Foto: MIGUEL ROJO (Afp)

Robin van Persie kan bli EM-helt

Formsterke Robin van Persie må levere dersom Nederland skal få suksess. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Se opp for Portugal

Tippetips: Fra Øystese til Tyskland

V75 Bergen: Fortsatt gedigne penger å spille om

Lørdagens langoddsprogram bærer naturligvis preg av at fotball-EM er startet. Utover dagens to EM-kamper er det fint lite spennende all den tid Norsk Tipping priser den norske fotballen fra andre og tredje divisjon fryktelig lavt. Favorittoddsene er jevnt over satt så lavt at motivasjonen for å spille på disse kampene er liten.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Mo IL - Lørenskog

Det er rekordjevnt i avdeling fire, og det skiller kun tre poeng mellom ledende Senja (16 poeng) og Mo på sjuendeplas med tretten poeng. Faktisk er det hele fem lag på tretten poeng i øyeblikket og begge disse lagene er blant dem.

Mo er nederst av disse grunnet målforskjellen og har tatt noenlunde likt antall poeng hjemme (2-0-2) som borte (2-1-1). Vi gikk mot laget i forrige hjemmemøte med Senja med rette (1-3), men Mo slo tilbake direkte med 3-1 seier hjemme mot Stabæk 2 tirsdag.

Vi trodde på Lørenskog hjemme mot Frigg forrige helg, men da skuffet laget med kun å klare 2-2. Ni av Lørenskogs tretten poeng er tatt hjemme, borte er det blitt tre tap på de fire første. Likevel er Lørenskog gjort til favoritt her. Mo ser ut som et spennende langskudd til 2,30 i odds denne lørdagen.

Dagens avslag
Valdres FK - FK Tønsberg

Etter fem strake seire innledningsvis i årets serie, har Valdres kun tatt ett poeng på de tre siste seriekampene og dermed mistet serieledelsen. Det var ikke så uventet all den tid Valdres møtte svært overkommelig motstand i starten. Etter 1-3 borte mot Elverum tredje sist og fæle 1-5 hjemme for Birkebeineren, måtte Valdres nøye seg med 2-2 borte mot Lillehammer sist helg. Hjemme på Fagernes står laget med 3-0-1

FK Tønsberg har tatt full pott på fire forsøk hjemme i Vestfold, men på fremmed gress går det betydelig tyngre. Etter å ha vunnet åpningskampen borte mot Brumunddal, er det blitt tre strake bortetap, senest 0-3 mot Vålerenga sitt andrelag.

Hjemmelaget har altså falt kraftig av etter en bra start, mens FK Tønsberg sliter på bortebane. Oddsen på alle utfall i denne kampen er uinteressante og i tillegg er kampen vidåpen. Styr unna.

Dagens spill
Robin van Persie - scorer mål (ja/nei)
Åpningskamp i gruppe 3 der Nederland naturlig nok er stor favoritt. Nederland er av de store outsiderne i dette EM, og mange av dem som var med laget spilte VM-finale mot Spania i 2010 er fortsatt med.

Danmark er ikke levnet store sjanser i den såkalte dødens gruppe. Men rutinerte Morten Olsen vet nok hva dette dreier seg og er garantert svært godt forberedt.

Uansett hvordan vi snur og vender på dette, det vil være en kjempeoverraskelse om Danmark vinner denne. Nederland er som vi vet ikke blant de mest effektive lagene (triller ball i det uendelige) og en viss mulighet for uavgjort er det nok for Danmark.

Nederland starter trolig med følgende elleve: Stekelenburg - van der Wiel, Heitinga, Vlaar, Willems - van Bommel, de Jong - Robben, Sneijder, Afellay - van Persie, mens Danmark sender utpå følgende elleve: Andersen - Jacobsen, Kjær, Agger, S. Poulsen - Kvist, Zimling/C. Poulsen - Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner

Robin van Persie har lagt bak seg en fremragende sesong i Premier League og bar nærmest Arsenal på egne skuldre og 30 ligamål er intet mindre enn imponerende. Når Nederland har kreative spillere som Robben, Sneijder og ikke minst kantspilleren Afellay i sine rekker, kommer van Persie til å få gode arbeidsforhold i kveld. van Persiå står totalt med 28 landslagsmål og er en sannsynlig goalgetter i kveld. All den tid nederlandsk seier kun betaler 1,50 i kveld, høyner vi risikoen en del på vårt oddspill i denne kampen og setter penger på at van Persie fortsetter der han slapp i Premier League, med å score mål.

Oddsen på at Robin van Persie scorer mål i kveld er 2,10 og Norsk Tipping tilbyr gledelig nok singelspill på det objektet. Vår innsats på dette spillet er 100 kroner.

Spilleforslag 1 (spillestopp kl 17.55):
Kamp 31. Robin van Persie - scorer mål? (ja/nei) 2,10 1,50
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør