Foto: EPA/Scanpix

Ryker Arsenal i Beograd også?

Vi helgarderer Arsenal i jakten på 12 rette. Sjekk tirsdagens tippetips her!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Flere tips tirsdag:
Odds: Lesernes oddstips
Odds: Stormer mot Premier League
Odds. VM-helt senker Milan
Trav: Vi klemmer til med et tredjevalg som banker

Midtukekupongen avvikles på en tirsdag denne gangen, og kampene er hentet fra Champions League og The Championship. Det er spilt én runde av gruppespillet i Champions League, og kun gruppe A med Inter, Tottenham, Werder Bremen og Twente er fortsatt helt åpen. I de andre gruppene kan mye i realiteten avgjøres allerede i dag.

Chelsea - Marseille
Gruppe F. Chelsea topper gruppen etter 4-1 borteseier over MSK Zilina. I England røk rekruttlaget 3-4 for Newcastles rekrutter i Calrling Cup, et resultat man både kan le av og være glad for, værre var det å tape for Manchester City i Premier League på lørdag. Disse to tapene etterfølger ni strake seire. Trolig har man spart spillere og krefter inn mot dagens meget viktige kamp.

Marseille tapte 0-1 hjemme for Spartak Moskva i den første gruppespillkampen og ligger heller dårlig an vhis fortsettelsen går som ventet. I Frankrike har de vunnet de to siste, mot Arles og Sochaux, men man har avgitt flere poeng i starten av denne sesongen enn i slutten av forrige. 3-2-2 totalt holder til en foreløpig femteplass i Ligue 1.

Ancelotti bekrefter at Lampard er ute med skade i dag også. Salomon Kalou og Yossi Benayoun er også ute. Didier Drogba er suspendert. Marseilles-trener Didier Deschamps har en fortid som trener på Stamford Bridge, men det er mange år siden nå. Vi kan ikke se at han har noen nevneverdige skader i spillerstallen for tiden.

Chelsea vinner nesten alltid på Stamford Bridge, og et Marseille litt unna toppform skal være overkommelig. Noen storseier blir det neppe, men etter 90 minutter pluss tillegg skal det stå H i kamp 1.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Partizan Beograd - Arsenal
Gruppe H. Partizan tapte 0-1 for Shakhtar Donetsk for to uker siden. Hjemme i serbisk Super Liga topper de med 5-1-0 og målforskjell 11-1 på de seks første.

Arsenal var meget solide da de vant 6-0 over Sporting Braga i sin første kamp, men vi så hvordand et raknet på hjemmebane mot West Bromwich i helgen. Laget er svekket av skader, noe de ofte er, og selv om man gjerne vinner likevel ble det 2-3 og et sjeldent hjemmetap på lørdag. Arsenal har 0-2-1 i England etter seieren over Braga. Kanskje har man spart litt på kreftene frem mot dagens kamp, men skader må ta det aller meste av skylden for poengtapene den siste tiden.

Partizan mangler så vidt vi kan se bare høyreback Alexander Miljkovic med skade i dag. Hans kolleger i forsvar Ivan Stevanovic og Marko Jovanovicvar suspendert mot Shakhtar men er tilbake i dag.

For Arsenal er målvakt Manuel Almunia ute med skade. Det betyr Lukasz Fabianski i mål. Andre sentrale spillere ute med skader er Cesc Fabregas, Robin van Persie og Theo Walcott.

49 prosent på Arsenal på folkerekka virker noe høyt, da de ikke presterer for tiden og mngler spillere. Likevel er de et av topplagene i Premier League og de presterer nesten alltid i Champions League. Vi helgarderer denne i håp om høyere premier ved eventuell serbisk jubel. HUB i kamp 2.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Sporting Braga - Shakhtar Donetsk
Gruppe H. At Braga er som dag og natt hjemme og borte fikk vi nok et bevis på da de røk 0-6 for Arsenal i London. Hjemme i Portugal har man 3-0-0 og målscore 7-2 på hjemmebane, 0-2-1 og mplscore 4-5 på bortebane. Forrige sesong, da man tok sølvet i Liga Sagres og kvalifiserte seg til Champions League, hadde man 14-1-0 totalt på hjemmebane. Vi så også hvordan de knuste Celtic 3-0 på hjemmebane på veien hit. Må jo si i samme slengen at de klarte 4-3 i Sevilla også på veien, så helt fortapte er man heller ikke på bortebane, men dog: Braga er et typisk hjemmelag.

Shakhtar Donetsk begynner å få god erfaring med spilli Europa nå, og de tok første stikk da de slo Partizan 1-0 hjemme for to uker siden. De topper i Ukraina med 9-1-1 totalt. Poeng er avgitt kun på bortebane.

Det skal ikke være alvorlige skadeproblemer hos Braga denne gangen, men Quim er ute, og det er noe usikkerhet rundt Alberto Rodriguez. For bortelaget ser det ut til at Fernandinho og Chygrynskiy uteblir.

Braga må heve seg etter 0-6 tapet sist, men møter sterk motstand også i kveld. Dette blir trolig jevnt, men Braga har vist at de kan slå hvem som helst på hjemmebane, og i dag må man. Ukrainerne er kanskje fornøyd med et uavgjortresultat her, likevel sjanser vi på en H i kamp 3.

Auxerre - Real Madrid
Gruppe G. Franske Auxerre tapte ganske som forventet borte for Milan. De ser ikke ut til å klare å gjenta den flotte fjorårssesongen i Frankrike. De har ennå ikke vunnet denne sesongen og står med 0-5-3 på sine åtte siste kamper, inkludert tapet i Italia. På hjemmebane er man uavgjortkonger med 0-4-0 og 6-6 i målforkskjell i Ligue 1.

Real Madrid har ikke tapt en fotballkamp siden Barcelona gjestet byen i april forrige sesong. På den annen side imponerte man heller ikke i helgen da det ble 0-0 borte mot Levante, et lag med utrolig mye mindre ressurser og svakere stall enn Real Madrid. Her brant man mange store sjanser og mistet to poeng. Bortekampene i La Liga er enten vunnet knepent eller endt uavgjort hittil. Ingen tvil om at José Mourinho er en stor taktiker, men 1-1 på Mallorca og 0-0 mot Levante er litt under et som forventes av laget. Kanskje er det også et resultat av at man sparer litt på kreftene i La Liga og satser alt i denne turneringen. Sjefen selv uttaler at han er bekymret over at hans angrepskvartett Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria og Mesut Ozil setter et alt for lavt antall av alle sjansene de skaper.

Det ser ut som Jelen og Tallec er ute for Auxerre. Berthod er usikker, og på Licata er ute resten av sesongen. For Real Madrid er Canales og Kaka ute med skade, ellers har Fernando Gago, Ezequiel Garay og Raúl Albiol vært ute en stund allerede.

Dette lukter uavgjort lang vei, all den tid hjemmelaget bare spiller uavgjort på hjemmebane og bortelaget bare spiller uavgjort på bortebane i sine respektive ligaer. Real Madrid skal være det bedre laget, men kanskje er ikke et 0-0 resulatet i Frankrike noen krise. Hadde Auxerre vært i samme form som de hadde store deler av forrige sesong, hadde vi tatt med en H her. Slik det ser ut nå skal UB holde i kamp 4.

Ajax - Milan
Gruppe G. Ajax tapte 0-2 borte for Real Madrid i sin første kamp. Hjemme i Nederland er de helt suverene på hjemmebane, orker nesten ikke telle hvor mange hjemmekamper de har spilt uten å tape nå, men de står med 3-0-0 hittil i år og de stoppet på 16-1-0 totalt forrige sesong.

Hva skal vi si om Milan? De har en drøss stjerner på laget, men sliter tidvis med å få spillet til å sitte. Sesongens to bortekamper i Serie A har gitt 1-1 mot Lazio og 0-2 tap for Cesena. I gruppe G fikk man en start som bestilt med 2-0 hjemmeseier over Auxerre. I dag blir det trolig vanskeligere.

Ajax får tilbake målmaskinen Luis Suárez og forsvarsspiller Jan Vertonghen til denne kampen, de var suspendert mot Real Madrid. Evander Sno, Kenneth Vermeer, Thimothée Atouba og Nicolás Lodeiro er skadet og ute i flere uker. Det er usikkerhet rundt Rasmus Lindgren og Eyong Enoh, men de blir trolig klare. Milan har Massimo Ambrosini og Pato ute med skader. Thiago Silva er tilbake etter skade.

Tøff gruppe for Ajax dette, men på hjemmebane kan de slå alle. Her tror vi de tar sine første poeng i gruppespillet. Er de like gode som de pleier på hjemmebane, vinner de. Milan er ikke slått på forhånd her, og det er ikke umulig de klarer å score på Amsterdam Arena. 1-1 eller 2-1 blir våre to tips, og vi prøver HU i kamp 5.

Basel - Bayern München
Gruppe E. Basel er outsider i denne gruppen, og det er trolig på hjemmebane det må gjøres hvis de i det hele tatt skal ha noen sjanse. Den første gruppespillkampen tapte de 1-2 borte mot CFR Cluj. Hjemmei Sveits ligger Basel på en foreløpig annenplass, bak Luzern. Man har 3-1-1 på hjemmebane, tapet kom med hele 1-4 for nettopp Luzern, mens man spilte 2-2 hjemme mot Grasshoppers sist onsdag.

Bayern må være klare favoritter til å gå videre fra denne gruppen. De vant 2-0 hjemme over Roma i den første kampen. Hjemme i Tyskland har de ikke vært spesielt overbevisende i sesongstarten, og de få kampene man har vunnet har det vært med et nødskrik og med dommeres hjelp på overtid. 2-2-2 totalt i Bundesliga så langt er uvanlig svakt av Bayern, og på lørdag ble det hjemmetap 1-2 for Mainz.

For Basel er Jacques Zoua ute med skade. Bayern dro til Sveits uten Arjen Robben, David Alaba, Franck Ribery, Breno and Diego Contento som er skadet.

Bayern er det beste laget her, men de er inne i en mindre god periode. Likevel tror vi de går for alle poengene i Basel, og det skal være klasseforskjell på en normal dag. I dag blir det trolig jevnt, og uavgjort blir vårt utgangstips. Markeringen blir UB i kamp 6.

Roma - CFR Cluj
Gruppe E. Etter en meget svak start i Serie A var Roma nesten nødt til å vinne hjemmeampen mot serieleder Inter i helgen. Det trodde vi ikke de skulle klare, men en sen scoring sørget for 1-0 og tre kjærkomne poeng i hovedstaden. Spillere og ikke minst trener pustet nok meget lettet ut lørdag kveld. I denne turneringen tapte man 0-2 borte for Bayern München, og i likhet med situasjonen i serien i helgen, er man nå nødt til å vinne på hjemmebane for ikke å havne helt i bakevja.

Romas trener Claudio Ranieri deler noen tanker rundt dagens oppgjør på UEFA.com: "CFR Cluj er ikke det overraskelseslaget de var for to år siden. Ingenting de gjør i morgen vil overraske oss. De vil legge seg i forsvar og satse på kontringer med sine raske spillere. De har også fire spillere over 190 cm. som vi skal passe på ved dødballer."

Rumenske CFR Cluj vant 2-1 hjemme over Basel i sin første kamp. I rumensk Liga 1 ligger man fjerde sist etter 9 runder. Bortestatistikken lyder 0-2-3 og målforskjell 3-9. Man er havnet helt bakpå med tanke på å forsvare seriemesterskapet fra forrige sesong.

Romas John Arne Riise er tilbake fra sin uheldige hjernerystelse. Målvakt Júlio Sérgio er ute med skade i en måned, Lobont står i dag også. CFR har Gabriel Muresan og Sasa Bjelanovic ute med skade. Trener Sorin Cartu har ikke offentliggjort noe lag i skrivende stund. Han uttaler også at det står generelt dårlig til med laget om dagen. Tomålsscoreren fra sist gang, Juan Culio, spiller hvertfall i dag også.

Disse møttes i 2008 også, da vant rumenerne 2-1 i Roma, men klarte ikke gjenta prestasjonen da de røk 1-3 på hjemmebane.

Vi kan ikke tenke oss at dagens utgave av Cluj klarer å slå Roma enda en gang. Laget virker svekket, og vi spår sisteplass i gruppa på Cluj, selv om de står med full pott nå. Spørsmålet er om det er så mye rusk og tull med Romas mannskap at de feiler i dag også. Seieren mot Inter sist kan være en indikasjon, og med flere spillere tilbake fra skade mener vi det skal være en H i kamp 7.

Leeds - Preston
Leeds begynner å ligne et stødig hjemmelag etter tre strake hjemmeseire. Sheffield United, Swansea og Millwall er slått. Hjemmetapet for Derby i sesongpremieren får vi skrive av som åpningsnerver. Med 4-2-2 ligger Leeds på en foreløpig femteplass.

Preston har virket tamme og vært et stykke unna poeng så langt. Men på lørdag klinte de til med en for oss overraskende 2-1 borteseier mot Coventry. Her hadde man færrest målsjanser og skudd på mål, og ikke mye ballinnehav heller, men rodde i land sesongens første borteseier, så her klarte tydeligvis Preston å legge opp taktikken riktig, kombinert med det nødvendige hellet. 1-0-3 på bortebane totalt for Preston nå.

Leeds manager Simon Grayson tar ikke ut laget før etter trening tirsdag morgen. "We're in Tuesday morning, so we will see who is fit and available, and then hopefully pick a team which we believe is capable of getting a result." Aidy White, Leigh Bromby, Paul Connolly, Fede Bessone og målvakt Kasper Schmeichel er ute med skader, ser det ut til. Preston stiller trolig med de samme som vant i Coventry sist.

Fire tidligere oppgjør på Elland Road finner vi: 2-1, 1-1, 0-0 og 1-0.

Her skal Leeds vise at de er et sterkt hjemmelag og ta sin fjerde strake hjemmeseier. Preston har ikke noe spesielt godt lag denne sesongen, og like gode og heldige som de var i Coventry er de neppe to ganger på rad. H i kamp 8.

Cardiff - Crystal Palace
Cardiff tok en fin 2-1 seier over Millwall i tidlig-kampen på lørdag. De lå under 0-1 men kjempet seg tilbake og vant kampen på ren innsats, i følge rapportene. Det hjelper at motstander får en mann utvist også, selvsagt. Nå står de med 3-1-0 og målforskjell 9-2 på hjemmebane. Det er sterkt, og Cardiff ligner også denne sesongen et lag som er modent for play-off eller i beste fall direkte opprykk hvis andre skulle feile.

Palace har lykkes delvis på hjemmebane, men bortestatistikken er oppsiktsvekkende svak hittil: 0-0-4 og målforskjell 0-12 er svakest i divisjonen. Man stilte noe svekket borte mot Derby sist og røk 0-5. Man har også tapt for Reading, Scunthorpe og Barnsley på bortebane, og nå skal man opp mot Cardiff, som holder minst samme nivå som disse på en vanlig dag.

Cardiffs bølle Craig Bellamy spiller trolig ikke i dag heller. Palace må klare seg uten James Vaughan, som er suspendert.

Det har vært jevnspilt på Cardiff City Stadium ved flere anledninger. Ser vi bakover i tid finner vi 1-1, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0 og 0-2.

I dag skal styrkeforholdet gjøre Cardiff til store favoritter. De kjemper godt på hjemmebane, mens Palace har et stykke igjen til formen, ser det ut til. H i kamp 9.

Norwich - Leicester
Til nyopprykket lag å være har Norwich gjort det brukbart hittil, men noe pålitelig lag ligner de ikke. De ligger helt oppe på sjetteplassen, og på hjemmebane har de slått Swansea og Barnsley, men tapt for Watford og nå sist Hull City.

Leicester er nesten ikke til å kjenne igjen denne sesongen. Eksempelvis vant man 2-1 borte over Portsmouth i Carling Cup tirsdag for så å ryke 1-6 for samme lag i serien fredag. Det kan nok forklares med at Portsmouth stilte et noe sterkere lag på fredag, Mens man selv fikk utvisninger, straffer, annulerte scoringer og alt mulig i mot, men likevel. Leicester er overraskende jumbo i The Championship, og på bortebane har de 0-1-3 og stusselige 4-13 i målforskjell på bortebane. De klarte 1-1 i Coventry.

Ingen nye skader hos Norwich, hvilket netyr at bare Andrew Surman og Michael Nelson er ute per i dag. Leicester har et langt preview på dagens match, som sporer helt av og bare handler om hvor urettferdig det var at man røk 1-6 for Portsmouth, og man glemmer å skrive noe om dagens kamp. Vi får tro at Leicester stiller omtrent med samme lag, siden vi ikke har annen info.

Vi finner fire innbyrdes oppgjør på Carrow Road fra 2000-tallet: 0-0, 3-1, 2-1 og 0-0.

Leicester skal være et bedre lag enn 1-6 tap mot Pompey skulle tilsi. Det ser ut som de har mye å jobbe med før alt fungerer denne sesongen, men vi ser ikke helt bort fra at de hever seg i dag etter flausen sist. Men mer enn ett poeng klarer de neppe i Norwich. HU i kamp 10.

Queens Park Rangers - Millwall
Rekordgod sesongstart av QPR denne gangen. Med 7-1-0 på de åtte første leder de Championship med hele seks poeng. På hjemmebane har de nå 4-0-0 og suverene 12-0 i målforskjell. En dag kommer nedturen, men den kom ikke mot gode Doncaster sist, slik vi spekulerte i på lørdagskupongen. QPR styrte fra start til slutt og vant 3-0. Med slike tall er det vanskelig å se for seg noe annet enn en ny hjemmeseier i dag. Forrige sesongs vinner av Championship, Newcastle, hadde 18-5-0 på hjemmebane totalt, for å gi en pekepinn om hva som kreves for å holde på tabelledelsen.

Milwall er nyopprykket ,og resultatene varierer. Etter en brukbar start står man nå med tre strake tap. Man ledet borte mot Cardiff sist, men ble kjempet i senk og tapte 1-2 helt på tampen.

QPR er uten Alejandro Faurlin, Bradley Orr, Fitz Hall, Peter Ramage og Lee Cook i dag. Spissen Rob Hulse skal være på vei tilbake fra skade men har ennå ikke fått spilletid. Millwalls midtbanemann Liam Trotter starter en tre kampers karantene i dag. Darren Carter er ute med skade. Andrew Frampton, Shaun Batt og John Marquis har vært ute en stund og er det fortsatt.

QPR vant 1-0 på dagens bane i 2006. To år før ble det 1-1.

Det er topp mot bunn på formtabellen, og hjemmeseieren synes opplagt. Likevel typisk hvis dette ender med U eller B når absolutt alt peker mot H. Vi tar sjansen på at QPRs gode form holder enda en runde og markerer H i kamp 11.

Reading - Ipswich
Reading startet mystisk med 1-2 hjemmetap for Scunthorpe, men har hevet seg siden, og virker nå solide på hjemmebane med 3-0 over Palace og 3-0 over Barnsley i de to siste.

Ipswich er blant de bedre lagene hittil og holder fjerdeplassen i øyeblikket. De har kun tapt for suverene QPR og står med 4-3-1 totalt. På bortebane har de slått Millwall og Palace, og spilt uavgjort mot Portsmouth og Scunthorpe.

Reading mangler forsvarsspiller Zurab Khizanishvili, Jay Tabb, Andy Griffin og Julian Kelly med skade i dag, og Brian Howard er suspendert. Alex Pearce er tilbake fra skade. For Ipswich er Luciano Civelli eneste mann vi kan finne på skadelisten, men det ventes at manager Roy Keane gjør noen endringer i laget som spilte mot Scunthorpe, muligens starter Connor Wickham på benken mens Luke Hyam starter.

Tidligere oppgjør på Madejski Stadium har endt 1-1, 0-1, 2-0, 1-1, 1-1 og 3-1.

Kan vi stole på at Reading tar sin tredje strake hjemmeseier på rad? Nei. Det er sannsynlig, men Ipswich er gode nok til å ta poeng her. Vi tror likevel det skal holde med en HU-gardering. 1-1 blir vårt resultattips. HU i kamp 12.

Vi leverer en 96-rekker og en 432-rekker i dag.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 28.09.2010 20:40
1. Chelsea - Marseille H
2. Partizan Beogra - Arsenal H U B
3. Sporting Braga - Shakhtar Donets H
4. Auxerre - Real Madrid U B
5. Ajax - Milan H U
6. Basel - Bayern München U B
7. Roma - CFR Cluj H
8. Leeds - Preston H
9. Cardiff - Crystal Palace H
10. Norwich - Leicester H U
11. Queens Park Ran - Millwall H
12. Reading - Ipswich H U

-

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 28.09.2010 20:40
1. Chelsea - Marseille H
2. Partizan Beogra - Arsenal H U B
3. Sporting Braga - Shakhtar Donets H U
4. Auxerre - Real Madrid H U B
5. Ajax - Milan H U
6. Basel - Bayern München H U B
7. Roma - CFR Cluj H
8. Leeds - Preston H
9. Cardiff - Crystal Palace H
10. Norwich - Leicester H U
11. Queens Park Ran - Millwall H
12. Reading - Ipswich H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør