Foto: Herskedal, Kjell (Scanpix)

Rösler gjør oss usikre

Normalt ville vi ha anbefalt hjemmeseier til Strømsgodset, men hva betyr trenerskiftet for Molde?

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Vi har pustet ut etter en fin avslutning på forrige oddsuke og har kastet oss over ukens første langoddsprogram. Resultatet ble to spennende dobler. Den første får du i denne artikkelen. Den andre finner du her: Stabæks juniorer får det tøft

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Strømsgodset – Molde
For hjemmelaget er Jo Inge Berget og Steffen Nystrøm fortsatt ute med skader, mens Lars Christopher Vilsvik har karantene. Tankspissen Gardar Johansson er hentet fra Hansa Rostock, og ghaneseren Mohammed Abu (18 år gammel defensiv midtbanespiller som sliter med å få arbeidstillatelse i England) er kommet på lån fra Manchester City. Begge er med i dagens tropp.

Hos Molde er Christian Steen uaktuell grunnet skade, mens Pape Paté Diouf og Daniel Berg Hestad soner for rødt kort.

Radarparet Uwe Rösler og Gunnar Halle har tatt over Molde siden forrige seriekamp, og et slikt trenerskifte er alltid et uromoment når man skal forsøke å spå resultatet i en kamp. Normalt ville vi ha anbefalt H i denne kampen, men vi tror det er tryggere å gå etter en over/under-variant.

16 av Strømsgodsets kamper denne sesongen har endt med over 2,5 mål, mens det er blitt scoret under 2,5 mål i kun 6 kamper. Tilsvarende tall for Molde er 15/7. På hjemmebane er det blitt 2,5 mål i 8 av 11 av kamper for Godset, mens det er blitt over 2,5 i 6 av 11 Moldes bortekamper.

Rösler varsler at defensiv trygghet og raske kontringer er nøkkelen til Molde-seier i kveld. Dersom han lykkes i den taktikken, er det selvsagt fare for at dette kan ende under 2,5 mål, men vi tror at et offensivt anlagt Godset-lag, som slipper inn relativt mange mål til å ligge så høyt som fjerdeplass, nok en gang blir involvert i en målrik batalje på Marienlyst.

I april spilte lagene 3-2 på Røkkeløkka.

Få også med deg Azar Karadas' gjestetips: Karadas håper Molde feiler

Midtjylland – Randers
Selv om Midtjylland har én kamp mindre spilt enn de andre lagene (Midtjylland og Randers kompletterer den 8. runden i kveld), ligger laget på en fin 2. plass med 15 poeng og 14-4 i målforskjell. Hjemme er det blitt solide 3-0-0 og 8-1 i målforskjell.

Til kveldens kamp får hjemmelaget tilbake spillere som Mikkel Thygesen (kaptein), Kristian Bak Nielsen og Danny Olsen fra skader, mens Martin Albrechtsen har sonet ferdig karantene.

Randers ligger på 6. plass med 10 poeng og 7-7 i målforskjell så langt. På bortebane i serien er det ikke blitt tap på de siste 11 kampene, men for Randers er MCH Arena et eneste stort mareritt: På de ni siste oppgjørene har Midtjylland vunnet åtte ganger.

Lagene har aldri delt poengene når de har møtt hverandre i Herning, og Midtjylland har faktisk ikke spilt uavgjort på hjemmebane på de siste 18 seriekampene.

Vi tror statistikken holder seg og spiller H til 1,65 i odds.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Vi får dermed følgende dobbel, som vi setter 100 kroner på:
95 Strømsgodset – Molde o/u 2,5 mål 1,45 – 2,05
103 Midtjylland – Randers 1,65 – 3,15 – 3,95
Total odds: 2,39
Klikk her for å sette levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Sportspill.no on Facebook


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør