Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har god grunn til å smile om dagen. 
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har god grunn til å smile om dagen.  Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg kan sikre gullet

Tre poeng hjemme mot Bodø/Glimt søndag, sikrer trønderne ligagull. RBK blir en av våre sikre på søndagskupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Napoli setter skapet på plass
Oddstips 2: Ranheim jakter Tippeligaen
Oddstips 3: Tromsø må gripe sjansen
V64 Täby: Supersøndag med millionjackpot
V4 Hagmyren: Vrien omgang i Hudiksvall
TV/Streaming: Slik ser du søndagens fotballkamper
Tippemagasinet: Se ny episode

Søndagens tippekupong består av fire kamper fra Tippeligaen, tre kamper fra OBOS-ligaen, en kamp fra dansk Superliga, to kamper fra La Liga, en kamp fra Ligue 1 og en kamp fra Serie A.

1. Tromsø - Viking
Til tross for meget svake 0-4-6 på de ti siste seriekampene, er ikke situasjone for Tromsø blitt vesentlig "forverret" de siste ukene, all den tid heller ikke Start eller Mjøndalen har kapret særlig mange flere poeng. Fire serierunder før slutt er Tromsø uansett i en heftig nedrykkstrid, men laget har ikke et uoverkommelig program igjen på slutten. Hjemme på Alfheim er ikke tallene bedre enn 3-6-4. Både Zdenek Ondrasek (tilbake etter karantene) og Gjermund Åsen (skade) er med igjen for Tromsø søndag.

Viking har fem poeng opp til Strømsgodset på bronseplass etter at Godset vant toppkampen mot Odd fredag kveld, og  opp til Stabæk på sølvplass er det kun seks poeng ettersom bæringene røk 1-4 hjemme mot Aalesund lørdag.

Seier her sender laget kun to poeng bak bronse og tre poeng bak sølv, før de tre siste serierundene. Viking har hjemmekamp mot Stabæk neste helg, og deretter bortekamp mot Molde før laget avslutter hjemme mot Mjøndalen, så lett blir det ikke. Enten eller på bortebane med 7-0-6 totalt. Makhtar Thioune er med igjen etter karantene, og trener Kjell Jonevret har ellers ingen skadebekymringer.

Tromsø må ha poeng og Viking må ha poeng. Vi gir hjemmelaget utgangstipset. HU.

2. Lillestrøm - Haugesund
to lag som kan gå inn i serieavslutningen med senkede skuldre, selv om bortelaget muligens trenger et par poeng til. Lillestrøm har gjennomført en solid sesong og ligger på 9. plass med 35 poeng. Flotte 7-3-3 hjemme på Åråsen og her er trolig Frode Kippe tilbake. Marius Lundemo sliter med ryggen og spiller ikke.

Normalt hjemmesterke haugesund med snodige 3-5-5 hjemme, og 5-2-6 borte og laget har altså tatt flere poeng borte enn hjemme denne sesongen. Har faktisk to strake borteseire, men det har vært mot Start og Sandefjord.

Hjemmebanefordelen kan ikke undervurderes i denne type oppgjør, og dette må være bra sjanse for hjemmesterke LSK. H.

3. Rosenborg - Bodø/Glimt
RBK har fortsatt stø kurs mot seriegullet og moste Start på bortebane med hele 4-0 i siste seriekamp. Tilnærmet feilfritt på Lerkendal denne sesongen og 10-3-0 er solide hjemmetall. Pål Andre Helland spiller ikke, men ellers ser det bra ut. Ettersom Stabæk meget overraskende røk 1-4 hjemme mot Aalesund, vil seier i kveld sikre seriegullet til RBK.

Bodø/Glimt med en strålende sesong etter en svak start, og 36 poeng og 8. plass er bra. Men har opplevd en viss formsvikt på slutten og kun en av de fire siste er vunnet.

3-1 til RBK i tilsvarende oppgjør sist sesong og selv om Glimt har vist flotte kvaliteter denne sesongen, går dette mot hjemmeseier. H.

4. Vålerenga - Sarpsborg
Helsprekk for lenge godtgående Vålerenga med 1-2-4 på de sju siste seriekampene, og det blir ikke medalje på Oslo-laget denne sesongen. Hjemme på Ullevaal er ikke tallene bedre enn 6-1-6.

Sarpsborg og bortebane har ikke vært en vinneroppskrift denne sesongen og 2-7-4 er ikke gode tall, selv om det ikke har blitt så mange tap. Har ikke mer enn 28 poeng og trenger kanskje noen poeng til. Hadde kun ett tap på de fem siste seriekampene, før laget havarerte hjemme mot Godset i siste kamp før landslagspausen og tapte 1-6. Peter Kovacs soner karantene, men Martin Wiig er tilbake etter et par kampers fravær.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende på Ullevaal, men hjemmelaget har ikke gnistret i det siste. HU.

5. Bryne - Follo
Etter den siste serierunden så er faktisk ni lag involvert i nedrykksstriden og begge disse er blant dem. Bryne er kun over streken på målforskjellen, og med 1-2-7 på de ti siste seriekampene lyser varsellampene over Jæren nå. Fire strake tap nå, tre av dem riktignok på bortebane. Hjemme står laget med 5-3-5. Skal bortekamp mot formsterke Ranheim i nest siste runde, før de avslutter med hjemmekamp mot Bærum.

Follo står med 32 poeng og har med det 2 poeng ned til nedrykksstreken. Har den beste målforskjellen av lagene i bunnstriden, men skal spille to av de tre siste på bortebane. Der har ikke laget bedre enn 3-4-6.

Vidåpen kamp på Bryne stadion dette. Det må nesten bli alle tegn. HUB.

6. Fredrikstad - Hødd
Fredrikstad så ut til å være berget, men ett poeng på de to siste har sendt laget strakt inn i nedrykksstriden igjen, selv om det er tre poeng ned til streken og tre lag mellom FFK og streken. Skal ut i en meget vrien bortekamp mot Åsane i nest siste serierunde, og en ekkel hjemmekamp mot nedrykkstruede Nest Sotra i siste serierunde. Har i tillegg en elendig målforskjell, så tap søndag vil være kritisk. Men tross kun fire seire hjemme i Fredrikstad, så står FFK kun med ett hjemmetap (4-8-1).

Kollaps er beskrivende for Hødd sin høstsesong. 4-1-5 på de ti siste seriekampene, har sendt sunnmøringene definitivt ut av kampen om direkte opprykk, og etter hjemmetapet for Hønefoss onsdag, er også plaoyffplassen truet. Ligger på sjetteplass før denne runden, men har Jerv på poenget bak på 7. plass og skal til Bergen i siste serierunde. Står med 5-2-6 på bortebane.

FFK står med to strake seire i de to siste tilsvarende og ryker neppe på sesongens andre hjemmetap mot formsvake Hødd. H.

7. Sandnes Ulf - Levanger
Fem tap på de åtte siste kampene, har sendt Sandnes Ulf ut av kampen om direkte opprykk, men med fire poeng ned til Jerv på 7. plass,har laget brukbar kontroll på å nå playoff. Skuffende bortetap mot Bærum sist helg, men hjemme i Sandnes leverer laget bra med 8-2-3 totalt, selv om to av de tre siste hjemmekampene er tapt.

Levanger var spådd direkte retur til Oddsenligaen før denne sesongen, og ekspertene får trolig rett, selv om hjemmeseieren over Bryne sist helg ga laget håp. Men med bortekamp mot Sandnes Ulf og Follo og hjemmekamp mot Sogndal i de tre siste, ser det tøft, da laget minimum må ha sju poeng på disse kampene. 2-2-9 på bortebane hittil øker ikke det håpet.

Sandnes Ulf trenger å vinne denne for ikke å miste playoff og gjør trolig også det. H.

8. FC København - Hobro
Over til dansk superliga, der Ståle Solbakkens FCK ikke får helt kontakt med FC Midtjylland som har seks poengs ledelse, riktignok med en kamp mer spilt. Det sprudler ikke av FCK, men tre av de fire siste er ihvertfall vunnet. Ubeseiret hjemme hittil (4-2-0). Pelle Nilsson, Tom Høgli og Benjamin Verbic er alle skadet.

Hobro overrasket mange i fjorårssesongen etter opprykket, men har slitt betydelig mer denne sesongen og ligger helt sist med 5 poeng. Litt bedring har det vært den siste tiden, men poeng har det ikke blitt mange av. Profilen Quincy Antipas er stadig skadet, men Mikkel Beckman er klar igjen.

FCK gjør nok det som er nødvendig for å vinne denne. H.

9. Getafe - Las Palmas
De to neste kampene er begge hentet fra La Liga, og her venter ett bunnoppgjør. Getafe med 2-1-4 hittil, men hjemme har det blitt to seire og ett tap på de tre hjemmekampene laget har hatt hittil. I siste serierunde ble det et sterkt bortepoeng mot Celta Vigo (0-0).

Nyopprykkede Las Palmas har ikke prestert bra hittil og kun vunnet en kamp. Det var hjemme mot Sevilla tredje sist, borte er det kun blitt ett poeng foreløpig.

Getafe er flinke til å vinne de "rette" hjemmekampene og får et ganske klart utgangstips her. HUB.

10. Deportivo La Coruna - Athletic Bilbao
Svært positiv sesongstart av hjemmelaget som kun står med ett tap hittil (3-3-1). Det kom pussig nok hjemme mot normalt bortesvake Sporting Gijon. Nå kommer laget fra sju poeng på de tre siste, men det skal tillegges at La Coruna har hatt et behagelig kampprogram i innledningen.

Athletic Bilbao på sin side har innledet noe mer ujevnt, og står med 2-1-4 på sine sju første seriekamper. Skaffet seg en viktig trepoenger i siste seriekamp før landslagspausen ved å slå Valencia 3-1 hjemme. Borte er det kun blitt ett poeng på tre forsøk.

5-1-0 på de seks siste tilsvarende og godtgående La Coruna taper neppe denne. HU.

11. Rennes - Nice
Bra sesongstart av begge disse i Ligue 1, og hjemmelaget er faktisk helt oppe på 4. plass før denne serierunden. 4-4-1 totalt og 2-2-0 hjemme hittil.

Nice fikk avlyst sin siste kamp og står med en kamp mindre spilt, men har innledet med 4-2-2 og 2-2-0 på bortebane.

4-3-1 på de åtte siste tilsvarende, men årets utgave av Nice kan ta alle poengene med seg her. HUB.

12. Inter - Juventus
Duket for storkamp i Italia søndag kveld når disse to storhetene møtes. Inter har overraskende nok åpnet klart best av disse og stod med full pott, fem strake 1-0 seire før laget ble knust 1-4 av serieleder Fiorentina i siste hjemmekamp. Kom seg på beina igjen og tok et sterkt bortepoeng mot Sampdoria i siste serierunde.  Dodo og Ljalic er skadet for Inter, mens Guarin er usikker. Viktige Jovetic er tilbake.

Juventus med en ualminnelig laber sesongstart og laget har faktisk tapt tre av sju første seriekampene. Vil garantert skjerpe seg utover og har vunnet tre av de fire siste tilsvarende oppgjørene på San Siro. Gode Lichtsteiner er fremdeles skadet, men både Marchisio og Khedira er tilbake.

Inter har innledet bra poengmessig, men får neppe med seg mer enn ett poeng fra dette oppgjøret. UB.

96-rekker

1. Tromsø — Viking HU

2. Lillestrøm — Haugesund H

3. Rosenborg — Bodø/Glimt H

4. Vålerenga — Sarpsborg HU

5. Bryne — Follo HUB

6. Fredrikstad — Hødd H

7. Sandnes Ulf — Levanger H

8. FC København — Hobro H

9. Getafe — Las Palmas H

10. Deportivo La Coruña — Athletic Bilbao HU

11. Rennes — Nice HU

12. Inter — Juventus UB

Klikk her for å levere vår 96-rekker på vanlig PC/desktop
Klikk her for å levere vår 96-rekker på mobil/nettbrett

432-rekker

1. Tromsø — Viking HU

2. Lillestrøm — Haugesund H

3. Rosenborg — Bodø/Glimt H

4. Vålerenga — Sarpsborg HU

5. Bryne — Follo HUB

6. Fredrikstad — Hødd H

7. Sandnes Ulf — Levanger H

8. FC København — Hobro H

9. Getafe — Las Palmas HUB

10. Deportivo La Coruña — Athletic Bilbao HU

11. Rennes — Nice HUB

12. Inter — Juventus UB

Klikk her for å levere vår 96-rekker på vanlig PC/desktop
Klikk her for å levere vår 96-rekker på mobil/nettbrett

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør