Foto: Ned Alley/Scanpix

Rosenborg vinner på Ullevaal

Godtgående Rosenborg har matchvinnere i fleng og vinner mot Vålerenga. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Queens Park Rangers må prøves
Tippetips: Start griper sjansen
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Søndagens langoddsprogram er innholdsrikt og det finnes flere svært spennende objekter. Det er storoppgjør mellom Vålerenga og Rosenborg i Tippeligaen og i Sogndal møtes Sogndal og Brann til første vestlandsderby på sju år. For øvrig er det toppfotball over hele Europa og vi synes det flott odds på flere kamper.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
GAIS - Helsingborg
Hjemmesterke GAIS gikk på et meget sjeldent nederlag mot IFK Norrköping nest sist, men slo umiddelbart tilbake med 1-0 seier borte over Trelleborg onsdag og tredje sist så smalt laget til med sterke 3-1 borte over Elfsborg. Elfsborgs formhavari (nytt tap lørdag mot Mjällby) gjør at GAIS kan være fire poeng fra sølvplassen med seier søndag mot serieleder Helsingborg. Det blir selvsagt ikke lett, men GAIS har matchvinnere i sine rekker og 2,70 på at laget tar sin ellevte hjemmeseier for sesongen (10-0-3) er uansett fristende, da Helsingborg har gullet i lomma uansett nå.

Dagens avslag
Catania - Juventus
Hjemmelaget har som alltid sin styrke hjemme på Sicilia og vant også sin foreløpig eneste hjemmekamp. Juventus vant 4-1 over Parma i sesongpremieren, men imponerte ikke. Sleit seg så til 1-0 seier borte over Siena nest sist og onsdag gjorde laget en fryktelig svak kamp hjemme mot Bologna (1-1). 1,75 er oddsen på at Juventus tar sesongens tredje seier. I våre øyne er det håpløst lavt på et Juventus-lag som halter i øyeblikket og her er det bare å styre unna.

Haugesund - Aalesund
Hjemmelaget gjorde slett ingen dårlig figur i Bergen forrige fredag, men skapte sørgelig lite fremover og slik sett var det kanskje ikke noe å si på at Brann tok alle poengene i en svak fotballkamp. Nå er jo Haugesund et helt annet lag på hjemmebane da. Bunnsolide 7-3-1 hjemme i Haugesund før søndagens kamp, men meget viktige Nikola Djurdjic må sone karantene her. Aalesund karret seg til cupfinalen etter å ha slått Start 1-0 i en trøstesløs forestilling torsdag og avanserte vel mer på grunn av Starts svakhet enn av egen styrke. Borte står laget med 2-4-8. Med Nikola Djurdjic ute er vi slett ikke sikre på at Haugesund vinner denne kampen, det lukter litt skrell her. Og 1,55 på Haugesund-seier er uansett helt natta.

Dagens spill
Vålerenga - Rosenborg

Til tross for fire seire på de fem siste seriekampene, vil det være en gedigen overdrivelse å si at Vålerenga imponerer om dagen. Tok en heldig 1-0 seier borte mot Lillestrøm i et meget svak kamp sist søndag og er dermed kommet seg opp på femteplass på tabellen, fire poeng bak Rosenborg og Brann på henholdsvis tredje- og fjerdeplass. Rosenborg har fortsatt en kamp tilgode. Søndag må både Kristoffer Hæstad og Andreas Nordvik sone karantene for Oslo-laget, som imidlertid får Mohammed Fellah tilbake etter skade. 5-3-3 er tallene hjemme på Ullevål.

Rosenborg imponerte ikke nevneverdig hjemme mot Sogndal torsdag og kan takke en snill dommer for at de klarte å snu kampen. Dog måtte det nesten komme en reaksjon etter de tre foregående storseirene, og for all del det var meget velfortjent at Rosenborg tilslutt slo Sogndal. Midtstopper Jim Larsen pådro seg et svært unødvendig gult kort og soner karantene her. Med Simen Wangberg på skadelisten og Per Verner Rønning akkurat tilbake etter skade, er det uvisst hvordan Jan Jönsson komponerer midtforsvaret her. Og hvem som blir makker til Lago er i øyeblikket uvisst. Scoringsvegrende Vålerenga er muligens ikke den største trusselen uansett. Bortsett fra dette har Rosenborg alle kanonene på plass.

God statistikk
Det står 1-6-3 på de ti siste tilsvarende på Ullevål og med tanke på den offensive slagkraften til Rosenborg kontra Vålerenga tror vi trønderne vinner igjen. John Chibuike har vist seg som en voldsom forsterkning og sammen med Rade Prica danner han uten tvil Tippeligaens beste spisspar nå. Nykommerne Mohammed-Awal Issah og Borek Dockal har vist seg som solide forsterkninger og i øyeblikket vurderer vi Rosenborg til et klart bedre lag enn Vålerenga.

Nå er det sjelden walk-over i bortekamper, men med terrieren Kristoffer Hæstad ute er det heller ingen tvil om at Vålerenga er redusert defensivt, Hæstad er ved siden av Fegor Ogude den klart viktigste ballvinneren på midten.

2,15 er oddsen på at Rosenborg sender avgårde et nytt varselskudd sør-vestover til Molde og vi kjøper. Kampen kan selvsagt spilles som singel.

Spilleforslag 2 søndag
Kamp 72 Vålerenga - Rosenborg 2,95 3,25 2,15
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør