Foto: CARLOS BARBA (EPA)

Sevilla vinner toppoppgjøret

Vi tror på flott sjanse for Sevilla i kveld mot et redusert Valencia. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag :
Tippetips: Bonuspotten på 5,8 millioner kroner skal ut

Oddstips 1: Nytt bortetap for Fulham

Premier League: Oversikt over skader og karantener

V75 Färjestad: Voldsomme 95 millioner i potten

Tippeliga: Oversikt over skader og karantene

Lørdagens langoddsprogram er spekket med interessante matcher og består totalt av 95 objekter. Fotballen ruller over hele Europa og i tillegg krydres listen med mye norsk fotball. I Tippeligaen møtes Strømsgodset og Stabæk.

Dagens langskudd
Nesodden - Levanger

Sist lørdag anbefalte vi spill på Levanger hjemme mot KFUM Oslo og trønderne innfridde med 2-0 seier. Det var lagets åttende strake kamp uten tap og høstsesongen har vært en sammenhengende opptur. I ettermiddag møter laget et variabelt Nesodden som er satt til labre 1,75 i odds. Med slike forutsetninger er borteoddsen på 2,65 klart mest lokkende og interessant å teste.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Augsburg - Hannover 96
Nyopprykkede Augsburg har fått et brutalt møte med Bundesliga og står med fatiige tre poeng etter seks serierunder og venter fortsatt på sin første trepoenger. Gjorde en svært så solid bortematch mot Hertha Berlin sist lørdag og til tross for at laget måtte spille de siste 20 minuttene med ti mann, berget laget ett poeng (2-2). Moa er fortsatt ute for Hannover som slo et redusert Borussia Dortmund 2-1 hjemme i HAnnover sist lørdag. For øvrig har Hannover variert i prestajonene og til uken venter en ny viktig kamp i Europa League. Hjemmelaget vinner når som helst og 2,75 på atr de gjør det i ettermiddag er fristende her.

Dagens avslag
Chelsea - Swansea og Arsenal - Bolton

Storfavorittene blir atter en gang senket til det grusomme i Premier League og det er ikke mulig å forsvare spill på Chelsea til 1,15 i odds, ei heller et vaklende Arsenal til 1,42 i odds, til tross for at begge lagene spiller hjemme. Storfavoritter som Juventus, Roma og Stuttgart har misset til fæl odds denne uken og det er ingen grunn til å legge penger på London-lagene i ettermiddag.

Middlesbrough - Ipswich
Hjemmelaget har hatt en knallstart på sesongen og er det eneste ubeseirede laget i Championship. Tapet borte mot Crystal Palace i ligacupen onsdag, legger vi mindre vekt på. Tony Mowbray rokerte på mannskapet og Boro ville neppe videre. Ipswich innfridde ikke uventet hjemme mot Coventry og vant overbevisende 3-0. Ipswich har hatt en svært variabel sesongstart, men det ingen tvil om Paul Jewells mannskap er godt nok til å henge med på øvre halvdel. 1,60 for at Middlesbrough tar tre nye poeng grenser til det håpløse og denne er det lett å styre unna.

Dagens spill
Sevilla - VAlencia
Toppoppgjør i Spania mellom to av lagene som kommer til å kjempe om den svært gjeve tredjeplassen. Hjemmelaget er foreløpig ubeseiret etter å ha vunnet sine to hjemmekamper og spilt uavgjort i begge sine bortekamper. Gjorde ingen toppmatch borte mot Osasuna onsdag, men det er samtidig en av de vanskelige bortematchene i La Liga. Hjemme er Malaga (Sevilla er foreløpig det eneste laget som har slått Malaga) og Real Sociedad slått.

Mannskapsmessig ser det stort sett veldig bra ut for trener Marcelinos mannskap. Lørdag returnerer Julien Escude, mens Federico Fazio må unnværes. På topp starter laget med Alvaro Negredo og Frederic Kanoute og Sevilla ser bra ut på papiret.

Også kveldens motstander VAlencia er ubeseiret til nå og enda en gang viser Valencia at de tåler å miste nøkkelspillere (mistet som kjent Villa og Silva før fjorårssesongen, og før denne sesongen forsvant blant annet Mata og Joaquin). Gjorde en svært solid kamp hjemme mot Barcelona onsdag, selv om laget skal si seg svært godt fornøyd med å berge ett poeng til slutt, da Barcelona overtok mer og mer utover i andre omgang.

Onsdagens kamp ble imidlertid litt kostbar, da både David Albelda og Mehmet Topal ble skadet. Gode Pablo Hernandez får hvile (gjorde en strålende førsteomgang mot Barcelona) og høyreback Miguel hviles også i kveld.

Sevilla har ikke tapt hjemme for Valencia på de sju siste oppgjørene og vant fjorårets oppgjør med 2-0. I kveld ser Valencia svekket ut og kampen mot Barcelona var garantert energitappende. 2,15 på at Sevilla vinner i kveld er et selvskrevent valg på langoddskupongen denne lørdagen. Kampen kan spilles som singel, men vi beveger oss østover til Italia og tar med en kamp derfra.

Napoli - Fiorentina
Etter en strålende match borte mot Manchester Ciyt i Champions League for halvannen uke siden (1-1), og en feiende flott forestilling hjemme mot Milan sist søndag dert Napoli vant 3-1, valgte Napoli-trener xxx og sette sju av spillerne på benken i bortemøtet med Chievo onsdag og Napoli fikk som fortjent null poeng. I kveld er det gylne triangel (Lavezzi (som ble spart helt onsdag), Cavani og HAmsik) tilbake i startoppstillingen, likeså den glimrende sveitsiske landslagsspilleren Inler. Napoli skal riktignok ut i en viktig Champions League-kamp hjemme mot Villarreal tirsdag, men det er åpenbart at laget prioriterer kveldens kamp.

Fiorentina leverer på hjemmebane og svikter på bortebane. Det er konklusjonen etter de første serierundene og det er ikke noe spesielt overraskende. Landslagsspiller Montolivo har blitt spekulert bort fra klubben, men svarte spekulantene med en strålende kamp hjemme mot Parma onsdag. Sesongens eneste bortekamp endte med 0-2 tap for Udinese. Alberto Gilardino var ikke med onsdag og er heller ikke spilleklar til kveldens kamp.

NApoli kommer til å være ursterke hjemme denne sesongen, vi ser helt bort fra onsdagens tap mot Chievo og tror en av de store outsiderne til ligagullet i Italia denne sesongen reiser seg umiddelbart, nå som de store kanonene er tilbake i startoppstillingen. 1,60 i odds for hjemmeseieren bærer ikke preg av en tidlig julegave fra Norsk Tipping, men vi tar denne med i en dobbel med Sevilla. Vi får dermed en dobbel til totalodds til 3,44 og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag
Kamp 81 Sevilla - Valencia 2,15 2,85 2,75
Kamp 103 Napoli - Fiorentina 1,60 3,10 3,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør