Foto: Faksimile Svenska Spel

Rekordvinneren hadde ikke mobil

Derfor visste han ikke at han hadde vunnet Nordens største lottopott.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Svenska Spel har de siste dagene drevet en intens jakt på en mann i 50-årene fra Sør-Sverige som vant 214 millioner svenske kroner i lotto lørdag.

Først sent mandag kveld lyktes vinnerambassadør Pierre Jonsson i Svenska Spel endelig å få tak i vinneren. Da hadde vært på telefonen nesten sammenhengende de siste to døgnene.

- Jeg ble ganske paff. 2000 telefoner, og så var det plutselig noen som svarte. Han sa: «Ja, nå er det nok på tide å skaffe seg en mobiltelefon», sier Jonsson til Expressen.

Vinneren forteller at han og kona hadde vært på reise og ikke fått med seg at de var etterlyst av lotterimyndighetene.

- Vi så i avisene at dere lette etter vinneren. Da gikk vi inn på internett og sjekket kupongen. Vi holdt på å besvime og la oss langflate på gulvet og forsøkte å forstå hva som hadde skjedd. Helt utrolig, sa vinneren da han hadde kommet hjem og tok telefonen fra Svenska Spel mandag kveld.

- Råd til hockeybilletter
Mannen har spilt lotto med joker i seks år. Han betalte kun 70 kroner for kupongen som ga rekordgevinsten på 214 millioner svenske kroner (ca 180 mill. NOK). For å vinne rekordpotten måtte man ha alle riktige lottotall og to jokertall.

Han beskriver seg selv som en hockeyinteressert Medel Svensson, og han er ikke i tvil om hva han skal bruke litt av premien til.

- Nå kan jeg kjøpe bedre billetter til Rögle-kampene, sier den lykkelige svensken.

- Kan kjøpe en tribune
Svenska Spel er lettet over at de endelig fikk tak i vinneren.

- Det føles veldig bra at vi har kunnet gratulere ham. Han er selvsagt veldig lykkelig, men fattet, sier Theres Lakso, PR-ansvarlig for de svenske lottospillene.

- Den første reaksjonen var at han skulle kjøpe bedre billetter til Rögle- og Helsingborg-kampene. Men han kan jo kjøpe en hel tribune dersom han ønsker det, sier Lakso.

Onsdag kan du vinne minst 110 millioner kroner i Viking Lotto. Klikk her for å levere kupongen som kan gjøre deg styrtrik.

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen
Bestill gratis kortleser her

Mest lest