Foto: SCANPIX / REUTERS / Tony Gentile

Roma henger seg på Milan

Formsterke Roma får full tillit mot et voldsomt svekket Bologna. Sjekk søndagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Flere tips søndag:
Tar sin niende hjemmeseier
Søndagskupong med store premier
Lesernes oddstips søndag

Søndagens langoddsprogram er spekket med 89 objekter, fortrinnsvis internasjonal fotball. Men det spilles også full serierunde i den norske eliteserien i ishockey, og i håndball-VM spilles finalen mellom Frankrike og Sverige.

Vi fikk en lørdag med stang ut, der flere av de gode objektene kun ble nevnt, men ikke foreslått som spill (Crawley, U-en i finalen i Asiamesterskapet og de franske hjemmeseirene på kvelden). Sånn er oddsen, det handler stort sett om å treffe med de valgene man gjør.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!Bologna - Roma
I søndagens første oddstips skal vi til Italia og en dobbel der. Etter Milans seier i går kveld borte mot Catania (2-0 selv med en mann mindre i andre omgang), har Roma nå ni poeng opp til ledende Milan før ettermiddagens kamp (en kamp mindre spilt). Knallsterke 7-0-1 på de åtte siste kampene uansett turnering for hovedstadslaget nå, og som i forrige sesong har Roma funnet flyten etter en litt laber start på sesongen.

Mannskapmessig ser det stort sett bra, selv om gode Menez er usikker, det samme gjelder vår egen Riise. Ifølge den italienske sportsavisen Gazzetta er dette den sannsynlige lagoppstillingen søndag: Julio Sergio, Cassetti, Mexes, Juan, Castellini, Taddei, De Rossi, Simplicio, Perrotta, Totti B, Borriello.

Da er det mye verre stilt hos bortelaget som må unnvære fire suspenderte spillere i form av Portanova, Perez, Gimenez og Moras. I tillegg er svært viktige Ramirez blitt skadet, og selv evigunge Marci Di Vaio kan ikke bære dette alene. Hjemmelaget slo riktignok topplaget Lazio 3-1 hjemme sist søndag, men er altså vesentlig svekket siden den gang.

Norsk Tipping er ikke veldig raus med oddsene på de såkalte topplagene i Europa, og 1,70 for Roma-seier er ikke mye å rope hurra for. Men med tanke på styrkeforholdet mellom lagene i ettermiddag og de mange fraværene til hjemmelaget, spiller vi Roma. Og vi kombinerer med Lecce.

Lecce - Cesena
Lecce har hentet fem poeng på sine tre siste kamper:
Fiorentina - Lecce: 1-1
Lecce - Milan: 1-1
Lazio - Lecce: 1-2

Ingen tvil om dette er et lag i form, men laget har likevel kun ett poeng ned til streken (der ligger ettermiddagens motstander Cesena). Hjemme har Lecce stort sett levert bra (4-3-3), det er ikke uventet på bortebane poengfangsten er mager (1-2-8). Mannskapsmessig ser det i all hovedsak bra ut, og så blir det opp til trioen Olivera, Jeda og Di Michele og score de nødvendige målene.

Motstander Cesena er like bedrøvelig svake borte som Lecce (1-2-7). Har kun tatt ett poeng i sine fire siste kamper, men motstanden har vært bra. Det har vært tilløp til sykdom i troppen denne uken, og selv om gode Giaccherini kommer tilbake etter karantene, tror vi på hjemmelaget her.

Det står 3-0-1 i fire siste tilsvarende og vi kjøper hjemmeoddsen til 1,90.

Vi får dermed en dobbel til 3,23 i odds, og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 1 søndag:
Kamp 37 Bologna - Roma 4,10 2,90 1,70
Kamp 39 Lecce - Cesena 1,90 2,80 3,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør