Foto: Adam Davy / Pa Photos

Siste nytt om Champions League-lagene

Les deg opp før kveldens premiere i Champions League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er duket for en fantastisk fotballuke, med Champions League i midtuken og full rulle i Premier League, Tippeligaen og alle de store Europa-ligaene i helgen.

Det er flere spennende kamper i kveld, blant annet Chelsea - Juventus og Bayern München - Valencia.

Her får du siste nytt om onsdagens kamper.

Spill her: Sjekk oddsen på samtlige CL-kamper

Oppdateres hver dag: Skaderapport for Premier League

Gruppe E
Chelsea – Juventus
CL-mesterne 2012 leder Premier League etter fire runder selv om det bare ble 0-0 borte mot QPR i helgen. Er så å si skadefrie, kun nykommeren Marko Marin er uaktuell.

Troppen: Cech, Azpilicueta, Ivanovic, Terry, Cahill, Luiz, Cole, Bertrand, Mikel, Romeu, Lampard, Ramires, Mata, Hazard, Oscar, Moses, Piazon, Torres, Sturridge, Turnbull.

Juventus har full pott etter tre runder i Serie A og topper ligaen takket være solide 9-2 i målforskjell. Slo Genoa 1-3 på bortebane forrige runde, og runden før ble bortekampen mot Udinese vunnet hele 4-1. Simone Padoin og Simone Pepe er eneste fravær.

Lagene møttes i Champions League sist i 2009. Da gikk Chelsea seirende ut av kampen om avansement til kvartfinalen.

Shakhtar Donetsk - Nordsjælland
Shakhtar er regjerende seriemester i Ukraina, og slapp derfor kvalifisering. Tok bare to poeng i Champions League forrige sesong og endte sist i gruppen. Står med full pott etter ni runder og leder serien suverent. Marko Devic er meldt skadefri, noe som innebærer at troppen er komplett.

Nordsjælland overrasket stort og ble seriemester i Danmark forrige sesong. Er dermed direkte kvalifisert for gruppespillet denne sesongen, og kveldens kamp er klubbens første i CL.Tapte 1-2 borte mot serieleder FC København i helgen og ligger på tredjeplass med 15 poeng etter 9 runder i Superligaen. Den viktige spissen Mikkel Beckmann spiller trolig fra start selv om han pådro seg en lårskade lørdag.

Lagene møttes i treningskamper i 2008 og 2011, og Shakhtar vant begge med to måls margin.

Gruppe F
Bayern München - Valencia
Bayern var favoritter mot Chelsea i finalen forrige sesong, men tapte til slutt på straffekonk. Har startet fryktinngytende i den hjemlige serien og står med ni poeng og 12-2 i målforskjell etter tre kamper. Javi Martínez, Franck Ribéry og Arjen Robben er meldt friske, men Lukas Raeder, Mario Gomez, Diego Contento og David Alaba er fortsatt på skadelisten.

Valencia endte på tredjeplass i Primera forrige sesong og slapp dermed å spille kvalifisering til CL. Deltok i gruppespillet også i fjor, men tok seg ikke videre til sluttspillet. Står med beskjedne 1-2-1 etter fire kamper i serien, men har allerede møtt Real Madrid og Barcelona. Fernando Gago fikk en smell I hodet på landslagsoppdrag med Argentina og er uaktuell i kveld.

Lagene spilte CL-finale i 2001. Da reddet Oliver Kahn skuddet til nåværende Valenica-trener Mauricio Pellegrino i straffekonken, og Bayern vant 5-4.

Lille - BATE Borisov
Lille endte sist i sin CL-gruppe forrige sesong og har åpnet med svake 1-3-1 på de første seks kampene i Ligue 1. Er dermed allerede ni poeng bak serieleder Marseille.

BATE kom også sist i sin CL-pulje forrige sesong, men leder den hviterussiske ligaen når 21 kamper er spilt. Midtbanespilleren Dmitri Baga er eneste skadefravær.

Gruppe G
Barcelona – Spartak Moskva
Barcelona tok seg lett til semifinalen i CL forrige sesong, men kom så til kort mot Chelseas 11 forsvarsspillere. Har fått en pangstart i ligaen og står med 12 poeng og 12-3 i målforskjell etter fire kamper. Stjerneduoen Carles Puyol og Andres Iniesta er uaktuelle grunnet skader, mens Alexis Sanchez og Jordi Alba er usikre.

Spartak ble klar for gruppespillet etter å ha spilt 2-1 hjemme og 1-1 borte mot Fenerbache i siste kvalifiseringsrunde. I den hjemlige serien har det kladdet litt denne sesongen, og etter åtte kamper ligger ikke moskovittene høyere enn sjuendeplass. Demy de Zeeuw soner karantene i kveld. De faste forsvarsspillerne Sergei Parshivlyuk og Nicolas Pareja er ute med skader.

Spartak-trener Unai Emery har ledet Almeria og Valencia mot Barcelona hele 12 ganger uten å ha vunnet (0-5-7).

Celtic – Benfica
Celtic slo ut Helsingborg enkelt med 4-0 sammenlagt i playoffrunden og deltar i CL for første gang på fire år. Har åpnet med ”svake” 2-2-1 i den hjemlige ligaen. Kaptein Scott Brown og Charlie Mulgrew er fit for fight, men Georgios Samaras, Paddy McCourt, Anthony Stokes, Beram Kayal, Joe Ledley og Filip Twardzik befinner seg fortsatt på skadelisten.

Troppen: Forster, Matthews, Lustig, Wilson, Mulgrew, Izaguirre, Rogne, Forrest, Commons, Brown, Ambrose, Wanyama, Hooper, Keatings, Lassad, Miku, Zaluska, Chalmers, Watt, George.

Benfica kom på andreplass i den portugisiske serien forrige sesong og er dermed automatisk kvalifisert for årets CL. Leder serien etter 2-1-0 på de første tre. Ble slått ut av vinneren Chelsea i kvartfinalen i forrige sesongs CL. Luisao og Maxi Pereira er ute med karantene, mens Carlos Martins og Luisinho ble igjen i Portugal.

Gruppe H
Manchester United – Galatasaray
United skuffet stort i CL forrige sesong og kom seg ikke videre til sluttspillet. Har fått opp dampen i PL og er nå bare ett poeng bak serieleder Chelsea. På skadefronten ser det bedre ut enn tidligere i sesongen, men Wayne Rooney, Phil Jones, Ashley Young og Chris Smalling er fortsatt ute.

Troppen: Lindegaard, De Gea, Rafael, Ferdinand, Vidic, Keane, Evans, Evra, Buttner, Valencia, Anderson, Powell, Kagawa, Cleverley, Scholes, Fletcher, Carrick, Giggs, Nani, Van Persie, Welbeck, Hernandez.

Galatasaray vant den tyrkiske ligaen suverent forrige sesong og er med i Champions League for første gang på noen år. Leder Superligaen etter at det er blitt spilt fire kamper i høst. Hakan Balta og Johan Elmander fikk seg noen smeller i 4-0-seieren over Antalyaspor lørdag, men rekker trolig kveldens kamp. Hamit Altintop har slitt med sykdom, og det er uvisst om han blir klar.

Sporting Braga – CFR Cluj
Braga kvalifiserte seg til CL ved å slå ut Udinese på straffekonk. Spilte meget godt i den avgjørende bortekampen, og avansementet var fortjent. Har åpnet med 1-1-1 i de tre første kampene i den portugisiske serien. Spissen Carlao er eneste fravær.

CFR Cluj slo ut fjorårets store CL-overraskelse, Basel, med til sammen 3-1 i det siste kvalifiseringshinderet. Det er spilt åtte kamper i den rumenske ligaen, og Cluj har inntatt fjerdeplassen med dine 13 poeng. Diogo Valente skadet segi 1-0-seiren over Dinamo Bucuresti i helgen og betegnes som usikker. Vasile Maftei er suspendert.

Kilder: Teamtalk, BBC, UEFA.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør