HERLIG, GUTTA: Tobias Mikkelsen (til venstre), Fredrik Midtsjø og Pål André Helland i slag mot Debrecen sist uke.
HERLIG, GUTTA: Tobias Mikkelsen (til venstre), Fredrik Midtsjø og Pål André Helland i slag mot Debrecen sist uke. Foto: Attila Kisbenedek (Afp)

Rosenborg fosser videre

Vi gir deg søndagens tippekupong-tips. Der vil Rosenborg få null problem, spår vi.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Strømsgodset hater denne banen
Oddstips 2: Aalesund utnytter et svekket Start
Langskudd: Wenger jakter fortsatt sin revansje 

Fantasy: Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
Pelé-drakt: Vinn signert trøye av legenden!
Nabolaget-quiz: Vinn 4000 kroner i reisegavekort her

Frem mot sesongstart i Premier League, vil Nettavisen komme med sine spådommer for tabellen. Sjekk ut vårt tabelltips her!

På søndagens langoddsprogram er det kamper fra hele Europa, inkludert Tippeligaen. Full runde fra norsk toppfotball og Community Shield med Arsenal mot Chelsea gjør dette til en perfekt oddsdag!

Undertegnede tar selvkritikk for skivebommen da vi støttet Vålerenga. Heldigvis gikk gårsdagens dobbel til 2,48 i odds inn. Bonuspotten er på 550.000 kroner.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

1, Rosenborg — Sarpsborg 08
1,22 er oddsen på hjemmeseier og det sier alt om styrkeforholdene mellom disse lagene. Debrecen fikk også smake trøndernes vrede i midtuken da de ble slått 3-2 i Ungarn. Rosenborg har tre seier på rad og er i kjempeform!

Sarpsborg så på sin side en god sjanse for tre poeng forrige helg mot Mjøndalen, men et dødballmål ødela de helt på tampen. De har nå to uavgjortkamper på rad og ingen seiere de siste fire kampene. H.

2, Lillestrøm — Sandefjord Fotball
Kanarifuglene er meldt på i nedrykksstriden etter en uhyre tøff periode, og lite ser ut til å stemme for den tradisjonsrike klubben for tiden. Men de har forsterket troppen med Malaury Martin fra Sandnes Ulf, selv om han ikke kommer til å spille denne kampen.

Uansett: Seks kamper på rad uten seier er for dårlig og de ser ikke ut til å ha noen god plan for å løfte seg opp fra sumpen.

Sandefjord er, om mulig, enda dypere i gjørmen og har ikke vunnet siden serierunde tre. De har spillemessig hevet seg de siste kampene, men resultatene uteblir stadig og de ser ikke ut som en klubb med de rette kvalitetene for dette nivået.

Men ren resperasjon kan redde Sandefjord her. HB.

3, Tromsø — Strømsgodset
Denne kampen blir spennende! Tromsø er inne i en veldig sterk periode, til tross for at de tapte knepent helt på tampen for Odd forrige helg.

De har 3-2-2 de siste syv kampene og har med det nærmet seg trygg grunn med monsterfart. Men laurbærene bør de holde seg langt unna - det er stadig stor fare for nedrykk og de kan ikke mistet denne gode flyten.

Spesielt på hjemmebane har de levert solid den siste perioden og har vunnet de tre siste på Alfheim. Godkjent form å ta med seg inn mot denne viktige kampen.

Det er ingen nye på skadelisten og Tromsø er også uberørt av suspensjoner. Som ikke det var nok: Thomas Kind Bendiksen gjør comeback på lån fra Molde.

Strømsgodset har brukt Tippeliga-hvilen på å spille - og tape - Europa League-kvalifiseringskamper. Sist torsdag ble det 2-0 for Hajduk Split i Kroatia, i det som var en beintøff kamp.

Det kan virke som om det tette kampprogrammet og mangelen på hvile begynner å påvirke Strømsgodset-spillerne noe. Nå har de tapt to kamper på rad og også spilt svakt i begge to.

På Alfheim har de også en svært svak statistikk de siste årene. 0-2-6 er deres statistikk de siste oppgjørene i nordens Paris.

«Nana» Boateng er suspendert og Marvin Ogunjimi er stadig skadet.

Her tror vi Tromsø har alle muligheter på seier, og vi spiller H på langoddsen. Likevel er Godset et helt annet lag etter ansettelsen av Bjørn Petter Ingebretsen, og denne kampen blir jevn. HUB.

4, Aalesund — Start
Også Aalesund ble offer for Bodø/Glimts massive form forrige helg og tapte til slutt 1-0, etter å ha kjempe heroisk. Det er en uhyre jevn del av tabellen vi befinner oss i, og det er to poeng som skiller fem lag.

Slik sett vil det være nyttig å forsterke troppen med to rutinerte spillere, som Aalesund har gjort i form av Magne Hoseth og Bjørn Helge Riise. Førstnevnte får trolig sin debut denne kampen.

Tangotrøyene har funnet en dårlig flyt og har fire tap de siste syv. De fikk god hjelp for å slå Mjøndalen tre runder tilbake og har også slått Haugesund i denne perioden.

AaFK har ingen grunn til å føle seg trygg og kvalifiseringsplass er kun tre poeng bak. Det gjelder også Start.

Aalesund har en godkjent statistikk på hjemmebane med 3-3-2. I tillegg er hele troppen tilgjengelig til kampen.

Start har på sin side mistet den viktige spissen Mathias Vilhjalmsson til Rosenborg og han blir vanskelig å erstatte. Per dags dato er det ingen naturlige arvtakere i denne troppen og han var 2. mestscorende med syv nettkjenninger.

1-3-4 er Starts noe begredelige statistikk på reisefot. Og borte er flyten de satt med for noen runder tilbake, og de har tapt to kamper på rad før helgens runde.

Andreas Hollingen betegnes som tvilsom og Kristoffer Ajer er trolig klar etter sykdom.

Det er veldig mye som tyder på at Aalesund tar seieren i denne og vi tror de tilbakelegger Start på tabellen med en seier her. Vi spiller H her og på langoddsen.

5, Bryne — Kristiansund BK
Bryne er notorisk ustabile og har vært det mange sesonger på rad, nå. De har to tap på rad mot solid motstand de siste rundene og har med det falt utenfor kvalifiseringsplass.

På kvalifiseringsplassen finner vi Kristiansund, som har har vært stabilt i toppen hele sesongen. De slet litt med formen og hadde fem kamper uten seier, men er nå tilbake på vinnerpsoret med seier over Hødd. HB.

6, Fredrikstad — Hønefoss BK
Arne Erlandsen og gjengen gikk på en kjempesmell mot Levanger forrige helg og har også blitt rundspilt av Hoffenheim i en midtuketreningskamp.

Før det hadde de imidlertid tre seiere på rad og laget er som helhet kraftig forbedret fra det vi så i starten av sesongen.

Hønefoss opplever en enorm krisetid både på og utenfor banen og har fire tap på rad. Her kommer det femte. H.

7, Hødd — Bærum
Hjemmelaget gikk på et veldig surt tap i Kristiansund forrige helg og har ikke den beste flyten for tiden. De siste syv kampene har de 2-1-4 og kvalifiseringsplassen ser stadig mer utrygg ut. Hjemme på Høddvoll er de imidlertid solide.

Bærum er i en enda verre formperiode og har tapt 5-0 for Jerv og 1-0 hjemme for Ranheim de to siste kampene. De er ikke sjanseløse her - men det kan fort bli et nytt stortap. HU.

8, Jerv — Sandnes Ulf
Jerv har nesten hatt en måned spillefri og har all grunn til å komme uthvilt til denne kampen. Samtidig skulle de nok ønske at det ikke var pause akkurat etter de vant 5-0 over Bærum.

Sandnes Ulf er i kjempeform og har fem seiere på rad. Rogalendingene har virkelig festet grepet om opprykksplassen og ser akkurat nå ut som en brennhet kandidat til opprykket. Jevn kamp dette, dog - UB.

9, Nest-Sotra — Follo
Hjemmelaget fikk en viktig seier borte over Åsane forrige runde og endelig ligger de ikke helt sist på tabellen. Spillet har dessverre vært begredelig for tiden og her får de en tøff motstander.

Follo fortjente mer mot Brann forrige runde, men faktum er at de har tre tap på rad og fem tap de siste seks kampene. De må gjøre noe for å snu trenden - denne kampen kan bikke alle veier. HUB.

10, Strømmen — Åsane
Strømmen rundspilte Hønefoss i Hønefoss forrige runde og har hevet seg langt over nedrykksspådommene enkelte kom med. Hjemme i Akershus er de solide.

Åsane har på sin side funnet veien akkurat dit mange spådde de ville ende til slutt. De har 2-1-4 de siste kampene og bør ikke ha gode sjanser her. H.

11, Grorud — Lyn
Hjemmelaget er i god flyt og ligger flott til på tredjeplass, men er hele åtte poeng bak KFUM på åttendeplass. De har innsett at opprykket ikke blir noe av - da er det lett at luften går ut av ballongen.

Lyn har to poeng denne sesongen og rykker ned. H.

12, Vindbjart — Fana
Den siste kampen på dagens kupong er mellom to middelhavsfarere rett ved siden av hverandre på tabellen og de har etter hvert lite å spille for. Vindbjart har fire kamper uten tap, men er veldig ustabile av natur.

Fana har på sin side prestert å være enda mer ustabile, og har 1-3-3 de siste syv. De er også klart best hjemme. HU.

432-rekker:

1, Rosenborg — Sarpsborg 08 H

2, Lillestrøm — Sandefjord Fotball HUB

3, Tromsø — Strømsgodset HUB

4, Aalesund — Start H

5, Bryne — Kristiansund BK HB

6, Fredrikstad — Hønefoss BK H

7, Hødd — Bærum HU

8, Jerv — Sandnes Ulf UB

9, Nest-Sotra — Follo HUB

10, Strømmen — Åsane H

11, Grorud — Lyn H

12, Vindbjart — Fana HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

96-rekker:

1, Rosenborg — Sarpsborg 08 H

2, Lillestrøm — Sandefjord Fotball HB

3, Tromsø — Strømsgodset HUB

4, Aalesund — Start H

5, Bryne — Kristiansund BK HB

6, Fredrikstad — Hønefoss BK H

7, Hødd — Bærum HU

8, Jerv — Sandnes Ulf UB

9, Nest-Sotra — Follo HB

10, Strømmen — Åsane H

11, Grorud — Lyn H

12, Vindbjart — Fana H

Klikk her for å levere denne kupongen!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør