Rösler kan slå City

Uwe Rösler og Wigan er i kanonform og kan ta skalpen til Manchester City i FA-cupen søndag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Søndagens tippekupong består av kun en engelsk kamp og det er kvartfinalekampen i FA-cupen mellom Manchester City og Wigan. Utover denne er det tre kamper fra Primera Division i Spania, det er to kamper fra Segunda Division i Spania. Så er det to kamper fra Superligaen i Danmark, det en tysk kamp fra Bundesliga, to kamper fra Ligue 1 i Frankrike, før tippekupongen avsluttes med storkampen mellom Napoli og Roma fra Serie A i Italia. 

1. Manchester City - Wigan
Kvartfinale i FA-cupen og det spilles som kjent ikke returkamp. Manchester City tok seg av ligacupen sist helg, da laget snudde 0-1 til 2-1 over Sunderland. Allerede onsdag venter returoppgjøret mot Barcelona i Champions League og det er ikke helt godt å vite hvordan City prioriterer denne kampen.

Velkjent Uwe Rösler opplever voldsom suksess med Wigan og laget står med fire strake seire i Championship. På veien til kvartfinalen i FA-cupen har laget eliminert blant annet Cardiff og Crystal Palace. Wigan slo som kjent Manchester City i fjorårets FA-cup finale.

Manchester City er naturligvis store favoritter i denne kampen, men det er ikke en må vinne kamp for laget. Vi jakter storskrellen allerede i kamp nummer en og tar raust med alle tegn. HUB. 

2. Valencia - Athletic Bilbao
Middelhavsfarer Valencia skuffet igjen  sist helg med å tape 0-1 borte for Rayo Vallecano. Det symboliserer denne sesongen veldig godt, stabiliteten er mangelvare. Leverer uansett bra på hjemmebane og står med 3-1-0 på sine fire siste hjemmekamper og med 7-2-4 totalt. Innehar 9. plassen på tabellen og har ti poeng ned til faresonen og ellers sju poeng opp til Europa League-kvalik (i den grad det frister da).

Motstander Athletic Bilbao holder koken og er på en den svært viktige fjerdeplassen (kvalik til Champions League). Ettersom Villarreal tapte sin kamp lørdag, er det uansett minst fire poeng ned til utfordrer Real Sociedad (dersom de vinner sin kamp i helgen og Athletic taper). Athletic Bilbao har som vanlig sin store styrke hjemme (10-3-1), men bortetallene er brukbare 5-2-5 denne sesongen. Formen er bunnsolid med 5-2-1 på de siste åtte seriekampene.

Det står 4-1-0 på de fem siste tilsvarende møtene. I år tror vi trenden snur og nøyer oss med UB. 

3. Real Madrid - Levante
8-2-0 på de ti siste seriekampene for Real Madrid som fikk en svært uventet håndsrekning fra bunlaget Valladolid lørdag som slo Barcelona 1-0. Det betyr at Real får fire poengs forsprang ned til Barcelona dersom de vinner i kveld og opprettholder avstanden på tre poeng til byrival Atletico Madrid (som tok en sterk borteseier mot Celta Vigo lørdag kveld).

Til tross for at Levante også denne sesongen gjør en sterk sesong utfra forutsetningene (helt oppe på 8. plass) er det ikke gangbare argumenter for annet enn hjemmeseier her. H. 

4. Almeria - Sevilla
Ettersom Valladolid tok en meget overraskende 1-0 seier hjemme mot Barcelona lørdag, havnet Almeria under streken før sin kamp i kveld. hjemmelaget biter dog godt fra seg på eget gress og slo topplaget Atletico Madrid i nest siste hjemmekamp (2-0). Står ellers med sterke 3-2-0 på sine fem siste seriekamper.

Sevilla har etter ens svak start på sesongen avansert helt opp til 7. plass. Men hadde ikke bedre enn 0-3-3 på sine seks siste seriekamper, før de to siste er vunnet med 1-0. Har fem poeng opp til Real Sociedad på Europa League-kvalik, men vi er ikke sikre på at det frister Sevilla veldig.

Hjemmelaget leverer i sine hjemmekamper og må ha tre poeng i kveld. Vi sjanser og spiller sikker. H. 

5. Hercules - Alaves
De to neste kampene er hentet fra rekordjevne Segunda (nest øverste nivå i Spania). det er 22 lag i Segunda og Lugo er et godt eksempel på å illustrere jevnheten. Lugo ligger på ellevteplass og har tre poeng opp til Numancia på sjette plass (kvalik for opprykk) og fire poeng ned til  Hercules som ligger fjerde sist og er på nedrykksplass.

Ergo betyr det at hjemmelaget vil avansere kraftig med seier i kveld. 2-0-4 på sine seks siste seriekamper og 5-3-5 på hjemmebane.

Motstander Alaves ligger på plassen bak Hercules på tabellen (tredje sist) med ett poeng mindre. Men Alaves står med fine 3-2-1 på sine seks siste seriekamper. Borte viser tallene middelmådige 4-2-7.

Bunnkamp der man kan argumentere for alle utfall. Kupongens sikreste heldekk. HUB. 

6. Sporting Gijon - Numancia
Toppkamp mellom Gijon på 4. plass og Numancia på 6. plass. De to første lagene (Eibar og Coruna i øyeblikket) rykker direkte opp til Primera. Lagene fra 3 til 6. plass spiller kvalik om den tredje opprykksplassen.

Fire poeng opp til direkte opprykksplass for Gijon som etter 7-8-1 på 16 seriekamper skuffet med 0-3 tap mot serieleder Eibar sist helg. Solide 7-4-2 på hjemmebane.

Numancia taper nesten ikke bortekamper og står med spesielle 3-9-2 på bortebane. Har ikke sluppet inn mål på sine seks siste seriekamper.

begge lagene lever greit med uavgjort som må bli valget i denne kampen. U. 

7. Brøndby - Nordsjælland
De to neste kampene er hentet fra dansk Superliga. Ett tap på de 13 siste seriekampene for hjemmelaget som er på 4. plass på tabellen med sine 29 poeng og har ti poeng opp til serieleder Midtjylland. I Danmark gir som kjent også 2. plassen kvalik til Champions League og opp til Aalborg på 2. plass er det åtte poeng, men Aalborg har spilt en kamp mer. 3-4-2 på hjemmebane for Brøndby som tok en sterk borteseier mot Randers sist helg. 

På plassen bak Brøndby på tabellen finner vi motstander Nordsjælland. Med sine 26 poeng er Nordsjælland tre poeng bak Brøndby. Meget spesielle 1-1-7 på bortebane som har tapt en og vunnet en etter vinteroppholdet.

Godtgående Brøndby får vår tillit her. H. 

8. Odense - FC København
Variabel sesong så langt for Odense og Espen Ruud. 4-3-2 på hjemmebane og 2-4-5 på bortebane har gitt 25 poeng og det gir en foreløpig 8. plass. Men det er kun seks poeng opp til FCK på tredjeplass. Slo imidlertid serieleder FC Midtjylland i sin forrige hjemmekamp. Troels Bech råder over en helt skadefri tropp.

Ståle Solbakken og FC København hadde los på serieleder FC Midtjylland, men røk oppsiktsvekkende 1-5 hjemme for serielederen sist helg. Løpet om serietittelen er nok fortsatt ikke kjørt, FCK har kun åtte poeng opp. Ståle Solbakken må unnvære Andreas Cornelius og Mads Toppel som begge er suspenderte, mens Johan Wiland er usikker.

Det står 1-2-4 på de sju siste tilsvarende, men årets utgave av bortelaget er ikke av gammel standard. HUB. 

9. Mainz - Hertha Berlin
Godtgående Mainz vil kun ha fire poeng opp til Schalke på fjerdeplass dersom de vinner denne kampen. Og fjerdeplass i Bundesliga gir som kjent kvalik til Champions League. Vil med seier også passere både Augsburg og Wolfsburg og rykke opp til femteplass. Har knallsterke 5-3-1 på sine ni siste seriekamper og står med 6-2-3 hjemme totalt. 

Hertha Berlin er ikke mer enn to poeng bak Mainz på tabellen, men har ikke bedre enn 2-1-3 på sine seks siste seriekamper. Brukbare 5-3-3 på bortebane og faktisk har vunnet fem av sine seks siste bortekamper.

Formsterke Mainz mot bortesterke Hertha Berlin. HB. 

10. Lorient - Saint Etienne
Middelhavsfarer Lorient opp mot Champions League-jagende Saint Etienne. Hjemmelaget står med 1-4-4 på sine ni siste seriekamper og er nede på 13. plass med sine 33 poeng. Det betyr også åtte poeng ned til Valenciennes under streken. Hjemme står Lorient med sterke 6-5-2. 

Saint Etienne kjemper i øyeblikket med Lille om den svært viktige tredjeplassen i League 1 som altså gir kvalik til Champions League. 6-3-1 på de ti siste seriekampene vitner om solid form, men bortetallene er likevel ikke bedre enn 5-3-5.

Det står faktisk 3-1-0 i favør Lorient i de fire siste tilsvarende oppgjørene og det er tall som inngir respekt. Men bortelaget har los på CL-kvalik nå og da teper de ikke denne???? UB. 

11. Bordeaux - Lyon
Elleve serierunder før slutt har hjemmelaget med sine 40 poeng ni poeng opp til Lille på tredjeplass, mens Lyon på 6. plass med sine 42 poeng har sju poeng opp. Således er ikke løpet kjørt for noen av dem, men det ser tøft ut.

Hjemmesterke Bordeaux (9-1-4) står med 3-0-3 på sine seks siste seriekamper, og det sammenfatter årets sesong hittil. Variabelt. De tre hjemmekampene i perioden er vunnet, mens de tre bortekampene er tapt.

Lyon har litt bedre fart og står med 3-2-1 på sine seks siste seriekamper. 5-2-6 er imidlertid ikke bortetall som skremmer.

Med 4-2-1 på de sju siste tilsvarende møtene i Bordeaux er det fordel hjemmelaget. HU. 

12. Napoli - Roma
13 serierunder før slutt er det trolig bare å gratulere bunnsolide Juventus med seriegullet i Italia. Men kampen om andreplassen er det fortsatt spenning om. Spesielt dersom hjemmelaget vinner denne kampen.

I Italia er det kun de to første plassene i Serie A som gir direkte plass i Champions League, lag nummer tre må spille kvalik. Napoli har i øyeblikket 52 poeng, mens Roma har 58 poeng. I tillegg har Roma en hengekamp tilgode. Da er det ikke vanskelig å forstå hvor viktig det er med tre poeng for Napoli i kveld. 

1-1 hjemme mot genoa og 1-1 borte mot Livorno i de to siste seriekampene for Napoli som altså har gitt fra seg fire poeng i to tilsynelatende enkle kamper. Hjemme står laget med råsterke 8-4-1 som smadret Roma 3-0 i Coppa Italia hjemme på Stadio San Paolo så sent som 12. februar i år. Midtbanespiller Zuniga er uaktuell for hjemmelaget i kveld. Ellers er det ingen problemer for trener Benitez.

Selv med solide 17-7-1 totalt må det være lov å si at det har kladdet litt for Roma den siste tiden. 2-2-0 på de fire siste og 4-0 i måforskjell indikerer jo noe annet, men det sprudler ikke av Roma lenger slik det gjorde i høst. I kveld.

Daniele De Rossi soner karantene for Roma i kveld, mens klubbikonet Francesco Totti igjen er skadet. Det samme er venstrebacken Balzaretti.

Dette ligner bra sjanse for Napoli. H.

96-REKKER

1. Manchester City — Wigan  HUB

2. Valencia — Athletic Bilbao UB

3. Real Madrid — Levante H

4. Almeria — Sevilla H

5. Hércules — CD Alaves HU

6. Sporting Gijón — Numancia U

7. Brøndby — FC Nordsjælland H

8. OB — FC København HU

9. Mainz 05 — Hertha Berlin H

10. Lorient — Saint-Etienne UB

11. Bordeaux — Lyon HU

12. Napoli — Roma H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-REKKER

1. Manchester City — Wigan HUB

2. Valencia — Athletic Bilbao UB

3. Real Madrid — Levante H

4. Almeria — Sevilla H

5. Hércules — CD Alaves HUB

6. Sporting Gijón — Numancia U

7. Brøndby — FC Nordsjælland H

8. OB — FC København HUB

9. Mainz 05 — Hertha Berlin HB

10. Lorient — Saint-Etienne UB

11. Bordeaux — Lyon HU

12. Napoli — Roma H

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør