Foto: Audun Braastad (Scanpix)

Rumensk sjokk for United?

Manchester United er gjort til vel store favoritter borte mot CFR Cluj i Champions League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: Årets første for superhoppa?
Oddstips 1: United får det tøft
Oddstips 2: Se opp for Brentford
Fotball-uka: For noen storkamper!
Dobbel V5 Momarken: Det blir Tema
V4 Bergsåker: Ohlsson blir førstemann ut
Lunsjtrav Forus: Down Under

Det er eget langoddsprogram for i dag, og vi tilbys en omfattende meny som innledes med finsk og svensk ishockey. Deretter følger alle kveldens oppgjør i Champions League, der mange av de største klubbene skal ut i vriene bortekamper. Engelsk fotball fra Championship, League One og League Two runder av kvelden.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
58. Cardiff – Birmingham U 3,10

Cardiff har perfekte 4-0-0 hjemme og kjemper som vanlig i toppen av Championship. Birmingham slo tilbake etter 0-5-sjokket hjemme for Barnsley og vant 1-0 i Brighton. De vil selge seg dyrt i Wales, og vi tror Cardiff avgir sine første hjemme-poeng denne runden. En målfattig uavgjort er hva vi ser for oss, og vi har såpass god tro på denne at 3,10 på U blir dagens langskudd.

Dagens avslag
47. Wolverhampton - Crystal Palace H 1,65

Ståle Solbakkens Wolves har fått opp dampen og står med fire strake seire. Bare ett lag har tatt flere poeng på de fem siste rundene, og det er dagens motstander fra London. 1,65 står slett ikke i stil med den tøffe motstanden Wolves skal opp mot her. Palace kommer fra en 1-0-borteseier mot Bolton og kan lett stelle i stand trøbbel for Solbakken. Er det fordi Wolves er under norsk ledelse at Norsk Tipping setter så lav odds på hjemmeseieren? Ikke vet vi, men her blir det ingen innsatser.

Dagens spill
Det er mange store favoritter i kveldens Champions League-kamper. Chelsea, Juventus, Bayern München, Valencia, Barcelona og Manchester United er alle priset til mellom 1,25 og 1,55. Når de fleste av dem spiller borte, er det mer fristende å spekulere i hvem av dem som ikke klarer å vinne eller kanskje er fornøyd med det ene poenget, enn å skrape sammen en dobbel til rundt 2 i odds og krysse fingrene for at favorittene innfrir. Vi starter der i dag, så ser vi på den engelske fotballen i kveldens andre oddstips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

40. CFR Cluj - Manchester United
Champions League gruppe H. Rumenerne fra Transylvania overrasket mange ved å vinne 2-0 borte mot Sporting Braga i den første gruppespillkampen. Rafael Bastos (m) scoret begge målene, mot sin tidligere arbeidsgiver. Cluj har vært et topplag i hjemlandet i flere sesonger og har internasjonal erfaring også, men det er fem år siden de deltok i gruppespillet i CL og de var favoritt til å komme sist i gruppen med Braga, Galatasaray og Manchester United før første kamp. Men det er få svakhetstegn ved Cluj, de viste styrke også da de slo sveitsiske Basel 1-0 og 2-1 i play-off. Cluj er ubeseirede hjemme i rumensk liga, der de ligger som nummer 5 med 4-4-2 totalt etter ti runder. De vant 5-1 hjemme mot Gloria Bistrita på lørdag.

Sougou (a) ble skadet i forrige kamp, og vi setter et spørsmålstegn ved ham i dag.

Manchester United tok en tidlig ledelse ved Carrick i sin første kamp, mot tyrkiske Galatasaray. 1-0 sto seg kampen ut, etter at Nani hadde brent en straffe og tyrkerne hadde smelt to skudd i stolpene. Slett ingen overbevisende seier av United, men de gjorde som de pleier, vant med minst mulig margin mot en motstander som var på høyde med dem selv. Dette var bare Uniteds tredje hjemmeseier på de ni siste hjemme i Europa. Lørdag tapte de 2-3 hjemme for Tottenham, men ligger på en grei 3. plass i Premier League med 4-0-2 totalt.

Jonny Evans (f) fikk en smell mot Tottenham, men er tilbake i trening. Rio Ferdinand (f) var også til stede på trening forleden. Men Jones, Smalling, Young og Vidic er ute. Valencia (m) er også ute, og gamle-gutta Scholes (m), Giggs (m) og Carrick (m) ikke er med til Romania. Ferguson har tatt med en del yngre krefter denne gangen:

De Gea, Lindegaard; Buttner, Evans, Evra, Ferdinand, M. Keane, Rafael, Wootton; Anderson, Cleverley, Fletcher, Lingard, Nani, Powell, Tunnicliffe; Hernandez, Kagawa, Rooney, van Persie, Welbeck.

Vi tror Manchester United kan få det tøft. Cluj er i form og de går selvsagt for seier på hjemmebane. United står med 3 poeng allerede, og vil trolig ha gode sjanser til å vinne hjemmekampene mot Braga og Cluj også. Borte blir det tøffere, og vi ser ikke hvorfor United skal være 1,55-favoritter her. De kan trolig leve med ett poeng, og vi synes 2,05 på at hjemmelaget ikke taper er noe av det mer spennende fra kveldens CL-meny.

26. Juventus - Shakhtar Donetsk- over 2,5 mål
Vi velger et over/under-objekt som kombinasjonsobjekt denne gangen, da oddsen her interesserer oss mer enn de lave favorittoddsene i HUB-objektene.

Juventus roterer mye i laget grunnet sitt tøffe kampprogram, og de gjør det med suksess. De spilte 2-2 mot Chelsea på Stamford Bridge i den første kampen i gruppe E. Arturo Vidal og Fabio Quagliarella var målscorere der. I Serie A topper de tabellen med 5-1-0 på de seks første og en målforskjell på 15-3. Etter 4-1 hjemme mot Roma i helgen er mål-snittet i Juventus kamper nøyaktig 3. Pirlo, Vidal, Matri og Goivinco scoret mot Roma. Med slike typer på laget og så mange av dem i form samtidig, blir det scoringer. Bonucci er eneste kjente fravær, Lichtsteiner og Asamoah ventes tilbake i startoppstilling til kveldens kamp.

Shakthar Donetsk er også et offensivt lag med målfarlige spisser, og mange spillere fra Sør-Amerika. De nøyde seg med 2-0 hjemme mot Nordsjælland i sin første kamp. I Ukraina står de med 10-0-0 og en målscore på 34-5. Den ukrainske ligaen og Champions League er to ganske forskjellige ting, men at det er et offensivt bortelag i Torino denne gangen, er det liten tvil om. De stiller sterkt og kan fort score ett mål, kanskje to. De er tradisjonelt ikke den typen lag som går for 0-0.

Juventus skal vinne denne kampen, og for å gjøre det kan de bli nødt til å score minst to mål, tror vi. 1,75 for at kampen vil inneholde tre eller fler scoringer er aktuelt, og gir oss en CL-dobbel til 3,59. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

26. Juventus-Shakhtar - over/under 2,5 mål 1,75 1,75
40. CFR Cluj - Manchester United (1-0) 2,05 3,45 2,50

Total odds 3,59

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør