Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/PAUL ELLIS

Siste nytt om Champions League-lagene

Les deg opp før kveldens kamper i Champions League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Vi er inne i en fantastisk fotballuke, med Champions League og Europa League i midtuken og full rulle i Premier League, Tippeligaen og alle de store Europa-ligaene i helgen.

Her får du siste nytt om onsdagens CL-kamper.

Spill her: Sjekk oddsen på samtlige CL-kamper
Onsdagens tippetips: Porto-sjokk for Zlatan?

Oppdateres hver dag: Skaderapport for Premier League

Gruppe A
Dynamo Kiev - Dinamo Zagreb
Begge lagene tapte sine kamper i åpningsrunden og trenger sårt poeng i kveld. Kiev gikk på en 1-4-smell mot Paris SG og tapte med samme sifre for suverene Shakhtar Donetsk fire dager senere. Ligger på andreplass i den ukrainske serien, med 24 poeng på 10 kamper. Den serbiske landslagsspilleren (midtbane) Milos Ninkovic er eneste fravær.

Zagreb tapte 0-2 hjemme for Porto for to uker siden, men leder den hjemlige ligaen med fire poeng etter at det er blitt spilt 10 kamper. Kantspilleren Ivan Tomecak er ute med skade, mens Luis Ibanez er tvilsom. Førstekeeper Ivan Kelava blir trolig klar.

Porto - Paris Saint Germain
Porto åpnet med 2-0 borte mot Dinamo Zagreb, men møter bedre motstand i kveld. Spilte 2-2 borte mot Rio Ave i helgen og ligger på andreplass i serien. Rolando og Fernando er tilbake etter å ha vært ute med henholdsvis karantene og skade i første runde.

Paris startet CL-sesongen med 4-1 over Dynamo Kiev. Har funnet formen i serien og ligger på andreplass med 15 poeng på 7 kamper etter 2-0-seieren over Sochaux i helgen. Mathieu Bodmer, Thiago Motta og Diego Lugano er uaktuelle, men Ezequiel Lavezzi og Jeremy Menez er tilgjengelige.

Gruppe B
Schalke 04 - Montpellier
Schalke åpnet med en fin 2-1-seier borte mot Olympiakos. Ligger på fjerdeplass i den hjemlige ligaen etter 2-2 borte mot Dusseldorf i helgen. Jemaine Jones har pådratt seg en ny ankelskade og betegnes som tvilsom. Jefferson Farfan er også usikker, men tidligere Lyn-helt Chinedu Obasi «Edu” Ogbuke er tilgjengelig.

Montpellier tapte 1-2 hjemme for Arsenal i første runde og er nødt til å ta poeng i da for å henge med i kampen om avansement. Vant 2-0 borte mot Nancy i serien i helgen, men ligger ikke høyere enn 13. plass. Forsvarer Cyril Jeunechamp måtte ut mot Nancy og er høyst tvilsom i kveld. Backen Henri Bedimo er også blitt

Arsenal - Olympiakos
Arsenal åpnet med 2-1 borte mot Montpellier for to uker siden. Var inne i en god periode i serien, men tapte 1-2 hjemme for serieleder Chelsea i helgen. Ligger dermed på 7. plass, og det skiller fem poeng opp til Chelsea.

Abou Diaby, Wojciech Szczesny Lukasz Fabianski og Tomas Rosicky er ute med skader, mens Mikel Arteta er tvilsom. Jack Wilshere spilte reservekamp mandag etter å ha vært skadet i 15 måneder.

Olympiakos måtte se seg slått 1-2 hjemme mot Schalke 04 i åpningskampen. Slo Atromitos Athen 1-0 på bortebane i helgen og står med full pott på fem kamper i den hjemlige ligaen.

Gruppe C
Zenit - Milan (OBS! kampstart 18.00)
Zenit skuffet med 0-3 hjemme mot Malaga i første runde. Har spilt uavgjort i de to siste seriekampene og ligger på sjetteplass når ti kamper er spilt i den russiske ligaen. Danny og Sergei Semak er ute med skader, og Igor Denisov er vraket etter å ha kranglet om ny kontrakt. Nicolas Lombaerts og Criscito har pådratt seg ansiktsskader, og det er usikkert om de blir klare.

Milan klarte ikke mer enn 0-0 hjemme mot Anderlecht i premieren og er ikke på samme nivå som de siste sesongene. Ligger på 11. plass i ligaen med 7 poeng på 6 kamper. Pato og Francesco Acerbi er blitt hjemme i Italia for å pleie skader, men Mathieu Flamini blir trolig klar.

Anderlecht - Malaga
Anderlecht åpnet med 0-0 borte mot Milan, mens Malaga vant 3-0 hjemme mot Zenit. Hjemmelaget er ubeseiret i den hjemlige serien og har bare Club Brügge foran seg på tabellen. Trener John van den Brom disponerer en fulltallig tropp.

Malaga har også til gode å tape i La Liga denne sesongen og ligger på en flott tredjeplass etter 4-0 over Betis i helgen. De viktige og rutinerte midtbanespillerne Jérémy Toulalan og Julio Baptista er tilbake i trening, men har ikke tatt turen til Belgia.

Gruppe D
Manchester City - Borussia Dortmund
City spilte meget godt borte mot Real Madrid i åpningskampen, men måtte se seg slått 2-3 etter to sene mål av spanjolene. Slo Fulham 2-1 på bortebane i ligaen i helgen og klatret opp til fjerdeplass på tabellen. Maicon og Micah Richards er fortsatt ute med skader, men Jack Rodwell ser ut til å bli klar.

Ajax - Real Madrid

Ajax så lenge ut til å ta poeng borte mot Borussia Dortmund forrige runde, men måtte se seg slått 0-1 i sluttminuttene. Slo lederlaget Twente i serien forrige runde og ligger på fjerdeplass i den hjemlige ligaen. Har ikke tapt en eneste seriekamp siden 5. februar. Angriperen Miralem Sulejmani skadet seg søndag og er uaktuell. Fra før er Thulani Serero, Nicolai Boilesen, Eyong Enoh og Kolbeinn Sigthórsson langtidsskadet.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør