Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (Scanpix)

Sikker H i Bergen

1 million ekstra i tippepotten. Sjekk hvordan vi skal få 12 rette.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Dagens tipsmeny:
Odds: Sjekk dagens Premier League-dobbel
Odds: Rosenborg får bank i Stavanger
Odds: Lesernes oddstips lørdag
V75: Store penger på gang?

Vi har en fin lørdagskupong foran oss, med TV-kamp fra Tippeligaen i form av Brann - Hønefoss på NRK 1 klokken 17.00, seks oppgjør fra Premier League og fem fra The Championship.

Det er 1.000.000 kroner i bonuspotten i dag, og dette tilfaller en eventuell alenevinner ved full tid.

Sjekk Sportspills skaderapport fra Premier League
Sjekk Sportspills skaderapport fra Tippeligaen

Brann - Hønefoss BK
Nøkkelkamp i bunnstriden i Tippeligaen. Dette er kampen Brann må vinne for å få en liten luke ned til nettopp Hønefoss på kvalifiseringsplassen. Det skiller tre poeng i Branns favør før denne runden. Men: Brann har bare 3-6-3 totalt på hjemmebane, og de fem siste hjemmekampene har ikke gitt mer enn 1-3-1, så dette vinner de eventuelt på vilje snarere enn form og ferdigheter. Her føler vi oss ikke helt trygge på bergenserne.

Hønefoss er en liten klubb som kjemper desperat for å holde plassen i Tippeligaen, og de er ikke langt unna å lykkes. Med seier i dag tar de et meget viktig steg i riktig retning. Hønefoss har klart 2-2-8 på bortebane totalt. Man har bare scoret 8 mål, men sluppet inn hele 28. Dog er det bare en måned siden Hønefoss klinte tl med 3-1 seier i Aalesund.

Skaderapport Brann: Yaw Ihle Amankwah (lyske), Cato Guntveit (fot) og Diego Guastavino (strekk) er uaktuelle.

Skaderapport Hønefoss: David Hanssen (ankel) er fortsatt uaktuell. Rune Bolseth er på vei tilbake etter meniskskaden og kan rekke en kamp eller to på tampen av sesongen. Erik Hagen er usikker til oppgjøret mot Brann. Alexsander Hassum er opptatt med G18-landslaget. Karantene: Kristján Örn Sigurdsson (sju gule).

Vi tar med at Hønefoss vant 2-0 i sesongens omvendte møte.

Vi sitter med følelsen av Brann tar dette på alvor. Å avgi poeng her, mot et nyopprykket Hønefoss, i en nøkkelkamp i bunnstriden, vil være ytterst pinlig, og veldig, veldig dumt. "Vil vise oss frem" sier Brann-trener Rune Skarsfjor. Her er kun seier godt nok, og Brann skal ha kvalitet til å slå et Hønefoss-lag med et par mann ute. Vi kan trolig forvente et defensivt orientert Hønefoss, men Brann skal klare å slå sprekker i muren i løpet av 90 minutter. H i kamp 1.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Sunderland - Manchester United
Sunderland var meget sterke på hjemmebane forrige sesong, og med 1-2-0 er de ubeseiret hjemme så langt denne sesongen. Den beste prestasjonen hittil var nok 1-0 seier over Manchester City, mens de ikke imponerte nevneverdig da seieren glapp mot slutten i 2-2 kampen mot Birmingham. Det ble også tap 1-2 hjemme for West Ham i Carling Cup nylig, og her stilte man tross alt et brukbart lag. Men vi gjør nok klokt i å regne med Sunderland på hjemmebane nå også, selv mot topplag som Manchester United.

0-3-0 på bortebane for Manchester United i Premier League hittil koster poeng, men med tett kampprogram og litt skader kan selv ikke United vinne alt. Poengdelingene har kommet mot Bolton, Everton og Fulham, habile hjemmelag, men ikke forventet blant de aller beste. Med 1-0 borteseier over Valencia i Champions League viste United at de er aller best under press og best når det gjelder.

Hjemmelaget har Ferdinand, Turner og Mensah som svært usikre før kampen. Richardson er ikke tilbake før om to-tre uker, Meyler ikke før mot slutten av november og Campbell ser allerede fram til neste sesong. United har Scholes og Giggs ute til midten av oktober, og Rooney er også ute med skade, forteller de seneste rapportene. Valencia og Hargreaves har ingen dato for når de er tilbake.

De siste innbyrdes på Stadium of Light har endt 0-1, 1-2, 0-4, 1-3 og 1-1. Det er lenge siden Sunderland slo United nå. Det står 12-4-0 fordel United siden 1999 uansett bane.

Vi tror historien er en god indikator i dette tilfellet. Kanskje får vi en uavgjort denne gangen, Uniteds borteprestasjoner hittil kan tyde på det, men tape, det gjør ikke Manchester United. UB i kamp 2.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Tottenham - Aston Villa
Tottenham var gode da de slo Twente 4-1 i Champions League på onsdag. I Premier League har de 1-1-1 på hjemmebane så langt. Det mest oppsiktsvekkende resultatet var vel 0-1 tapet for Wigan, som i ettertid kan delvis forklares med at Tottenham var slitne etter et par tette kamper i kvalifiseringen til Champions League. Vi må da ha i bakhodet at Tottenham brant en del krutt for å klare å score fire ganger mot Twente for bare tre dager siden.

Aston Villa har vunnet 3-1 over Blackburn og 2-1 borte over Wolves i sine to siste spilte. De har 1-0-2 og målforskjell 3-9 på bortebane så langt, ikke spesielt sterkt.

For Tottenham er Gallas, Kaboul og Dawson er ute til midten av oktober, Defoe kommer tilbake rett før jul, mens O'Hara og Woodgate ikke har fått noen dato for når de er tilbake. Villa har Agbonlahor, Carew og Dunne på usikkerlista, og Delph uten dato.

Oppgjørene mellom disse på White Heart Lane kan ende med hva som helst , er inntrykket man sitter igjen med etter å ha sett på innbyrdes oppgjør. De fem siste her har endt 0-0, 1-2, 4-4, 2-1 og 0-0.

Dette ser åpent ut. Vi hadde trodd mer på H hvis Tottenham hadde fått hvilt litt lenger etter Champions League og hatt litt mindre skader, men nå tør vi ikke utelukke borteseieren. Aston Villa har bare 22 prosent på folkerekka, og norske tippere har faktisk større tro på bortelag som Blackburn, Fulham og Everton i øyeblikket. Enda en grunn til å ta med en B her, og markeringen blir HUB i kamp 3.

Stoke - Blackburn
Stoke er i form nå, med 3-1-0 på de fire siste alle turneringer inkludert. Fulham er slått 2-0, Aston Villa 2-1, og det ble 1-1 mot West Ham.

Blackburn vant sesongens første bortekamp da Blackpool ble slått 2-1 sist. De klarte 1-1 borte mot Manchester City før det, men tapte for 1-3 Aston Villa i en cupkamp og 1-2 borte for Birmingham tidligere. Vi forventer ikke mange bortepoeng fra Blackburn denne sesongen heller, men vi ser at de viser gode takter også utenfor Ewood Park denne høsten.

For Stoke er Fuller usikker, Pennant skal bli klar og Taylor har en måned igjen. Bortelagat har Grella og Andrews på usikker-lista. Fjorårets toppscorer Dunn er ute med skade. Blackburn-manager Sam Allardyce varsler endringer i startoppstillingen fra sist, i et forsøk på å utnytte motstanders svakheter best mulig, og han mener det er stor forskjell på Blackpool og Stoke.

Det ble 3-0 på Britannia Stadium forrige sesong og 1-0 i 2009.

Stoke er gode på hjemmebane, de er i ekstra god form om dagen, og de pleier å slå Blackburn. Med Dunn ute for gjestene mener vi dette ligger an til en hjemmeseier. H i kamp 4.

West Ham - Fulham
Det ser ut som West Ham har kommet seg litt etter den svake sesongstarten. 2-1 borte over Sunderland i Carling Cup ga selvtillit, og man fulgte opp med 1-0 hjemmeseier over Tottenham forrige weekend. I dag er det duket for enda et London-derby.

Fulham tapte sin forrige bortekamp 0-2 for Stoke, men det var cup. I Premier League man klart ett poeng borte mot Blackpool, Bolton og Blackburn. At man har spilt tre bortekamper på rad uten å tape er ganske bra for et lag som stoppet på 1-7-11 på bortebane totalt forrige sesong.

Behrami kan bli klar for West Ham, det samme kan Hitzlsperger. Edgar, Collison og Kurucz venter alle på 2011, mens Hines sannsynligvis er tilbake i starten av desember. For Fulham er Zamora og Senderos tilbake i februar 2011, mens Stoor er uten dato. Dembele kommer tilbake i slutten av oktober, mens Johnson kan bli klar til kamp lørdag.

Fem siste innbyrdes oppgjør på dagens bane har endt 2-2, 3-1, 2-1, 3-3 og 2-1.

Bortelaget sliter litt med fravær blant de offensive for tiden, noe som kom til syne i 0-0 hjemmekampen mot Everton sist. Det ser ikke stort bedre ut i dag, og vi mener det er store sjanser for at Fulham går målløse av banen i dag også. 0-0 er ikke utenkelig her, men West Ham virker å ha fått tilbake troen på seg selv, og skal ha gode sjanser til å score i dag. Historien taler for en målrik affære. Vi tror West Ham scorer flest mål og vinner denne. H i kamp 5.

Birmingham - Everton
Birmingham skuffet oss da de spilte 0-0 hjemme mot Wigan sist. De mangler litt goalgetteregenskaper blant sine offensive, mens det defensive ser solid ut. 1-2-0 og målforskjell 2-1 på hjemmebane sier en god del.

Everton har åpnet svakere enn forventet og ligger sist i Premier League. Det finnes mye kvalitet i laget, men man får det ikke ut. Bortestatistikken viser 0-1-2 og stusselige 0-2 i målforskjell. Det hjelper ikke på helhetsbildet at man ryker ut av en cup mot et lag som Brentford, uansett hvor liten betydning flere av de engelske cupene har. Man stilte sterkt og skulle ha vunnet. Det er noe som ikke stemmer hos Everton for tiden, og det er trolig ikke lenge til noen tar grep om situasjonen.

Michel skal bli klar til kamp for hjemmelaget, men McFadden har 4-5 måneder igjen av sin skade. Craig Gardner er utestengt. For Everton er Osman og Hibbert usikre. Rodwell har to måneder igjen på sidelinjen.

Det ble 2-2 her forrige sesong og 1-1 før det. 0-1, 0-1 og 3-0 o de tre før det igjen.

Birmingham har spilt uavgjort i 4 av 6 så langt, Everton i 3 av 6. Det vil ikke overraske oss om det kommer enda en poengdeling på St Andrew's i dag. U blir vårt utgangspunkt, men vi garderer med en H på Evertons svake bortestatistikk og elendige sesongstart. HU i kamp 6.

West Bromwich - Bolton
At West Bromwich står med 3-1-0 på de fire siste kampene, som er spilt mot Arsenal, Manchester City, Tottenham og Birmingham er oppsiktsvekkende sterkt. De er oppe på en sjetteplass på tabellen i øyeblikket, med 2-1-0 totalt hjemme.

Bolton har åpnet på det jevne, med 0-3-0 hjemme og 1-1-1 borte. Seieren kom mot West Ham, mens det ble 1-1 mot Aston Villa og 1-4 tap for Arsenal. Man slipper å bruke mer tid på Carling Cup etter å ha tapt 0-1 for Burnley.

Hjemmelaget har Miller sannsynligvis tilbake, Matlock tilbake i midten av oktober og Cech uten dato. Bortelaget har Davies ute til rundt 23.oktober, og to stykk O'Brien uten dato.

Vi finner 1-1, 0-0, 2-1, 1-1 og 0-2 i de fem siste innbyrdes på dagens bane.

Som historien viser er uavgjort et sannsynlig resultat mellom dagens motstandere. Når vi også tar hensyn til at hjemmelaget er i form for tiden, virker HU som en god ide i kamp 7.

Ipswich - Leeds
Fin innledningen på sesongen av Ipswich, dog ble det 0-1 tap i Reading sist. På hjemmebane har man 2-1-1, tapet kom for suverene QPR.

Leeds ledet 4-2 til pausen hjemme mot Preston sist, men tapte til slutt 4-6. Her er man ordknappe i kampreferatene, og konkluderer raskt med at dette resultatet skal glemmes så fort som mulig. Sannheten må være at Leeds forsvarsspill ikke holdt, og grunnen kna være at laget er plaget av skader for tiden. Ellers har Leeds spilt 0-0 i Doncaster, 1-1 i Nottingham og vunnet 1-0 i Watford.

Hjemmelaget stiller uten den suspenderte duoen David Norris og Luke Hyam. Darren O'Dea er eneste spiller som muligens står over, med en kneskade som ikke er fullstendig helet. For Leeds er Robert Snodgrass tilbake fra suspensjon, men dessverre for bortelaget er en rekke spillere (Paul Connolly, Fede Bessone, Leigh Bromby, Aidy White, Kasper Schmeichel, Patrick Kisnorbo, Ben Parker og Billy Paynter) ute med skader. Ross McCormack kan muligens rekke dagens kamp.

Ellers har Leeds kaptein Richard Naylor en lang fortid på Portman Road, og møter gamle lagkamerater i dag. Det samme gjelder Alex Bruce. Det er over tre år siden lagene møttes sist.

Leeds er tross alt nyopprykket, men som gammelt storlag er det mange som forventer at de skal hevde seg også på Championship-nivå, og Leeds har innfridd så langt. I dag skal de opp mot et av divisjonens bedre hjemmelag, og når man har flere av de faste ute med skader, tviler vi på at Leeds får til noe særlig på Portman Road denne gangen. Vi prøver ren H i kamp 8.

Crystal Palace - Queens Park Rangers
Crystal Palace har variert veldig innledningsvis. 4-1 hjemmeseier over Portsmouth er et av få lyspunkt så langt. Bortekampene er stort sett tapt med store sifre, dog klarte man 0-0 i Cardiff sist.

QPR er sesongens positive overraskelse, eller sagt mer presist så er det overraskende at det sedvanlige snakket om opprykk og at man er best i divisjonen for en gangs skyld ikke har slått feil. Hvertfall ikke foreløpig. Man topper tabellen klart med 7-2-0 på de ni første. Målforskjellen er nesten ufattelig gode 22-2. Man klarte bare 0-0 hjemme mot Millwall sist, og vi var blant dem som tapte penger på det.

Palace har en del nye skadefravær i dag: Claude Davis, Neil Danns og Adam Barrett er ute siden sist. Fra før er Jonathan Obika, David Wright og Darren Ambrose ute. James Vaughan soner kamp nummer to av en tre-kampers suspensjon. Ikke like ille for QPR, men manager Neil Warnock må klare seg uten Bradley Orr, Fitz Hall, Rob Hulse og Alejandro Faurlin. Vi legger til at QPR har klart seg utmerket uten disse spillerne hittil.

Tidligere oppgjør på Selhurst Park har endt 0-2, 0-0, 1-1, 3-0 og 2-1.

Dette er kupongens andre London-derby, og vi synes denne er vrien. Vi klarer ikke se for oss QPR fortsette å vinne kamp etter kamp i samme tempo utover hele høsten. Nedturen må komme, og 0-0 hjemme mot Millwall sist kan ha vært et forvarsel. På den annen side så er Crystal Palace plaget av skader og har vist tidvis meget svak form denne sesongen. Får vi 0-0 igjen i dag? Vi ender med en UB-gardering i kamp 9.

Barnsley - Cardiff
Barnsley har så langt tatt på seg rollen som typisk hjemmelag denne sesongen, med sine 3-1-0 og 9-3 i målforskjell hjemme og nesten bare sorgen på bortebane. Forrige hjemmekamp endte litt skuffende med 1-1 mot Derby. I følge rapportene er det stor stemning på hjemmekampene og fansen får en del av æren for at det ble hele 5-2 over Leeds.

Cardiff ligger på plassen bak serieleder QPR, men etter en forrykende sesongstart har de nå tapt sine to siste bortekamper, mot Leicester og Ipswich, og skuffet mange med bare 0-0 hjemme mot Crystal Palace sist. Det kan se ut som formen er på vei nedover.

Barnsley-manager Mark Robins ser ut til å få tre spillere tilbake fra skade innen lørdag, og da er Barnsley noe så sjeldent som et 100 prosent skadefritt lag. Cardiff-manager Dave Jones er hemmelighetsfull rundt Craig Bellamy, som bare har spilt to kamper for laget etter overgangen. Han skal testes opp mot kampstart med sitt vonde kne, og vi tipper han i beste fall blir å finne på benken i dag også. Danny Drinkwater og Michael Chopra er definitivt ute nå også, mens Stephen McPhail er usikker. Seyi Olofinjana er tilbake i laget etter skade og fikk spilletid mot Palace sist.

Barnsley vant begge innbyrdes oppgjør forrige sesong, 2-0 i bortekampen og 1-0 hjemme. Likevel står det 3-1-1 favær Cardiff i de fem siste på dagens bane.

Barnsley viser god form på hjemmebane og blir våre favoritter. De er favoritter på folkerekka også, men bare med 39 prosent i skrivende stund. Vi gir dem ytterigere noen prosents vinnersjanser, da de har skadefri tropp, mye fans på kampene og møter et Cardiff som virker å være litt på retur. H i kamp 10.

Swansea - Derby
Swansea er det beste hjemmelaget i The Championship med sine4-0-0 og 9-1 i målforskjell. De har slått Burnley, Preston, Scunthorpe og Coventry. Sist slo de til 3-2 borteseier over Watford også. Fin formkurve for waliserne nå, siden man også gadd å stille et godt nok lag til å slå Peterborough 3-1 i en cupkamp for to uker siden.

Derby står med to strake seire etter 5-0 over Crystal Palace og 3-1 over Middlesbrough. Dette var hjemmekamper. På bortebane har man tapt for Hull og Coventry, spilt 1-1 mot Barnsley og vunnet i Leeds i åpningskampen.

For svanene er Angel Rangel tilbake etter skadeavbrekk og kom innpå mot Watford sist. Nå er også Craig Beattie friskmeldt. David Cotterill er ute, Darren Pratley er 50/50 om spiller eller ikke. Derby kan ikke benytte Shefki Kuqi i dag mot klubben han er innlånt fra. Dean Leacock, Russell Anderson, Jake Buxton, Miles Addison, Gareth Roberts og Mitch Hanson er ute med skader i dag.

Det ble 1-0 her i fjor og 1-1 i 2008. Med Swanseas hjemmestyrke og bortelagets skader skal dette være en ny hjemmeseier på walisisk jord. H i kamp 11.

Bristol City - Norwich
Bristol City kan man som tipper ikke stole på foreløpig. De ligger nest sist med 1-3-5 totalt, og stusselige 0-1-3 på hjemmebane. Poengene tar laget der man minst venter det, for eksempel spilte de 0-0 borte mot hjemmesterke Burnley og i Doncaster før det. Sist tapte man 1-3 borte for Portsmouth.

Norwich har vunnet bra med kamper etter opprykket, og ligger på tredjeplass med 5-1-3 totalt. Man har vunnet bortekamper mot Scunthorpe og Preston, og spilt 1-1 i Nottingham.

Bristol City har lagt ut en del forhåndsstoff rundt dagens kamp, alt i form av video undertegnede ikke får spilt av. Kjenner ikke skadesituasjonen. Norwich melder at forsvarsspiller Steven Smith er tilbake etter skade, og at det ikke er andre nye skader siste uke.

Norwich har tapt med ett mål i alle de tre siste spilte på dagens bane. De har også tapt to av to hjemmekamper mot Norwich i samme periode.

Åpent på Ashton Gate i dag. Norwich skal ha brukbare sjanser til å ta poeng denne gangen. Men Bristol City kommer snart til å begynne å vinne hjemmekampene sine, og de kan like godt begynne i dag. Etter å ha vurdert en HU-gardering her lenge, går vi for den noe mer dumdristige HB-varianten. Det spilles sjelden uavgjort når disse møtes, og Norwich er foreløpig blant de minst uavgjortspillende i Championship. De kan godt vinne denne, og vi prøver HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 02.10.2010 15:55
1. Brann - Hønefoss BK H
2. Sunderland - Manchester Unit U B
3. Tottenham - Aston Villa H U B
4. Stoke - Blackburn H
5. West Ham - Fulham H
6. Birmingham - Everton H U
7. West Bromwich - Bolton H U
8. Ipswich - Leeds H
9. Crystal Palace - Queens Park Ran U B
10. Barnsley - Cardiff H
11. Swansea - Derby H
12. Bristol City - Norwich H B

-

486-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 02.10.2010 15:55
1. Brann - Hønefoss BK H
2. Sunderland - Manchester Unit B
3. Tottenham - Aston Villa H U B
4. Stoke - Blackburn H
5. West Ham - Fulham H
6. Birmingham - Everton H U B
7. West Bromwich - Bolton H U B
8. Ipswich - Leeds H
9. Crystal Palace - Queens Park Ran H U B
10. Barnsley - Cardiff H U
11. Swansea - Derby H
12. Bristol City - Norwich H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør