Alaves og Guillermo Maripan har hatt en knallbra sesong, men fredag tror vi de taper mot hjemmesterke Getafe. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Alaves og Guillermo Maripan har hatt en knallbra sesong, men fredag tror vi de taper mot hjemmesterke Getafe. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)

Saftig dobbel til 4,53 i odds

Vi stoler på to hjemmefavoritter i fredagens dobbelttips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Vinnerspill stafett skiskyting: Nå kommer stafettseieren for Norge
Oddssingel Bundesliga: Ingen walkover for Bayern München
Oddssingel SHL:
Brynäs burde vært favoritt
V75 Bjerke lørdag:
Feiende flott omgang med Gulljackpot
V65 Jarlsberg:
Flott V65-kveld i Tønsberg
V64 Østersund:
Herlig omgang med flere godbiter
Eurojackpot fredag
: Potten er på 263 millioner kroner
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Fredagens langoddsprogram er meget innholdsrikt. Det spilles blant annet kamper i engelsk Championship, i spansk La Liga, i fransk Ligue 1 og i Tyskland er Bundesliga i gang igjen etter vinterpausen, der møtes Hoffenheim og Bayern München. I Ruhpolding er det duket for stafett for menn i skiskyting. Og er det både kombinert og utfor for kvinner på menyen. Det er også smekkfullt av ishockeykamper fra hele Europa, og natt til lørdag spilles det flere kamper i NHL.

NB! Fredag er det 263 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Getafe – Alaves H 1,85 (spillestopp kl 20.55)
Getafe og Alaves får ikke den respekten de fortjener. Etter halvspilt sesongen er både Alaves og Getafe blant de seks beste lagene i La Liga, og de henger med i kampen om en plass i Champions League neste sesong.

Det vil være en stor prestasjon om enten Getafe eller Alaves skulle klare å ta en plass blant de fire beste. Alaves kan klatre helt opp til tredjeplass med seier i fredagens match. De vil med tre poeng mot Getafe gå forbi både Sevilla og Real Madrid.

Alaves er underdogs i denne kampen, selv om de er ubeseiret i de fire siste kampene. De røk tidlig ut av Copa del Rey, og det kan være en fordel for dem denne måneden når mange av de andre lagene i toppen skal spille fire ekstra kamper.

De havnet under mot Girona i forrige serierunde, men slo tilbake i starten av annen omgang og kampen endte 1–1. Denne kampen blir tøffere, tror jeg.

Sist helg vant Getafe 2–1 på bortebane mot Villarreal, og de har siden sikret avansement til kvartfinalen i Copa del Rey. Det ligger an til å bli en suksessfull sesog for klubben fra forstaden sør for Madrid.

Getafe har bare tapt én av de siste syv kampene. De tapte 1–2 mot Barcelona i forrige hjemmekamp, men det er ikke noe å skjemme seg over.

Selv om Alaves spilte brukbart sist helg, så er laget svekket etter at Ibai Gomez gikk til Athletic Bilbao, og av at lagets stjernespiller på kanten, Jony er skadet. De kan ikke erstatte dem med spillere som hoder samme nivå, og uten to av lagets mest kreative spillere tror jeg de vil være i stand til å skape mye offensivt i denne kampen.

Getafe-forsvaret er robust og skal være i stand til å nøytralisere Alaves i luften. Laget fra bydelen sør for Madrid har vært solide defensivt. De har holdt nullen i imponerende 56 prosent av hjemmekampene sine.

Det er to av La Ligas fire beste forsvar som barker sammen her. Alaves vil antakeligvis gå forsiktig til verks på bortebane, og jeg tror det blir en jevnspilt match mellom to av ligaens best organiserte lag.

Jeg mener likevel at Getafe har mer å by på offensivt enn Alaves. Angel og Jorge Molina kan gjøre livet surt for Alaves-forsvaret. Samtidig har Alaves vist at de er seige å slå. Denne kampen blir jevn, men jeg synes Getafe virker å ha den offensive slagkraften som skal til for å bryte gjennom Alaves-forsvaret. Samtidig har de fordelen av å spille på hjemmebane. Det skal man ikke kimse av.

Oddsen på hjemmeseier er 1,85. Det er litt snaut som singelspill, så jeg kombinerer den med seier til opprykksjagende Palermo i Serie B i Italia.

Palermo – Salernitana - handikap fulltid 0-1 - H 2,45 (spillestopp kl 20.55)

Palermo og den norske landslagsspilleren Haitam Aleesami jakter opprykk til Serie A denne sesongen. Laget fra Sicilia rykket ned etter 2016-2017-sesongen, men klarte ikke å rykke opp på første forsøk.

Denne sesongen har de vært solide. én av de første 18 seriekampene, og de topper Serie A med 37 poeng, fem poeng foran Brescia som innehar annenplassen.

På hjemmebane har Palermo vært meget sterke. De er ubeseiret etter ni kamper og målforskjellen er hele 17–6.

Fredag kveld møter de et bortesvakt Salernitana. Laget fra Campania har ennå ikke vunnet på bortebane denne sesongen. De står med 0-4-4 og 6–14 i målforskjell.

Palermo har vunnet tre av de fire siste kampene mot Salernitana med to mål eller mer, og jeg tror de kan klare det igjen fredag kveld. Oddsen på at vertene vinner med to mål eller mer er 2,45. Den spilles i en dobbel sammen med Getafe-seier.

Fredagens dobbelttips er Getafe + seier til Palermo med to mål eller mer. Denne kombinasjonen gir flotte 4,53 i odds. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør