Foto: Matthew Peters / Getty / All Over Press

Siste nytt om Champions League-lagene

Les deg opp før kveldens kamper i Champions League.

Kommersielt

Det er duket for en fantastisk fotballuke, med Champions League og Europa League i midtuken og full rulle i Premier League, Tippeligaen og alle de store Europa-ligaene i helgen.

Her får du siste nytt om tirsdagens CL-kamper.

Spill her: Sjekk oddsen på samtlige CL-kamper

Oppdateres hver dag: Skaderapport for Premier League

Gruppe E
Nordsjælland – Juventus
Nordsjælland har som ventet ikke klart å hevde seg på dette nivået og står med null poeng, null mål og seks baklengs før tredje runde. Slo bunnlaget Silkeborg 3-0 i helgen og ligger på tredjeplass i den hjemlige ligaen. Ivan Runje og viktige Mikkel Beckmann er usikre.

Juventus er i poengnød etter å ha åpnet med uavgjort i begge de to første kampene. Har tatt 22 av 24 mulige poeng i Serie A og slo tittelutfordrer Napoli 2-0 i helgen. Gianluigi Buffon og Mirko Vucinic er tilgjengelige etter å ha stått over mot Napoli. Kwadwo Asamoah, Stephan Lichtsteiner og Simone Pepe er ute med skader.

Shakhtar Donetsk - Chelsea
Shakhtar ligger godt an etter 2-0 over Nordsjælland i åpningskampen og sterke 1-1 borte mot Juventus sist. Står med full pott og 38-6 i målforskjell på 12 kamper i den ukrainske ligaen. Laget har vunnet tre av de fire hjemmekampene de har spilt mot engelske lag. Troppen er skadefri.

Chelsea tok en oppskriftsmessig 4-0-seier borte mot Nordsjælland sist og spilte 2-2 hjemme mot Juventus i åpningskampen. Imponerte med 4-2 borte mot Tottenham i helgen og leder Premier League med 22 poeng på 8 kamper. Har ingen skader i troppen. John Terry er for tiden suspendert i England, men er tilgjengelig i Champions League.

Gruppe F
Lille - Bayern München
Lille har 0-2 og 1-3 på to første kampene og er nødt til å ta poeng i kveld for å holde liv i sluttspilldrømmen. Har ikke bedre enn 2-5-2 på de første 9 kampene i Ligue 1. Idrissa Gueye og Rio Mavuba er ute med skader, mens Mathieu Debuchy er suspendert. Landslagsspilleren Marvin Martin var tilbake i 1-1-kampen mot Bordeaux i helgen, men Marko Basa er usikker etter å ha brukket nesa i samme kamp.

Bayern åpnet med 2-1 hjemme mot Valencia, men tapte overraskende 1-3 borte mot BATE. Har full pott og utrolige 26-2 i målforskjell etter at det er spilt 8 kamper i Bundesligaen. Arjen Robben rekker trolig heller ikke denne kampen, og Lukas Raeder, Mario Gomez og Diego Contento befinner seg fortsatt på skadelisten.

BATE - Valencia
BATE leder puljen etter 3-1 mot både Lille og Bayern München. Leder også den hviterussiske ligaen suverent. Skadefri tropp.

Valencia tapte fortjent for Bayern i åpningskampen, men tok en grei 2-0-seier over Lille sist. Vant 3-2 hjemme mot Athletic Bilbao i helgen og har 3-2-3 på de første 8 kampene i La Liga. Keeper Vicente Guaita er blitt syk , og det er usikkert på om han er i stand til å spille. Jeremy Mathieu er ute med skade, men spissen Nelson Valdez er meldt klar.

Gruppe G
Spartak Moskva - Benfica
Spartak ledet lenge mot både Barcelona og Celtic, men tapte begge kampene 2-3. Ligger ikke høyere enn 7. plass når det er spilt 12 kamper i den russiske ligaen. Førstekeeper Andriy Dykan har slitt med en skulderskade i det siste, men spiller trolig fra start ettersom andrekeeper Sergei Pesyako ble skadet i helgen. Spissen Emmanuel Emenike (17 mål på 33 kamper) er ute med ryggproblemer, og den russiske U21-landslagsspilleren Pavel Yakovlev er også havnet på skadelisten.

Benfica åpnet med 0-0 borte mot Celtic og tapte 0-2 hjemme for Barcelona sist. Leder den hjemlige serien sammen med Porto etter 4-2-0 på de første 6. Pablo Aimar og Nicolas Gaitan måtte stå over helgens 4-0-seier over Freamunde, og det er usikkert om de er klare i kveld.

Barcelona - Celtic
Barcelona har tatt full pott så langt. Slo Deportivo 5-4 borte i helgen og har 7-1-0 på de første 8 i serien. Forsvarsstjernene Carles Puyol, Gerard Piqué og Daniel Alves er ute med skader. I tillegg er Thiago Alcantara, Isaac Cuenca, Marc Muniesa og Eric Abidal langtidsskadd, mens Sergio Busquets soner karantene.

Celtic kapret tre meget viktige bortepoeng mot Spartak sist og ligger på andreplass med fire poeng. Har fått opp dampen i den hjemlige ligaen etter en treg start og leder nokså komfortabelt. Lassad Nouioui og Dylan McGeouch er skadet og ble hjemme i Skottland. Det er usikkert om Scott Brown, Kris Commons, James Forrest og Kelvin Wilson blir klare.

Leder Gruppe H
Galatasaray - CRF Cluj
Galatasaray har verken scoret eller tatt poeng i CL denne sesongen. Står med 4-3-1 i den hjemlige ligaen, noe som holder til delt tabelltopp med Antalyaspor. Tomas Ujfalusi er ute med skade, mens Burak Yilmaz og Semih Kaya er usikre.

Cluj åpnet med 2-0 borte mot Braga, men måtte se seg slått 1-2 på hjemmebane av Manchester United sist. Har tapte de to siste seriekampene og ligger ikke høyere enn 9. plass når det er spilt 12 kamper i den rumenske ligaen. Spissen Modou Sougou er usikker, mens Ciprian Deac, Adam Vass, Bakary Sare og Ronny er ute i lang tid.

Manchester United - Braga
United står med full pott så langt og har stø kurs mot gruppeseier. Ligger på 2. plass med 18 poeng på 8 kamper etter 4-2-seieren over Stoke i helgen. Chris Smalling, Nemanja Vidic og Phil Jones er ute med skader, og Rio Ferdinand og Patrice Evra blir hvilt.

Braga åpnet med tap på hjemmebane mot Cluj, men slo Galatasaray borte forrige runde. Ligger på 3. plass med 11 poeng på 6 kamper i den hjemlige ligaen etter å ha spilt 4-4 hjemme mot svake Olhanense i helgen. Douglao, Djamal og Paulo Cesar er blitt hjemme i Portugal for å pleie skader, mens Ismaily, Ruben Amorim og Alan er usikre.

Kilder: Teamtalk, BBC, UEFA.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus