetter Viking på dagens nivå, kan laget fort blande seg inn i medaljekampen utover i sesongen.

Björn Daniel Sverrisson er eneste fravær. 

Vi helgarderer dette derbyet. HUB.

3. Lillestrøm – Molde
LSK hadde lite å stille opp med borte mot RBK sist og måtte reise hjem med 0-3 i bagasjen. Romerikes beste lag har ikke imponert nevneverdig så langt, og spillet må forbedres dersom man skal unngå bunnstrid.

Marius Lundemo er ute med skade, og Erling Knudtzon, Stian Ringstad og Fred Friday pådro seg smeller mot RBK. Trener Runar Kristinsson tar en opptelling på skadesituasjonen i dag. Moryké Fofana er tilbake etter karantene.

Med Vegard Forren på plass i midtforsvaret igjen, var Molde tilbake på rett spor i 4-0-seieren over Start sist. Prestasjonene var av en helt annen klasse enn det laget viste i den tafatte forestillingen mot Viking runden før.

Skadesituasjonen er som tidligere i sesongen: Joshua Gatt, Magne Simonsen, Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga mangler. 

Molde har ikke imponert på bortebane denne sesongen, men RBKs tap i Mjøndalen må ha vært en fantastisk vitamininnsprøyting. Med seier i kveld vil det skille kun tre poeng opp til serielederen.

LSK sliter med skader og smeller på viktige spillere og har en langt tynnere tropp enn Molde. Vi gambler på borteseier. B.

4. Odd – Strømsgodset
Odd var heldig som klarte å få med seg poeng borte mot Viking sist, og det stemmer ikke for skienslaget om dagen. To poeng på de fire siste kampene er på ingen måte bra nok for en klubb med medaljeambisjoner, men faktum er at laget ikke har fortjent bedre.

Hjemmelaget kan nok en gang stille med fullt lag.

Det løsnet virkelig scoringsmessig for Godset forrige runde, og 5-3-seieren over Glimt er en av de mest spennende kampene så langt. Tre baklengs mot ligaens bunnlag og totalt fjorten på sju runder er imidlertid ikke godt nok for medalje, og Kim Andre Madsen og Jørgen Horn er savnet i midtforsvaret.

Den skadeplagede duoen rekker heller ikke kveldens kamp, og vi får heller ikke se Petter Vaagan Moen (skadet) og Gustav Wiheim (karantene). 

Vi setter pengene på Odd-seier mot et svekket Godset. H.

5. Start - Bodø/Glimt
Start var dårligst i det aller mest borte mot Molde sist, og 0-4-tapet var helt fortjent. Sørlendingene klarte dermed ikke å reise seg etter sjokktapet for Vindbjart i cupen. 11. plass og 8 poeng er fasiten så langt, og det er ingen tvil om at kveldens kamp er svært viktig. En seier vil føre laget mot midten av tabellen, mens et eventuelt tap betyr bunnstrid.

Espen Børufsen, som har hatt en god sesong så langt, er ute med skade. Jon Hodnemyr rekker heller ikke kampen. Den viktige trioen Gudmundur Kristjansson, Matthias Vilhjalmsson og Espen Hoff er derimot trolig tilgjengelige (Hoff blir snart pappa på nytt, og det er derfor noe usikkerhet knyttet til hans deltakelse.)

Glimt scoret tre mål hjemme mot Godset sist, men tapte likevel med to mål. Det sier det meste om hva som har vært nordlendingenes største problem så langt. Baklengsmålene har nemlig rent inn med et snitt på tre per kamp, og da er det ikke så rart at man kun har tatt ett poeng på sju forsøk.

Ruben Imingen og Anders Karlsen rekker ikke kveldens kamp, og det er usikkerhet rundt Henrik Furebotn og Daniel Edvardsen.

Start slo Glimt hele 6-0 i en treningskamp på Sør Arena i slutten av mars, mens seriekampen på samme bane forrige sesong endte 2-1. Normalt hjemmesterke Start bør ha gode vinnersjanser mot et Glimt som så langt i sesongen har fremstått som ligaens største dumpekandidat. H.

6. Stabæk – Sandefjord
Det begynner å bli hakk i plata når vi skal beskrive nedrykkstippede Stabæks prestasjoner så langt i sesongen. Etter 2-0 på Ullevaal i helgen, har bæringene vunnet fem på rad, og på sju kamper har laget bare sluppet inn tre baklengs.

Vinneroppskriften mot Vålerenga var ikke av den avanserte sorten – et godt organisert forsvar pluss raske og arbeidsomme angripere som utnyttet motstanderens høye press og tempoproblemer i den bakre rekken. Når VIF i tillegg sløste utilgivelig med sjansene med 11 mot 10 spillere, kan man ikke si at seieren var ufortjent.

Midtbanesjefen Luc Kassi er ute med karantene for hjemmelaget.

Sandefjord klarte ikke å sette sjansene sine mot Aalesund sist, og ble til slutt straffet av effektive sunnmøringer. Dermed endte det med 1-3-tap på hjemmebane for Lars Bohinens mannskap, det fjerde strake.

Jean Alassane Mendy , som har slitt med en strekk siden seriepremieren, er 100 prosent frisk. Dermed ser det bra ut skademessig for bortelaget.

For å slå Stabæk må man ikke gi for mye (bak)rom for den hurtige og bevegelige trioen Adama Diomande, Ernest Asante og Yassine El Ghanassy, og bærumslaget kommer garantert til å bli tatt langt mer alvorlig av motstanderne enn det som har vært tilfelle så langt. En nedtur venter nok like om hjørnet, men vi tror ikke Sandefjord har et bra nok lag til å bli bryte Stabæks seiersrekke. H.

7. Aalesund – Sarpsborg
Aalesunds opptur etter trenerbyttet fortsatte med en sen 3-1-seier over Sandefjord sist. Laget har dermed fire strake seiere i serie og cup etter det stygge 0-2-tapet for Tromsø.

Fredrik Carlsen og Aron Thrandarson er fortsatt eneste fravær for hjemmelaget.

Sarpsborg fortsetter å imponere med solid spill, og 3-0-seieren over Haugesund sist var helt fortjent. 12 poeng og fjerdeplass er bedre enn forventet fra østfoldingene, og med litt mer flyt i et par kamper kunne fort poengfangsten faktisk vært enda større.

Sigurd Rosted og Kjetil Berge er fortsatt ute for bortelaget, og Stefan Ernemann soner karantene.

Dette er en åpen kamp, og vi tar med alle tegn. HUB.

8. Bryne – Sogndal
Bryne hadde fortjent poeng i hjemmekampen mot Brann nest sist, men klarte aldri å få ballen i mål. Forrige runde var det imidlertid ingenting å si på at jærbuene gikk på en smell borte mot Jerv. 0-3-forestillingen var direkte pinlig, og nå står laget med fem kamper uten seier.

Sogndal hadde tydeligvis godt av hjemmesmellen mot Levanger 30. april, for Eirik Bakkes mannskap har vært langt mer skjerpet den siste tiden. 3-0-seieren over daværende serieleder Åsane sist sendte laget til topps på tabellen. 

Vi tror mest på Sogndal, men Bryne skal ikke undervurderes på hjemmebane. HUB.

9. Sandnes Ulf – Fredrikstad
Ulf spilte med 11 mot 10 mann i nesten en halvtime borte mot Brann sist, men laget sløste med sjansene og måtte nøye seg med 0-0. Uansett en solid innsats mot en hjemmesterk motstander. Ulf er det eneste laget som ennå ikke har tapt i OBOS denne sesongen (2-5-0) og har også sluppet inn færrest mål (8-5 i målforskjell).

Jan Tore Ophaug fikk en fin start som trener i Fredrikstad og kunne innkassere lagets første trepoenger hjemme mot Ranheim sist. Trønderne har imidlertid vært langt under pari denne sesongen, og kveldens kamp er en langt tøffere test for Ophaug. 

Ola Lønn Jenssen er klar igjen etter at han måtte avbryte oppvarmingen i forkant av kampen mot Ranheim. Henrik Kjelsrud Johansen er tvilsom til kveldens kamp, mens Simen Standerholen og Christian Berg er ute en stund til til tross for at duoen har begynt å trene igjen.

Ulf har spilt for mange uavgjort kamper til at vi kan gi laget 100 prosent tillit. HU.

10. Åsane – Follo
Så kom endelig Åsane-nedturen som har vært spådd lenge. 0-3-tapet mot Sogndal var helt fortjent, og nå handler det om å nullstille seg og være skjerpet til møtet med et av lagene man rykket opp med forrige sesong.

Follo måtte spille med ti mann i nesten hele annen omgang hjemme mot Kristiansund sist, men klarte likevel å slå tilbake med scoring da bortelaget gikk opp til 2-1. En meget sen scoring av Magnus Stamnestrø sørget imidlertid for det tredje strake tapet i serie og cup for Follo. En god start på sesongen gjør at laget likevel bare ligger ett poeng bak Åsane.

Midtbanespillerne Christian Bwamy (ett mål) og Patrik Karoliussen (tre mål) soner karantene for bortelaget.

Vi satser på at HU holder.

11. Levanger – Hødd
Levanger spilte godt i annen omgang mot Bærum sist, men klarte aldri å ta igjen hjemmelagets ledelse og tapte til slutt 2-3. Trønderne stod med to strake seiere før Bærum-kampen og ligger fortsatt over nedrykksstreken.

Hødd har skjerpet seg etter 0-4-smellen mot Bærum i slutten av april og står med 2-1-0 på de tre siste kampene etter at Nest-Sotra ble slått 3-2 sist. Det førte sunnmøringene opp på annenplass, og kun målforskjellen skiller opp til serieleder Sogndal. 

Hødd har fått bra betalt så langt, og vi kan ikke avskrive Levanger på hjemmebane. HB.

12. Ranheim – Strømmen
Det er lite som har stemt for Ranheim denne sesongen, og 1-3-tapet for kriseklubben Fredrikstad betyr at trønderne fortsatt er det eneste laget i ligaen som ennå ikke har vunnet en kamp. Fem mål på sju kamper er like svakt som tabelljumbo Hønefoss.

Strømmen spilte flott fotball mot Bryne sist og kunne fort ha vunnet med mer enn 1-0. Forrige midtuke ble det en sen seier over den lokale rivalen Ullensaker/Kisa i cupen, og laget har nå spilt fire kamper på rad uten tap.

Ranheim er i så elendig forfatning at selv normalt bortesvake Strømmen kan få med seg tre poeng. HB.

432-rekker:
1. Real Madrid – Juventus H

2. Haugesund – Viking HUB

3. Lillestrøm – Molde B

4. Odd – Strømsgodset H

5. Start - Bodø/Glimt H

6. Stabæk – Sandefjord H

7. Aalesund – Sarpsborg HUB

8. Bryne – Sogndal HUB

9. Sandnes Ulf – Fredrikstad HU

10. Åsane – Follo HU

11. Levanger – Hødd HB

12. Ranheim—Strømmen HB

96-rekker:
1. Real Madrid – Juventus H

2. Haugesund – Viking HUB

3. Lillestrøm – Molde B

4. Odd – Strømsgodset H

5. Start - Bodø/Glimt H

6. Stabæk – Sandefjord H

7. Aalesund – Sarpsborg HB

8. Bryne – Sogndal UB

9. Sandnes Ulf – Fredrikstad HU

10. Åsane – Follo H

11. Levanger – Hødd HB

12. Ranheim—Strømmen HB

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør