Foto: AP/Scanpix

Sampdoria er best i byen

Selv ikke fotballnomaden Alberte Gilardino som nå spiller for Genoa, kan forhindre tap for Genoa i søndagens byderby mot Sampdoria.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips: Reading tar alle tre
Tippetips: Tromsø er i trøbbel

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Tippeligaen, Premier League, Primera Division, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, Allsvenskan og dansk Superliga.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Hønefoss – Start B 2.70
Meget viktig oppgjør i bunnstriden for Hønefoss og Start. Vertene kjempet til seg uavgjort mot Tromsø sist, men poenget var av det heldig slaget. Slo Sarpsborg 3-1 i forrige kamp på AKA Arena og passerte dermed rivalen med bedre målforskjell. Tapte fem på rad før det og har sett svake ut gjennom hele sesongen, men kan finne trøst i at det kun er to poeng opp til sikker plass.

Start leverte festfotball i sist rundes oppgjør mot Sandnes Ulf på Sør Arena, ga seg ikke før det stod hele 7-0. Fikk også med seg ett sterkt poeng i forrige bortekamp mot Aalesund, og med 2-1-2 på de fem siste har sørlendingene vist bedring i formen.

Vanskelig kamp å bedømme, begge lag har vært ustabile, men vi tror Start kan ha spilt på seg selvtillit med storseieren sist og gir sørlendingene tipset til godkjente 2.70 i odds.

Dagens avslag
Fløy – Fyllingsdalen H 1.85
Årets sesong har vært en gedigen skuffelse for Fløy som befinner seg på nedrykk med 6-4-10 totalt. Tapte forrige rundes bortekamp mot Brann 2 (3.), men vant de to foregående mot Arna Bjørnar (10.) og Vindbjart (2.). Står med 4-2-3 på Color Line-banen, hvor de har gode 4-1-0 på de fem siste. Fyllingsdalen har falt ned til sjetteplassen etter tapene mot Fana (7.) og Arendal (11.). Kun vunnet to av sine ti siste (2-4-4) og har samlet opp 3-4-3 på bortebane. Seneste seier på fremmed gress kom mot Åsane (5.) i mai. Fløy har spilt seg opp på hjemmebane, men er fremdeles ikke til å stoles på. Vi melder pass på 1.85 på hjemmeseier.

Norsk Tipping

Dagens spill
Sampdoria - Genoa

Serie A. Etter en godkjent retursesong til Serie A skal Sampdoria prøve å bygge videre på fjorårets 14.plass. Kan som eneste lag skryte av at de ikke tapte mot seriemester Juventus, som de slo både hjemme og borte. Har dog ikke mulighet til å si det samme i år, seriepremieren mot sistnevnte endte med 0-1-tap, hvor de i tillegg fikk Castellini utvist. Gikk noe bedre i forrige rundes bortemøte med Bologna som endte 2-2. Har mistet noen av forrige sesongs mest produktive spillere i Mauro Icardi (Inter) og Andrea Poli (AC Milan), men med innkjøpet av Manolo Gabbiadini har de en solid goalgetter på topp. Forventet lagoppstilling (3-5-2): Da Costa, Gastadello, Palombo, Costa, De Silvestri, Obiang, Krsticic, Bjarnason, Regini, Eder, Gabbiadini

Genoa startet sesongen med å tape 2-5 mot Fiorentina og 0-2 mot Inter. De dårlige resultatene har satt i gang rykter om at trener Fabio Liverani er på vei ut og klubben ser ut til å være plaget av intern uro etter kun to kamper. Liverani-ansettelsen var for øvrig ett hett tema i Genoa, 37-åringen er uten meritter og har ikke tidligere trent et profesjonelt lag. Må i år klare seg uten Marco Borriello, låneoppholdet til lagets toppscorer er avsluttet og spissen er tilbake i AS Roma. En annen av fjorårets faste bidragsytere, Ciro Immobile, ble kjøpt opp av Juventus, men er lånt ut til Torino. Til dagens kamp er Antonelli skadet, mens Marchese og Samparisi soner karantene. Forventet lagoppstilling (3-5-2): Perin; Gamberini, Portanova, Manfredini, Vrsaljko, Kucka, Lodi, Matuzalem, Antonini, Calaiò, Gilardino

Dagens oppgjør er et byderby og spilles på Stadio Comunale Luigi Ferraris, som benyttes av begge lagene. Genoa har i de to siste sesongene ungått nedrykk med å kapre den siste sikre plassen på tabellen, og innledningsvis tyder det meste på at laget kommer til å havne i nedrykkstriden i år igjen. Ingen av partene har vunnet ennå, men vi synes Sampdoria stiller med et mye sterkere lag, og med en rutinert trener i Delio Rossi holder vi I Blucerchiati som favoritter.

Sampdoria - Genoa 2.30 2.95 2.65

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør