Foto: Martin Meissner (AP/Scanpix)

Schalke går for storseier

Hjemme på Veltins Arena skal de slå Helsinki med klare sifre. Her er dagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsen byr på en rekke spennende objekter fra Europa League-kvalifiseringen, samt et par objekter fra engelsk og svensk fotball.

Dagens langskudd
88. FC Dnipro - Fulham U
Mjällby til 4,20 og Ayr til 3,35 har vært fine langskudd-treff denne uken. I dag faller ikke valget på en vinner, men en sannsynlig uavgjort. Resultatlistene viser at Dnipro ofte blir holdt til 0-0 på hjemmebane, og vi tror Fulham er et lag som kan tenkes å nøye seg med 0-0 i dag, siden de leder 3-0 sammenlagt. Oddsen er 2,90.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
109. Sochaux - Metalist Kharkov H
Vi stoler ikke på franskmennene her. Etter 0-0 i den første kampen skal de bare ha 1-0-målet sitt for å avansere, men Metalist er litt for sterke til at vi kjøper H til ,70 her. U-faren er stor i Frankrike, og ser ikke mindre ut nå, selv om bortelaget kommer langveis fra.

Dagens vurderinger og spill
Det er en stor og flott meny i dag, men fint mulig å gå seg litt vill i mange lag man kanskje ikke kjenner så godt. Av bortelagene har vi vurdert om Hannover kan klare uavgjort og avansere, og om ikke Fulham drar en av sine 0-0-bortekamper nå som de har 3-0 å gå på. Austria Wien er i en lignende posisjon, og U er aktuelt der også.

Mange av hjemmelagene kommer til å vinne stort i kveld, tror vi. Schalke, Sparta Praha, Anderlecht, Hapoel Tel-Aviv, AZ og Salzburg er på blokka. Vi bruker tre av disse og spiller en dobbel og en singel.

Følg Europa League LIVE

80. Schalke 04 - HJK Helsinki
Schalke 04 kom inn i denne runden og gikk på en smell med 0-2 i Helsinki. I Bundesliga viser de gode takter og har 2-0-1 på de tre første. De lekte seg til 5-1 over Köln i den ene spilte på Veltins-Arena. Vi så alle hva Schalke var kapable til i Champions League forrige sesong, der de herjet med Benfica, Lyon og Hapoel Tel-Aviv i gruppespillet og slo ut Valencia og Inter før det ble stopp mot Manchester United i semifinalen. Da hadde Schalke brent veldig mye krutt og hatt det moro med Europas beste, mens det gikk så som så i Bundesliga. I kveld blir de enorme favoritter mot finnene.

Det skal være lite skader i laget. Målfarlige Farfan (a) er tilbake, Raul (a) kan også bli å se, han spilte ikke i Finland, og Fuchs (f) er tilbake fra suspensjon. Fra før er Kluge, Metzelder og Moritz ute, men dette er ikke viktige fravær. Mulig startoppstilling fra BetXpert.com:

Fährmann - Höger, Matip, Höwedes, Fuchs - Matip - Farfan, Holtby, Draxler - Huntelaar, Raul.

HJK Helsinki er midt i sesong i Veikkaussliiga, der de er helt rå på hjemmebane. 9-0-0 og målscore 29-5 er fasit på kunstgresset på Sonera stadion. 2-0 over Schalke 04 beskrives som et av de beste resultatene i klubbens historie. Hver eneste spiller skal ha levert en prestasjon langt over pari, i følge trener Muurinen. "Vi forsvarte oss godt hjemme mot Schalke, men å prøve og forsvare inn ledelsen i Gelsenkirchen, vil være selvmord", fortsetter Muurinen. Det er bare å ta av seg hatten for den offensive tankegangen hos HJK, som satte rekord i Champions League-kvalifiseringen ved å slå Bangor City 10-0 på kunstgresset, den største seieren noensinne. Deretter tapte de 1-2 og 0-1 for Dinamo Zagreb og havnet her i EL-kvaliken.

Det er ikke meldt om fravær i laget, og vi kan få se samme oppstilling som sist:

Wallen - Rafinha, Lindström, Kansikas, Riihilahti - Ring, Lathi - Sorsa, Sadik, Bah - Pukki.

HJK kan bli det første finske laget noensinne som når gruppespillet i Europa League. Det store aberet mange holder mot dem, vi også, er at de er veldig mye bedre hjemme enn borte. Det har med kunstdekket å gjøre. I dag skal de gå for scoring borte mot Schalke, noe vi tror straffer seg. Schalke må vinne 2-0, helst mer, og vi tror de klarer det. Vi spiller en klar hjemmeseier til 1,50.

82. Hapoel Tel-Aviv - FK Ekranas
Returkamp etter 1-0 til Ekranas i Litauen. Hapoel Tel-Aviv har en del erfaring med spill i Europa, og det var skuffende at de ikke klarte minst uavgjort i Litauen. De gikk muligens for 0-0, noe de holdt til det 82. minutt. Hapoel tapte riktignok 1-2 borte mot Vaduz i runden før, men da hadde de 4-0 fra hjemmekampen å gå på. Selv med ett mål å hente inn, blir de store favoritter til å nå gruppespillet i kveld. Som mange israelske lag er de meget sterke på hjemmebane, men variable på tur.

Pecalka (f) har vært ute med skade to kamper, men er tilbake i trening og med i troppen. Dog er det usikkert om han spiller. Avihai Yadin (m) er suspendert, melder klubben på sin nettside.

De litauiske serie- og cupmesterne Ekranas startet i Champions League-kvalifiseringen, der de slo ut Valetta med 3-2 og 1-0, før det ble 0-0 og 1-3 for BATE Borisov og over til Europa League-kvaliken. Borte mot BATE spilte de 11 mot 10 nesten en hel omgang, men slapp likevel inn mål. I dag spiller de det de omtaler som sitt livs viktigste og største kamp.

Ekranas nevner ikke eventuelle fravær i sin forhåndsomtale, men forteller at 18 mann er reist til Israel:

Zubas, Kauneckas, Dedura, Joksas, Samusiovas, Tomkeviciai, Skinderis, Gleveckas, Kucys, Radavicius, Alonso, Vertelis, Andelkovic, Moroz, Umeh, Markevicius, Fofana og Velicka.

Her tror vi hjemmebanefordelen har mye å si. Ekranas er en liten klubb, og det vil være en stor overraskelse om de skulle vinne på Bloomfield Stadium. I dag skal de prøve å forsvare inn 1-0-ledelsen sin, og ta de kontringene som byr seg, forteller treneren. Med det samme hjemmelaget eventuelt scorer, vil kampen åpne seg, og en klar hjemmeseier ser sannsynlig ut. 1,55 er god odds i på dette utfallet i skrivende stund. Vi får en dobbel med klare hjemmeseire til Schalke og Hapoel Tel-Aviv til 2,33 i total odds. Denne tror vi på. 100 kroner settes, spillefristen er klokken 19.25.

80. Schalke - HJK Helsinki (0-1) 1,50 3,85 4,40
82. H.Tel-Aviv - Ekranas (0-1) 1,55 3,80 3,70

Total odds 2,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør