Foto: Reuters/Scanpix

Siste nytt om Champions League-lagene

Les deg opp før kveldens kamper i Champions League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er duket for en fantastisk fotballuke, med Champions League og Europa League i midtuken og full rulle i Premier League, Tippeligaen og alle de store Europa-ligaene i helgen.

Her får du siste nytt om tirsdagens CL-kamper.

Dagens oddstips: Rumensk sjokk for United?

Spill her: Sjekk oddsen på samtlige CL-kamper

Oppdateres hver dag: Skaderapport for Premier League

Gruppe E
Juventus - Shakhtar Donetsk
Juventus spilte 2-2 i en jevn kamp borte mot Chelsea i åpningskampen. Slo Roma 4-1 hjemme i helgen og leder Serie A med 16 poeng på 6 kamper. Ingen nye skader i troppen, men Simone Pepe er ikke i kampform etter kneskaden. Trener Antonio Conte er suspendert.

Shakhtar Donetsk tok en oppskriftsmessig 2-0-seier over CL-debutant Nordsjælland i første runde. Har vunnet samtlige ti kamper i den hjemlige serien og leder suverent. Trener Mircea Lucescu disponerer en fulltallig tropp.

Nordsjælland – Chelsea
Nordsjælland ble et hakk for små mot rutinerte Shakhtar Donetsk i åpningskampen. Slo Esbjerg 3-0 i helgen og ligger på tredjeplass i Superligaen. Trener Kasper Hjulmand kan glede seg over en skadefri tropp. Nordsjællands hjemmearena i Farum er for liten for Champions League, så kampen er flyttet til Parken i København.

Chelsea åpnet med 2-2 hjemme mot Juventus og er på jakt etter tre poeng i kveld for å holde tritt med det italienske storlaget og Shakhtar. Er ubeseiret i Premier League og topper tabellen. Midtstopper David Luiz måtte ut med skade mot Arsenal i helgen, men har tatt turen til Danmark. Spissen Daniel Sturridge er ute med skade.

Gruppe F
Valencia – Lille
Valencia ble overkjørt av Bayern i første kamp, og det var utrolig at tapet ikke ble større enn 1-2. Vant 2-0 hjemme mot Zaragosa i helgen og har åpnet med 2-2-2 i La Liga. Ricardo Costa, David og Pablo Piatti er ute med skader, mens Adil Rami soner karantene.

Lille har fått en svak start på sesongen. Tapte 1-3 for BATE Borisov i åpningskampen og har bare vunnet 1 av 7 kamper i den hjemlige ligaen. Kaptein Rio Mavuba og Marvin Martin er tvilsomme til kveldens kamp. Salomon Kalou og Franck Beria er tilbake i trening.

BATE Borisov - Bayern München
BATE ledet 3-0 til pause mot Lille i åpningskampen og kontrollerte inn en sterk 3-1-seier på bortebane. Leder den hviterussiske ligaen nokså komfortabelt etter at det er spilt 24 runder og har ikke tapt en eneste kamp siden begynnelsen av juli.

Bayern München var flere hakk bedre enn Valencia i åpningskampen, men klarte ikke å vinne klarere enn 2-1. Står med full pott og 19-2 i målforskjell etter seks kamper i Bundesligaen. Arjen Robben, Mario Gomez og David Alaba er fortsatt ute med skader.

Gruppe G
Spartak Moskva - Celtic
Spartak gjorde en flott kamp borte mot Barcelona i åpningsrunden, men måtte se seg slått 2-3. Står med to strake trepoengere i den hjemlige serien og har klatret til fjerdeplass.

Den solide sisteskansen Andriy Dykan skadet seg søndag og er uaktuell i kveld. Backen Evgeni Makeev er usikker. Tidligere Celtic-spiller Aiden McGeady (251 kamper og 37 mål) er fit for fight. Demy de Zeeuw er tilbake etter karantene.

Celtic spilte 0-0 hjemme mot Benfica i den første runden. Startet litt tregt i serien, men har tatt over ledelsen etter full pott på de siste to kampene.

Spissen Lassad Nouioui er skadet og ble igjen i Skottland. Forsvareren Adam Matthews skadet seg på trening for en uke siden og betegnes som usikker.

Benfica – Barcelona
Benfica tok et viktig bortepoeng mot Celtic i åpningskampen. Er ubeseiret i den hjemlige serien etter fem kamper og topper tabellen sammen med Porto. Nykommeren Lima debuterte med mål som innbytter for to runder siden og fulgte opp med to mål mot Pacos de Ferreira i helgen.

Spissen Oscar Cardozo (91 mål på 138 kamper) er ute med skade, men rutinerte Pablo Aimar blir trolig klar. Maxi Pereira er tilbake fra karantene.

Barcelona slet overraskende mye mot Spartak Moskva i første runde, men vant til slutt 3-2. Står med full pott etter seks runder i La Liga takket være en sterk sluttspurt mot Sevilla i helgen.

Forsvarsklippen Gerard Piqué og Thiago Alcántara er ute med skade. Carles Puyol, Andres Iniesta og Adriano er usikre.

Gruppe H
CFR Cluj - Manchester United
Kontringssterke Cluj åpnet med en knallsterk borteseier over Braga i CL, men ligger ikke høyere enn på sjetteplass i den hjemlige serien. Spissen Pantelis Kapetanos rekker trolig kveldens kamp.

United gjorde jobben, men ikke så mye mer i 1-0-seiren over Galatasaray for to uker siden. Tapte 2-3 for Tottenham i helgen og ligger på tredjeplass i Premier League.

Nemanja Vidic , Chris Smalling, Phil Jones, Antonio Valencia og Ashley Young er uaktuelle grunnet skader. Paul Scholes (hviles), Ryan Giggs (sykdom) og Michael Carrick (sykdom) ble også hjemme i England.

Galatasaray - Sporting Braga

Galatasaray klarte seg brukbart mot Manchester United i åpningskampen, men tapte 0-1. Topper den tyrkiske ligaen til tross for at Orduspor påførte dem sesongens første serietap i helgen. Trener Fatih Terim fortalte på pressekonferansen mandag at det er usikkerhet rundt en del spillere. Det er i alle fall klart at landslagsspilleren Hamit Altintop må stå over, og at Johan Elmander er blitt matforgiftet.

Braga tapte 0-2 hjemme for CFR Cluj i første kamp og trenger sårt poeng i kveld. Har 3-1-1 i den hjemlige ligaen, noe som holder til tredjeplass. Carlao og Elderson er blitt hjemme i Portugal.

Kilder: Teamtalk, BBC, UEFA.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør