Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg bør vinne klart

Haugesund har mistet formen og ligger dårlig an på Lerkendal.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er ingen overraskelser på langoddsen denne fredagen, vi finner 2. Bundesliga, Ligue 2 og irsk Premier League som vanlig, samt utvalgte fredagskamper fra et flere av de store ligaene. Rennes - Lille, Fortuna Düsseldorf - Schalke 04 og Rosenborg - Haugesund er storkampene.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
13. FK Fyllingsdalen - Fana B 3,20

Lokalderby på Varden Amfi i Bergen. Fyllingsdalen rykker hverken opp eller ned, men finner muligens noe motivasjon i å kunne ta 2. plass og en liten porsjon ære. Slik så det imidlertid ikke ut forrige runde, da et Rosenborg 2 i poengnød slo dem 5-0 ganske enkelt. Dette var ikke et spesielt sterkt RBK 2 heller. Har Fyllingsdalen gjort sitt denne sesongen? De har vunnet sine tre siste hjemme, men møter nå en enda mer desperat motstander enn sist. Fana kjemper for å unngå retur til 3. divisjon og vi tror de ofrer alt i dette derbyet. De har kun 2-1-8 på bortebane, men trenger alle 3 poeng for å holde Skeid og nedrykksstreken under seg. Fana har igjen AaFK 2, Nardo og Buvik i de tre siste, så de har brukbare muligheter. Kanskje det er artigere for Fyllingsdalen å ha naboen Fana i divisjonen enn Oslo-klubben Skeid? Uansett kliner vi til med 3,20 for denne borteseieren som et skikkelig langskudd.

Dagens avslag
SC Paderborn 07 - FC Köln H 2,10

Köln fikk se troppen gjennomgå store endringer etter nedrykket fra 1. Bundesliga sist sesong, og det gikk syv runder før de tok sin første seier i 2. Bundesliga. Den kom på hjemmebane forrige runde, 2-1 over til da ubeseirede FSV Frankfurt. Köln har ennå ikke tatt poeng på bortebane, men lysten til å spille Paderborn er likevel liten, veldig liten. Oddsen er heller ikke spesielt god, så vi lar dette objektet ligge.

Dagens spill
Rosenborg skiller seg ut som det eneste laget vi har fjellstø tro på denne fredagen, og da lar vi det være med et spill på trønderne.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

12. Rosenborg - Haugesund
Tippeligaen. Rosenborg er med i den spennende gullstriden i Tippeligaen. De gikk mot full pott i Bergen etter 80 godt gjennomførte minutter sist søndag, men Brann sendte innpå en tenåring som snudde kampen. Dermed er trønderne fortsatt nummer 3 før helgens runde, der de har en fin mulighet til å legge press på Godset og Molde med seier i dag. 6-5-1 på hjemmebane er sterkt, men bare femte sterkest i ligaen. Formen er meget god, tapet forrige runde var det første på 14 Tippeliga-kamper. På torsdag spiller Rosenborg hjemme mot Bayer Leverkusen i Europa League.

Det er lite skader hos Rosenborg. Forrige runde kom Stefan Strandberg inn for Tore Reginiussen og John Chibuike erstattet Rade Prica. Reginiussen er ute med ryggskade og spiller antagelig ikke her, men sikter seg inn på Europa League torsdag. Tarik Elyounoussi og Steffen Iversen har trent alternativt, men skal være klare.

Haugesund har falt litt av lasset, ser det ut som. De innledet meget sterkt, men nå er de til å komme på talefot med både hjemme og borte. De lå under hjemme mot Sandes-Ulf forrige runde, men snudde til 3-2. De ligger på en lite spennende 7. plass og blir neppe bedre enn nummer 4, trolig ender de rundt 7. plassen. Formen viser 2-0-3 på de fem siste. Tap 0-1 i Molde på forrige reise og urovekkende tap hjemme 0-1 for Odd runden før. Fire strake bortekamper er tapt, alle med knappest mulig margin. Salget av Djurdjic var nok nødvendig for økonomien, men man kan ikke selge en slik spiss uten at de synes på resultatene, selv om trener Grindhaug har flere spennende alternativer. Måltyven Søderlund (a) er der fortsatt og scorer jevnt og trutt.

Vegard Skjerve (f) returnerer fra suspensjon. Trygve Nygaard (m) er ute med skade noen uker, og gjør Gringhaug som sist så flytter han Geir Ludvig Fevang inn på midten og setter Maic Sema inn på kanten. Andre navn på skadelisten sist var Joakim Våge Nilsen, Tor Arne Andreassen og Eirik Mæland. Kristoffer Haraldseid slet med en liten skade sist og startet på benken, men kan være tilbake her.

Rosenborg vant det omvendte oppgjøret 1-0, da Haugesund brant flere enorme sjanser. I dag er trønderne store favoritter i våre øyne. Som RBKs Dockal sier, så skal Rosenborg bli bedre på å drepe kampene sine når de leder 1-0, og det tror vi de klarer her. 2-0 skal være innen rekkevidde og da kommer fort 3-0 også. En klar hjemmeseier til 1,95 frister denne gangen, vi mener det er overveiende sannsynlig. Oddsen er 1,95, innsatsen blir 100 kroner og spillefristen klokken 18.55. MAX viser kampen.

12. Rosenborg - Haugesund (0-1) 1,95 3,75 2,50

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør