Foto: Getty Images/All Over Press

Siste nytt om Champions League-lagene

Les deg opp før kveldens kamper i Champions League.

Kommersielt

Det er duket for en spennende runde i Champions League, og flere lag kan sikre seg avansement til sluttspillet i kveld.

Sjekk siste nytt om tirsdagens kamper.

Spill her: Sjekk oddsen på samtlige CL-kamper

Oppdateres hver dag: Skaderapport for Premier League

Gruppe E
Dette er en meget interessant gruppe, med Shakthar og Chelsea på sju poeng og Juventus på seks. Nordsjælland er håpløst bak med sitt ene poeng.

Juventus - Chelsea
Det omvendte møtet endte 2-2, og begge lag er nødt til å ta poeng i kveld for å ikke komme på etterskudd i kampen om avansement.

Mirko Vucinic sto over helgens kamp mot Lazio med sykdom, og det er usikkert om han blir klar til dagens kamp. Simone Pepe er tilbake etter langtidsskade.

Hos Chelsea er John Terry og Frank Lampard fortsatt ute, men Ashely Cole ser ut til å bli klar.

Nordsjælland - Shakhtar Donetsk
Nordsjælland kan i beste fall klare tredjeplass som gir spill i Europa League, men da må det bli seier i kveld. Spissene Andreas Laudrup og Mikkel Beckman er ute med skader for hjemmelaget.

Med seier i dag og uavgjort mellom Juventus og Chelsea vil Shakhtar få en liten luke til de to andre konkurrentene. Dmytro Chygrynskiy er ny på skadelisten, og også forsvarskollega Tomas Hubschman må stå over.

Gruppe F
Bayern og Valencia topper gruppen med ni poeng, men med sine seks poeng er BATE fortsatt med i jakten på avansement. Lille er gruppens store jumbo med null poeng.

BATE Borisov - Lille (spilles kl. 18.00)
Bare seier er godt nok for hjemmelaget. Spissen Dmitri Mozolevski skadet seg i helgen og er høyst usikker. Midtbanespilleren Aleksandr Pavlov er langtidsskadd.

Lille har fortsatt mulighet til å nå Europa League, men det spørs om de er veldig motiverte for å kjempe om den plassen etter fire trøstesløse kamper så langt i gruppen. Stiller et ungt lag i kveld, med seks førstelagsspillere hjemme i Frankrike: Aurelien Chedjou, Tulio De Melo, Ryan Mendes og Franck Beria er ute med skader, mens landslagsspilleren Mathieu Debuchy og Florent Balmont hviles.

Valencia - Bayern München

En eventuell taper i denne kampen vil trolig bli tatt igjen av BATE, så dette er et meget viktig oppgjør.

Hos hjemmelaget er Fernando Gago, Joao Pereiram, Jeremy Mathieu og Pablo Piatti fortsatt ute. Bayern kan glede seg over at superspissen Mario Gomez endelig er tilbake. Luiz Gustavo er nyoperert, men Franck Ribery kan bli klar.

Gruppe G
Celtics overraskende seier over Barcelona sist gjør at skottene har tatt et grep om andreplassen bak Barcelona (ni poeng) med sine sju poeng. Men både Benfica (fire poeng) og Spartak (tre poeng) har fortsatt muligheter til å gå videre.

Spartak Moskva - Barcelona (spilles kl. 18.00)
Bare seier er godt nok for Spartak, og det er på hjemmebane russerne normalt er best i Europa-spill. Den gigantiske spissen Artyom Dzyuba er ute med skade, og heller ikke kantspillerne Diniyar Bilyaletdinov og Aiden McGeady eller keeper Artem Rebrov blir klare.

Barcelona har fått tidenes beste åpning i La Liga med 11-1-0 på de første 12 seriekampene. Bare vill teori kan gjøre at Barcelona ikke går videre, men katalanerne er uansett interessert i å beholde førsteplassen for å få lettere motstand etter gruppespillet. Marc Bartra må stå over kampen. Fra før er Adriano, Thiago Alcántara, Isaac Cuenca, Marc Muniesa og Eric Abidal uaktuelle.

Benfica - Celtic

Benfica vil komme likt med Celtic dersom det blir seier i kveld, mens skottene vil sikre seg en sluttspillplass dersom de skulle vinne.

Pablo Aimar er eneste fravær hos hjemmelaget. James Forrest, Emilio Izaguirre og Thomas Rogne er helt sikkert ute for Celtic, mens Kris Commons, Scott Brown og Gary Hooper er usikre.

Gruppe H
United har full pott og er sikret førsteplass i gruppen. Bak engelskmennene er det et rotterace; Galatasaray og Cluj har fire poeng hver, mens Braga har tatt tre.

Galatasaray - Manchester United
Hos hjemmelaget er det noe usikkerhet rundt Aydin Yilmaz (sykdom), men resten av troppen er tilgjenglig.

Alex Ferguson har varslet store endringer på laget, og det ligger an til at kampen spilles uten Patrice Evra, Rio Ferdinand, Robin van Persie, Wayne Rooney, Paul Scholes, Ryan Giggs og David de Gea. Nani, Nemanja Vidic og Shinji Kagawa er skadet. Phil Jones er endelig tilbake etter skade og får trolig spilletid.

Cluj - Braga

Bare seier er godt nok for disse lagene. Cluj må klare seg uten backen Laszlo Sepsil, ellers ser det nokså greit ut. Hos Braga er spissen Carlao tilbake, men Paulo Vinicius og Paulo Cesar måtte stå over helgens cupkamp mot Pampilhosa.

Kilder: Teamtalk, BBC, UEFA.

Nyttige lenker for oddsspill:
Langoddsprogrammet
Følg kampene LIVE her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør